X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    A relanium nie jest na receptę ?
    Jest

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny.. tak sobie teraz mysle.. nie wiem czy do 5 doby przetrwaja 4 zarodki,3,2, czy nawet jeden, ale tak sobie teraz leze i mysle ze chociaz przez ktotki moment na chwile obecna jestem mamą :) w koncu ta zapłodnione komorki to moje maluchy.. nie wiem ile to potrwa ale.. dobrze mi z tym :)

Ewi28, Waleczna, emka29, asienka30, Paulcia28, inka2707, Farelka lubią tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja sie też jutro dowiem czy te moje 3 zarodki przetrwały do 5 doby i będzie można je zamrozić i powiem Wam jakby chociaż jeden z nich przetrwał to.. da mi to duża wiare że dwa moje bąbelki też zadomowia się na kolejne 9 miesięcy

Waleczna, asienka30, Paulcia28, aprill, Aife, Niezapominajka5, inka2707 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też cały weekend myślę czy moje zarodki dadzą radę i czy będzie co transferować... Farelka mam nadzieję że już lepiej się czujesz:) ? Zastanawiam się czy mogę wziąć dwa zarodki skoro na protokole wpisałam 1...jak myślicie?

Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Wiecie dziewczyny.. tak sobie teraz mysle.. nie wiem czy do 5 doby przetrwaja 4 zarodki,3,2, czy nawet jeden, ale tak sobie teraz leze i mysle ze chociaz przez ktotki moment na chwile obecna jestem mamą :) w koncu ta zapłodnione komorki to moje maluchy.. nie wiem ile to potrwa ale.. dobrze mi z tym :)
    To samo czułam po transferze. Mówiłam do męża,że jestem w ciąży. Wtedy nie wiedzislam,czy zostanę, ale nigdy bardziej nie byłam. Czułam się z tym ogromnie dobrze:)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny też cały weekend myślę czy moje zarodki dadzą radę i czy będzie co transferować... Farelka mam nadzieję że już lepiej się czujesz:) ? Zastanawiam się czy mogę wziąć dwa zarodki skoro na protokole wpisałam 1...jak myślicie?

2 To chyba troszkę większa szansa że się uda

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem dlatego właśnie zastanawiam się jak to wygląda od strony formalnej... skoro w umowie jest transport 1 zarodka..

ganns65ge86jk8bk.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze ustalamy w dniu transferu na wizycie przed.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife trudno mu powiedzieć czy tak można. W naszej sytuacji było tak ze świeży transfer był 1 zarodka tak jak na umowie a teraz przy crio chcemy 2 i lekarz mówił ze mamy to przemyśleć i ostatecznie ich poinformować przed crio transferem, bo chciał mnie od tego odwieść. My zdecydowaliśmy się na 2 bo mam nadzieje ze może się szybciej udać a co będzie tylko Bóg wie... Kochana napewno czekają na Ciebie Twoje maleństwa. Są silne. Głową do gory❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki ile tu smutnych wiadomości w ostatnim czasie aż serduszko pęka :( jestem z Wami całym sercem, aż sama się boję... Ale trzeba mieć nadzieję, życzę wszystkiego dobrego, dużo siły, cierpliwości... Ja w środę dowiem się kiedy crio, ze zdrowiem już lepiej wracam do żywych :)

Paulcia28, Waleczna, asienka30 lubią tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Aife trudno mu powiedzieć czy tak można. W naszej sytuacji było tak ze świeży transfer był 1 zarodka tak jak na umowie a teraz przy crio chcemy 2 i lekarz mówił ze mamy to przemyśleć i ostatecznie ich poinformować przed crio transferem, bo chciał mnie od tego odwieść. My zdecydowaliśmy się na 2 bo mam nadzieje ze może się szybciej udać a co będzie tylko Bóg wie... Kochana napewno czekają na Ciebie Twoje maleństwa. Są silne. Głową do gory❤
    Dziękuje waleczna:* każde podniesienie na duchu jest na wagę złota...

Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość

ganns65ge86jk8bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aife- Sama jestem ciekawa czy tak można ponieważ lekarz da tak nam nawkładał do głowy że należy podać jeden zarodek że Uznaliśmy że on wie lepiej, kiedy Poczytałem trochę w internecie jedyna szkoła mówi że 2 zarodki nie zwiekszaja szansy, a druga szkoła że jest podwojona prawdopodobieństwo ciąży. Już sama nie wiem co mam myśleć.

• Aife Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na logikę...szanse powinny być większe..w końcu to osobny zarodek..osobna szansa na sukces...

Farelka lubi tę wiadomość

ganns65ge86jk8bk.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ,

Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę :) z góry dziękuje!

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ,

Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę :) z góry dziękuje!

palyna
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć że lekarze muszą naklaniac do 1 zarodka a przede wszystkim przy 1 podejściu. Fakt moze ciąża bliźniacza jest zawsze bardziej zagrożona Ale sądzę że zdecydowanie mniej niż jednojajowa. U nas 1 procedurze lekarz naciskał na 1 a ja na 2 I była długa dyskusja w końcu stanęło podajemy 2. I wtedy podczas podania nagle jeden ugrzazl w cewniku i nie został podany a podanie go po chwili ponownie było już zagrożeniem że tamten zostanie "natrafiony" więc ten który został w cewniku to zostawili do dalszego rozwoju Ale niestety się nie rozwinął. Miałam różne myśli czy on naprawdę utknął czy to była moze metoda aby jednak jeden tylko podać . Takie dziwne myślenie Ale reasumując to były 2 nasze zarodki i ciąży nie było z jednego a drugi nie przetrwał. Teraz doktor sama powiedziała że w zwiazku ze 1 nie udała się stawiamy na 2. No i nie żałuję naprawdę.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MAALINKAA Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Cześć dziewczyny ,

W 3 dc robiłam takie badania jak LH FSH PRL ESTRADIOL TESTOSTERON CAŁKOWITY

MALINKA
    39 lat
    AMH-0,680
    Punkcja 15.03.2019
    Transfer 18.03.2019
    2 zarodków 3 dniowy
    9dpt-beta 0,380 mIU/ml
    14dpt-beta <0,100mIU/ml
  • palyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    Dzieki :)

MAALINKAA lubi tę wiadomość

palyna
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    U mnie też podstawowe hormony i test na chlamydie plus cytologia najswiezsza tzn musi być taka aktualna do chyba roku czasu No i wyniki męża tzn seminogram

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Na logikę...szanse powinny być większe..w końcu to osobny zarodek..osobna szansa na sukces...

Gdy ostatecznie zdecydowałam to miałam myśli, że jak się nie uda to szkoda ze aż 2 zarodki, ale jakoś nie wiem intuicja mi mówi ze mam wziąć 2. Słucham głosu serca nie koniecznie rozumu... zobaczymy. Będzie co ma być.
    Dobranoc Kochane ❤

Farelka, Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ