In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:To normalne. Bez obaw. Na pewno większość się wchłania.
Progesteron w formie: Luteina, lutinus czy Ultrogestan. Wszystkie te już stosowałam dopochwowo częściowo się wchłaniają a częściowo hm wypływają. Najgorszy pod tym względem jest lutinus ale podobno jeden z lepiej wchlaniajach się i tez sporo droższy. Ale po nim jest tak jakbyś się kilka razy w ciągu dnia w majtki posikała 🤪🤪😅🙈
Jeszcze mnie zastanawia czy można taką luteinę łączyć z probiotykami dopochwowymi.
Co jakiś czas zdarzają mi się infekcje i ostatnio taki probiotyk aplikowalam co 3 dni i było ok. Teraz boje się że przez tą luteinę będę znów miała jakaś infekcje i chciałabym ten probiotyk dalej stosować...02.2013 początek
07.2014 oligozoospermia
02.2015 HSG - prawy jajowód posklejany, ale drożny,lewy ok
03.03.2015 I IUI cb
27.04.2015 II IUI [*] 9tc
31.08.2015 III IUI
10.2015 IV IUI odwołana 11.2015 torbiel - antyki
15.12.2015 IV IUI
27.08.2016 Oliwka jest z Nami
CZERWIEC 2018 przygotowania do IUI, rodzeństwo musi być
12.08.2018 I IUI
12.12.2018 II IUI [*] 8 tc
17.09.2019 III IUI
13.11.2019 IV IUI
14.01.2020 V IUI
LISTOPAD 2020 przygotowania do kolejnych IUI
04.12 VI IUI
03.02. VII IUI
In Vitro 2021
13.04. punkcja
16.04 transfer - 2 zarodki 3 dniowe
20.04 3dpt prog 186 ng
28.04 beta 2,52
In Vitro 2022
14.12 punkcja
19.12 transfer 2.2.2 i 2.2.3
prog 120 ng
27.12 beta <2,30 -
Tycha2201 wrote:Dzięki za informacje.
Jeszcze mnie zastanawia czy można taką luteinę łączyć z probiotykami dopochwowymi.
Co jakiś czas zdarzają mi się infekcje i ostatnio taki probiotyk aplikowalam co 3 dni i było ok. Teraz boje się że przez tą luteinę będę znów miała jakaś infekcje i chciałabym ten probiotyk dalej stosować...
Ja dla bezpieczeństwa od kad działamy z ivf biorę sanprobi (opakowanie z czerwonymi elementami) z polecenia gina z kliniki. Żadne infekcje się mnie nie łapią. Nawet jak mój miał lekka a my uprawialiśmy seks, to ja miałam tylko nieliczne bakterie i to nie w kanale szyjki. Po prostu dobre bakterie je zwalczyły:) -
A jak wyglądają koszty w chwili gdy pierwsze in vitro jest nieudane i chce się podchodzić do kolejnego?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Tych ja też teraz biorę lutinus i spoko, też że mnie wypływają resztki i mam wrażenie podczas aplikacji że jestem tam zapchana.. Ja po prostu chodzę ciągle w podpaskach, bo jak długo siedzę i wstanę to po chwili czuje wodospad - jak przy okresie 🤦♀️A Wczoraj na noc jak wkładałam to nie mogłam wepchnąć dalej jak do połowy i prawie się popłakałam.. Ale musimy być twarde! Po zastrzykach też mnie brzuch boli, cały w siniakach 😞
Wyników nadal brak 😞 dzwoniłam na infolinię i Pani powiedziała, że mają prawo wyniki dać dopiero na następny dzień wieczór. Dziwne, że zawsze miałam od razu po kilku h a tu nagle cały dzień i nic.. Ale podobno widziała, że już jest w trakcie badania moja próbka. Ta jasne.. Zaraz się okaże, że nie zrobili i przepadło. A betę wiem że mam ładną, ale chciałam zrobić dwudniowy przyrost i sprawdzić, i na wizytę mieć coś. -
Hej😊 Siska na pewno jest przyrost🍀
Ja już się nie martwię bo mój J znalazł opracowania medyczne w angielskiej literaturze i jak na wiek mojej ciąży wszystko według tej tabeli jest ok zarówno wielkość pęcherzyka jaki i 1 mm człowieka 😊 także na spokojnie czekam do przyszłego piątkuYuki, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
-
Jas wrote:Hej😊 Siska na pewno jest przyrost🍀
Ja już się nie martwię bo mój J znalazł opracowania medyczne w angielskiej literaturze i jak na wiek mojej ciąży wszystko według tej tabeli jest ok zarówno wielkość pęcherzyka jaki i 1 mm człowieka 😊 także na spokojnie czekam do przyszłego piątku
Mam nadzieję, że jest i że w normie, ale właśnie potrzebuję wynik na wizytę, bo chcieli dwudniowy, a pierwsze i drugie badanie to różnica 4 dni, więc już za dużo
Cieszę się, że u Was rownież dobrze
Maraa przykro mi a z terminem @ nie pomogę, bo nie wiem ..Maraa lubi tę wiadomość
-
Maraa wrote:Cześć dziewczyny. Jestem dzisiaj 13dpt i niestety pierwsze podejście nieudane. Nie brałam już dzisiaj leków . Wiecie może kiedy zazwyczaj przychodzi @?
Teoretycznie ok 2-3 dni. Jakie macie dalsze plany?
Jas super, że Twój J potrafi takie dobre researche zrobićJas lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Teoretycznie ok 2-3 dni. Jakie macie dalsze plany?
Jas super, że Twój J potrafi takie dobre researche zrobić -
Koniczynka28 wrote:Hej dziewczyny,
To może i ja się zaktualizuje.
Ja miałam transfer 2* blastki 4AB 7.04.
Nie mam zamrożonych komórek, mały chochlik się tam wkradł. Miałam pobranych 14 komórkę, w tym 9 dojrzałych;) Mam 2 zamrożone blastki jeszcze:)
Idę na betę 10 dni po transferze, 17.04.2021.
Standardowo im bliżej testowania tym bardziej nie chce sprawdzać. Ja raczej z tych, co się nie spieszy do sprawdzania ale lekarz kazał już po 10 dniach 🙈 Trochę jestem hm zaprogramowana na porażki. Już tyle razy widziałam wynik negatywny 😳 oby to się kiedyś odwróciło!
Trzymam za Ciebie mocno kciuki Koniczynka28. Ja mialam podobne nastawienie, wierzę, że u Ciebie też się uda i doczekasz się swojego 🙂✊Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Koniczynka wszystkie kciuki na pokład 😊
Yuki J twierdzi że oprócz naszego leczenia dla lekarzy jest to też biznes więc szuka opracowań z innych krajów i porównuje procedury żeby go nikt nie zrobił w konia😃 przy okazji znajduje też takie perełki żeby się nie martwić na zapas😊Ova, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
-
Jas zgadzam się z nim w 100%.
-
nick nieaktualny
-
CzeresniowaMama wrote:Hej, ja już po transferze. Wszystko przebiegło ok.
Zabraliśmy blastusie 4.2.2, ktora ladnie sie rozmroziła i zaczęła dalej pracowac 💓💓💓👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
CzeresniowaMama wrote:Hej, ja już po transferze. Wszystko przebiegło ok.
Zabraliśmy blastusie 4.2.2, ktora ladnie sie rozmroziła i zaczęła dalej pracowac 💓💓💓
Trzymamy kciuki ✊🍀02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Maraa wrote:Cześć dziewczyny. Jestem dzisiaj 13dpt i niestety pierwsze podejście nieudane. Nie brałam już dzisiaj leków . Wiecie może kiedy zazwyczaj przychodzi @?
Zwykle miesiaczka przychodzi tak jak dziewczyny piszą 2-3 dni po odstawieniu sztucznego progesteronu. -
Majaaa wrote:A jak wyglądają koszty w chwili gdy pierwsze in vitro jest nieudane i chce się podchodzić do kolejnego?
Masz na myśli cała procedurę jak się już nie ma zarodkow?
Nie wiem czy miałaś dofinansowanie do procedury z programu miejskiego. Ja nie. Wiec po prostu wszystkie koszty od nowa. I to zależy od tego jakie bajery stosujesz do zapładniania np picsi, imsi czy tez do transferu takie jak Ah, czyli nacięcie otoczki zarodka czy tez embroglue do transferu.
Czyli wizyty, stymulacja, leki, zapładnianie, transfery itp. Niestety nie jest taniej.
To o czym warto pamiętać, ze każde z nas ma dofinansowanie do leków do stymulacji do 3 procedur stymulacji. I to jest ogólnopolskie. Nie ma związku z samymi dofinansowaniami do procedur z programów miejskich.
Tylko i aż 3. Dlatego nie warto korzystać z niego przy stymulacjach staran naturalnych czy do IUI. Wtedy dawki hormonów są małe i to i koszty małe. Nie ma znaczenia ile tych leków. Chodzi o cykle stymulowane. Dlatego trzyma się to na ostateczność czyli ivf.
A jeśli masz na myśli, ze transfer się nie udał a masz zarodki to koszty znów per klinika są bardzo różne. I to zależy na jakim cyklu podchodzisz. Wlicza się wizyty, leki, ewentualne testy covid, rozmrożenie zarodkow oraz ich transfer. Mysle, ze tak od 2.5-5 tys za za crio transfer.
Ja na crio na cyklu naturalnym w Novum wydałam z 3 tys tak mniej wiecej. No nie liczyłam za bardzo leków po. Wiec 3 z hakiem. Ale wiem, ze w Invicta trzeba cały jakiś pakiet i one są po jakieś 4.5-5 tys 😳😳 za 1 crioWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 16:59
-
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Hej,
Masz na myśli cała procedurę jak się już nie ma zarodkow?
Nie wiem czy miałaś dofinansowanie do procedury z programu miejskiego. Ja nie. Wiec po prostu wszystkie koszty od nowa. I to zależy od tego jakie bajery stosujesz do zapładniania np picsi, imsi czy tez do transferu takie jak Ah, czyli nacięcie otoczki zarodka czy tez embroglue do transferu.
Czyli wizyty, stymulacja, leki, zapładnianie, transfery itp. Niestety nie jest taniej.
To o czym warto pamiętać, ze każde z nas ma dofinansowanie do leków do stymulacji do 3 procedur stymulacji. I to jest ogólnopolskie. Nie ma związku z samymi dofinansowaniami do procedur z programów miejskich.
Tylko i aż 3. Dlatego nie warto korzystać z niego przy stymulacjach staran naturalnych czy do IUI. Wtedy dawki hormonów są małe i to i koszty małe. Nie ma znaczenia ile tych leków. Chodzi o cykle stymulowane. Dlatego trzyma się to na ostateczność czyli ivf.
A jeśli masz na myśli, ze transfer się nie udał a masz zarodki to koszty znów per klinika są bardzo różne. I to zależy na jakim cyklu podchodzisz. Wlicza się wizyty, leki, ewentualne testy covid, rozmrożenie zarodkow oraz ich transfer. Mysle, ze tak od 2.5-5 tys za za crio transfer.
Ja na crio na cyklu naturalnym w Novum wydałam z 3 tys tak mniej wiecej. No nie liczyłam za bardzo leków po. Wiec 3 z hakiem. Ale wiem, ze w Invicta trzeba cały jakiś pakiet i one są po jakieś 4.5-5 tys 😳😳 za 1 crioKoniczynka28 lubi tę wiadomość