In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Kobietki powiem wam że mam taki wzdety brzuch od punkcji ze wyglądam już naprawdę jak w ciąży. Wczoraj wzięłam espumisan Ale mimo wszystko boję się go brać jakos. Poza tym za bardzo nie pomogl. Czy któraś z Was tak miała i moze to minęło ?
Też tak miałam po poraniu na drug dzień. Baniaczek zrobił mi się aż miło. Koperek piłam, 2-3 kubki dziennie takie po 400 ml. Po 3-4 dniach przeszło. Tylko jest mały efekt uboczny... wiaterkiBajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
inka1985 wrote:To ja 2 mies na antykach na wyciszenie, ze względu na tą endometriozę i teraz 225 menopuru id 2dc. Jutro mam wizytę (7dc) i ciekawa jestem co tam słychać
inka1985, widzę, że na tym samym wózku jedziemy, bo u Ciebie i u Twojego partnera dokładnie takie same schorzenia jak u nas. Trzymam kciuki baaardzo mocno, żeby się udało!!! -
Paulaa25 a próbowałaś soku z czarnego bzu lub z rokitnika ?? bomba wit. C.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Farelka wrote:Marmis a kiedy będziesz testować?
Paulcia28, Paulaa25 lubią tę wiadomość
Marmis -
nick nieaktualnyFarelka wrote:Kobietki powiem wam że mam taki wzdety brzuch od punkcji ze wyglądam już naprawdę jak w ciąży. Wczoraj wzięłam espumisan Ale mimo wszystko boję się go brać jakos. Poza tym za bardzo nie pomogl. Czy któraś z Was tak miała i moze to minęło ?
-
Ja jestem po wczorajszym transferze. Betę mam zrobić 28 -go, ale chyba zrobię wcześniej (około środy) bo 14 dni wydaje mi sie długo.
Dziewczyny czy wstrzyknie macie zaleconą kontrole hormonów po transferze? Ja dostałam leki, ale nie miałam przekazu zeby w ciagu tych 2 tyg coś sprawdzać.Farelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKobitki moje kochane Byłam na kolejnym przeglądzie Endo się poprawiło, ma 8-9 mm, jutro mam zbadać progesteron a w czwartek kolejne USG. Transfer ma być 22 maja bez zmian
Odebrałam też wynik kariotypu, jest napisane, że prawidłowy kariotyp żeński 46,XXPaulcia28, Furiatka, olcia.de, Niezapominajka5, Marmis, Bajka_88, Farelka, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Ja w sobotę robię betę, to będzie 8 dpt. Właściwie maa zrobic hormony i betę.Tak mi kazała gin z kliniki. Więc jeszcze 4 dni . Ale na razie żadnych objawów, ani nic... Faktycznie zeświruje do soboty
Marmis lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Bajka_88 wrote:Paulaa25 a próbowałaś soku z czarnego bzu lub z rokitnika ?? bomba wit. C.
Brałyście zwolnienie z kliniki na transfer?Ja bd musiała bo mam o 11:50 później nie dało rady zreszta i tak robią do 15 stej.Lekarz pow.mi ze moze mi dać nawet na 14 dni :)kuszaca propozycja... Z jednej strony dobry pomysł ale z drugiej siedzenie w domu i myślenie uda sie czy nie uda.
Jak wy robicie? -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Kochana mam tablety do ssania wl z tym czarnym bzem a soku jeszcze nigdy nie probowałam...Łykam wit.c 1000 jak do jutra nie przejdzie to ide do lekarza ... jak dostane zwolnienie to przyda się na czwartek.
Brałyście zwolnienie z kliniki na transfer?Ja bd musiała bo mam o 11:50 później nie dało rady zreszta i tak robią do 15 stej.Lekarz pow.mi ze moze mi dać nawet na 14 dni :)kuszaca propozycja... Z jednej strony dobry pomysł ale z drugiej siedzenie w domu i myślenie uda sie czy nie uda.
Jak wy robicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:01
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Kochana mam tablety do ssania wl z tym czarnym bzem a soku jeszcze nigdy nie probowałam...Łykam wit.c 1000 jak do jutra nie przejdzie to ide do lekarza ... jak dostane zwolnienie to przyda się na czwartek.
Jak wy robicie?Paulaa25 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Farelka wrote:Kobietki powiem wam że mam taki wzdety brzuch od punkcji ze wyglądam już naprawdę jak w ciąży. Wczoraj wzięłam espumisan Ale mimo wszystko boję się go brać jakos. Poza tym za bardzo nie pomogl. Czy któraś z Was tak miała i moze to minęło ?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Marmis wrote:Witaj w naszym gronie Moje pierwsze podejście tez nieudane. Teraz jestem po drugim transferze - czekam na testowanie. Dzis u mnie dopiero 4 dpt, więc czekamy razem
Może pójść jutro proga oznaczyć? Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:40
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny jak myślicie z tym moim endometrium 3,7 co teraz może lekarz zlecić czy przed podjęciem da jakieś tabletki na wzrost czy jak, w czerwcu mieliśmy zacząć procedurę..?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Dziewczyny jak myślicie z tym moim endometrium 3,7 co teraz może lekarz zlecić czy przed podjęciem da jakieś tabletki na wzrost czy jak, w czerwcu mieliśmy zacząć procedurę..?
-
moniczka2601 wrote:Dziewczyny jak myślicie z tym moim endometrium 3,7 co teraz może lekarz zlecić czy przed podjęciem da jakieś tabletki na wzrost czy jak, w czerwcu mieliśmy zacząć procedurę..?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
olcia.de wrote:Nie wiem czy brałaś kiedykolwiek Progynovę lub Estrofem... Myślę, że lekarz powinienem zalecic przyjmowanie estrogenow, które powinny pomóc na wzrost endoRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Hej dziewczynki kiedy do Was pisalam.Bylam dzis u lekarza i zaczynam stymulacja lekami w polowie czerwca.Lekarz mial.inne plany dla mnie ale okazalo sie ze wyniki nie sa zbyt ciekawe.AMH 0.80
Testosterone 1.8
FSH 9.8 i na dodatek jajniki zapchaneNa wypisie bylo ze jajniki drozne i ze wszystko ok a jak przynioslam plyte z tego badania to sie lekarz dopatrzyl i dal nawet drugiemu sprawdzic i oboje powiedzieli ze nie sa drozne.PO dzisiejszej wizycie moje szanse spadly z 60% na 45% ze sie powiedzie.Jedynie co pocieszajacego ze beda mogli dac mi 2 embryo o ile beda sie nadawac bo po lekach i tak duzo jajek nie naprodukuje.Niewiem czy to wogole jest sens wpieprzac tyle kasy majac przeczucie ze i tak sie nie udaNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Niezapominajka5 wrote:U mnie też 4dpt, ale 2dniowego malucha. Dzisiaj pojawiło się delikatne plamienie. Nie wiem co o tym myslec:(
Może pójść jutro proga oznaczyć? Co myślicie?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Marmis