In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny, chcialam rowniez dolaczyc do Was. Zaczelam 4 dzien norethisterone, ide protokolez z antagonista. Pobieranie jajek planowane wstepnie na 17go stycznia.
Pozdrawiam07/17 5tc [*]
10/17 4tc [*]
IVF start 12/17
20.01.18 punkcja -pobrano 31 jajek
3 doba - mamy 10 jajeczek
Bez świeżego transferu -
Hej. Trzymam za Was kciuki. Ja dziś byłam na punkcji. Jutro mam dzwonić do Kliniki kiedy ewentualny transfer. Do dziewczyn które miały transfer mam pytanie w której dobie po punkcji miałyscie transfer. Dziś lekarz mi powiedział że możliwe że już w piątek, (jeśli będzie wszystko ok), to chyba szybko? Ach sama nie wiem..
Niepłodność wtórna idiopatyczna
starania o 2 ciążę 2,5 roku
3 IUI -
nick nieaktualnyOnk_a wrote:Hej. Trzymam za Was kciuki. Ja dziś byłam na punkcji. Jutro mam dzwonić do Kliniki kiedy ewentualny transfer. Do dziewczyn które miały transfer mam pytanie w której dobie po punkcji miałyscie transfer. Dziś lekarz mi powiedział że możliwe że już w piątek, (jeśli będzie wszystko ok), to chyba szybko? Ach sama nie wiem..
zależy od kliniki, ja miałam w 3 dniu po (8mio komórkowy zarodek) a niektóre dziewczyny mają dopiero w 5 dniu po. z tego co wiem takie 5dniowe komórki jest im ciężej utrzymać więc podają w 3 dniu ale jak widać nie wszyscy -
nick nieaktualny
-
Onk_a wrote:Hej. Trzymam za Was kciuki. Ja dziś byłam na punkcji. Jutro mam dzwonić do Kliniki kiedy ewentualny transfer. Do dziewczyn które miały transfer mam pytanie w której dobie po punkcji miałyscie transfer. Dziś lekarz mi powiedział że możliwe że już w piątek, (jeśli będzie wszystko ok), to chyba szybko? Ach sama nie wiem..
Hej,
co do transferu to z tego co kojarzę to różnie kliniki działają. czasami podają w 2/3 dobie (bo niby w naturalnych warunkach mają większe szanse) a czasami czekają właśnie do 5 doby do blastocysty (bo niby większe szanse na późniejsze rozwinięcie.
Można tu spotkać wiele dziewczyn którym i w pierwszej i w drugiej opcji się udało, wiec nie ma reguły.
Invimed Wrocław
PCOS, niedoczynność, hashimoto, leczymy się od grudnia 2016
07.2017 - 1 IUI
19.12.2017 - punkcja (IVM); 22.12.2017 - transfer 2 okruszków - beta 0,1
Został 1 bałwanek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
asia8211 wrote:Ja mialam 3 dniowe jajeczka podane.
Pokazali nam jak ladnie sie podzielilo.
Trzymam kciuki!!!!Musi nam się w końcu udać!2015 Hsg (jajowody drożne)
2016 Hasimoto,Hiperprolaktyna ,Guz (prawdopodobnie mięsniak)
09.2017 Laparoskopia i usunięcie 2 mieśniaków -1 jajowód niedrozny
12.2017 Przygotowywania ,wstępne badania do in vitro
05.01.2018 start krótki protokół IVF
17.01 2018 punkcja (13 komórek -zostaje 11 )
-
Ja miałam 5cio dniowe blastki, tak robią w naszej klinice. Ale to zależy od kliniki.
Czy któraś z Was ma puregon na zbyciu? Musimy podejść w Nowym Roku do kolejnej procedury, a nie mamy już refundacji ;-( z chęcią przygarnę...Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:ja już się czuję powoli w ciązy
mam nadzieję ze los nie da mi kopa w duuupę
Uda się Nam wszystkim!
Ja jutro mam transfer, (drugi dzień po punkcji).
asia8211, patus_ lubią tę wiadomość
Niepłodność wtórna idiopatyczna
starania o 2 ciążę 2,5 roku
3 IUI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOnk_a wrote:Uda się Nam wszystkim!
Ja jutro mam transfer, (drugi dzień po punkcji).
agaafabka zgadza sie , ja juz bym chciala wiedziec ale niestety nie idzie, musze czekac do 8 stycznia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 23:42
-
nick nieaktualny
-
Onk_a - powodzenia jutro !! i dawaj znać jak poszło
Ile zarodków?
aa właśnie i u kogo jesteś?Invimed Wrocław
PCOS, niedoczynność, hashimoto, leczymy się od grudnia 2016
07.2017 - 1 IUI
19.12.2017 - punkcja (IVM); 22.12.2017 - transfer 2 okruszków - beta 0,1
Został 1 bałwanek. -
nick nieaktualnyasia8211 wrote:A masz jakies objawy?
Biezesz tabletki?
Bo ja wczoraj jeden zastrzyk musialam zrobic i tabletki doustne i dopochwowe.
Z objawów to tylko ciągnięcia takie między jajnikami tak bardziej W dole nad wzgorkiem A do tego wyłączył mi się mózg chyba tyle -
nick nieaktualny