In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iva_82 wrote:Elfi dzięki za odpowiedź. Będziesz miała IVF czy ICSI?, trzymam kciuki, powiedzenia
Mao jakie leki zaczęłas brać oprócz antykoncepcji? Czym się różni krótki od długiego protokołu?. Ja jeszcze nie wiem jaki będę miała. U mnie dr zaproponowała ICSI mam przyjechać na wizytę w 17 dc na oznaczenie hormonów i wszystkiego się dowiem. Zamierzamy rozpocząć procedurę od stycznia -
Berbeć wrote:Mi.chodzi o Twoja pierwszą ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:24
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Zabawki bedzie kupowac rodzina, także sie nie.martw. Mama dyda da to o.jedzenie nie bedzie trzeba się martwić tez '.
Mówisz o badaniach, wiesz o tym, zebym przyjmowac metylowany kwas?
Ale dla bąbelka wytrzymam wszystko -
nick nieaktualnymao wrote:Tak Berbeć dr K mi już instrukcje do metylowanych witamin wydała także grzecznie wszystko biorę.. tylko przerażają mnie te pieprzone zastrzyki Clexane, co po teansferze bede musiała brać, bo przy mutacji genu każe dr K je zapisuje, ja brałam je już po IUI i miałam pełno siniaków i bolały mnoe one... Puregon to przy tym pikuś
Ale dla bąbelka wytrzymam wszystko -
Berbeć wrote:O nieeeeeeee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:36
-
Ja jak mówiłam o clexane to mi go nie chcieli zapisać, że niby ta moja mutacja to za mało.
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
U mnie na razie wszystkie komórki udało się zapłodnić. Treaz 5 dni czekania...
Rozmawiałam o liczbie zarodków, embriolog też twierdzi, że w tym wieku i dobrej jakości nie podaja więcej niz 1, bo to nie jest dobre ani dla matki ani dla zarodków I chociaż bym chciała, skończy się na 1.
Więc Wam zazdroszczę 2, ale chociaż niech 1 sie u mnie zadomowimao, bz10, WIK, Ana ana lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:U mnie na razie wszystkie komórki udało się zapłodnić. Treaz 5 dni czekania...
Rozmawiałam o liczbie zarodków, embriolog też twierdzi, że w tym wieku i dobrej jakości nie podaja więcej niz 1, bo to nie jest dobre ani dla matki ani dla zarodków I chociaż bym chciała, skończy się na 1.
Więc Wam zazdroszczę 2, ale chociaż niech 1 sie u mnie zadomowi_Hania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymao wrote:Także przygotuj się na Clexane, bo widzę, ze też masz mutacje. I ja miałam problem, aby go kupić, to w aptece dali mi zamiennik Neoparin. Jednak na forum naszej kliniki wyczytałam, że niby niekoniecznie nasi lekarze pozwalają na ten zamiennik, także jakby dr K Ci zapisała Clexane to od razu zapytaj czy w razie co możesz brać zamiennik Neoparin
-
Alicjaa92 wrote:Ja nie miałam badanych mutacji i tez mam clexane od transferu, w Naszej klinice to raczej standard i każdej przepisują. Neoparin jest u nas zakazany. Dla pocieszenia mam jeszcze dwa zastrzyki z prolutexu wiec codziennie trzy wkucia ...
@Alicja92 ja się mogę kłuć... jak po tym doczekam się mojego kropka także oby Twój u Ciebie się zadomowił w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:47
Alicjaa92 lubi tę wiadomość
-
mao wrote:Musi się udać Haniu Niech maluchy walczą, aby wszystkie dotrwały do 5 dnia, bo wydaje mi się, że jak są mrozaczki, to się człowiek mniej stresuje przy pierwszym transferze, bo jest zabezpieczenoe
Liczę ze jakies mrozaczki się uda mieć Dzięki!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
Narazie mamy 4 zarodki Dwa jeszcze coś próbują, czekamy do 5 doby jak wszystko dobrze pójdzie to w środę transfer
adgam lubi tę wiadomość
Wiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
Berbeć wrote:A słyszałaś o mutacji mthfr?
Edit. No właśnie moze zaszkodzić, albo inaczej- nie pomóc. 40% kobiet ma mutacje dlatego tez zaleca sie (w mojej.klinice) przyjmowanie metylowanego kwasu foliowego. Jesli ma sie.mutacje zwykły kwas sie nie przyjmuje. Moja kuzynka brała 6 lat na próżno, bo okazalo sie,ze ma mutacje .dlatego u nas lekarze przepisuja metylowany. Nie żebym sie wymadrzala, ale ja tez kiedys mie wiedziałam, wiec.teraz podpowiadam innym. Ja bralam 2 miesiace zwykly,mimo, iz moja dr zapisala mi metylowany , nie bylo.go w aptece.i kupiłam zwykly , bo nie wiedziałam, ze to jest cos innego. Zrobiłam kariotypy i wyszłoi, że mam mutacje i wtedy.dopiero doczytalam.
Nie miałam badanych kariotypów. Pewnie jeśli pierwsze podejście nie wypali, to będziemy kombinować co zrobić przy następnym lepiej
-
nick nieaktualnymao wrote:No to widzisz Berbeć na pewno Cię to nie ominie ale idzie przeżyć, ja byłam po IUI na wakacjach i wyobraź sobie jak mój brzuch wyglądał w stroju kąpielowym... koszmar
@Alicja92 ja się mogę kłuć... jak po tym doczekam się mojego kropka także oby Twój u Ciebie się zadomowił w brzuszku
Domyslalam się.. na szczęście teraz tylko grube swetry wiec można wszystko ukryć z dnia na dzień jest lepiej z tym kuciem, trzeba znaleźć swój sposób:)
Liczę na to ze właśnie się zadomawia, dzien po transferze miałam takie minimalne plamienie raz i właśnie się zastanawiam czy to mogło być tak wcześnie implanatycjne ..? -
_Hania wrote:U mnie na razie wszystkie komórki udało się zapłodnić. Treaz 5 dni czekania...
Więc Wam zazdroszczę 2, ale chociaż niech 1 sie u mnie zadomowi
Hania, super wynik!!! Oby się ładnie rozwijały!
_Hania lubi tę wiadomość