X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    A relanium nie jest na receptę ?
    Jest

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny.. tak sobie teraz mysle.. nie wiem czy do 5 doby przetrwaja 4 zarodki,3,2, czy nawet jeden, ale tak sobie teraz leze i mysle ze chociaz przez ktotki moment na chwile obecna jestem mamą :) w koncu ta zapłodnione komorki to moje maluchy.. nie wiem ile to potrwa ale.. dobrze mi z tym :)

Ewi28, Waleczna, emka29, asienka30, Paulcia28, inka2707, Farelka lubią tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja sie też jutro dowiem czy te moje 3 zarodki przetrwały do 5 doby i będzie można je zamrozić i powiem Wam jakby chociaż jeden z nich przetrwał to.. da mi to duża wiare że dwa moje bąbelki też zadomowia się na kolejne 9 miesięcy

Waleczna, asienka30, Paulcia28, aprill, Aife, Niezapominajka5, inka2707 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też cały weekend myślę czy moje zarodki dadzą radę i czy będzie co transferować... Farelka mam nadzieję że już lepiej się czujesz:) ? Zastanawiam się czy mogę wziąć dwa zarodki skoro na protokole wpisałam 1...jak myślicie?

Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Wiecie dziewczyny.. tak sobie teraz mysle.. nie wiem czy do 5 doby przetrwaja 4 zarodki,3,2, czy nawet jeden, ale tak sobie teraz leze i mysle ze chociaz przez ktotki moment na chwile obecna jestem mamą :) w koncu ta zapłodnione komorki to moje maluchy.. nie wiem ile to potrwa ale.. dobrze mi z tym :)
    To samo czułam po transferze. Mówiłam do męża,że jestem w ciąży. Wtedy nie wiedzislam,czy zostanę, ale nigdy bardziej nie byłam. Czułam się z tym ogromnie dobrze:)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny też cały weekend myślę czy moje zarodki dadzą radę i czy będzie co transferować... Farelka mam nadzieję że już lepiej się czujesz:) ? Zastanawiam się czy mogę wziąć dwa zarodki skoro na protokole wpisałam 1...jak myślicie?

2 To chyba troszkę większa szansa że się uda

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem dlatego właśnie zastanawiam się jak to wygląda od strony formalnej... skoro w umowie jest transport 1 zarodka..

ganns65ge86jk8bk.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze ustalamy w dniu transferu na wizycie przed.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife trudno mu powiedzieć czy tak można. W naszej sytuacji było tak ze świeży transfer był 1 zarodka tak jak na umowie a teraz przy crio chcemy 2 i lekarz mówił ze mamy to przemyśleć i ostatecznie ich poinformować przed crio transferem, bo chciał mnie od tego odwieść. My zdecydowaliśmy się na 2 bo mam nadzieje ze może się szybciej udać a co będzie tylko Bóg wie... Kochana napewno czekają na Ciebie Twoje maleństwa. Są silne. Głową do gory❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki ile tu smutnych wiadomości w ostatnim czasie aż serduszko pęka :( jestem z Wami całym sercem, aż sama się boję... Ale trzeba mieć nadzieję, życzę wszystkiego dobrego, dużo siły, cierpliwości... Ja w środę dowiem się kiedy crio, ze zdrowiem już lepiej wracam do żywych :)

Paulcia28, Waleczna, asienka30 lubią tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Aife trudno mu powiedzieć czy tak można. W naszej sytuacji było tak ze świeży transfer był 1 zarodka tak jak na umowie a teraz przy crio chcemy 2 i lekarz mówił ze mamy to przemyśleć i ostatecznie ich poinformować przed crio transferem, bo chciał mnie od tego odwieść. My zdecydowaliśmy się na 2 bo mam nadzieje ze może się szybciej udać a co będzie tylko Bóg wie... Kochana napewno czekają na Ciebie Twoje maleństwa. Są silne. Głową do gory❤
    Dziękuje waleczna:* każde podniesienie na duchu jest na wagę złota...

Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość

ganns65ge86jk8bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aife- Sama jestem ciekawa czy tak można ponieważ lekarz da tak nam nawkładał do głowy że należy podać jeden zarodek że Uznaliśmy że on wie lepiej, kiedy Poczytałem trochę w internecie jedyna szkoła mówi że 2 zarodki nie zwiekszaja szansy, a druga szkoła że jest podwojona prawdopodobieństwo ciąży. Już sama nie wiem co mam myśleć.

• Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na logikę...szanse powinny być większe..w końcu to osobny zarodek..osobna szansa na sukces...

Farelka lubi tę wiadomość

ganns65ge86jk8bk.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ,

Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę :) z góry dziękuje!

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ,

Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę :) z góry dziękuje!

palyna
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć że lekarze muszą naklaniac do 1 zarodka a przede wszystkim przy 1 podejściu. Fakt moze ciąża bliźniacza jest zawsze bardziej zagrożona Ale sądzę że zdecydowanie mniej niż jednojajowa. U nas 1 procedurze lekarz naciskał na 1 a ja na 2 I była długa dyskusja w końcu stanęło podajemy 2. I wtedy podczas podania nagle jeden ugrzazl w cewniku i nie został podany a podanie go po chwili ponownie było już zagrożeniem że tamten zostanie "natrafiony" więc ten który został w cewniku to zostawili do dalszego rozwoju Ale niestety się nie rozwinął. Miałam różne myśli czy on naprawdę utknął czy to była moze metoda aby jednak jeden tylko podać . Takie dziwne myślenie Ale reasumując to były 2 nasze zarodki i ciąży nie było z jednego a drugi nie przetrwał. Teraz doktor sama powiedziała że w zwiazku ze 1 nie udała się stawiamy na 2. No i nie żałuję naprawdę.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MAALINKAA Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Cześć dziewczyny ,

W 3 dc robiłam takie badania jak LH FSH PRL ESTRADIOL TESTOSTERON CAŁKOWITY

MALINKA
    39 lat
    AMH-0,680
    Punkcja 15.03.2019
    Transfer 18.03.2019
    2 zarodków 3 dniowy
    9dpt-beta 0,380 mIU/ml
    14dpt-beta <0,100mIU/ml
  • palyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    Dzieki :)

MAALINKAA lubi tę wiadomość

palyna
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    U mnie też podstawowe hormony i test na chlamydie plus cytologia najswiezsza tzn musi być taka aktualna do chyba roku czasu No i wyniki męża tzn seminogram

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Na logikę...szanse powinny być większe..w końcu to osobny zarodek..osobna szansa na sukces...

Gdy ostatecznie zdecydowałam to miałam myśli, że jak się nie uda to szkoda ze aż 2 zarodki, ale jakoś nie wiem intuicja mi mówi ze mam wziąć 2. Słucham głosu serca nie koniecznie rozumu... zobaczymy. Będzie co ma być.
    Dobranoc Kochane ❤

Farelka, Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ