Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Beta nie drgnęła, 1.2 teraz to już nie ma złudzeń. Nie udało się :(
    Zbadałam jeszcze progesteron i jest według mnie bardzo niski poziom 10.3,szczegolnie że biorę duphaston i cycloget... Pewnie przez to się nie udało. Zastanawiam się czy przy takiej becie brać to do wizyty, czy dać se spokój i już odstawić.
    Bardzo mi przykro ze się nie udało:(((

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Ova Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Zbadałam jeszcze progesteron i jest według mnie bardzo niski poziom 10.3,szczegolnie że biorę duphaston i cycloget... Pewnie przez to się nie udało. Zastanawiam się czy przy takiej becie brać to do wizyty, czy dać se spokój i już odstawić.

Yuki!
    Bardzo Ci współczuję. Wiem jakie to uczucie.
    Nie poddawaj się! Następnym razem uda się.
    Wydaje mi się, że odstawić leki i czekać na @ , szybciej zaczniesz działać od nowa.

Yuki lubi tę wiadomość

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:
    To bardzo niesprawiedliwe, że w jednym państwie jedne z nas płacą po kilkanaście tysięcy za procedurę, inne w ogóle, innych jeszvze to kosztuje stosunkowo znośnie ok. 2-3 tyś zł. To nie powinno tak być. To jest bardzo duża nierówność, dyskryminacja ze względu na miejsce zamieszkania, bo ktoś nie mieszka tam, gdzie jest Program... bardzo to przykre jest i trudne do zaakceptowania

Zgadzam się z Tobą i też uważam, że leczenie metoda in vitro powinno być finansowane przez państwo. W końcu chyba wszystkim powino zależeć żeby dzieci się rodziły i pracowały na nasze emerytury?
    Ja na szczęście mam dofinansowanie, ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Do tej pory na same badania i leki wydaliśmy ok 30 tysięcy złotych. To nasza pierwsza procedura i czeka nas jeszcze kriotransfer, który nie jest refundowany. Gdybyśmy podchodzili do transferu świeżego zarodka byłoby to finansowane przez miasto, a tak niestety sami musimy płacić.
    Jednym słowem koszty z kosmosu, ale mam nadzieję że chociaż finał tej naszej drogi będzie pozytywny😉

AnkaStaranka lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ova wrote:
    Yuki!
    Bardzo Ci współczuję. Wiem jakie to uczucie.
    Nie poddawaj się! Następnym razem uda się.
    Wydaje mi się, że odstawić leki i czekać na @ , szybciej zaczniesz działać od nowa.

Przełożyłam na jutro wizytę, więc w sumie jeszcze dzisiaj wezmę.
    Po tych wszystkich lekach to już zapomniałam jak to jest mieć okres 😂

Ova lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki mega mi przykro 😞 miałam nadzieję, że będzie nas tutaj więcej w tym samym czasie w ciąży.. Ale wierzę, że Ci się uda. Musi ❤️

Dziewczyny ja znów mam pytanie do Was.. Kiedy na moim miejscu umówiły byście się na wizytę do kliniki? Jakiś mam z nimi kontakt utrudniony.. Teraz mi na mejla odpisali, że progesteron w normie, więc jutro zrobię sama betę. A nie mówili kiedy przyjść na wizytę.. A przy takiej becie będzie już chyba coś widać? Więc może w piątek już jechać?

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • mixy2021 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki Bardzo mi przykro :( Jaki teraz macie plan ?
    Sisska ja bym chyba jak najszybciej .

starania 2014
    córka naturalnie 2016
    IUI 2017
    IUI 2017
    IUI 2017
    IV-2021 start 28.03
    30.05 .2021 transfer
  • Jas Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Przykro mi bardzo😪 co do leków zapytaj lekarza co zrobić. Masz jeszcze jakieś dzieciaczki na zimowisku?

• Jas Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Yuki mega mi przykro 😞 miałam nadzieję, że będzie nas tutaj więcej w tym samym czasie w ciąży.. Ale wierzę, że Ci się uda. Musi ❤️

Dziewczyny ja znów mam pytanie do Was.. Kiedy na moim miejscu umówiły byście się na wizytę do kliniki? Jakiś mam z nimi kontakt utrudniony.. Teraz mi na mejla odpisali, że progesteron w normie, więc jutro zrobię sama betę. A nie mówili kiedy przyjść na wizytę.. A przy takiej becie będzie już chyba coś widać? Więc może w piątek już jechać?
    Siska ja miałam transfer 22 marca a jutro jadę na usg, mam nadzieję że będzie już słychać serduszko choć może być jeszcze za wcześnie

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Widziałam kilka razy, ze dziewczyny pisały, ze przy sztucznym prog jest niższy. Dostarczany tylko przez leki. Nie ma cialka żółtego, które by wytworzyło po prostu prog. Wiec jak ciąży nie ma to nie rośnie. Przykro mi. Beta w takim czasie po transferze blastki jest już jednoznaczna. Możesz już teraz odstawić leki. Pewnie masz rozpiskę z kliniki jak odstawiać poszczególne leki. Sztuczny progesteron można odstawiać z dnia na dzień.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Jedno to beta ale drugie to etap rozwoju zarodka. Serce może już będzie 21-25 dni po transferze. Ale czasem jest później, bo tak w 6 tygodniu czyli jakieś 4 tygodnie po transferze.
    Chyba zawsze są 2 wizyty. 1. By potwierdzić lokalizacje - pęcherzyk ciążowy, tak ok 14-15 dni po transferze. No i ok 3 tygodnie od transferu serce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 17:53

Sisska lubi tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do kliniki i postaram się umówić na piątek, jeśli się nie uda, to się umówię na znów kolejny piątek, a poproszę tylko o konsultacje wyników i będę spokojnie czekać na wizytę 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki tak mi przykro😞ale absolutnie nie poddawaj się!musi w koncu zaskoczyć🍀przytulam Cię, trzymaj się❤

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Ova Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:

Yuki, daj znać po wizycie - jaki plan działania teraz.

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:

Yuki, bardzo mi przykro z powodu Twojej dzisiejszej bety. Próbuj dalej, naprawdę warto, tu na forach są dziewczyny, którym udawało się po którymś razie. Myslę, co mogło się stać, że nie zaskoczyło. Może coś z endometrium - widzę, że.kiedyś miałaś polipy endometrialne (ja też, co zakończyło się u mnie również histeroskopią), wiem też, że endometrium można ładnie podrasować dietą i tu nie chodzi o jego grubość i czerwone wino, ale ogólnie o jego receptywnośc i brak tendencji do polipowatości, co ja próbowałam zbijać warzywami na punkcie których mam bzika

• Yuki Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeszcze jeden zarodek więc jest jeszcze jedna szansa. Jutro mam wizytę i zobaczymy.

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Sisska masz bardzo wysoką betę, ja na Twoim miejscu już bym zapisywała się na wizytę, choć z drugiej strony możesz chwilę się wstrzymać, jeśli nie chcesz dwa razy płacić za wizyty w dość krótkim odstępie czasu. Jeśli bowiem masz jeszcze tylko pęcherzyk ciązowy, to będziesz musiała po tygodniu powtórzyć wizytę, żeby zobaczyć zarodek' a potem może jeszcze raz żeby zweryfikować bijące serduszko. Klinika kończy opiekę nad Tobą co do zasady jak zobaczy żywą ciazę, tj. bijące serduszko
    Wszystko zależy od tego czego oczekujesz po takiej wizycie. Oblicz może w którym.tygodniu powinnaś teraz być i zobaczysz co masz szansę zobaczyć na usg i czy warto chwilę się wstrzymac, żeby zobaczyć więcej, czy już iść. Dodam, że to pierwsze wstępne usg zwykle wykluczyć ma ciążę pozamaciczną. Tak jak napisała Ci Koniczynka - ustalana jest lokalizacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 20:34

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas wrote:
    Siska ja miałam transfer 22 marca a jutro jadę na usg, mam nadzieję że będzie już słychać serduszko choć może być jeszcze za wcześnie

Jas, ja miałam trasfer 24 marca i dziś był widoczny narazie tylko pęcherzyk ciążowy, ale dwa dni może wiele zmienić. Daj znać koniecznie jutro co u Ciebie widać 🙂

• Jas Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:
    Jas, ja miałam trasfer 24 marca i dziś był widoczny narazie tylko pęcherzyk ciążowy, ale dwa dni może wiele zmienić. Daj znać koniecznie jutro co u Ciebie widać 🙂
    Do kliniki jadę ostatni raz nawet jeśli nie będzie jeszcze serduszka. Za dwa tygodnie mam zamówioną wizytę u mojego ginekologa

AnkaStaranka lubi tę wiadomość

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Mamy jeszcze jeden zarodek więc jest jeszcze jedna szansa. Jutro mam wizytę i zobaczymy.

A co do leków to ja po nieudanym transferze styczniowym (też sztucznym) odstawiłam wszystkie leki i postawiłam na naturę i do drugiego transferu podeszłam na cyklu naturalnym, bez jakichkolwiek leków przed i po transferze. Czulam sie w pełni zdrowa, lekka, energiczna, jakby to byl moj najlepszy życiowy czas płodności. Zadbałam o siebie jak mogłam.
    Teraz w ciąży nie biorę progesteronu póki co. Albo natura się obroni albo zwalczy to, co ewentualnie miałoby jakieś wady

Jas lubi tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:
    Sisska masz bardzo wysoką betę, ja na Twoim miejscu już bym zapisywała się na wizytę, choć z drugiej strony możesz chwilę się wstrzymać, jeśli nie chcesz dwa razy płacić za wizyty w dość krótkim odstępie czasu. Jeśli bowiem masz jeszcze tylko pęcherzyk ciązowy, to będziesz musiała po tygodniu powtórzyć wizytę, żeby zobaczyć zarodek' a potem może jeszcze raz żeby zweryfikować bijące serduszko. Klinika kończy opiekę nad Tobą co do zasady jak zobaczy żywą ciazę, tj. bijące serduszko
    Wszystko zależy od tego czego oczekujesz po takiej wizycie. Oblicz może w którym.tygodniu powinnaś teraz być i zobaczysz co masz szansę zobaczyć na usg i czy warto chwilę się wstrzymac, żeby zobaczyć więcej, czy już iść. Dodam, że to pierwsze wstępne usg zwykle wykluczyć ma ciążę pozamaciczną. Tak jak napisała Ci Koniczynka - ustalana jest lokalizacja

Właśnie chciałabym jak najszybciej zweryfikować tą mega wysoką betę. Spojrzałam jeszcze raz w kalendarz online kliniki i w piątek przyjmuje inny lekarz, ale wziełam wizytę bo po prostu potrzebuje sprawdzić czy wszystko w porządku. Wizyty usg mam w pakiecie in vitro więc nie płacę za nie. Jedynie co to dojazd męczący.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ