X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Ja jestem po wczorajszym transferze. Betę mam zrobić 28 -go, ale chyba zrobię wcześniej (około środy) bo 14 dni wydaje mi sie długo.
    Dziewczyny czy wstrzyknie macie zaleconą kontrole hormonów po transferze? Ja dostałam leki, ale nie miałam przekazu zeby w ciagu tych 2 tyg coś sprawdzać.
    Mi zlecono badania hormonalne po trnsferze. Robiłam dzisiaj , kolejne prawdopodobnie w piatek lub w sobotę.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja tez po żadnej iui nie brałam zwolnienia.Paulcia28 brałaś z kliniki?
    Po transferze dostałam zwolnienie od lekarza rodzinnego.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Hej dziewczynki kiedy do Was pisalam.Bylam dzis u lekarza i zaczynam stymulacja lekami w polowie czerwca.Lekarz mial.inne plany dla mnie ale okazalo sie ze wyniki nie sa zbyt ciekawe.AMH 0.80
    Testosterone 1.8
    FSH 9.8 i na dodatek jajniki zapchaneNa wypisie bylo ze jajniki drozne i ze wszystko ok a jak przynioslam plyte z tego badania to sie lekarz dopatrzyl i dal nawet drugiemu sprawdzic i oboje powiedzieli ze nie sa drozne.PO dzisiejszej wizycie moje szanse spadly z 60% na 45% ze sie powiedzie.Jedynie co pocieszajacego ze beda mogli dac mi 2 embryo o ile beda sie nadawac bo po lekach i tak duzo jajek nie naprodukuje.Niewiem czy to wogole jest sens wpieprzac tyle kasy majac przeczucie ze i tak sie nie uda :(

Witaj. To dziwne ze na badaniu drozności Ci powiedzieli, ze masz drożne tzn. jajowowdy, a nie jajniki :) , a okazuje się że jednak nie. A jak kontrast przechodził to Cie bolało? Ale dla in vitro to i tak nie ma znaczenia, bo punkcja załatwia sprawe drozności . Co do stymulacji to nie martw sie na zapas. Faktycznie AMH masz niskie, ale jesli jednak lekarz zdecydował o rozpoczęciu stymulacji - to znaczy masz szansę. In vitro nie daje 100% pewności nikomu. Wiele dziewczyn tu na forum jest po kilku próbach - i próbuja dalej. Ja tez pierwszy raz mam nieudany. Teraz czekam na wyniki drugiego transferu. Myślę, że Ty przed pierwsza próba tym bardziej nie powinnaś sie poddawać. I nastawiać, że na pewno się nie uda. Tym bardziej, że jeszcze młoda jesteś :) Głowa do góry.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dokładnie te zastrzyki prolutex:-)

Dziewczynki a nospe moze brać po transferze? Bo jak ma pomoc na te wzdęcia to wezme.

Bajka znioss chyba te wiaterki Ale niech przejdzie nigdy w życiu nie miałam takiego brzucha :( strasznie to uciążliwe

Marmis mam takie same zalecenia mam zrobić bete właśnie i hormony 22-iego i to będzie 8dpt myślisz że jak ciąża to będzie już pozytywna? Powinna być ?I czy jak będzie negatywna to moze urosnąc?

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka kurcze mówisz... Ale jakoś mam obawy. Chyba napiszę do Pani doktor

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka ja na wzdęcia tylko siemię lniane brałam. Jak ręką odjął.i dużo piłam.. Jacek bardzo szczupła i brzuch jak balon z tydzień.. Samo puściło i zaczął się zmniejszać.

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Olcia dokładnie te zastrzyki prolutex:-)

Dziewczynki a nospe moze brać po transferze? Bo jak ma pomoc na te wzdęcia to wezme.

Bajka znioss chyba te wiaterki Ale niech przejdzie nigdy w życiu nie miałam takiego brzucha :( strasznie to uciążliwe

Marmis mam takie same zalecenia mam zrobić bete właśnie i hormony 22-iego i to będzie 8dpt myślisz że jak ciąża to będzie już pozytywna? Powinna być ?I czy jak będzie negatywna to moze urosnąc?
    Ja mam No spe zapisana w zaleceniach z kliniki więc można po transferze. Pisze nawet że w razie konieczności 3 razy na dobę.
    Ja też mam wzdęcia i pojawil się ucisk w klatce - tzn nie wiem czy ucisk. Trudno to wyjaśnić. W każdym razie nie mogę sobie tak jakby w pełni odetchnąć. Trochę się tym martwię.
    A co do bety to ja mam zrobić 14 dni po transferze.

ty0qs6r.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia kurde !!! Miałam identycznie dosłownie 40 min temu. Ucisk w klatce i jakoś gorzej mi się oddychalo przez chwilę. Też się zaczęłam martwić !! Napisałam do doktor czy mogę espumisan odpisała że tak.... zapytała czy obwód brzucha się nie powiększa ? I jeśli tak mam jutro dzsonic.ja już sama nie wiem czy się powieksza:( moze coś się dzieje niedobrego?:(

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninikali mam siemie lniane. Rani wypije a ż czym to pić ?? Z wodą ?? Można no do jogurtu naturalnego nie?

ninkali lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też właśnie nie wiem. Do tego teraz mi znów jest nie dobrze. A już było ok. Nawet w pracy byłam i nie wymiotowalam.

ty0qs6r.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ja mam No spe zapisana w zaleceniach z kliniki więc można po transferze. Pisze nawet że w razie konieczności 3 razy na dobę.
    Ja też mam wzdęcia i pojawil się ucisk w klatce - tzn nie wiem czy ucisk. Trudno to wyjaśnić. W każdym razie nie mogę sobie tak jakby w pełni odetchnąć. Trochę się tym martwię.
    A co do bety to ja mam zrobić 14 dni po transferze.

Necia wzdęcia, powiększenie obwodu brzucha czy duszność mogą być objawami hiperstymulacji. Jak będzie gorzej to lepiej pokaż się u ginekologa, zrobi USG i będzie wiadomo co i jak.
    Ja po punkcji nie miałam takich objawów, jedynie pobolewnie podbrzusza przez kilka dni.
    Lepiej dmuchać na zimne, musisz dbać o siebie i okruszka :-)

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Witaj. To dziwne ze na badaniu drozności Ci powiedzieli, ze masz drożne tzn. jajowowdy, a nie jajniki :) , a okazuje się że jednak nie. A jak kontrast przechodził to Cie bolało? Ale dla in vitro to i tak nie ma znaczenia, bo punkcja załatwia sprawe drozności . Co do stymulacji to nie martw sie na zapas. Faktycznie AMH masz niskie, ale jesli jednak lekarz zdecydował o rozpoczęciu stymulacji - to znaczy masz szansę. In vitro nie daje 100% pewności nikomu. Wiele dziewczyn tu na forum jest po kilku próbach - i próbuja dalej. Ja tez pierwszy raz mam nieudany. Teraz czekam na wyniki drugiego transferu. Myślę, że Ty przed pierwsza próba tym bardziej nie powinnaś sie poddawać. I nastawiać, że na pewno się nie uda. Tym bardziej, że jeszcze młoda jesteś :) Głowa do góry.
    Tak bolalo jak kontrast przechodzil :/ A myslisz ze jak wyprodukuje 10 jajeczek to jest szansa ze ktores sie zaplodni? Bo mi lelarz powiedzial ze nawet jak da mi leki na wyprodukowanie jajeczek to i tak nie przekroczy 10-sciu :(

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie dzis, a w zasadzie od wczoraj, brzuch w dole-30 dpt- czyżby macica się rozciągała? Też tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    inka1985, widzę, że na tym samym wózku jedziemy, bo u Ciebie i u Twojego partnera dokładnie takie same schorzenia jak u nas. Trzymam kciuki baaardzo mocno, żeby się udało!!!

Furiatka a jaki etap u Ciebie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Ninikali mam siemie lniane. Rani wypije a ż czym to pić ?? Z wodą ?? Można no do jogurtu naturalnego nie?
    Dwie łyżki do zupy zalać dwoma szklankami. Gotować 10min od wrzenia. Potem przez sitko i glutka piję. Mnie tak bolał brzuch w okolicy jelit jakby pas bólu i nie można było iść łatwo do łazienki,one mi grały. A wzdęty brzuch po takim zabiegu to dramat. pilam dwa razy w ciągu dnia. Plus potem tylko na wieczór. Druga rzecz ono zabezpieczenia też żołądek i to było zbawienie. A i od wzdetego mocno brzucha może być ból który promieniuje na całą klatkę piersiową,że taki ucisk.

• Niezapominajka29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 14 dzień po transferze. Niestety wynik negatywny. To był drugi transfer. Mam jeszcze jeden zarodek po który wrócę ale pewnie już nie w tym roku.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat1980ka wrote:
    Boli mnie dzis, a w zasadzie od wczoraj, brzuch w dole-30 dpt- czyżby macica się rozciągała? Też tak macie?
    Ja jestem 20dpt i też mam coś dziwnego ni to ból tylko jakby napieranie, jakby od środka ktoś się rozpychal, czasem zakluje po lewej i po prawej stronie ale sama nie czaje co to jest. Podbrzusze nie jest twarde ani nic ale dziwne uczucie, ma tak być czy nie?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 wrote:
    Dzisiaj 14 dzień po transferze. Niestety wynik negatywny. To był drugi transfer. Mam jeszcze jeden zarodek po który wrócę ale pewnie już nie w tym roku.
    Przykro mi :(

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 wrote:
    Przykro mi :-( tulam Ciebie mocno. Trzymaj się dzielnie

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A w którym tygodniu ciąży teraz jesteś?
    Ja dziś zaś miałam plamienia i mam ciągle takie uczucie rozpychania w macicy, normalnie masakra. W klinice powiedzieli ze póki to nie czerwona krew tylko brąz to nie ma co się martwic. Ja jutro odbieram kartę ciąży od mojego ginekologa bo już mają wyniki grupy krwi itp

5 tydz. :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ