In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magkb wrote:Ja jestem po wczorajszym transferze. Betę mam zrobić 28 -go, ale chyba zrobię wcześniej (około środy) bo 14 dni wydaje mi sie długo.
Dziewczyny czy wstrzyknie macie zaleconą kontrole hormonów po transferze? Ja dostałam leki, ale nie miałam przekazu zeby w ciagu tych 2 tyg coś sprawdzać.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Paulaa25 wrote:Ja tez po żadnej iui nie brałam zwolnienia.Paulcia28 brałaś z kliniki?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki kiedy do Was pisalam.Bylam dzis u lekarza i zaczynam stymulacja lekami w polowie czerwca.Lekarz mial.inne plany dla mnie ale okazalo sie ze wyniki nie sa zbyt ciekawe.AMH 0.80
Testosterone 1.8
FSH 9.8 i na dodatek jajniki zapchaneNa wypisie bylo ze jajniki drozne i ze wszystko ok a jak przynioslam plyte z tego badania to sie lekarz dopatrzyl i dal nawet drugiemu sprawdzic i oboje powiedzieli ze nie sa drozne.PO dzisiejszej wizycie moje szanse spadly z 60% na 45% ze sie powiedzie.Jedynie co pocieszajacego ze beda mogli dac mi 2 embryo o ile beda sie nadawac bo po lekach i tak duzo jajek nie naprodukuje.Niewiem czy to wogole jest sens wpieprzac tyle kasy majac przeczucie ze i tak sie nie uda
Witaj. To dziwne ze na badaniu drozności Ci powiedzieli, ze masz drożne tzn. jajowowdy, a nie jajniki , a okazuje się że jednak nie. A jak kontrast przechodził to Cie bolało? Ale dla in vitro to i tak nie ma znaczenia, bo punkcja załatwia sprawe drozności . Co do stymulacji to nie martw sie na zapas. Faktycznie AMH masz niskie, ale jesli jednak lekarz zdecydował o rozpoczęciu stymulacji - to znaczy masz szansę. In vitro nie daje 100% pewności nikomu. Wiele dziewczyn tu na forum jest po kilku próbach - i próbuja dalej. Ja tez pierwszy raz mam nieudany. Teraz czekam na wyniki drugiego transferu. Myślę, że Ty przed pierwsza próba tym bardziej nie powinnaś sie poddawać. I nastawiać, że na pewno się nie uda. Tym bardziej, że jeszcze młoda jesteś Głowa do góry.MagNolia55 lubi tę wiadomość
Marmis -
Olcia dokładnie te zastrzyki prolutex:-)
Dziewczynki a nospe moze brać po transferze? Bo jak ma pomoc na te wzdęcia to wezme.
Bajka znioss chyba te wiaterki Ale niech przejdzie nigdy w życiu nie miałam takiego brzucha strasznie to uciążliwe
Marmis mam takie same zalecenia mam zrobić bete właśnie i hormony 22-iego i to będzie 8dpt myślisz że jak ciąża to będzie już pozytywna? Powinna być ?I czy jak będzie negatywna to moze urosnąc? -
nick nieaktualny
-
Farelka wrote:Olcia dokładnie te zastrzyki prolutex:-)
Dziewczynki a nospe moze brać po transferze? Bo jak ma pomoc na te wzdęcia to wezme.
Bajka znioss chyba te wiaterki Ale niech przejdzie nigdy w życiu nie miałam takiego brzucha strasznie to uciążliwe
Marmis mam takie same zalecenia mam zrobić bete właśnie i hormony 22-iego i to będzie 8dpt myślisz że jak ciąża to będzie już pozytywna? Powinna być ?I czy jak będzie negatywna to moze urosnąc?
Ja też mam wzdęcia i pojawil się ucisk w klatce - tzn nie wiem czy ucisk. Trudno to wyjaśnić. W każdym razie nie mogę sobie tak jakby w pełni odetchnąć. Trochę się tym martwię.
A co do bety to ja mam zrobić 14 dni po transferze. -
Necia kurde !!! Miałam identycznie dosłownie 40 min temu. Ucisk w klatce i jakoś gorzej mi się oddychalo przez chwilę. Też się zaczęłam martwić !! Napisałam do doktor czy mogę espumisan odpisała że tak.... zapytała czy obwód brzucha się nie powiększa ? I jeśli tak mam jutro dzsonic.ja już sama nie wiem czy się powieksza:( moze coś się dzieje niedobrego?
-
Necia124 wrote:Ja mam No spe zapisana w zaleceniach z kliniki więc można po transferze. Pisze nawet że w razie konieczności 3 razy na dobę.
Ja też mam wzdęcia i pojawil się ucisk w klatce - tzn nie wiem czy ucisk. Trudno to wyjaśnić. W każdym razie nie mogę sobie tak jakby w pełni odetchnąć. Trochę się tym martwię.
A co do bety to ja mam zrobić 14 dni po transferze.
Necia wzdęcia, powiększenie obwodu brzucha czy duszność mogą być objawami hiperstymulacji. Jak będzie gorzej to lepiej pokaż się u ginekologa, zrobi USG i będzie wiadomo co i jak.
Ja po punkcji nie miałam takich objawów, jedynie pobolewnie podbrzusza przez kilka dni.
Lepiej dmuchać na zimne, musisz dbać o siebie i okruszka -
Marmis wrote:Witaj. To dziwne ze na badaniu drozności Ci powiedzieli, ze masz drożne tzn. jajowowdy, a nie jajniki , a okazuje się że jednak nie. A jak kontrast przechodził to Cie bolało? Ale dla in vitro to i tak nie ma znaczenia, bo punkcja załatwia sprawe drozności . Co do stymulacji to nie martw sie na zapas. Faktycznie AMH masz niskie, ale jesli jednak lekarz zdecydował o rozpoczęciu stymulacji - to znaczy masz szansę. In vitro nie daje 100% pewności nikomu. Wiele dziewczyn tu na forum jest po kilku próbach - i próbuja dalej. Ja tez pierwszy raz mam nieudany. Teraz czekam na wyniki drugiego transferu. Myślę, że Ty przed pierwsza próba tym bardziej nie powinnaś sie poddawać. I nastawiać, że na pewno się nie uda. Tym bardziej, że jeszcze młoda jesteś Głowa do góry.Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFarelka wrote:Ninikali mam siemie lniane. Rani wypije a ż czym to pić ?? Z wodą ?? Można no do jogurtu naturalnego nie?
-
Pat1980ka wrote:Boli mnie dzis, a w zasadzie od wczoraj, brzuch w dole-30 dpt- czyżby macica się rozciągała? Też tak macie?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Niezapominajka29 wrote:Dzisiaj 14 dzień po transferze. Niestety wynik negatywny. To był drugi transfer. Mam jeszcze jeden zarodek po który wrócę ale pewnie już nie w tym roku.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Niezapominajka29 wrote:Dzisiaj 14 dzień po transferze. Niestety wynik negatywny. To był drugi transfer. Mam jeszcze jeden zarodek po który wrócę ale pewnie już nie w tym roku.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:A w którym tygodniu ciąży teraz jesteś?
Ja dziś zaś miałam plamienia i mam ciągle takie uczucie rozpychania w macicy, normalnie masakra. W klinice powiedzieli ze póki to nie czerwona krew tylko brąz to nie ma co się martwic. Ja jutro odbieram kartę ciąży od mojego ginekologa bo już mają wyniki grupy krwi itp
5 tydz.Paulcia28 lubi tę wiadomość