IN VITRO - SIERPIEŃ 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
palyna wrote:No właśnie ja jak wczoraj byłam u lekarza na wizycie to też mi powiedział , że mam jeszcze powiększony jajnik po stymulacji. Ale generalnie powiedział żeby się tym na razie nie przejmować.
A Tobie zalecił coś lekarz czy też kazał czekać?
Że mam miec dietę lekkostrawną i mam pić bardzo duzo wody. Jakich rozmiarów Ty masz? Kiedy miałaś punkcje?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Że mam miec dietę lekkostrawną i mam pić bardzo duzo wody. Jakich rozmiarów Ty masz? Kiedy miałaś punkcje?
Ale dlaczego Ty się tak niepotrzebnie stresujesz ? Skoro lekarze nie panikują to myślę , że nie ma co się nakręcać... Każda z nas przechodzi wszystko inaczej i może trzeba Ci trochę więcej czasu żeby wszystko wróciło do normy.palyna -
palyna wrote:Ja miałam punkcję 02/08 , u mnie ciut większy niż Twój, ja akurat pije przeogromne ilości wody w pracy, we wtorek idę znowu na wizytę i zobaczymy.
Ale dlaczego Ty się tak niepotrzebnie stresujesz ? Skoro lekarze nie panikują to myślę , że nie ma co się nakręcać... Każda z nas przechodzi wszystko inaczej i może trzeba Ci trochę więcej czasu żeby wszystko wróciło do normy.
Właśnie nie wiem czy lekarze nie panikują.. W klinice na wizycie mnie mega nastraszyli że już dawno powinno być ok a dzisiaj doktor z mojego regionu też był przerażony że tyle czasu minęło a on nadal taki duży dzidziusiowi to nie zagraża ale mnie owszem..03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Dziewczyny. Invimed warszawa. Ile czeka się na stopień czystości pochwy ? Jestem wściekła zrobiłam to u siebie w mieście a ona mi zrobila wymaz z pochwy a nie stopień czystości bo się pomyliła!Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Amilka wrote:Siersciucha dzieki, ide jutro robic cukier na czczo i zaraz jak przyjdzie wynik na krzywe.
Mam wypisz wymaluj jak Ty, cukier ostatni (stary) 82, 163cm i 57kg. Twoj wynik badania jest i ja tez mam wrazenie ze tak moze moj wygladac.
Bede dzialac:)
Super, zrob koniecznie
Mi zaden lekarz nie chciał zlecić bo dobrze wygladam, tarczyca ok i ja załuje ze dopiero teraz jak mam juz kilka transferow za sobą -
nick nieaktualnyCatlady wrote:Mam lekką niedoczynność tarczycy - biorę Letrox75, a komórek nk nie badałam właśnie i zastanawiam się czy to tykać, bo to immunologia, prawda?
Catlady, a przyjmowałaś zapobiegawczo Encorton w tym cyklu, czy klinika nie przypisuje? -
Sesil wrote:Właśnie nie wiem czy lekarze nie panikują.. W klinice na wizycie mnie mega nastraszyli że już dawno powinno być ok a dzisiaj doktor z mojego regionu też był przerażony że tyle czasu minęło a on nadal taki duży dzidziusiowi to nie zagraża ale mnie owszem..
Wiesz co sugeruję udać się do innego lekarza lepiej to skonsultować , u mnie faktycznie mineło dużo mnie czasu od Ciebie i może dlatego inaczej podchodzą...palyna -
palyna wrote:Hmm to skoro był tak zdziwiony to kazał Ci tylko pić dużo wody i mieć dietę lekkostrawną ?
Wiesz co sugeruję udać się do innego lekarza lepiej to skonsultować , u mnie faktycznie mineło dużo mnie czasu od Ciebie i może dlatego inaczej podchodzą...
Kazał przyjść jutro na badania krwii i za tydzień do kontroli by sprawdzić czy maleje czy jeszcze się powiększa. Niby dramatycznie duży nie jest ale powinien być już mniejszy. Robiłam też morfologie po wypisie z kliniki i było wszystko w porządku.03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualnyLola. wrote:Dziewczyny. Invimed warszawa. Ile czeka się na stopień czystości pochwy ? Jestem wściekła zrobiłam to u siebie w mieście a ona mi zrobila wymaz z pochwy a nie stopień czystości bo się pomyliła!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Dzięki za odpowiedź. Przy kolejnym transferze chciałabym też coś zmienić, ale podejrzewam że lekarz będzie chciał pójść tym samym schematem co ostatnio, a powód niepowodzenia wg niego to będzie znowu „zarodek był nieprawidłowy genetycznie”.
U mnie za każdym razem nawet nie doszło do implantacji bo beta nawet nie drgnęła.
Scratching endometrium odpada - u mnie w klinice robią tylko jak się ma przebadane zarodki.
Myślałam nad zbadaniem komórek NK i nad KIR - ale jestem w tym totalnie zielona, podchodziłam kilka razy do wątku KIR na na problem z implantacją ale ja nic z tego nie rozumiem a znając mojego lekarza prowadzącego to za dużo mi nie wytłumaczy. Może któraś z Was jest bardziej w temacie tych badań?