Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro - start pazdziernik 2018
Odpowiedz

In vitro - start pazdziernik 2018

Oceń ten wątek:
  • Felicja12345 Koleżanka
    Postów: 37 29

    Wysłany: 27 października 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie, może ktoś bardziej doświadczony mi odpowie.

    Przed rozpoczęciem stymulacji miałam badane hormony w 1dc i poziom progesteronu wynosił 0,08. Również kiedyś, dawno temu, jeszcze w czasie diagnostyki, też miałam badany progesteron w 1dc i pamiętam, że był prawidłowy.
    Teraz właśnie zaczął się mój drugi cykl po stymulacji, planowany był criotransfer w tym obecnym cyklu, polecono mi w 1dc zbadać poziom progesteronu, a tu niespodzianka 7,35 a kolejnego dnia 6,56.
    Wie ktoś z Was może jaka może być przyczyna, biorąc pod uwagę że wcześniej było ok? To może mieć związek z przebytą stymulacją?

    Trochę się przestałam udzielać, potrzebowałam odpocząć, ale pozdrawiam wszystkie :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 17:15

    WIK lubi tę wiadomość

    Starania od 2015.
    2016 - ciąża naturalna, puste jajo płodowe.
    Dalej nic - diagnostyka - niedrożność jajowodów.
    Decyzja o IVF.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja startuje w listopadzie o ile nie będzie odwołany transfer z powodu wysokiego Amh

    Rybitwa, rebe, Polawola lubią tę wiadomość

  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 27 października 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj joe anna.

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 27 października 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bolało to się martwiłam. Teraz przestaje to juz doszukuje się porażki. Boże jednak Polacy to niezdecydowany naród. Nie można dogodzić. Czy po transferze też tak macie i się zamartwiacie?

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Jak bolało to się martwiłam. Teraz przestaje to juz doszukuje się porażki. Boże jednak Polacy to niezdecydowany naród. Nie można dogodzić. Czy po transferze też tak macie i się zamartwiacie?

    Pewnie że tak. W końcu nie wiemy co się dzieje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 20:36

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów. Próbowałam Męża namówić na test ale przekupił mnie lodami, monster munchami, tym że zrobi mi dzisiaj hot dogi :D i masażem stóp. Głoooowa mi pęka :/ pachwiny mnie bolą- raz lewa raz prawa :D. Nie kumam z tego nic ;-))

    Rybko Mąż zezwolił na testowanie w czwartek lub piątek -,- teść go poparł, teściowa też. Przegłosowane :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Dobry wieczór moje Drogie, we wrześniu transfer nieudany, w tym cyklu mega cienkie endo więc transferu nie będzie raczej, chociaż staram się koksowac endo, także w październikowym wątku służę kciukami i dobrym słowem i czekam na listopad :D
    Hej. Ja mam mieć 1 podejście w listopadzie tylko widzisz nie wiadomo czy dojdzie do transferu bo ja mam za wysokie AMh

  • amica Autorytet
    Postów: 2782 1826

    Wysłany: 27 października 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaaa dlaczego wysokie AMH ma być przeszkodą do transferu? Masz zdiagnozowane PCOS że jest obawa hiperstymulacji?

    "Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba mieć PCOS, żeby przy wysokim AMH mieć hiperkę.

  • Dorka81 Autorytet
    Postów: 457 162

    Wysłany: 27 października 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alca....To nasz 4 raz i za każdym razem to miała być ostatnia próba. Głowa do góry i powodzenia. Trzymam kciuki

    Dorka81
  • rebe Autorytet
    Postów: 1971 965

    Wysłany: 27 października 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 07:46

    mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • rebe Autorytet
    Postów: 1971 965

    Wysłany: 27 października 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Wróciłam z zakupów. Próbowałam Męża namówić na test ale przekupił mnie lodami, monster munchami, tym że zrobi mi dzisiaj hot dogi :D i masażem stóp. Głoooowa mi pęka :/ pachwiny mnie bolą- raz lewa raz prawa :D. Nie kumam z tego nic ;-))

    Rybko Mąż zezwolił na testowanie w czwartek lub piątek -,- teść go poparł, teściowa też. Przegłosowane :D

    Hahah, fajne negocjacje:) trzymam kciuki!

    mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • Joanna1212 Autorytet
    Postów: 782 367

    Wysłany: 27 października 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Tak.
    Cofam brak objawów: rozpieranie w podbrzuszu.

    To chyba dobre objawy:)
    Trzymam kciuki
    A mąż dobrze zrobił po co się denerwować;)
    joe anna wrote:
    Witajcie ja startuje w listopadzie o ile nie będzie odwołany transfer z powodu wysokiego Amh
    Witaj!!!;)

    29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dziewczyny, dzis mam 1 dzien stymulacji. Pecherzykow antralnych naliczyli dzis 5 i 7. Czy ich ilosc moze sie zarówno zwiekszyc jak i zmniejszyc w zaleznosci od tego jak zareaguje na stymulacje? Tak zrozumiałam na wizycie ale bylam przejęta i teraz nie jestem pewna :)

    Moze sie zwiekszyc, ja na pierwszym usg miałam ok 20 razem, potem na drugim usg ok. 30 a wyciągnęli 35.
    Liczba się nie zmiejszy chyba ze będą nie rowno rosły, tzn przy punkcji jakieś będą niedojrzale lub puste.

    Ja nie mam PCOS, mam średnio-wysokie AMH (2.96), ale tez bez przesady i miałam niestety lekka hiperke. Miałam gonal 250.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 19:41

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alca wrote:
    Przygotowuje się do drugiego transferu - termin w piątek, 2go listopada. To nasz drugi, 6 dniowy zarodek i to ma być nasza ostatnia próba. Patrzyłam ostatnio na pierwszą stronę tego wątku i mnie zasmuciła ta długa lista. Boję się, że znów się nie uda :(

    Alca ja tez się przygotuje do transferu na 2.3 lub 4, zależy od drugiego usg. Miałaś już mierzone endometrium? Mi wyszło cienkie :( Jesteś na cyklu naturalnym czy szcztucznym?

    Fajnie by było mieć z kim testować :)

  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 27 października 2018, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIMFOCYTY T % WYNIK 74,0% NORMY 60,0-82,0
    LIMFOCYTY T % WYNIK 12,0% NORMY 7,0-23,0
    LIMFOCYTY HELPER CD3+/CD4+ % WYNIK 51,0% NORMY 30,0-51,0
    LIMFOCYTY SUPRESOR CD3+/CD8+ % WYNIK 18,0% NORMY 19,0-2,5
    WSPÓŁCZYNNIK (H/S)CD4/CD8 WYNIK 2,8 RATIO NORMY 0,8-2,5
    NK % WYNIK 14,0% NORMY 7,0-24,0

    Czy ktoś umie to zinterpretować?

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pachwiny mi napierdzielają...

  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 27 października 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Pachwiny mi napierdzielają...
    Moze to dobry znak. Ja tez mam lekkie ale nie zwracam na to uwagi bo zakluje na.chwile I puszcza. Tylko ze ja mam tak zawsze przy kazdej stymulacji.

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jakaś lekka hiperka.

  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 27 października 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta mocno Wam kibicuję choć nie odzywałam się jeszcze w tym miesiącu to co chwilę zaglądam czy mamy już Październikowy sukces :)
    Ja powoli zaczynam.
    Mam zalecenie do Dipherelline. Czy wiecie o co z tym chodzi?

    WIK, Rybitwa lubią tę wiadomość

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego