Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Onk_a Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patus_ wrote:
    Onk_a - powodzenia jutro !! i dawaj znać jak poszło :)

Ile zarodków?
    aa właśnie i u kogo jesteś?
    Zarodki 2 transfer, 5 musi jeszcze urosnąć
    Jestem u dr Gizlera, choć punkcje i transfer robił dr Trzeciak bo mój lekarz na urlopie.

sylwia211987 lubi tę wiadomość

Niepłodność wtórna idiopatyczna
    starania o 2 ciążę 2,5 roku
    3 IUI
  • Onk_a Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego jak poszło to sama nie wiem. Transfer sam w sobie ok. Ale po jak zmieniłam łóżka jakoś wysłkowo podparłam się na rękach i wypłynął mi jakiś plyn aż mi się słabo zrobiło. Lekarz mówił że nie ma szans by z wydzielina te zarodki jakkolwiek wyszły, bo to jest płyn do transferu czy coś.. ale wiadomo.. Głowa pracuje. Ech... Choć staram się nie myśleć już o tym, nie napędzac i skupić się na oglądaniu tv.niewątpliwie będą to bardzo długie dwa tygodnie.
    Na betę mam iść 11.01
    Oby ten Nowy Rok był dla Nas Szczęśliwy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:55

Niepłodność wtórna idiopatyczna
    starania o 2 ciążę 2,5 roku
    3 IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki. Na ile sie podzielilo jajeczko?

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam klops...pierwsza stymulacja i od razu schody...wychodowałam aż trzy ładne pęcherze w drugim jajniku dwa z czego jeden jakiś taki byle jaki nie równy . Dostałam menopur dodatkowo, czy któraś z was miała taką sytuację że pojawiły się jeszcze dodatkowe pęcherze??? Czy zostanę już z tą ilością???z takim wynikiem to chyba nie ma co punkcji robić, dodam że moje AMH wynosi aż 0.83

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychoodowalam trzy z czego jeden byl pusty i zostaly dwa, bylam zalamana. Lekarz powiedzial ze mam ladne dwa duze - miala racje. Jak szlam na transfer ladnie sie podzielily. Powiedziala ze nie zawsze sie wychoduje duzo jajeczek,ze niektorzy maja czasami jedno.

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie poddawaj się :) mi pobrali 4, z czego dwa się prawidłowo zapłodnily i ładnie dzieliły. Nie jest istotna ilość a jakość kochana :) głowa do góry!

l22no7esmo71wm6e.pngl22no7esmqts28td.png

PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny może i u mnie będzie postawione na jakość a nie ilość.. Chyba mam jakąś chwilowa depresję..ale dobrze ze jest to forum:-),można się wspierać i dodawać otuchy tym którzy przeżywają chwilowe zwątpienie....

asia8211 lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia211987 nie poddawaj sie bo niepotrzebny jest stres. A zobaczysz bedzie dobrze :)

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie poddać się nie zamierzam, tylko za dużo ostatnio złych informacji się zbiegło ale inni mają gorzej więc nie ma się co uzalac:-)

asia8211 lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim. Dołączam do Was. Zaczynam stymulacje pod koniec stycznia. Na razie zrobiliśmy badania. Nam lekarz mówił ze są ważne 6 miesięcy.

Proszę powiedzcie czy te 6 miesięcy to jest dokładnie do daty wizyty na której przepisywane są leki? Czy też do daty np. transferu? Pytam bo mam niektóre badania na granicy (tzn. zrobione np. w sierpniu). Jak do tego podchodzą u Was?

Czy któraś z Was przeprowadza in vitro InviMed w Warszawie?

Boję się trochę... in vitro to już ostatnia deska ratunku.

2019 Natalka
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie jest ważne 6 miesięcy od daty jego wykonania, wiec jesli transfer będzie w lutym, to możliwe, ze będziesz musiała powtarzać :(

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka, dziękuję za odp. Tak, 6 miesięcy od daty wykonania. I USG piersi ma z 03.08 a transfer może mi wypaść na 06.02 zatem zabraknie tych paru dni :-(, a koszt badania to 150 zł. Wiem wiem że marudze ale grosz do grosza i się niezła kwota juz na samych badaniach uzbierała a po tylu latach walki to cieżko mi uwierzyc ze mogłoby się udać za pierwszym razem...

A czy któraś z Was boryka się może z problemem cienkiego endometrium?
    U mnie w dniu owu lub dzień przed owu: 5 mm. W pierszym cyklu z letrozolem były 2 pęchcrzyki i endo max 6 mm. w drugim cyklu z letrozolem 1 pecherzyk i endo znów 6 mm max. Potem po owu jeszcze troche rosnie do max 7 mm.
    Czy brałyscie moze Estrofen na to cienkie endo? Zadziałało?

2019 Natalka
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska odnośnie usg piersi, to dopytaj czy klinika wymaga. Ja miałam usg piersi i tarczycy z lipca 2017, ale ani moj lekarz, ani nikt w klinice nie kserował wyniku. Tak wiec pewnie od kliniki zależy. Problemu z endo nie mam, ale moj doktorek stosuje taka praktykę, ze w cyklu poprzedzającym transfer robi biopsje endometrium. I teraz mam właśnie się stawić w Ok. 20 dniu cyklu :) polega to na kontrolowanym urazie endometrium, co powoduje, ze w kolejnym cyklu endo szybciej przyrasta. Przy poprzednim transferze miałam 13mm. Teraz na sztucznym cyklu będę brała właśnie Estrofem :)

• Erl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska, na USG piersi może Ci wystawić skierowanie lekarz rodzinny i wykonasz je wtedy na fundusz. Możesz powiedzieć że wymacałaś sobie zgrubienie, wtedy wystawi Ci je na bank. Ja miałam skierowanie od rodzinnej właśnie. Z drugiej strony USG piersi nie jest ustawowo wymagane do ivf tak jak wirusologia i bakterie, to raczej wymóg wewnętrzny kliniki więc dopytaj, bo może nie będziesz musiała go powtarzać. W mojej klinice na przykład nie wymagali ode mnie USG przed podejściem do ivf.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka i Erl dziękuję za odp.
    Dopytam lekarza jeszcze o to USG.
    Mój lekarz nic nie wspominał o biopsji endo :-( hmmm może najpierw chce zobaczyć jak będę reagować na sama stymulację lekami...

Na następnej wizycie zahaczę jeszcze o tę kwestię.
    Jeszcze słyszałam o czyms takim jak: scratching endometrium. Mozna jakaś Forumwoiczka miała lub bedzie miała?

2019 Natalka
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na moje to biopsja i scratching przebiega podobnie, tylko scratching często pod kontrola usg. Różnica która dostrzegam to cena :p za scratching 200-250 zł, a za biopsje płaciłam 40 zł- czyli jak za zwykła cytologię :) dopytaj lekarza i miej na uwadze, ze niezależnie na co się zdecydujesz, to musi odbyć się w cyklu poprzedzającym transfer :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Dołączam do Was, choć 1. procedurę IVF mamy już za sobą.. Ale idzie nowe :)

Ja 29lat, AMH 0.53 (wynik z września, teraz nie wiem), całkowicie niedrożne jajowody. Podeszliśmy do IVF w październiku, długi protokół, końcowe dawki menopuru 300j, stymulacja trwała bite 14dni. Udało się uzyskać 4 dojrzałe komórki jajowe, zapłodniły się, niestety przestały się rozwijać po 3 dobie. Transferu nie było.
    Badanie kariotypu - prawidłowe, ale w komentarzu napisano o problemach w chromosomach.. Po konsultacji z genetykiem nie pozostawiono nam złudzeń - nie dość, że rezerwa niska, to jeszcze ten bałagan w chromosomach, szansa na prawidłowe zarodki z moich komórek minimalna.

W styczniu ruszamy z IVF z KD, klinika Bocian Białystok :) Jestem przerażona..

I Kochane - na ten nowy rok życzę Wam wszystkim zdrowia, wytrwałości i co najważniejsze - SPEŁNIENIA NASZEGO WSPÓLNEGO MARZENIA :* :* :*
    Powodzenia dla każdej z osobna! Musimy być wytrwałe i zrobić wszystko co w naszej mocy aby za rok o tej porze spędzać Sylwestra w domu, z partnerem i małym dzidziutkiem :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego i zielonego nowego roku laseczki!!!

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten rok spełnił nasze marzenia o dzidzi:-) tego sobie i Wam z całego serca życzę.

Witaj sylwia198808. Dobrze, że jest nas coraz więcej.
    Razem raźniej znosić trudy tej walki:-)

never_lose_hope lubi tę wiadomość

2019 Natalka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny.
    Wszystkiego najlepszego w tym nowym roku i spelnienia naszego marzenia ;)

agaafabka kiedy masz test?

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ