In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaMiss wrote:Dostałam wynik. Beta poniżej 0.1 U/l
Przykro mi kochana
Rocznik '83
Starania od 03.2016.
AMH 5.5
Maz słabe nasienie. Ruchliwość postępowa 13 %
HSG 04.2017 - jajowody drożne
2xIUI W 2017
FET- 09.02.2018
CRIO- 18.04.18 - 14dpt -BHcg 652.5, 21dpt -4123
Aniołek [*] 6.06.18
FET - 18.09.18 -
MagNolia55 wrote:Przy tym moim ostatnim sztucznym cyklu pod transfer znienawidzona @ przyszła 5 dni po terminie! Oszaleć można
Choć jest jeden pozytyw tych wszystkich procedur i hormonów...
jak byłam w klinice p. położna stwierdziła, że lepiej wyglądam po tych wszystkich hormonach - ładniej Komplement na pocieszenie
Po rozmowie z lekarzem kazał też zrobić marker CA 125 sprawdzający ew. endometriozę...by wdrożyć ew. leczenie przed kolejnś stymulacją...
Mój wynik 36,7 przy normie 41. Chyba okey? Nie wiem czy pisać do niego
i się dopytywać? Jakby był niedobry to by chyba oddzwonił...
ech, z tymi lekarzami...
Ponadto zasugerował encorton...przedtem tego nie miałam.
Encorton zw. na możliwą sytuację autoimmunologiczną organizmu niszczącego własne komórki...( niedoczynność tarczycy ) hmm
zobaczymy - myślę, że jestem w dobrych rękach. Muszę mu wierzyć!Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28, czekanie do 5doby, pozwala na transfer/mrozenie najlepszych zarodkow.
Przy naturalnym zaplodnieniu, zarodek po ok 5dniach trafia do macicy, wiec blastocysty trafiaja tam gdzie powinny byc w odpowiednim czasie.
Embriologow nie zdziwil tak szybki rozwoj, tego jednego zarodka? -
Bella93 wrote:Paulcia28, czekanie do 5doby, pozwala na transfer/mrozenie najlepszych zarodkow.
Przy naturalnym zaplodnieniu, zarodek po ok 5dniach trafia do macicy, wiec blastocysty trafiaja tam gdzie powinny byc w odpowiednim czasie.
Embriologow nie zdziwil tak szybki rozwoj, tego jednego zarodka?Bella93 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Msgnolia55 dobrze ze wróciłaś! Cieszę sie ze z nowa energia i planem działania. Dziękuje Ci za miłe słowa. Ja juz nie mam nadziei. Od wczoraj tylko rycze. Bardzo sie boje jak to dalej bedzie przebiegało. Nakchetniej rzespalabym najbliższe 2 tygodnie.
Najgorsza jest ta niewiadoma co dalej? Nasze zarodki sa za słabe zeby dać nam zdrowa ciąże Nie wiem czy jest sens jeszcze raz podchodzić do ivf z naszymi komórkami. Maz na razie nie chce słyszeć o dawcy.
Od wczoraj mam takie okropne wrażenie ze to sie nie dzieje naprawdę. Kurde ja do tej pory tak lubiłam swoje życie a teraz mam wrażenie ze nic nie ma sensu.W tym roku skończę 34 lata
Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
1 IVF -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:Dziewczyny progesteron 0,70 ng/ml przed punkcją jest ok? estradiolu jeszcze nie mam...
MisiaZ88 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Dziewczyny 6dpt i jest... 38mIU/ml proszę módlcie się by było dobrze.... jednak stres o psiaka chyba tak bardzo nie zaszkodzil
never_lose_hope, PolaWaw, Scrappy, MalaMiss, Paulcia28, ninkali, Niezapominajka5, Alaska lubią tę wiadomość
28 lat
starania od 2016 roku
07.2016 laparoskopia, endometrioza 4 st.
10.2017 HSG, jajowody drożne
03.2018 ICSI transfer świeżaka❤️
10.2018 syn 👶
❄️❄️
05.2019 naturalsik (*6tc)
08.2019 naturalsik CB
12.2019 naturalsik CP (*6tc) usunięcie prawego jajowodu
11.2020 FET
-
nick nieaktualnyPytanie. Czy po transferze coś Was ciągnęło w dole brzucha, powiększył się? Mnie wcześniej po punkcji bolał, ale inaczej,teraz jakby ćmienie,skurcze nawet nie wiem jak to opisać. A dopiero wczoraj był transfer. I u mnie zawsze ból promieniuje jakby na nerki czy to na @czy na owu... Ech. I czasem robi się troszkę bardziej napięty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 15:28
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Pytanie. Czy po transferze coś Was ciągnęło w dole brzucha, powiększył się? Mnie wcześniej po punkcji bolał, ale inaczej,teraz jakby ćmienie,skurcze nawet nie wiem jak to opisać. A dopiero wczoraj był transfer. I u mnie zawsze ból promieniuje jakby na nerki czy to na @czy na owu... Ech. I czasem robi się troszkę bardziej napięty
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualnyMalwas wrote:Ja następnego dnia po transferze rano jak się obudziłam to miałam takie delikatne bóle miesiączkowe, które pojawiały się od okazji do okazji.
-
nick nieaktualny
-
never_lose_hope wrote:Ewelina.tom, doskonale rozumiem przed jaką decyzją stoisz.
Do 1. procedury podeszliśmy w październiku. Mam niską rezerwę jajnikową i do tego wadę genetyczną wpływającą na jakość komórek. Uzyskano 4 komórki jajowe, zapłodniły się. Embriolodzy czekali do 5 doby, ale niestety żaden nie dotrwał. Do dziś zastanawiam się co by było gdyby transfer odbył się w 3 dobie. Odpowiedzi nigdy nie poznam.
Podjęliśmy z mężem decyzję - nie ma sensu próbować na siłę, skoro mam tą wadę i niską rezerwę. Postanowiliśmy podejść do in vitro z KD. Wybraliśmy klinikę Bocian Białystok, dr.P. Pojechaliśmy na wizytę. Lekarz był zaskoczony, że od razu chcemy komórki dawczyni. Mówił, że podjąłby się zwykłego IVF. Dał nam nadzieję....
Postanowiliśmy dać sobie ostatnią szansę i wróciliśmy do naszej kliniki - Gameta w Gdyni. IVF ostatniej szansy. Zaczęliśmy w marcu, uzyskano 5 komórek jajowych, ale tylko 2 były dobre. Zapłodniono je, dzisiaj jestem 6dpt 3dniowego zarodka. Średniej klasy zarodka. Beta we wtorek.. Nie wiem co z drugim zarodkiem, boję się dzwonić do kliniki, boję się, że padł.. Nic nie jest przesądzone, wszystko może się zdarzyć.. Pełni nadziei czekamy...
Powiem Ci, że jeśli nie daj Boże się nie uda to od razu, bez wahania wracamy do komórek dawczyni.
To nasza szansa.. Jesteśmy spłukani do zera po dwóch procedurach w ciągu pół roku. Wszystkie oszczędności poszły...
Ale co zrobić, pragniemy być rodzicami, być może nie oszukamy genetyki, medycyny.
Ale mamy szansę..
I Ty też!
Twój lekarz znajdzie rozwiązanie, na pewno zleci Wam badania dodatkowe.
Nie jesteśmy przegrani
Kochana świat stoi przed nami otworem!
Mamy możliwości!
W bocianie komórki dawczyni mrożone ok. 13.000zł., świeże ok. 15.000zł.
Salve medica Łódź mrożone ok. 11.000zł., świeże 13.000zł..
Oczywiście finalnie wyjdzie drożej, bo wizyty, badania, transfer itp.
Ale czego się nie robi.. Nas - jeśli teraz się nie powiedzie - czeka kredyt...
A jeśli kd nie wchodzi w grę, bo rzeczywiście koszta są ogromne, to zawsze pozostaje adopcja zarodka.. Pod względem finansów jest dużo taniej, a masz równie dużą szansę na maluszka..
Z tą decyzją trzeba się przespać, mocno przemyśleć i przedyskutować, to nie jest proste..
Jestem pewna, że za chwilę się pozbierasz, uzyskasz nowe siły i będziecie działać..
Bo pragniecie być rodzicami i staniecie na głowie aby tak się stało!
Trzymam kciuki :* :*
Ciągle w głębi serca mam cichą nadzieję, ale rozsądek mówi mi, ze taki nasz los... Ps. leczymy się właśnie w Bocianie w Białymstoku ...AMH 0,89, tarczyca, haszimoto, mięśniak macicy,
czynnik męski 0% morfologia, mutacja genu CFTR
29.03.18 r punkcja 2 pęcherzyków - obydwa puste pęcherzyki
10.03.18 start nowa stymulacja ...