In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie dziewczyny.. tak sobie teraz mysle.. nie wiem czy do 5 doby przetrwaja 4 zarodki,3,2, czy nawet jeden, ale tak sobie teraz leze i mysle ze chociaz przez ktotki moment na chwile obecna jestem mamą w koncu ta zapłodnione komorki to moje maluchy.. nie wiem ile to potrwa ale.. dobrze mi z tym
Ewi28, Waleczna, emka29, asienka30, Paulcia28, inka2707, Farelka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ja sie też jutro dowiem czy te moje 3 zarodki przetrwały do 5 doby i będzie można je zamrozić i powiem Wam jakby chociaż jeden z nich przetrwał to.. da mi to duża wiare że dwa moje bąbelki też zadomowia się na kolejne 9 miesięcy
Waleczna, asienka30, Paulcia28, aprill, Aife, Niezapominajka5, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny też cały weekend myślę czy moje zarodki dadzą radę i czy będzie co transferować... Farelka mam nadzieję że już lepiej się czujesz:) ? Zastanawiam się czy mogę wziąć dwa zarodki skoro na protokole wpisałam 1...jak myślicie?
Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
agika88 wrote:Wiecie dziewczyny.. tak sobie teraz mysle.. nie wiem czy do 5 doby przetrwaja 4 zarodki,3,2, czy nawet jeden, ale tak sobie teraz leze i mysle ze chociaz przez ktotki moment na chwile obecna jestem mamą w koncu ta zapłodnione komorki to moje maluchy.. nie wiem ile to potrwa ale.. dobrze mi z tym
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aife wrote:Dziewczyny też cały weekend myślę czy moje zarodki dadzą radę i czy będzie co transferować... Farelka mam nadzieję że już lepiej się czujesz:) ? Zastanawiam się czy mogę wziąć dwa zarodki skoro na protokole wpisałam 1...jak myślicie?
2 To chyba troszkę większa szansa że się udaPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Aife trudno mu powiedzieć czy tak można. W naszej sytuacji było tak ze świeży transfer był 1 zarodka tak jak na umowie a teraz przy crio chcemy 2 i lekarz mówił ze mamy to przemyśleć i ostatecznie ich poinformować przed crio transferem, bo chciał mnie od tego odwieść. My zdecydowaliśmy się na 2 bo mam nadzieje ze może się szybciej udać a co będzie tylko Bóg wie... Kochana napewno czekają na Ciebie Twoje maleństwa. Są silne. Głową do gory❤
Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Oj dziewczynki ile tu smutnych wiadomości w ostatnim czasie aż serduszko pęka jestem z Wami całym sercem, aż sama się boję... Ale trzeba mieć nadzieję, życzę wszystkiego dobrego, dużo siły, cierpliwości... Ja w środę dowiem się kiedy crio, ze zdrowiem już lepiej wracam do żywych
Paulcia28, Waleczna, asienka30 lubią tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Waleczna wrote:Aife trudno mu powiedzieć czy tak można. W naszej sytuacji było tak ze świeży transfer był 1 zarodka tak jak na umowie a teraz przy crio chcemy 2 i lekarz mówił ze mamy to przemyśleć i ostatecznie ich poinformować przed crio transferem, bo chciał mnie od tego odwieść. My zdecydowaliśmy się na 2 bo mam nadzieje ze może się szybciej udać a co będzie tylko Bóg wie... Kochana napewno czekają na Ciebie Twoje maleństwa. Są silne. Głową do gory❤
Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualnyaife- Sama jestem ciekawa czy tak można ponieważ lekarz da tak nam nawkładał do głowy że należy podać jeden zarodek że Uznaliśmy że on wie lepiej, kiedy Poczytałem trochę w internecie jedyna szkoła mówi że 2 zarodki nie zwiekszaja szansy, a druga szkoła że jest podwojona prawdopodobieństwo ciąży. Już sama nie wiem co mam myśleć.
-
Cześć dziewczyny ,
Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę z góry dziękuje!palyna -
Cześć dziewczyny ,
Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę z góry dziękuje!palyna -
Muszę wam powiedzieć że lekarze muszą naklaniac do 1 zarodka a przede wszystkim przy 1 podejściu. Fakt moze ciąża bliźniacza jest zawsze bardziej zagrożona Ale sądzę że zdecydowanie mniej niż jednojajowa. U nas 1 procedurze lekarz naciskał na 1 a ja na 2 I była długa dyskusja w końcu stanęło podajemy 2. I wtedy podczas podania nagle jeden ugrzazl w cewniku i nie został podany a podanie go po chwili ponownie było już zagrożeniem że tamten zostanie "natrafiony" więc ten który został w cewniku to zostawili do dalszego rozwoju Ale niestety się nie rozwinął. Miałam różne myśli czy on naprawdę utknął czy to była moze metoda aby jednak jeden tylko podać . Takie dziwne myślenie Ale reasumując to były 2 nasze zarodki i ciąży nie było z jednego a drugi nie przetrwał. Teraz doktor sama powiedziała że w zwiazku ze 1 nie udała się stawiamy na 2. No i nie żałuję naprawdę.
-
palyna wrote:Cześć dziewczyny ,
Mam pytanko. Zdecydowaliśmy się z mężem na Invitro w Invimed Katowice. Na wizytę umówiona jestem 4dc. Wiem ze w 3dc należy wykonać badania - czy mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić w tym dniu ? Nie chciałabym stracić tego cyklu i wole pojechać już z badaniami na wizytę z góry dziękuje!MALINKA
39 lat
AMH-0,680
Punkcja 15.03.2019
Transfer 18.03.2019
2 zarodków 3 dniowy
9dpt-beta 0,380 mIU/ml
14dpt-beta <0,100mIU/ml -
MAALINKAA wrote:W 3 dc robiłam takie badania jak LH FSH PRL ESTRADIOL TESTOSTERON CAŁKOWITYDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Aife wrote:Na logikę...szanse powinny być większe..w końcu to osobny zarodek..osobna szansa na sukces...
Gdy ostatecznie zdecydowałam to miałam myśli, że jak się nie uda to szkoda ze aż 2 zarodki, ale jakoś nie wiem intuicja mi mówi ze mam wziąć 2. Słucham głosu serca nie koniecznie rozumu... zobaczymy. Będzie co ma być.
Dobranoc Kochane ❤Farelka, Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo