IN VITRO - SIERPIEŃ 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOczywiscie ze wszyscy sie ciesza bo ich sukcesy sa moja nadzieja.
Ale jesli wchodze zobaczyc co u Was i sa same posty: cycki mnie bola/cycki mnie nie bola/kolezanke cycki bolaly (to oczywiscie metafora) i pytania o wizyty/usg/objawy to podlega pod inna,Wasza czesc forum i juz drugi raz w ciagu 2 tyg musze o tym pisac. Ja w tej grupie ktora po pozytywnej becie sie cieszy ale nie chce czytac dalaszych ociekajacych szczesciem slodziutkich wypowiedzi o objawach i wizytach. Wlasnie dlatego jestem tutaj, takie cos mam na codzien i od tego uciekam. I zauwazylam zaleznosc ze wtedy wiele osob milknie. Jesli uwazacie ze to jest ok to super,ale ja stad spadam. -
Powinnyśmy się cieszyć że wielu z nas się udaje. Mnie to bardzo podbudowuje😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 21:06
Ed, diversik89, Toonney, Jeheria lubią tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2 -
Amilka wrote:Oczywiscie ze wszyscy sie ciesza bo ich sukcesy sa moja nadzieja.
Ale jesli wchodze zobaczyc co u Was i sa same posty: cycki mnie bola/cycki mnie nie bola/kolezanke cycki bolaly (to oczywiscie metafora) i pytania o wizyty/usg/objawy to podlega pod inna,Wasza czesc forum i juz drugi raz w ciagu 2 tyg musze o tym pisac. Ja w tej grupie ktora po pozytywnej becie sie cieszy ale nie chce czytac dalaszych ociekajacych szczesciem slodziutkich wypowiedzi o objawach i wizytach. Wlasnie dlatego jestem tutaj, takie cos mam na codzien i od tego uciekam. I zauwazylam zaleznosc ze wtedy wiele osob milknie. Jesli uwazacie ze to jest ok to super,ale ja stad spadam.
Ja rozumiem, że czujesz się z tym źle - każda z nas przez to musiała przejść...
Z tymże ja uważam , że to naprawdę daję nadzieję i siłę na dalszą walkę...
Szkoda , że masz takie negatywne nastawienie bo myślę, że każda z nas jakbyś napisała , że masz gorszy dzień by Cię wsparła, czego widocznie nie można powiedzieć o Tobie.
Jednak wierzę i życzę Ci żebyś za bardzo krótki czas miała te same rozterkidiversik89, Toonney lubią tę wiadomość
palyna -
nick nieaktualnyAmilka- Ty teraz jesteś w trakcie dlugiego protokołu?
Iga- Na kiedy macie zaplanowany transfer?
Kaszmi- Bardzo mi przykro Macie jeszcze zarodki?
Gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało
Wybaczcie że się nie udzielam, ale ostatnio sporadycznie wchodzę na forum. Jakoś mi wtedy lżej.
Makt, Jeheria lubią tę wiadomość
-
diversik89 wrote:Dziękuje, że pytasz 🙈 oj zaczynam się stresować 😂
A co u Ciebie ? Jakieś nowe objawy?
To już temat na inny wątek 😘
Dziewczyny, wybaczcie, że pojawiają się posty o ciąży. Wiele z nas było na Waszym miejscu. Ja się zawsze starałam cieszyć jak się komuś udawało. Raczej każda z nas wiele przeszła i ciąża nie przyszła jej na pstryknięcie palców. Ale rozumiem, że może to być bolesne. Trzeba się powoli przenosić na fiolet a tutaj kibicować i wspierać dziewczyny, bo na pewno nie jest im łatwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 21:16
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Berbeć. wrote:No to jest k* straszne. Od tego są inne strony!!! Weszlam na chwile zobaczyć jak tam starania i czytam o ciazach znów. Dziewczyny zero empatii mają widzę, zero taktu.
Tez wiele miesięcy jestem na tym forum i czytałam o sukcesach innych dziewczyn które dzieliły się swoimi przeżyciami z początków ciąży bo czuły się na różowej stronie jak u siebie zanim poczuły się na siłach przejść na fioletowa stronę, ale nigdy nie uważałam ze czyjaś radość i pytania do dziewczyn bardziej zaawansowanych w ciąży są nietaktem z ich strony. Każdy ma inny światopogląd i uważam ze należy go szanować ale trochę nie zgadzam się z ganianiem kogoś za to ze się cieszy pewnie jednym ze swoich największych szczęść życiowych, nieraz wyczekiwanym przez lata. A z waszych postów trochę wychodzi jakbyście chciały wszystkie ciezarne wygonić od razu stad.
Rozumiem ze wam może być ciężko dlatego osobiście staram się jak mogę dostosować do waszych „potrzeb” ale empatia działa w dwie strony dziewczyny. Spróbujcie się tez wczuć w punkt widzenia kogoś kto zwyczajnie na ten moment nie umie kontrolować swojej radości a częścią tej drogi przecież jest tez sukces i każda z nas o nim marzyJusia 82, juna, Toonney, Ewelka02 lubią tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Berbeć. wrote:Wiesz co było zawsze.pewnie, ja juz jestem od roku na tych wątkach, ale teraz to juz.jest przegiecie dziewczyny robią to chyba juz specjalnie naprawde. Jedna pisze ze poronila a tamte swoje. No kurde idzcie na fioletowa. Wiele dziewczyn to irytuje bo rozmawiałam na privach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 21:27
Makt, Majka27 lubią tę wiadomość
palyna -
Berbeć. wrote:A skąd Ty taka pewna jesteś co ? Ej normalnie weszlam tu z mega dobrym humorem i sie wkurzylam. Po co tak gadasz ze sie kazdej sie uda? NIE KAŻDEJ PARZE SIE UDAJE. Bardzo irytuje mnie takie wpieranie komus tego. No chyba, ze Wy tak lubicie.
Ok, ja już opuszczam wątek.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki:) i tak, Berbeć, ja też uważam że każdej się uda, trzeba "tylko" próbować.Makt, Majka27, diversik89, Kaszmi85, Toonney, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Berbeć. wrote:A skąd Ty taka pewna jesteś co ? Ej normalnie weszlam tu z mega dobrym humorem i sie wkurzylam. Po co tak gadasz ze sie kazdej sie uda? NIE KAŻDEJ PARZE SIE UDAJE. Bardzo irytuje mnie takie wpieranie komus tego. No chyba, ze Wy tak lubicie.
Berbeć ja nikomu nic nie wpieram. To wynika stricte z mojej osobistej wiary ze każda z nas na to zasługuje. Zabronić mi tego nie możesz, sorry.
Wiesz, nie jestem kłótliwa osoba i nie wdaje się z zasady w pyskówki w internecie bo rozumiem ze każda może mieć inny humor danego dnia i akurat tego konkretnego moze szukać „zaczepki” ale nie wmawiaj mi czegoś czego nie napisałam. Tyle ode mnie w tym temacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 21:37
Majka27, juna, Toonney lubią tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Berbeć. wrote:Wiesz co było zawsze.pewnie, ja juz jestem od roku na tych wątkach, ale teraz to juz.jest przegiecie dziewczyny robią to chyba juz specjalnie naprawde. Jedna pisze ze poronila a tamte swoje. No kurde idzcie na fioletowa. Wiele dziewczyn to irytuje bo rozmawiałam na privach
Rozumiem, że się denerwujesz ale postaraj się też nas zrozumieć. Jest wiele dziewczyn na tym wątku i jest to normalne, że w ciągu kilku godzin potrafimy się z jedną smucić a za chwilę z drugą cieszyć. To, że jednej się nie udało to nie znaczy, że inne nie mogą się pochwalić, że widziały serduszko itp. Może faktycznie rozmawianie o objawach powinnyśmy przenieść ale informowanie, że się pojawiło serduszko czy usg wypadło pozytywnie to nic złego. Spokojnie. Można to bez nerwów nam wytłumaczyć.Makt, Majka27, Jusia 82, diversik89, Maenka, Toonney, Ewelka02 lubią tę wiadomość
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Makt, juna, Jusia 82, kalade, Maenka, Toonney, Ewelka02 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem ciągle w starających ale nie odczuwam żalu ,że komuś się udaję wręcz przeciwnie codziennie sprawdzam statystyki I wierzę, że będę w końcu w tych szczęśliwych 50% . Uważam, że jeśli wkurza nas ,że komuś się udało to jeszcze bardziej się blokujemy. Kiedyś mi to powiedziala pewna Pani refleksolog" zabim zirytujesz się widząc kobietę że spacerowka wyobraz sobie sama siebie, że też tak będziesz kiedyś iść "mi to pomoglo . Dziewczyny zdrowie psychiczne najważniejsze. Nauczmy się cieszyć z sukcesów innych. Zawsze można zamiast że złością pisać zaproponowac zmianę tematu na staraniowy
Makt, Majka27, juna, Jusia 82, kalade, diversik89, Catlady, Kaszmi85, Maenka, Toonney, Ewelka02 lubią tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualnyWidzisz Makt Ty nie kontroluejsz swojej radosci a ja swojego smutku-tak mam gorszy czas. I nie,nie starasz sie wczuc w sytuacje innych bo w trakcie swoich staran na pewno slabo Ci sie robilo jak kolejne ciaze i ciezarne kolezanki ujawnialy sie i swiergotaly o objawach a Ty ciagle nic.
I jak wchodze i czytam praktycznie same posty o ciazach kiedy w ciagu ostatnich kilku dni sie dowiedzialam o kolejnych kilku w moim otoczeniu i myslac ze wejde tu i sie odstresuje w towarzystwie na moim polozeniu-okazuje sie ze nawet tu nie ma mojego polozenia i same objawy i objawy.
Wiem ze tez to przeszlyscie ale nie czuje plynacej skarbnicy wiedzy z postu: nie mam mdlosci, to chyba zle co? Albo: kolezanke tez cycki nie bolaly -,-
Uwazam ze Berbec ma duzo racji,fakt walnela wprost ale w punkt. Nikt Was nie wygania ale wypowiadajcie sie na temat staran a nie prowadzcie wlasne konwersacje o objawach i wizytach-to nie jest to miejsce. I to nie jest fair jesli czytaja o tym osoby ktorym sie nie udalo. One sie ciesza jak ktos pisze ze ma pozytywna beta czy dobry przyrost ale na tym powinno sie to skonczyc w tym watku.
Agika, tak, zaczynam anty,jutro lub pojutrze. Mam nadzieje ze Ty czujesz sie juz dobrze:)agika88 lubi tę wiadomość
-
Ahhh. Dziewczyny. Trzymajcie i za mnie kciuki. Mam już wszystkie badania które zlecił lekarz do mojego 1 ivf. Brakuje tylko chlamydi za jakiś tydz powinna być. Jadę w środę pokazać mu wyniki o chyba coś już zaczniemy działać. Bardzo bym chciała startować od września. Od czego zależy protokół krótki dlugi, który lepszy waszym zdaniem ?
Amilka, Majka27, agika88, Makt, Nadzieja, Catlady, Maenka, Toonney, Jeheria lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
nick nieaktualnyLola,kciuki:) protokol zalezy glownie od amh i chorob: czy masz hashimoto/io/endometrioze itp. Np wysokie amh i zadnych chorob najczesciej oznacza pierwsza probe z krotkim. Kazdy ma wady i zalety, mialam krotki, fajnie bo krotko (9 dni),dosyc tanio, zle bo slaby wynik. I teraz bede miala dlugi-oby poszlo lepiej. Pierwsza procedura to naprawde strzal;)
Iga jestem ciekawa czemu jestes przeciwna szczepieniom? Nie zaglebialam sie jeszcze tak w ten zakres ale duzo osob tak pisze.agika88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmilka wrote:Widzisz Makt Ty nie kontroluejsz swojej radosci a ja swojego smutku-tak mam gorszy czas. I nie,nie starasz sie wczuc w sytuacje innych bo w trakcie swoich staran na pewno slabo Ci sie robilo jak kolejne ciaze i ciezarne kolezanki ujawnialy sie i swiergotaly o objawach a Ty ciagle nic.
I jak wchodze i czytam praktycznie same posty o ciazach kiedy w ciagu ostatnich kilku dni sie dowiedzialam o kolejnych kilku w moim otoczeniu i myslac ze wejde tu i sie odstresuje w towarzystwie na moim polozeniu-okazuje sie ze nawet tu nie ma mojego polozenia i same objawy i objawy.
Wiem ze tez to przeszlyscie ale nie czuje plynacej skarbnicy wiedzy z postu: nie mam mdlosci, to chyba zle co? Albo: kolezanke tez cycki nie bolaly -,-
Uwazam ze Berbec ma duzo racji,fakt walnela wprost ale w punkt. Nikt Was nie wygania ale wypowiadajcie sie na temat staran a nie prowadzcie wlasne konwersacje o objawach i wizytach-to nie jest to miejsce. I to nie jest fair jesli czytaja o tym osoby ktorym sie nie udalo. One sie ciesza jak ktos pisze ze ma pozytywna beta czy dobry przyrost ale na tym powinno sie to skonczyc w tym watku.
Agika, tak, zaczynam anty,jutro lub pojutrze. Mam nadzieje ze Ty czujesz sie juz dobrze:)
Ja dopiero dziś przestałam plamić po poronieniu, psychicznie momentami troche slabo ale staram się myśleć przyszłościowo mimo że nikt nie da mi gwarancji że coś z tego będzie. Pożyjemy, zobaczymy. Dzis dzwonilam do lekarza i mam odczekac 2 cykle z czego teraz (jestem 2 tyg po poronieniu) juz liczy to jako pierwszy cykl wiec swietnie. Dzialam w pazdzierniku. -
Lola. wrote:Ahhh. Dziewczyny. Trzymajcie i za mnie kciuki. Mam już wszystkie badania które zlecił lekarz do mojego 1 ivf. Brakuje tylko chlamydi za jakiś tydz powinna być. Jadę w środę pokazać mu wyniki o chyba coś już zaczniemy działać. Bardzo bym chciała startować od września. Od czego zależy protokół krótki dlugi, który lepszy waszym zdaniem ?
-
Lola. wrote:Ahhh. Dziewczyny. Trzymajcie i za mnie kciuki. Mam już wszystkie badania które zlecił lekarz do mojego 1 ivf. Brakuje tylko chlamydi za jakiś tydz powinna być. Jadę w środę pokazać mu wyniki o chyba coś już zaczniemy działać. Bardzo bym chciała startować od września. Od czego zależy protokół krótki dlugi, który lepszy waszym zdaniem ?
Protokół dobiera lekarz 😊trzymam ✊✊✊✊✊38 lat
2 procedury
Ciąża od grudnia -
nick nieaktualnyLola. wrote:Ahhh. Dziewczyny. Trzymajcie i za mnie kciuki. Mam już wszystkie badania które zlecił lekarz do mojego 1 ivf. Brakuje tylko chlamydi za jakiś tydz powinna być. Jadę w środę pokazać mu wyniki o chyba coś już zaczniemy działać. Bardzo bym chciała startować od września. Od czego zależy protokół krótki dlugi, który lepszy waszym zdaniem ?