In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
alca wrote:Ja jak mówiłam o clexane to mi go nie chcieli zapisać, że niby ta moja mutacja to za mało.
Bo heparyny nie zaleca się przy mthfr, tylko przy problemach z krzepliwością (PAI, trombofilii i in.).IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Ja podczas stymulacji do invitro przybralam 1 kg. Zastrzyki każdego dnia sa prostsze, na koniec w ogole jak rasowa pielęgnairka sobie robiłam
Gorzej po punkcji i tych proesteronach. Spuchnięty brzuch, już jak w ciąży :p obolały i mi chyba staneła woda, bo mam + 2 kg. Lekarka mówila, że jak się nie uda objawy powinny ustąpić w trakcie @ a jak sie uda to jeszcze bedzie gorzej ale i tak wole te druga opcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 12:12
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Czesc Dziewczyny!
Chciałabym do Was dolaczyc. W przyszlym roku zaczniemy ivf w Holandii, gdzie mieszkam i lecze sie. U nas nieplodnosc idiopatyczna. Jestesmy po dwoch turach IUI, w sumie 11 prob w tym jedna udana. Niestety ciaza zakonczyla sie w 26 tygodniu. Zostala nam ostatnie podejscie do IUI, ale juz nadzieji nie mam. 28 listopada mamy spotkanie w klinice na ktorym dowiemy sie wszystkich szczegolow odnosnie ivf. Ja chcialam zapytac czy sa tutaj tez dziewczyny, ktore nie maja stwierdzonej zadnej przyczyny nieplodnosci? A moze znacie takie, ktorym sie udalo?———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Xkali wrote:Czesc Dziewczyny!
Chciałabym do Was dolaczyc. W przyszlym roku zaczniemy ivf w Holandii, gdzie mieszkam i lecze sie. U nas nieplodnosc idiopatyczna. Jestesmy po dwoch turach IUI, w sumie 11 prob w tym jedna udana. Niestety ciaza zakonczyla sie w 26 tygodniu. Zostala nam ostatnie podejscie do IUI, ale juz nadzieji nie mam. 28 listopada mamy spotkanie w klinice na ktorym dowiemy sie wszystkich szczegolow odnosnie ivf. Ja chcialam zapytac czy sa tutaj tez dziewczyny, ktore nie maja stwierdzonej zadnej przyczyny nieplodnosci? A moze znacie takie, ktorym sie udalo?
Xkali, cześć! Bardzo mi przykro z powodu tak wielkiej straty
U nas póko co wszystkie badania wychodzą w porządku. W piątek zaczynam stymulację, przy dobrych wiatrach punkcja i transfer na początku grudnia.
Powodzenia!
Xkali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymao wrote:Także przygotuj się na Clexane, bo widzę, ze też masz mutacje. I ja miałam problem, aby go kupić, to w aptece dali mi zamiennik Neoparin. Jednak na forum naszej kliniki wyczytałam, że niby niekoniecznie nasi lekarze pozwalają na ten zamiennik, także jakby dr K Ci zapisała Clexane to od razu zapytaj czy w razie co możesz brać zamiennik Neoparin
-
alca wrote:Testy nie są miarodajne - najlepiej zrobić betę.
Dokladnie najpierw beta a potem myslenie co dalej
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Ja nie miałam badanych mutacji i tez mam clexane od transferu, w Naszej klinice to raczej standard i każdej przepisują. Neoparin jest u nas zakazany. Dla pocieszenia mam jeszcze dwa zastrzyki z prolutexu wiec codziennie trzy wkucia ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Ja nie miałam badanych mutacji i tez mam clexane od transferu, w Naszej klinice to raczej standard i każdej przepisują. Neoparin jest u nas zakazany. Dla pocieszenia mam jeszcze dwa zastrzyki z prolutexu wiec codziennie trzy wkucia ...
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Wkłucie jak wkłucie, ale słyszałam, że niektóre bardzo bolesne są. No trudno kłułam się do punkcji to i to zniosę, będę na l4, więc luz, grunt, żeby był lek w aptece, bo to różnie bywa, nie kosztował majątku no i ŻEBY SIĘ UDAŁO
Tylko puregon do stymulacji to pikuś w porównaniu do tego prolutexu i clexane ale same wiecie ..czego się nie zrobi ..
Dla mnie najgorsze z tego wszystkiego jest wieczne czekanie na kolejne etapy, uczymy sir cierpliwości
U mnie w mniejszym mieście nie było problemu ze zdobyciem tych leków, w pierwszej aptece clexane był a prolutex zamówili i był na drugi dzień. -
Alicjaa92 wrote:Tylko puregon do stymulacji to pikuś w porównaniu do tego prolutexu i clexane ale same wiecie ..czego się nie zrobi ..
Dla mnie najgorsze z tego wszystkiego jest wieczne czekanie na kolejne etapy, uczymy sir cierpliwości
U mnie w mniejszym mieście nie było problemu ze zdobyciem tych leków, w pierwszej aptece clexane był a prolutex zamówili i był na drugi dzień.
Ja nie mogę się schylać ani spodni zapiać tak mnie brzuch boli...
Wczoraj zrobiłam sobie już zastrzyk w udo , ale to nie był dobry pomysł ...
Wyskoczył mi taki wielki guz , ze aż się wystraszyłam ...palyna -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Tylko puregon do stymulacji to pikuś w porównaniu do tego prolutexu i clexane ale same wiecie ..czego się nie zrobi ..
U mnie w mniejszym mieście nie było problemu ze zdobyciem tych leków, w pierwszej aptece clexane był a prolutex zamówili i był na drugi dzień.
mi dr napisala o 16, ze ovitrelle o połnocy mam wstrzyknac (bo w wynikach wyszedl juz taki estradiol i prog, ze okazalo sie , ze juz punkcja moze byc, a bylam tylko na jednym podgladzie) i byla jazda bez trzymanki, bo ani recepty ani apteki z lekiem, ale dalam rade, w te pedy do lekarza - opowiedzenie calej historii , zeby przepisal i wizyta w innym miescie. Troche stresujace to bylo. -
Chciałabym do Was dolaczyc. W przyszlym roku zaczniemy ivf w Holandii, gdzie mieszkam i lecze sie. U nas nieplodnosc idiopatyczna. Jestesmy po dwoch turach IUI, w sumie 11 prob w tym jedna udana. Niestety ciaza zakonczyla sie w 26 tygodniu. Zostala nam ostatnie podejscie do IUI, ale juz nadzieji nie mam. 28 listopada mamy spotkanie w klinice na ktorym dowiemy sie wszystkich szczegolow odnosnie ivf. Ja chcialam zapytac czy sa tutaj tez dziewczyny, ktore nie maja stwierdzonej zadnej przyczyny nieplodnosci? A moze znacie takie, ktorym sie udalo?
Witam wszystkie staraczki i życzę powodzenia. Może po nowym roku do Was dołączę.Xkali lubi tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyBerbeć wrote:aha czyli nie musi byc natychmiast?
mi dr napisala o 16, ze ovitrelle o połnocy mam wstrzyknac (bo w wynikach wyszedl juz taki estradiol i prog, ze okazalo sie , ze juz punkcja moze byc, a bylam tylko na jednym podgladzie) i byla jazda bez trzymanki, bo ani recepty ani apteki z lekiem, ale dalam rade, w te pedy do lekarza - opowiedzenie calej historii , zeby przepisal i wizyta w innym miescie. Troche stresujace to bylo.
Bo ovitrelle to musi być o konkretnej godzinie, to jednorazowy zastrzyk. Prolutex dr przepisał z trzy dni wcześniej na kontrolnym usg i trzeba było zacząć 5 dni przed transferem. Niestety jest drogi mi na tydzień wychodzi 300 zł , pierwszy raz wzięłam w klinice to zapłaciłam 400 za dwa opakowania. Warto brać recepty a nie kupować w klinice. -
nick nieaktualnypalyna wrote:Fakt prolutex to hardcore ...
Ja nie mogę się schylać ani spodni zapiać tak mnie brzuch boli...
Wczoraj zrobiłam sobie już zastrzyk w udo , ale to nie był dobry pomysł ...
Wyskoczył mi taki wielki guz , ze aż się wystraszyłam ...
Rozumiem.. tez mnie boli. Niestety u mnie jeansy poszly w odstawke.. Mam nadzieje ze do nich nie wrócę w najbliższy rok -
Kochane, prolutex to nic przy neoparin- boli jak choleraStarania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
- 19.09 - beta
- 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
- 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
- 2019 na świat przyszła nasza córka
- czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna -
Em11 wrote:Kochane, prolutex to nic przy neoparin- boli jak cholera5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
Kochane czy któraś miała takie zalecenia od Paśnika bądź innego lekarza ;
1. Encorton 1 x 10 mg od dziesiątego dnia cyklu zakończonego transferem do końca pierwszego trymestru ciąży ze stopniową redukcją dawki (przedostatni tydzień 5 mg, ostatni tydzień 2.5 mg)
czyli kiedy ja mam zaczac brac ten encorton bo zglupialam?
W tym samym cyklu co transfer, czy od następnego po transferze?palyna -
Hej. Ja mam chyba ten sam problem co ty. Moje wyniki i meza bardzo dobre nie wiadomo jaka przyczyna mam juz jedno dziecko a teraz walcze o 2 szesc lat.Nina06 -
palyna wrote:Kochane czy któraś miała takie zalecenia od Paśnika bądź innego lekarza ;
1. Encorton 1 x 10 mg od dziesiątego dnia cyklu zakończonego transferem do końca pierwszego trymestru ciąży ze stopniową redukcją dawki (przedostatni tydzień 5 mg, ostatni tydzień 2.5 mg)
czyli kiedy ja mam zaczac brac ten encorton bo zglupialam?
W tym samym cyklu co transfer, czy od następnego po transferze?5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️