In vitro - start pazdziernik 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
alca wrote:Ja miałam inny zestaw leków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 07:06
-
Rybitwa wrote:Aprill no nieźle! czy tu się da jakoś skontaktowac w prywatnej wiadomości by nie zaśmiecać forum ? nie wiem jak Twoje odczucia ale my uwielbiamy dr D.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 07:09
-
rebe wrote:Dzisiaj pierwszy zastrzyk gonale, dawka 200.
Po 10 min normalnie mnie trzasnęli- mdłości, osłabienie. To normalne?? Jestem dość drobna, czy to ma jakieś znaczenie?
moze nerwy ??? ale do lekarza powinnas sie udać -
Frelcia_ wrote:Mi się włączyła kompletna schiza bo wieczorem zaczął mnie lekko brzuch @ bolec, wypływa ze mnie luteina ze śluzem, a teraz mega ciągniecie jajników i rozpieranie w podbrzuszu. Trzepnijcie mnie w tyłek. Myślałam ze jak 1 ivf było nieudane to przy drugim nie będę fisiowac... ale chyba głowy nie wyłącze
Frelcia, myślę, że rozpieranie w podbrzuszu to raczej pozytywny objaw
Trzymam kciuki za maluszkaJa: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI -
rebe wrote:Chyba nerwy jednak...
Rozmawiałam o tym z lekarzem i stwierdził, że to przez emocje. Ale od tamtej pory wszystkie zastrzyki robiłam już sobie na siedzącorebe lubi tę wiadomość
Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI -
nick nieaktualny
-
Dorka81 wrote:Palyna, a ile Ci się opóźnia. Ja jestem w trakcie zastrzykow z decapeptylu i też mi się @ opóźniła ale tylko ok 4 dni (cykle mam w miare regularne). Myślę, że jesli to jest jakiś dłuższy czas to powinnaś dopytać lekarza, co robic
Po zakończonej @ miałam zacząc stymulację gonalem, dlatego trochę się martwię i nie wiem czy dzwonić do klinki czy nie... Mój lekarz prowadzący mówił , że krwawienie powinno pojawić się normalnie.palyna -
nick nieaktualnyCoś dla bazylka :" a podane w stadium blastocysty ZACZYNAJĄ IMPLANTOWAĆ – w ciągu 1–2 dni. PROCES IMPLANTACJI trwa do około 11 – 12 dni od dnia zapłodnienia komórek jajowych." z Novum tekst.
CZYLI ANALOGICZNIE przy blastocyście proces trwa od 6 dpt do 7 dpt.. Dlatego moim zdaniem wiarygodne bety przy blastocyście są dopiero 9/10 dpt -
Frelcia_ wrote:Coś dla bazylka :" a podane w stadium blastocysty ZACZYNAJĄ IMPLANTOWAĆ – w ciągu 1–2 dni. PROCES IMPLANTACJI trwa do około 11 – 12 dni od dnia zapłodnienia komórek jajowych." z Novum tekst.
CZYLI ANALOGICZNIE przy blastocyście proces trwa od 6 dpt do 7 dpt.. Dlatego moim zdaniem wiarygodne bety przy blastocyście są dopiero 9/10 dpt -
nick nieaktualny
-
Dorka81 wrote:Hmm, a czujesz, że coś się zbliża czy nie bardzo. Może na wszelki wypadek skontaktuj się z doktorem. Na pewno Cię uspokoi albo pokieruje co i jak.
Kurcze zawsze wszystko pod górę ... przecież nie rozpocznę podawania gonalu jak nie zacznie się nowy cykl....palyna -
Frelcia_ wrote:Bella no dla mnie nie. Jest różnica między zaczynają proces a końcem procesu.
Edit: przeczytaj jeszcze raz to co wstawilas.
"Proces trwa do 11/12 dnia po zaplodnieniu" - czyli trwa od 1/2 do 11/12Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 10:42