Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro - start pazdziernik 2018
Odpowiedz

In vitro - start pazdziernik 2018

Oceń ten wątek:
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 27 października 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od transferu bylam caly czas wyciszona. A teraz wszystko mnie denerwuje. Co za chory dzien. Dzisiaj ja cos zaczynM smucic. Pamietacie ze dzisiaj dluzej spimy :)

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • amalia Autorytet
    Postów: 436 229

    Wysłany: 27 października 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Pamietacie ze dzisiaj dluzej spimy :)
    Powiedz to mojemu kotu :P

    Rybitwa, rebe lubią tę wiadomość

    Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mojej Bułce :D

  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK wrote:
    Alca ja tez się przygotuje do transferu na 2.3 lub 4, zależy od drugiego usg. Miałaś już mierzone endometrium? Mi wyszło cienkie :( Jesteś na cyklu naturalnym czy szcztucznym?

    Fajnie by było mieć z kim testować :)

    Cześć WIK, miałam dzisiaj mierzone endometrium i podobno jest ok. Już jutro mam owulację więc nie idę na drugie usg. Ale się boję co to będzie.
    Czeka na nas blastka zamrożona w 6 dniu. A u Ciebie?
    trzymam kciuki za endometrium! Niech ładnie rośnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 21:35

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • Rybitwa Autorytet
    Postów: 1106 1771

    Wysłany: 27 października 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Dziewczęta mocno Wam kibicuję choć nie odzywałam się jeszcze w tym miesiącu to co chwilę zaglądam czy mamy już Październikowy sukces :)
    Ja powoli zaczynam.
    Mam zalecenie do Dipherelline. Czy wiecie o co z tym chodzi?


    ale to pięknie zabrzmiało. Dziewczyny musimy się postarać o ten sukces! głaskać brzuszki i będzie dobrze !

    Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    LIMFOCYTY T % WYNIK 74,0% NORMY 60,0-82,0
    LIMFOCYTY T % WYNIK 12,0% NORMY 7,0-23,0
    LIMFOCYTY HELPER CD3+/CD4+ % WYNIK 51,0% NORMY 30,0-51,0
    LIMFOCYTY SUPRESOR CD3+/CD8+ % WYNIK 18,0% NORMY 19,0-2,5
    WSPÓŁCZYNNIK (H/S)CD4/CD8 WYNIK 2,8 RATIO NORMY 0,8-2,5
    NK % WYNIK 14,0% NORMY 7,0-24,0

    Czy ktoś umie to zinterpretować?

    Zuzelka, dziewczyny z wątku o immunologi mogą pomóc. Nie miałaś żadnego opisu? Widzę że NK masz dobre i generalnie nie wygląda to źle

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Dziewczęta mocno Wam kibicuję choć nie odzywałam się jeszcze w tym miesiącu to co chwilę zaglądam czy mamy już Październikowy sukces :)
    Ja powoli zaczynam.
    Mam zalecenie do Dipherelline. Czy wiecie o co z tym chodzi?


    Ja nie mam pojęcia, ale ciekawe co to, chyba nikt wcześniej na tym wątku o tym nie wspominał

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 27 października 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alca wrote:
    Ja nie mam pojęcia, ale ciekawe co to, chyba nikt wcześniej na tym wątku o tym nie wspominał
    Szapiro mi odpisała, że też to miała, bo jak dostała wcześniej sam Estrofem to owu i tak była. We wrześniu któraś z dziewczyn na naszym wątku też miała taką sytuację.

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Szapiro mi odpisała, że też to miała, bo jak dostała wcześniej sam Estrofem to owu i tak była. We wrześniu któraś z dziewczyn na naszym wątku też miała taką sytuację.

    To na co ten lek?

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 27 października 2018, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alca wrote:
    To na co ten lek?
    Wg mojego półgodzinnego dokształcania się... przy endometriozie, usypia jajniki do cyklu sztucznego jeszcze w cyklu przed crio, w nowym cyklu wchodzi Estrofem (sam niby blokuje owu ale jak się okazuje nie zawsze).

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Wg mojego półgodzinnego dokształcania się... przy endometriozie, usypia jajniki do cyklu sztucznego jeszcze w cyklu przed crio, w nowym cyklu wchodzi Estrofem (sam niby blokuje owu ale jak się okazuje nie zawsze).

    Aaa... teraz jasne. To Ty teraz idziesz długim protokołem?

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 27 października 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alca wrote:
    Aaa... teraz jasne. To Ty teraz idziesz długim protokołem?
    Nieee, już nigdy nie będę podchodziła do IVF. Mam zamrożone zarodki i teraz szykuje się do crio.

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Nieee, już nigdy nie będę podchodziła do IVF. Mam zamrożone zarodki i teraz szykuje się do crio.

    No przecież pisałaś... już mi się wszytko myli :(

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • alca Autorytet
    Postów: 345 143

    Wysłany: 27 października 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka81 wrote:
    Alca....To nasz 4 raz i za każdym razem to miała być ostatnia próba. Głowa do góry i powodzenia. Trzymam kciuki

    Dzięki Dorka81.
    Nie sądzę żebyśmy zdecydowali się na kolejną procedurę. Już jestem zmęczona tym życiem w zawieszeniu... no i nie staję się młodsza, niestety.

    4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

    IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Dziewczęta mocno Wam kibicuję choć nie odzywałam się jeszcze w tym miesiącu to co chwilę zaglądam czy mamy już Październikowy sukces :)
    Ja powoli zaczynam.
    Mam zalecenie do Dipherelline. Czy wiecie o co z tym chodzi?
    A.tu jakas październikowa posucha raczej, chyba ze cos przegapilam

  • HanaMontana Autorytet
    Postów: 927 1452

    Wysłany: 27 października 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja się nieskromnie pochwalę, że w czwartek byłam na wizycie, to mój 23 dpt i już było serduszko:-) więc w sumie nie taka pazdziernikowa posucha

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 22:17

    njut, Zajączek :), alca, IGA, hipisiątko, Rybitwa, Bella93, Ciasteczko77, Ewelka02, Polawola, Veri lubią tę wiadomość

    jox6uay3upmmwlxb.png

    f2w33e3komkrz3sv.png

    starania od 09.2015 r.
    Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
    Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
    I, II, III IUI - :(
    I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
    ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
    II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
    ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
    FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 27 października 2018, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HanaMontana wrote:
    To może ja się nieskromnie pochwalę, że w czwartek byłam na wizycie, to mój 23 dpt i już było serduszko:-) więc w sumie nie taka pazdziernikowa posucha
    Wystarczyło zapytać i już jest ciąża. Hana gratulacje :)

    HanaMontana, Polawola lubią tę wiadomość

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 27 października 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czytam Was od dłuższego czasu a dziś proszę o wpisanie na listę i pewnie mnóstwo porad ;)
    Ana Ana - Polmedis 32l - I IVF - długi protokół - transfer 30.10.2018

    A dziś punkcja i ogromna radość z 19 komórek, jutro informacja ile z nich zostało zapłodnionych.
    I jeszcze straszny strach przed hiperka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 22:39

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • Martinka Autorytet
    Postów: 2166 2139

    Wysłany: 27 października 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Wg mojego półgodzinnego dokształcania się... przy endometriozie, usypia jajniki do cyklu sztucznego jeszcze w cyklu przed crio, w nowym cyklu wchodzi Estrofem (sam niby blokuje owu ale jak się okazuje nie zawsze).
    Dobrze powiedziane- usypia jajniki, choć ja endometriozy nie mam i też jestem po zastrzyku

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪 10.2020 4 transfer😞1.2021 5etc😩2.2021 6KET🥺
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 28 października 2018, 00:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Szapiro mi odpisała, że też to miała, bo jak dostała wcześniej sam Estrofem to owu i tak była. We wrześniu któraś z dziewczyn na naszym wątku też miała taką sytuację.
    U mnie był pęcherzyk przy dawce 3x1 Progynovy (to samo co Estrofem). Taka niespodzianka.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego