In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Melduje się po punkcji. Pobrano 10 komórek 😱 🙂 Transfer planowany na piątek.
Dostałam Duphaston, luteinę i Estrofem.
Czy Estrofem zawsze przepisują?CzeresniowaMama, Sisska, Yuki, Aaaniaaa4, Jas, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
02.2013 początek
07.2014 oligozoospermia
02.2015 HSG - prawy jajowód posklejany, ale drożny,lewy ok
03.03.2015 I IUI cb
27.04.2015 II IUI [*] 9tc
31.08.2015 III IUI
10.2015 IV IUI odwołana 11.2015 torbiel - antyki
15.12.2015 IV IUI
27.08.2016 Oliwka jest z Nami
CZERWIEC 2018 przygotowania do IUI, rodzeństwo musi być
12.08.2018 I IUI
12.12.2018 II IUI [*] 8 tc
17.09.2019 III IUI
13.11.2019 IV IUI
14.01.2020 V IUI
LISTOPAD 2020 przygotowania do kolejnych IUI
04.12 VI IUI
03.02. VII IUI
In Vitro 2021
13.04. punkcja
16.04 transfer - 2 zarodki 3 dniowe
20.04 3dpt prog 186 ng
28.04 beta 2,52
In Vitro 2022
14.12 punkcja
19.12 transfer 2.2.2 i 2.2.3
prog 120 ng
27.12 beta <2,30 -
Tycha2201 wrote:Cześć dziewczyny. Melduje się po punkcji. Pobrano 10 komórek 😱 🙂 Transfer planowany na piątek.
Czy Estrofem zawsze przepisują?
Ja nie miałam przepisanego Estrofemu, więc jak widać - nie zawsze -
Tycha2201 wrote:Cześć dziewczyny. Melduje się po punkcji. Pobrano 10 komórek 😱 🙂 Transfer planowany na piątek.
Czy Estrofem zawsze przepisują?
Powodzenia 🥚👍👍 -
Witajcie. Ja opuszczam watek- niestety pomimo planowej punkcji i blastek najwyzszej klasy, po zdrodze problemy ze zdrowiem, covid-jego skutki, rozjuszona tarczyca spowodowaly kiepski moj stan psychiczny. Nie umiem sie cieszyc z tego co juz osiagnelam i mam. Musze odpoczac i zajac sie soba. Niestety kolejne cykle ktore szly na straty z powodu problemow bardzo mnie zniechecily wrecz zdeptaly, musze troche ochlonac i poukladac sobie wszystko w glowie.
Dziewczyny trzymam za Was kciuki, czytalam Was codziennie....z Sisska mialysmy w tym samym dniu punkcje, zobacz jak to zlecialo.
Buziaki dla Was -
Lilly_e wrote:Witajcie. Ja opuszczam watek- niestety pomimo planowej punkcji i blastek najwyzszej klasy, po zdrodze problemy ze zdrowiem, covid-jego skutki, rozjuszona tarczyca spowodowaly kiepski moj stan psychiczny. Nie umiem sie cieszyc z tego co juz osiagnelam i mam. Musze odpoczac i zajac sie soba. Niestety kolejne cykle ktore szly na straty z powodu problemow bardzo mnie zniechecily wrecz zdeptaly, musze troche ochlonac i poukladac sobie wszystko w glowie.
Dziewczyny trzymam za Was kciuki, czytalam Was codziennie....z Sisska mialysmy w tym samym dniu punkcje, zobacz jak to zlecialo.
Buziaki dla Was
Lilly e, mam nadzieję, że ten czas wytchnienia i zregenerowania sil to nie poddanie się, ale zwolnienie tempa, aby niedługo z całą mocą znów wrócić do gry. Życzę Ci z całego serca powodzenia! ✊✊ -
Lilly mocno wierzę w to, że i wreszcie do Was przyjdzie szczęście 😘 jeśli potrzebujesz odpoczynku to jak najbardziej go zrób, odpoczniesz i wrócisz ze zdwojoną siłą. Ja po IUI też miałam przerwę, i później do IVF podeszłam silniejsza i być może dzięki temu się udało 😊 mam nadzieję, że jeszcze się na tym forum spotkamy i będziesz miała dobre wiadomości 😊 powodzenia!
-
Sisska jak się czujesz wszystko ok?
Jaś daj znać jak po usg 🍀 trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 09:36
-
AnkaStaranka wrote:Yuki, bardzo mi przykro z powodu Twojej dzisiejszej bety. Próbuj dalej, naprawdę warto, tu na forach są dziewczyny, którym udawało się po którymś razie. Myslę, co mogło się stać, że nie zaskoczyło. Może coś z endometrium - widzę, że.kiedyś miałaś polipy endometrialne (ja też, co zakończyło się u mnie również histeroskopią), wiem też, że endometrium można ładnie podrasować dietą i tu nie chodzi o jego grubość i czerwone wino, ale ogólnie o jego receptywnośc i brak tendencji do polipowatości, co ja próbowałam zbijać warzywami na punkcie których mam bzika
AnkaStaranka co wprowadziłaś do diety? Ja też częściowo zmieniłam, ale może coś jeszcze wprowadzę... -
Nika01 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki tarczycowe i TSH w normie a anty tpo ponad normę czy miałyście podebnie bo nie wiem czy mam problemy z tarczyca czy nie😁?
-
nick nieaktualnyNika01 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki tarczycowe i TSH w normie a anty tpo ponad normę czy miałyście podebnie bo nie wiem czy mam problemy z tarczyca czy nie😁?
Też miałam za wysokie, ale endokrynolog mówił, ze jeżeli TSH jest ok to mam się tym nie przejmowaćNika01 lubi tę wiadomość
-
Nika01 wrote:Jas dziękuję bo niedługo startuje że stymulacja i zaczęłam już panikować że to bez sensu bo słyszałam że chorobą tarczycy ciężko osiągnąć ciążę.😁 Ale mnie uspokoiłam a jaki ty miałaś wynik anty tpo?
-
Nika01 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki tarczycowe i TSH w normie a anty tpo ponad normę czy miałyście podebnie bo nie wiem czy mam problemy z tarczyca czy nie😁?
Ja antytpo miałam baaaardzo wysokie, wynik w tysiącach, ale to badanie robiłam ok. 3 lat temu. Tsh było ok, usg tarczycy też nie wskazywało na nic niepokojącego. Wysokie antytpo z tego co pamietam swiadczy o kłopotach autoimmunologicznych - organizm sam siebie atakuje, w tym przypadku tarczycę -
Yuki wrote:Sisska jak się czujesz wszystko ok?
Jaś daj znać jak po usg 🍀 trzymam kciuki 🤞
Dziękuję, że pytasz. Tak, u mnie w porządku, czekam na wyniki dzisiejszej bety, coś długo im schodzi, zawsze po 14 już były.. W piątek jadę na wizytę do kliniki, niestety nie do swojej lekarki, ale wiem, z opinii, że lekarz do którego się zapisałam jest mega dobry.
Yuki a jak Ty się czujesz?
Amelka kciuki zaciśnięte 🤞😊Yuki lubi tę wiadomość
-
Jas, ważne że nic złego się nie dzieje. To usg jednak wskazuje na to , że ok tylko pewnie za wcześnie żeby było coś więcej widać.
Yuki, Ty masz wizytę dzisiaj, prawda?
Sisska, daj znać jak już będzie wynik bety!
Amelka, trzymam kciuki za udany transfer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 17:11
Jas, Yuki lubią tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(