In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yuki co u Ciebie jak się czujesz ?
Sisska daj znać po usg
Amelka kciuki zaciśnięte:)
Lilli życzę dużo odpoczynku i wracaj z dwojoną siłą .
Yuki lubi tę wiadomość
starania 2014
córka naturalnie 2016
IUI 2017
IUI 2017
IUI 2017
IV-2021 start 28.03
30.05 .2021 transfer -
Nowości:
Sisska kosmiczna beta, 16.04 usg?
AnkaStaranka 23.04 usg
Yuki biopsja endo
Ova wdraża plan B
Jas 23.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Zielone.Slońce zaczyna IVF
Stokrotka 86 3 zamrożone zarodki
CzeresniowaMama 15.04 transfer
Koniczynka28 transfer? 9 zamrożonych komórek
paulity leczenie pasażerów na gapę
Bombka zaczyna działania do IVF
prosiulek rozpoczyna długi protokół
Rybka85 czeka na kolejny cykl
Aszi25 13dpt beta : 1075,00 mlU/ml
Ewkamewka 29.03 transfer
Tycha2201 10 pobranych komórek, transfer w piątek 16.04
Ann_ikaa 16.04 zaplanowana wizyta i ustalenie co po tabletkach anty
Aaaniaaa4 16.04 podgląd jajek, punkcja 19.04?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 18:31
Aaaniaaa4, Jas, Ewkamewka, AnkaStaranka, Ova, Sisska, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Jas wrote:Po dzisiejszej wizycie wiem że nic nie wiem. Kolejne usg w przyszły piątek. Pęcherzyk ciążowy 0,71 mm a coś co może być zarodkiem ale lekarz nie był pewien 0.10 mm.
Czy dobrze rozumiem, że nie jest pewien, czy to zarodek?
Wizyta spoko, ale też nic nowego nie wiem... nie wyszło, bo nie wyszło. Trzeba próbować i tyle. Przegadałam z nim i robimy biopsje endo, żeby sprawdzić, czy nie ma stanu zapalnego i w następnym cyklu w razie czego transfer. Teraz czekam na okres. Zobaczymy. Wkurza mnie to czekanie, ciągłe czekanie. -
Yuki wrote:Nowości:
AnkaStaranka 23.04 usg
Yuki biopsja endo
Ova wdraża plan B
Jas 23.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Bombka przygotowanie do IUI, jeśli się nie uda to zaczyna IVF
Ewkamewka 29.03 transfer
Ze Tobie chce się to spisywać😄 👌u mnie poprawka bo podchodzę do ivf, 6.5 idę po protokół i działam💪Yuki lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Yuki wrote:AnkaStaranka co wprowadziłaś do diety? Ja też częściowo zmieniłam, ale może coś jeszcze wprowadzę...
Jeśli chodzi o moje poczynania po pierwszym nieudanym transferze to do diety nic nie wprowadzałam , a raczej wszystko właściwie wyprowadziłam, więc nie powinnam być wzorcem, ani tym bardziej doradzać w tym zakresie. Ja uprawiałam w zasadzie głodowanie, żeby uaktywnic niektore geny, zrobic zamieszanie immunologiczne w organizmie i totalną czystkę tam. Taki wstrząs dla organizmu i oczyszczenie... Wodę z kiszoną kapustą gotowałam, buraki tarłam, jak zglodniałam to sobie marchewkę obrałam, albo ogorka kiszonego zjadlam, trochę mi odwalilo wtedy... schudłam w bardzo krótkim czasie 10 kg, a dodam, ze nie bylam osobą z nadwagą, lecz normalną, ale teraz od drugiego transferu- dbam już o wszystkie składniki odżywcze i mam nadzieje, że zaraz będę się zaokrąglać i nie będę wygladac jak kosciotrup. Czytałam kiedyś na innym wątku na ovufriend, że dziewczynom pomagają warzywne detoksy (nie mozna nic innego jeść), szczeg przy pcos, endomeriozie, tez przy polipowatości endometrium... Ale nie jestem jakimś znawcą w tym temacie, każdy zna też swój organizm i powinien wiedzieć na co i na ile może sobie pozwolić, aby nie było jakiś skutków ubocznych ewent. restrykcyjnego żywienia -
AnkaStaranka 23.04 usg
Yuki biopsja endo
Ova wdraża plan B
Jas 23.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Ewkamewka 29.03 transfer
Ale super podsumowanko 🤗 -
Yuki wrote:Czy dobrze rozumiem, że nie jest pewien, czy to zarodek?
Wizyta spoko, ale też nic nowego nie wiem... nie wyszło, bo nie wyszło. Trzeba próbować i tyle. Przegadałam z nim i robimy biopsje endo, żeby sprawdzić, czy nie ma stanu zapalnego i w następnym cyklu w razie czego transfer. Teraz czekam na okres. Zobaczymy. Wkurza mnie to czekanie, ciągłe czekanie.
Dobrze, że jest plan, ta biopsja na pewno coś wyjaśni.
A czekanie jest wkurzające. Ja mam w piątek wizytę i powinnam być wtedy w 2 lub 3 dniu cyklu...czyli najpóźniej jutro musi przyjść @ i czekam też...i mam nadzieję, że się doczekam na czas!02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
AnkaStaranka 23.04 usg
Yuki biopsja endo
Ova wdraża plan B
Jas 23.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Ewkamewka 29.03 transfer
To może i ja się zaktualizuje.
Ja miałam transfer 2* blastki 4AB 7.04.
Nie mam zamrożonych komórek, mały chochlik się tam wkradł. Miałam pobranych 14 komórkę, w tym 9 dojrzałych;) Mam 2 zamrożone blastki jeszcze:)
Idę na betę 10 dni po transferze, 17.04.2021.
Standardowo im bliżej testowania tym bardziej nie chce sprawdzać. Ja raczej z tych, co się nie spieszy do sprawdzania ale lekarz kazał już po 10 dniach 🙈 Trochę jestem hm zaprogramowana na porażki. Już tyle razy widziałam wynik negatywny 😳 oby to się kiedyś odwróciło! -
Yuki wrote:Czy dobrze rozumiem, że nie jest pewien, czy to zarodek?
Oznaczył mi na zdjęciu USG zarodek o wielkości 1 mm ale zaznaczył że nie jest pewien że to zarodek i przypomniał że w moim wieku 50% ciąż kończy się poronieniem. Zapisał mi Duphaston tak w razie czego bo nie brałam nic. -
AnkaStaranka 23.04 usg
Yuki biopsja endo
Ova wdraża plan B
Jas 23.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Ewkamewka 29.03 transfer
Starania od listopada 2015
3 IUI Fertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
Dzień dobry Kochane. Przebrnęłam przez część wątku, ale więcej nie jestem w stanie.
Nastawiamy się na invitro, wizyta u gina w poniedziałek z najnowszymi badaniami męża. U nas głównie czynnik męski plus moje AMH na poziomie 1,2 (w listopadzie było jeszcze 1,5), mam 30 lat...
Mam do Was pytanie (jesli byl juz ten temat to przepraszam) - od czego zależy, że jedne mają krotki protokół a inne długi?Yuki lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Dzień dobry Kochane. Przebrnęłam przez część wątku, ale więcej nie jestem w stanie.
Nastawiamy się na invitro, wizyta u gina w poniedziałek z najnowszymi badaniami męża. U nas głównie czynnik męski plus moje AMH na poziomie 1,2 (w listopadzie było jeszcze 1,5), mam 30 lat...
Mam do Was pytanie (jesli byl juz ten temat to przepraszam) - od czego zależy, że jedne mają krotki protokół a inne długi?
Najczęściej stosowany jest protokół krótki z antagonista.
Długi protokół stosuje się właśnie przy niższym AMH lub przy pocs.
Możliwe, ze u Ciebie zaproponują długi protokół, bo może być bardziej efektywny.
Twoje AMH nie jest strasznie niskie. Z niższym dziewczynom spokojnie udaje się uzyskać zarodki i zdrowa ciąże. Jednak jak na Twój wiek powinno być wyższe. Dobre AMH to tak ok 3 w naszym wieku. Lekarz dobiera protokół indywidualnie do przypdku. Ważne by pecherzyki równo rosły i by zadbać jednoczesnie o jakość i ilość. Czasem dziewczyny maja np 20 komórek ale dużo pustych albo słabej jakości. Ważne by było tych kilka dobrej jakości 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 20:17
Majaaa lubi tę wiadomość
-
Jas wrote:Yuki wrote:Czy dobrze rozumiem, że nie jest pewien, czy to zarodek?
Oznaczył mi na zdjęciu USG zarodek o wielkości 1 mm ale zaznaczył że nie jest pewien że to zarodek i przypomniał że w moim wieku 50% ciąż kończy się poronieniem. Zapisał mi Duphaston tak w razie czego bo nie brałam nic.
To Cię podbudował pajac jeden! Kurcze duphaston to od razu powinien włączyć jak na mój prosty rozum. Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki 💪💪💪
Dziewczyny dzięki za info, zaktualizuję.
Ana87 sorka, bo miałam Cię wpisana i nie wiem jak to zaginęło 🤦♀️ ciężko się szuka po forum 😉 trzymam kciuki 👍 i czekam na relację 😊
Koniczynka no stres! 🍀 Idz i rób betę, co ma być to będzie, a kiedyś ten test zdać musisz! 😉 I będzie to właśnie teraz! 🍀
Sisska też się za pierwszym razem tyle naczekalam, covid:/ ale bejbe u Ciebie na bank jest pięknie i wysoko 🤩 więc nie stresuj się, bo już jesteś na takim etapie, że Twój lokator korzysta z Twoich dobrodziejstw, a takie emocje mu nie są potrzebne 🙂Koniczynka28, Sisska lubią tę wiadomość
-
AnkaStaranka wrote:Jeśli chodzi o moje poczynania po pierwszym nieudanym transferze to do diety nic nie wprowadzałam , a raczej wszystko właściwie wyprowadziłam, więc nie powinnam być wzorcem, ani tym bardziej doradzać w tym zakresie. Ja uprawiałam w zasadzie głodowanie, żeby uaktywnic niektore geny, zrobic zamieszanie immunologiczne w organizmie i totalną czystkę tam. Taki wstrząs dla organizmu i oczyszczenie... Wodę z kiszoną kapustą gotowałam, buraki tarłam, jak zglodniałam to sobie marchewkę obrałam, albo ogorka kiszonego zjadlam, trochę mi odwalilo wtedy... schudłam w bardzo krótkim czasie 10 kg, a dodam, ze nie bylam osobą z nadwagą, lecz normalną, ale teraz od drugiego transferu- dbam już o wszystkie składniki odżywcze i mam nadzieje, że zaraz będę się zaokrąglać i nie będę wygladac jak kosciotrup. Czytałam kiedyś na innym wątku na ovufriend, że dziewczynom pomagają warzywne detoksy (nie mozna nic innego jeść), szczeg przy pcos, endomeriozie, tez przy polipowatości endometrium... Ale nie jestem jakimś znawcą w tym temacie, każdy zna też swój organizm i powinien wiedzieć na co i na ile może sobie pozwolić, aby nie było jakiś skutków ubocznych ewent. restrykcyjnego żywienia
AnkaStaranka mówisz o diecie Dąbrowskiej? Jestem na to za cienka w uszach 😔próbowałam, max 4dni i wymięka 😂
Dużo się o tym naczytałam, ale według mnie to za bardzo reestrykcyjne podejście.
Kocham jeść, a ograniczenia wpędzają mnie w depresję. Aczkolwiek nie wykluczam, że przed kolejnym transferem nie spróbuję jeszcze raz... -
Yuki wrote:To Cię podbudował pajac jeden! Kurcze duphaston to od razu powinien włączyć jak na mój prosty rozum. Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki 💪💪💪
Ja mam wszystko na naturalnym cyklu a w dniu transferu miałam wysoki progesteron więc nie było powodu, zresztą teraz też biorę skoro kazał ale ja jakoś czuje ze jest wszystko ok. Nie musi mnie podbudowywac bo wiem że mamy statystycznie tylko kilka procent szans i trzeba liczyć się z niepowodzeniem. Nie mniej jednak jestem dobrej myśli bo choć ledwie 1 mm ale mignęło na USG a za tydzień zobaczy się czy się rozwija😊 -
Bardzo dziękuję Koniczynko.
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
nick nieaktualny
-
Hej. Pierwszy raz mam Luteinę dopochwowo, 3 razy dziennie. Czy ona wogole się rozpuszcza? Aplikowalam przed chwila trzecia tabletkę dziś i poczułam resztki wcześniejszych...02.2013 początek
07.2014 oligozoospermia
02.2015 HSG - prawy jajowód posklejany, ale drożny,lewy ok
03.03.2015 I IUI cb
27.04.2015 II IUI [*] 9tc
31.08.2015 III IUI
10.2015 IV IUI odwołana 11.2015 torbiel - antyki
15.12.2015 IV IUI
27.08.2016 Oliwka jest z Nami
CZERWIEC 2018 przygotowania do IUI, rodzeństwo musi być
12.08.2018 I IUI
12.12.2018 II IUI [*] 8 tc
17.09.2019 III IUI
13.11.2019 IV IUI
14.01.2020 V IUI
LISTOPAD 2020 przygotowania do kolejnych IUI
04.12 VI IUI
03.02. VII IUI
In Vitro 2021
13.04. punkcja
16.04 transfer - 2 zarodki 3 dniowe
20.04 3dpt prog 186 ng
28.04 beta 2,52
In Vitro 2022
14.12 punkcja
19.12 transfer 2.2.2 i 2.2.3
prog 120 ng
27.12 beta <2,30 -
Tycha2201 wrote:Hej. Pierwszy raz mam Luteinę dopochwowo, 3 razy dziennie. Czy ona wogole się rozpuszcza? Aplikowalam przed chwila trzecia tabletkę dziś i poczułam resztki wcześniejszych...
Progesteron w formie: Luteina, lutinus czy Ultrogestan. Wszystkie te już stosowałam dopochwowo częściowo się wchłaniają a częściowo hm wypływają. Najgorszy pod tym względem jest lutinus ale podobno jeden z lepiej wchlaniajach się i tez sporo droższy. Ale po nim jest tak jakbyś się kilka razy w ciągu dnia w majtki posikała 🤪🤪😅🙈