In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KejtiK wrote:Witamy Aguuula:-)
Chciałabym się podpytać o twoją mutacje MTHFR, jakie bierzesz dawki witamin z grupy B, masz unormowany poziom homocysteiny, wit B12 i kw foliowego?
DziękujęWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Kielka1990 wrote:Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie... podchodze do in vitro 1 raz... najpierw brałam antykoncepcje teraz gonapeptyl i od 8 marca gonapeptyl, gonal 50 i menopur 75 ... czy ktoras z Was miala podobne dawki lekow??? Troche sie martwie gdyz Doktor mowi ze mam piekne predyspozycje do hiperki..."niska waga, cechy pco, wiek" dlatego dal mi tak male dawki lekow... ale czy nie za male???
pozdrawiam Was i zycze wszystkim nam udanych i owocnych staran ;*Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Cześć. I ja dołączę do was. 4 kwietnia bede miała wizyte startującą do in vitro. Strasznie się boję a zarazem nie moge doczekać. I trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tutaj obecne!
Necia124, inka2707, PolaWaw, Paulcia28, Nowy Rok Nowa Ja, Klara85 lubią tę wiadomość
-
Rubi27 czyli najtrudniejszy krok masz juz za sobą - podjęcie decyzji Teraz życzę Ci dużo cierpliwości, no i oczywiście dwóch kresek na tescie
MalaMiss, Nowy Rok Nowa Ja lubią tę wiadomość
W tym roku skończę 34 lata
Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
1 IVF -
Rubi27 wrote:Cześć. I ja dołączę do was. 4 kwietnia bede miała wizyte startującą do in vitro. Strasznie się boję a zarazem nie moge doczekać. I trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tutaj obecne!
Nowy Rok Nowa Ja lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Cześć
Jestem tu nowa od dłuższego czasu was czytam imponuje mi wasza wiedza. Proszę was o poradę jestem po udanym transferze ale moj progesteron wynosi 280 norma do 40 co o tym myślicie. Dziewczyny ktorym się udało jak wygląda to u was?Paulcia28 lubi tę wiadomość
Gosiaaaaa -
Bardzo dziekuje za ciepłe przyjęcie. Moze mi podpowiecie jak badania warto miec już zrobione na taką wizytę. Ponieważ lecze się od dłuższego czasu czesć już mam. Ale chodzi mi o te już typowo do in vitro.
Paulcia28, PolaWaw lubią tę wiadomość
-
Rubi27 aktualne wyniki cytologi ,test na bakterie chlamydie,i genetyke a u męża aktualne wyniki nasienia. Bynajmniej na początek. Bo reszte powinni w klinice zrobić tzn wyniki hormonalne itp. Ale poczekaj co inne dziewczyny napiszą. A masz in vitro czy icsiDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zresztą na pierwszym spotkaniu z lekarzem powinnaś dostać wykaz badań jakie musisz zrobićDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Rubi27 aktualne wyniki cytologi ,test na bakterie chlamydie,i genetyke a u męża aktualne wyniki nasienia. Bynajmniej na początek. Bo reszte powinni w klinice zrobić tzn wyniki hormonalne itp. Ale poczekaj co inne dziewczyny napiszą. A masz in vitro czy icsi
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
To zapytaj też czy scretching mogą zrobić bo ponoć pomaga przy zagniezdzaniu się zarodka. My robiliśmy icsi ale musieliśmy przerwać leczenie bo hipera mnie dopadła i jutro start przed crio...Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyRubi, na pewno badania takie jak hormony fsh, LH, tsh, amh, hsg jeśli miałaś, badanie nasienia. Pamiętaj że cześć badań ma okreslony termin ważności, np w mojej klinice posiew tylko miesiąc. I każda klinika ma swoje wymagania ci do badań, więc jeśli to nie jest twoja pierwsza wizyta, tylko twój stały lekarz, to możesz wg mnie poczekać do wizyty. Wszystkie badania da się ogarnąć w krótkim czasie.
Paulcia28, Rubi27 lubią tę wiadomość
-
jak się czują nasze przyszłe Mamusie?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Witajcie dziewczyny. Ja jestem akurat w trakcie stymulacji. Byłam wczoraj w na wizycie sprawdzić ile mam jajeczek, to na usg pokazało mi po trzy w każdym jajniku czyli razem sześć. Trochę jest mi smutno, że nie więcej, ale doktor powiedział, że już więcej nie osiągniemy. Szkoda. Z resztą jestem już stara bo mam 37 lat. Biorę Rekovelle i Orgalutan. Następna wizytę mam we worek i zobaczymy wtedy kiedy punktacja, bo jajeczka jeszcze były za małe. Martwię się z resztą jak każda z Was, że może nie wyjść. Nie mam jeszcze dzieci, a bardzo chciałabym mieć. Z moim mężem staramy się ponad trzy lata, ale to u mnie wyszedł problem. Mam endometriozę i miałam polipy. Przeszłam laparoskopię i histeroskopie. No i oczywiście mam niedrożne jajowody. U męża najszczęście wszystko jest w porządku.
Czytam Was od jakiegoś czasu i cieszę się z tego forum, zawsze razem jest raźniej przez to przechodzić. Pozdrawiam Was wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 17:12
PolaWaw, MalaMiss, Furiatka lubią tę wiadomość
-
FrumosA wrote:Witajcie dziewczyny. Ja jestem akurat w trakcie stymulacji. Byłam wczoraj w na wizycie sprawdzić ile mam jajeczek, to na usg pokazało mi po trzy w każdym jajniku czyli razem sześć. Trochę jest mi smutno, że nie więcej, ale doktor powiedział, że już więcej nie osiągniemy. Szkoda. Z resztą jestem już stara bo mam 37 lat. Biorę Rekovelle i Orgalutan. Następna wizytę mam we worek i zobaczymy wtedy kiedy punktacja, bo jajeczka jeszcze były za małe. Martwię się z resztą jak każda z Was, że może nie wyjść. Nie mam jeszcze dzieci, a bardzo chciałabym mieć. Z moim mężem staramy się ponad trzy lata, ale to u mnie wyszedł problem. Mam endometriozę i miałam polipy. Przeszłam laparoskopię i histeroskopie. No i oczywiście mam niedrożne jajowody. U męża najszczęście wszystko jest w porządku.
Czytam Was od jakiegoś czasu i cieszę się z tego forum, zawsze razem jest raźniej przez to przechodzić. Pozdrawiam Was wszystkie.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Ale dużo się wydarzyło na forum podczas mojej nieobecności.
Wszystkim dziewczyno które maja dodatnią betę gratuluję z całego serca
Proszę powiedzcie co daje przyjmowanie metyli?Do tej pory nie zwaracałam uwagi na to w jakiej formie przyjmuje kwas foliowy?
Mysliscie ze prenatal uno mogę na własna ręke przyjmowac po tranferze?
Paulcia28, Klara85 lubią tę wiadomość
2019 Natalka -
Rozumiem że podchodzisz pierwszy raz? Tez lekarz proponował mi stymulacje tym lekiem ale tu wchodzi w gre krotki protokół. My chcemy tym razem tez długi (2gi raz) wiec zostajemy przy menopurze.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
FrumosA : Rozumiem że podchodzisz pierwszy raz? Tez lekarz proponował mi stymulacje tym lekiem ale tu wchodzi w gre krotki protokół. My chcemy tym razem tez długi (2gi raz) wiec zostajemy przy menopurze.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Doriska87 wrote:Ale dużo się wydarzyło na forum podczas mojej nieobecności.
Wszystkim dziewczyno które maja dodatnią betę gratuluję z całego serca
Proszę powiedzcie co daje przyjmowanie metyli?Do tej pory nie zwaracałam uwagi na to w jakiej formie przyjmuje kwas foliowy?
Mysliscie ze prenatal uno mogę na własna ręke przyjmowac po tranferze?Doriska87 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio