X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam akurat udało sie w Bocianie w Białymstoku ale niestety nie na długo... choć cała procedura miala na to wpływ (stymulacja, całkiem inne podejscie, inny protokół itp)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja ostatnią procedurę przechodziłam w Katowicach w Bocianie a na punkcję i transfer jechalismy do Białegostoku. Polecam choc w BS troszke taśmowo. Może był po prostu taki dzień. Teraz podejdziemy do całej procedury juz w Katowicach. Przemiła atmosfera. Kontakt z lekarzem caly czas, wizyty długie, zero krępowania, o wszystko moge zapytać, lekarz ma stały kontakt z dr. z Białegostoku. Panie w recepcji super, pielęgniarki też. Bardzo kameralnie.
    Nie wiem skąd jesteś bo być może masz daleko do Katowic.
    Jesli chodzi o Białystok to polecają Artemidę.
    Dzięki za opinię:*
    Niestety mamy wszędzie daleko. Białystok, Warszawa, Katowice- wszędzie podobne odległości.
    Wiem, że to naiwne, ale łudzę się, że wybór kliniki ma bardzo duże znaczenie, przy naszym bardzo słabym nasieniu i niskim AMH (mamy ograniczony czas i moje komórki ).
    W obecnej klinice, przy zwykłym ICSI zapłodniły się tylko 2 komórki, co z góry ograniczyło nasze szanse.
    Może w innej klinice, przy lepszym embriologu wynik byłby lepszy?
    Widzę, że wam udało się zajść w Białymstoku. Szczerze wspólczuję straty:(

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • MarGooo Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny... Scrappy , niezapominajka - sadziłam, że wspólne objawy będą do czegoś dobrego prowadziły, a teraz to juz sama boje się co ze mną będzie :( Takie to wszystko niesprawiedliwe...

Trzymam jeszcze kciuki, że może coś drgnie, może odbije się i pokaże światełko w tunelu. Liczę na to mocno!!! Za nas Wszystkie oczywiście :*

Ja chyba poczekam do czwartku i grzecznie pójdę poddać się wyrokowi.
    Tulę Was mocno, choć się mało odzywam, czytam Was reguularnie, cieszę się z niepowodzeń i smucę bardzo z tych smutniejszych wiadomości.

Dzielne z nas babki :* :*

Niezapominajka5, Scrappy, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Starania od : 2013 r. "Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi..."
    1. IUI: 11.12.2017 :(
    2. IUI: 09.01.2017 :(
    Procedura In Vitro - ROZPOCZĘTA :)
    3. Transfer 5-dniowej blastocysty "Jasia Fasoli" <3 - 12.03.2018 :(
    4. CRIO z Assisted hatching'iem - 12.04.2018 :(
    5. Histeroskopia?!?!?!?
  • Niezapominajka29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scrappy, Niezapominajka5 bardzo mi przykro. Wiem co czujecie. Mi też się nie udało. Leczę się w Bocianie w Białymstoku.

Niezapominajka5, Scrappy lubią tę wiadomość

• Moniak Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 My leczymy się w FeriMedice w Warszawie, robią tam IMSI i tak jak pisała MalaMiss jest "intymniej" jeśli chodzi o oddawanie nasienia (przynajmniej tak twierdzi mój M), bo oddawał również w Bocianie i Invicta. Póki co bym ją poleciła, ale zobaczymy jak dalej będzie bo jesteśmy w połowie drogi do celu.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

34 lata - 3 lata starań, oligozoospermia, defragmentacja 45%
    15.03.2018 - IMSI, crio 21.04.2018, 30.04.2018 test :(
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dzięki za opinię:*
    Niestety mamy wszędzie daleko. Białystok, Warszawa, Katowice- wszędzie podobne odległości.
    Wiem, że to naiwne, ale łudzę się, że wybór kliniki ma bardzo duże znaczenie, przy naszym bardzo słabym nasieniu i niskim AMH (mamy ograniczony czas i moje komórki ).
    W obecnej klinice, przy zwykłym ICSI zapłodniły się tylko 2 komórki, co z góry ograniczyło nasze szanse.
    Może w innej klinice, przy lepszym embriologu wynik byłby lepszy?
    Widzę, że wam udało się zajść w Białymstoku. Szczerze wspólczuję straty:(
    Ja zmieniłam klinikę na Bociana po 4 nieudanych transferach w innej. Uważam ze zmiana kliniki ma duzy wpływ. Komfort psychiczny, dobre podejście lekarza, inne spojrzenie na problem. Ja ufałam lekarzowi. Po tej fatalnej becie podtrzymywał mnie na duchu a byłam w fatalnym stanie. Na wizycie po paru miesiącach juz umówiliśmy strategię, troszkę inną. Bardzo chce nam pomóc.
    Kochana zycze Ci jak najlepiej, w koncu sie uda! Musi!

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • PolaWaw Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziękuję za Wasze wsparcie:* od razu człowiekowi lżej:* Nie wiem co bym bez Was zrobiła:(

MalaMiss- dzięki za dokładny opis. Wcześniej Twojej Kliniki nie braliśmy pod uwagę, teraz na pewno ją rozważymy.
    PolaWaw- dzięki za radę- PICSI i MACS są dokładniejsze niż IMSI? Czy stosuje się je podczas IMSI?

W PICSI plemniki poza selekcja morfologiczna w powiększeniu musza przejść pozytywna reakcja z hiluronem (ktora pomaga "wyłowić" te gotowe do zapłodnienia, dojrzałe) - czy ta metoda bedzie dla Was pomocna odpowie dokładne badanie nasienia.
    MACS to magnetyczne aktywowane sortowanie plemników. Nie wiem czy lekarz na pewno poleciłby Wam ww. metody ale moze warto sobie poczytać i zadawać pytania np na rozmowie kwalifikacyjnej w nowej klinice.

W tym roku skończę 34 lata
    Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
    Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
    1 IVF :(

Wysłany: 19 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja zmieniłam klinikę na Bociana po 4 nieudanych transferach w innej. Uważam ze zmiana kliniki ma duzy wpływ. Komfort psychiczny, dobre podejście lekarza, inne spojrzenie na problem. Ja ufałam lekarzowi. Po tej fatalnej becie podtrzymywał mnie na duchu a byłam w fatalnym stanie. Na wizycie po paru miesiącach juz umówiliśmy strategię, troszkę inną. Bardzo chce nam pomóc.
    Kochana zycze Ci jak najlepiej, w koncu sie uda! Musi!
    Mogę wiedzieć u kogo się leczysz w Bocianie. Ja się tam leczę i niestety na wsparcie od mojego lekarza nie mogę liczyć. Po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii jestem zawiedziona.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 wrote:
    Mogę wiedzieć u kogo się leczysz w Bocianie. Ja się tam leczę i niestety na wsparcie od mojego lekarza nie mogę liczyć. Po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii jestem zawiedziona.
    Leczysz sie w Katowicach czy Białymstoku?

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 doczytałam. Ty w Białymstoku a ja w Katowicach. W BS bylam tylko na punkcji i transferze i tak jak pisałam, troche taśmowo. Całą stymulację wtedy przechodziłam w Katowicach. Kolejną procedurę az do transferu bedziemy robic juz tylko w Katowicach ze wzgl na dojazdy.

Wysłany: 19 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Można odnieść wrażenie, że taśmowo. Mam tylko porównanie z AB Obo w Lublinie i tam było jeszcze gorzej. Oj widzę, że wszędzie "dobrze". Mam jeszcze zamrożone zarodki więc tam dokończe, a co potem to nie wiem. Nie wiem czy wystarczy mi na to wszystko sił.

• PolaWaw Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wysłałam Ci wiadomość na prv

W tym roku skończę 34 lata
    Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
    Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
    1 IVF :(

Wysłany: 19 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniak wrote:
    Niezapominajka5 My leczymy się w FeriMedice w Warszawie, robią tam IMSI i tak jak pisała MalaMiss jest "intymniej" jeśli chodzi o oddawanie nasienia (przynajmniej tak twierdzi mój M), bo oddawał również w Bocianie i Invicta. Póki co bym ją poleciła, ale zobaczymy jak dalej będzie bo jesteśmy w połowie drogi do celu.
    Widzę, że Bocian w Białymstoku nie ma PICSI i MACS. FeriMedica ma opcję PICSI, ale nie ma MACS. Ceny są niezłe, robi pozytywne wrażenie..
    Nie słyszałam wcześniej o tej klinice, a chwalą się dużą skutecznością.

Już głupieję. Do Warszawy mielibyśmy bliżej niż do BS.
    Faktycznie cały koszt to jedynie 8 490? Czy za wszystko trzeba dopłacać?
    Iwkaaa wrote:
    Jejciu ale smutny wieczór :(
    Ja w ogóle dziś też mam gorszy dzień boli mnie głowa cała taka jestem obolała zdołowana....
    Ahhh aż sama boję się zrobić betę
    Kochana, nie martw się, Ty na pewno przełamiesz nasze pasmo nieszczęść:*

Niezapominajka29- u kogo leczysz się w BS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 21:39

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Moniak Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferti jest dość kameralna w porównaniu z innymi, ceny faktycznie są takie jak w cenniku. My leczymy się z dofinansowaniem więc mamy taniej. Lekarze są konkretni więc to jest pozytywne.

• Moniak Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze płatności są zawsze po wykonanej usłudze, nie biorą pieniędzy od razu, my nic ponad nie dopłacaliśmy, oprócz tego, że skorzystaliśmy z embrioscope. Dzięki temu nie mamy poczucia że spłukaliśmy się z pieniędzy, bo koszt się rozłożył w czasie.

83xxx lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 wrote:
    Masz rację. Można odnieść wrażenie, że taśmowo. Mam tylko porównanie z AB Obo w Lublinie i tam było jeszcze gorzej. Oj widzę, że wszędzie "dobrze". Mam jeszcze zamrożone zarodki więc tam dokończe, a co potem to nie wiem. Nie wiem czy wystarczy mi na to wszystko sił.
    Powiem Ci że tez myslałam ze juz nie bede miała siły ale po kazdej porazce przeryczałam swoje, poprawiłam korone i szłam dalej. Choć rok temu byłam w fatalnym stanie psychicznym wiem teraz ze dam rade sprobowac ten ostatni raz.
    Musimy wierzyć że w końcu trafimy na TEN zarodek! Trzymam za Was kciuki!

Niezapominajka5, MalaMiss, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję. Ja mam 2 zapasowe zarodki ale się tak nie podniecam bo podobno moje endometrium nie jest ładne i mam mieć lyzeczkowanie. Boję się, że będą problemy z implantacja albo, że znajdą mi jeszcze coś gorszego. Ciągle pod górkę.

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Witamy serdecznie. To wasza pierwsza procedura? Gdzie się leczycie?
    Pierwsza i mamy nadzieję, że ostatnia :) Leczymy się w Angelius Provita Katowice

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Jeżeli masz tak w pracy, to zachowaj sobie L4 ewentualnie na punkcję i chyba lepiej mieć kilka dni wolnego na transfer i po, wtedy bardziej potrzebujesz spokoju. Przy samej stymulacji może uda Ci się dostosować wizyty na rano, bądź wieczór?
    Dziękuję masz rację tak będzie lepiej, może uda się z lekarzem ustalać wizyty popołudniami :)

Wysłany: 19 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniak wrote:
    A i jeszcze płatności są zawsze po wykonanej usłudze, nie biorą pieniędzy od razu, my nic ponad nie dopłacaliśmy, oprócz tego, że skorzystaliśmy z embrioscope. Dzięki temu nie mamy poczucia że spłukaliśmy się z pieniędzy, bo koszt się rozłożył w czasie.
    Czyli teoretycznie do zapłaty mieliście tylko 8490? Nie płaciliście dodatkowo za każdą wizytę minitorującą? Oznaczanie hormonów? Na stronie chwalą, się, że EmbryoScope jest w cenie usługi.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ