In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, mam takie pytanie, czy komuś udało się in vitro przy PCO? U mnie głównie ten problem, trochę mój gin (nie z kliniki) postraszyl że przy PCO nie będzie łatwo, nie powiem ale odebrał mi trochę nadziei?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Necia u nas problem jest ze słabym nasieniem Ale generalnie nie tragicznym. A jaki problem u Was?
KasiaLe mam nadzieję że u mnie też się przyjmą
Gosia lekarze tak mówią bo młodzi bo większa szansa itd mi mówili że od wieku to zależy... zobaczę po punkcji, ale chyba chciałabym dwa -
Zizu87 wrote:Ja przy krótkim protokole miałam punkcię w 14 dniu stymulacji. Poza Gonalem i Menopurem dostaniesz jeszcze Cetrotide- zapobiega pękaniu pęcherzyków. W dniu punkcji dostajesz informacje ile masz komórek. Kolejnego dnia jest telefon o ilości zarodków.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Zizu87 wrote:Ja przy krótkim protokole miałam punkcię w 14 dniu stymulacji. Poza Gonalem i Menopurem dostaniesz jeszcze Cetrotide- zapobiega pękaniu pęcherzyków. W dniu punkcji dostajesz informacje ile masz komórek. Kolejnego dnia jest telefon o ilości zarodków.
-
Farelka wrote:Necia u nas problem jest ze słabym nasieniem Ale generalnie nie tragicznym. A jaki problem u Was?
KasiaLe mam nadzieję że u mnie też się przyjmą
Gosia lekarze tak mówią bo młodzi bo większa szansa itd mi mówili że od wieku to zależy... zobaczę po punkcji, ale chyba chciałabym dwa -
Cześć wieczorową porą!
Melduję się po podglądzie...
Póki co dobrze zareagowałam na stymulacje przy krótkim protokole...
lekarz wyliczył ok. 20 pęcherzyków...Stwierdził że idę jak burza...
Dziś 10dc i już jestem po podaniu gonapeptylu, a w sobotę punkcja :oinka2707, Gaja88, Paulaa25, Paulcia28, Maggie08 lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Cześć wieczorową porą!
Dziś 10dc i już jestem po podaniu gonapeptylu, a w sobotę punkcja :o
Za moje fatalne wczorajsze samopoczucie lekarz obwinil encortolon i kazał go odstawić.
Stymulację mam kontynuować według planu.
Mam nadzieje, ze dzisiaj w nocy będzie lepiej:(Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulcia28 wrote:Trzymamy kciuki za Ciebie i wal śmiało , zadawaj pytania kiedy chcesz , jeśli będziesz miała gorszy dzień i będziesz chciała to z siebie wyrzucić to dawaj do nas.
Naokoło mnie pelno "ciezarowek" lub młodych mam, więc bywaja ciężkie dni. Ale trzeba walczyc. Niedługo pierwsza wizyta przygotowująca do ivf więc dam znać.Paulcia28 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Super, ze tak zareagowałaś na stymulację, 20 to piękny wynik
Widzę, ze leczymy się w tym samym miejscu, dr k czy h? Jak oceniasz klinikę i opiekę w trakcie procedury? Ja dopiero zaczynam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 22:42
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Niezapominajka5 wrote:Jak się czujesz i jak estradiol?
Za moje fatalne wczorajsze samopoczucie lekarz obwinil encortolon i kazał go odstawić.
Stymulację mam kontynuować według planu.
Mam nadzieje, ze dzisiaj w nocy będzie lepiej:(
Czuję się stosunkowo dobrze no może oprócz pobolewania jajników przy zmianie pozycji-np. przy siadaniu i bólu brzucha w miejscu wkłuć...
Wtorkowy estradiol wynosił 1582,00
Właśnie niezapominajko...zmartwił mnie Twój wcześniejszy post...
oby teraz było lepiej :*Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Gaja88 wrote:Super, ze tak zareagowałaś na stymulację, 20 to piękny wynik
Widzę, ze leczymy się w tym samym miejscu, dr k czy h? Jak oceniasz klinikę i opiekę w trakcie procedury? Ja dopiero zaczynam...
ooo
Dr. k a Ty? Hm...jak oceniam klinikę...?
Już kiedyś o tym pisałam...
ogólne wrażenie nie jest złe...
Z lekarza jestem bardzo zadowolona, sympatyczny,delikatny, z poczuciem humoru, zawsze odpowiadający na pytania i telefony
Klinika czysta, nowoczesna i przedewszystkim kameralna. Troszkę bałagan w recepcji, no ale cóż - można "wybaczyć"
Szkoda tylko, że nie mają poszerzonych procedur IVF, jest tylko ICSI, nie wiem czy wystarczające w naszym przypadku...
A jak Twoje wrażenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 22:50
Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Wow, rzeczywiście idziesz jak burzaRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Dr H. już jakiś czas się u niego leczę ale dopiero teraz zapadła decyzja o IVF.
Z lekarza jestem bardzo zadowolona, miły, ale bardzo konkretny i bezpośredni, nam to odpowiada.
Co do recepcji to prawda, ale pani Emilia nadrabia, wiec ogólnie jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 23:00
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
MagNolia55 wrote:Czuję się stosunkowo dobrze no może oprócz pobolewania jajników przy zmianie pozycji-np. przy siadaniu i bólu brzucha w miejscu wkłuć...
Wtorkowy estradiol wynosił 1582,00
Właśnie niezapominajko...zmartwił mnie Twój wcześniejszy post...
oby teraz było lepiej :*
To bardzo dobrze,ze nie masz powazniejszych objawow:) Twoj estradiol nie wskazuje powodów do niepokoju, ale przy takiej ilości pęcherzyków, na pewno jeszcze wzrosnie:)
Trzymam kciuki za punkcje i komorki:*Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Farelka wrote:Necia kiedy u Ciebie w planie punkcja ?
Wspominała że jak dobrze pójdzie to pon wt moge się spodziewać punkcji.
A u Ciebie? Gdzie się męczysz wogole?
Powiedzcie mi gdzie wy macie te podglądu i transfery czy punkcje że w niedz czy święto są one przeprowadzane. Moja kliniką jest zamknięta i chyba nie robią tego w dni wolne. -
Necia124 wrote:
Powiedzcie mi gdzie wy macie te podglądu i transfery czy punkcje że w niedz czy święto są one przeprowadzane. Moja kliniką jest zamknięta i chyba nie robią tego w dni wolne.
Podglad w szpitalu, gdzie lekarz dyzuruje
jesli chodzi o punkcje czy transfer - sa to "osobne" przypadki, kiedy dyzuruja lekarze w kliniceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 23:41