In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję za pozytywne posty 2 dni temu. Teraz jestem 8dpt i niestety objawów zero. To chyba jednak nie fighter... Jedyny pozytyw to brak PMS-su. Po poprzednim nieudanym transferze tuż przed @ to jednak masakra była - ból głowy, drażliwość, plamienia. Teraz cisza. Jeden dzień po becie muszę być na spotkaniu, na który, spotkam dawno nie widzianych znajomych - masakra! A i jeszcze w tym właśnie cyklu ciąża naturalna najlepszej przyjaciółki. O_O To wszystko jest trudne... Jak myślę o kolejnej punkcji to mi słabo...
Może zmienię nick na marudek123... -
Farelka wrote:Olcia dokładnie te zastrzyki prolutex:-)
Dziewczynki a nospe moze brać po transferze? Bo jak ma pomoc na te wzdęcia to wezme.
Bajka znioss chyba te wiaterki Ale niech przejdzie nigdy w życiu nie miałam takiego brzucha strasznie to uciążliwe
Marmis mam takie same zalecenia mam zrobić bete właśnie i hormony 22-iego i to będzie 8dpt myślisz że jak ciąża to będzie już pozytywna? Powinna być ?I czy jak będzie negatywna to moze urosnąc?
Możesz brać nospę zwykłą nawet 6x1 a nospa max 3x1. Przy okazji uchroni cie to przed niepotrzebnymi skurczami macicy.
Tak 8dpt 3dniowca beta powinna być juz pozytywna. Kciuki za kropka, niech się rozgosci na kolejne 9 mcy &&&Farelka lubi tę wiadomość
-
morganaa wrote:5 tydz.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
fujitsu wrote:Dziękuję za pozytywne posty 2 dni temu. Teraz jestem 8dpt i niestety objawów zero. To chyba jednak nie fighter... Jedyny pozytyw to brak PMS-su. Po poprzednim nieudanym transferze tuż przed @ to jednak masakra była - ból głowy, drażliwość, plamienia. Teraz cisza. Jeden dzień po becie muszę być na spotkaniu, na który, spotkam dawno nie widzianych znajomych - masakra! A i jeszcze w tym właśnie cyklu ciąża naturalna najlepszej przyjaciółki. O_O To wszystko jest trudne... Jak myślę o kolejnej punkcji to mi słabo...
Może zmienię nick na marudek123...Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
inka1985 wrote:Furiatka a jaki etap u Ciebie?
Jedna procedura za nami. Świeży transfer 2 zarodków i crio 2 mrozaków na razie niestety nieudane. Za drugim razem beta zaczęła rosnąć, ale nie na długo. Mamy zamrożone oocyty, więc w czerwcu mamy w planie podejść po raz kolejny. -
nick nieaktualnyFuriatka wrote:Jedna procedura za nami. Świeży transfer 2 zarodków i crio 2 mrozaków na razie niestety nieudane. Za drugim razem beta zaczęła rosnąć, ale nie na długo. Mamy zamrożone oocyty, więc w czerwcu mamy w planie podejść po raz kolejny.
A robiłaś immunologie przed? Bo ja w sumie nie, lekarz zafiksował się, że jest endometrioza i mamy podchodzić do in vitro, ale ja w sumie zastanawiam się czy jeszcze nie powinniśmy badań zrobić, bo to ponoć może mieć wpływ na utrzymanie ciąży. Nie wiem co o tym myśleć a punkcja pewnie za tydzień (pierwsza). -
nick nieaktualny
-
Farelka wrote:Olcia dokładnie te zastrzyki prolutex:-)
Dziewczynki a nospe moze brać po transferze? Bo jak ma pomoc na te wzdęcia to wezme.
Bajka znioss chyba te wiaterki Ale niech przejdzie nigdy w życiu nie miałam takiego brzucha strasznie to uciążliwe
Marmis mam takie same zalecenia mam zrobić bete właśnie i hormony 22-iego i to będzie 8dpt myślisz że jak ciąża to będzie już pozytywna? Powinna być ?I czy jak będzie negatywna to moze urosnąc?Farelka lubi tę wiadomość
Marmis -
Dziewczyny mam takie pytanie czy wyrwanie zęba ósemki przed transferem może mieć jakiś wpływ na endometrium czy coś w tym stylu. Dzisiaj jade wyrwać tego zęba i się trochę marwie mam dzisiaj 6 dc dopiero. Lekarz mówił by wyrwać lepiej teraz niz bolał mnie ząb po transferze ale mimo wszystko martwię sie.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Karolciaaa26 wrote:Tak bolalo jak kontrast przechodzil A myslisz ze jak wyprodukuje 10 jajeczek to jest szansa ze ktores sie zaplodni? Bo mi lelarz powiedzial ze nawet jak da mi leki na wyprodukowanie jajeczek to i tak nie przekroczy 10-sciuMarmis
-
Niezapominajka29 wrote:Dzisiaj 14 dzień po transferze. Niestety wynik negatywny. To był drugi transfer. Mam jeszcze jeden zarodek po który wrócę ale pewnie już nie w tym roku.
Przykro mi, niezapominajkoRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Pat1980ka wrote:Niezapominajka, a robiłaś betę czy sikanca? Sikanca to oszukańcze,mi nigdy tak wcześnie nie wychodziły
-
Niezapominajka29 wrote:Sikańca ale pojechalam tez na betę bo mi w klinice nie chcieli takiego wyniku przyjąć pomimo że ostatnio tak robiłam. Objawy mam typowo miesiaczkowe wiec nie liczę na nic tym bardziej że kupiłam super czuły test ciążowy.
Ja dzisiaj tez podupadlam w nadziei i wydaje mi się, że wynik będzie taki jak ostatnioTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
gosia1992 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie czy wyrwanie zęba ósemki przed transferem może mieć jakiś wpływ na endometrium czy coś w tym stylu. Dzisiaj jade wyrwać tego zęba i się trochę marwie mam dzisiaj 6 dc dopiero. Lekarz mówił by wyrwać lepiej teraz niz bolał mnie ząb po transferze ale mimo wszystko martwię sie.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Niezapominajka29 wrote:Sikańca ale pojechalam tez na betę bo mi w klinice nie chcieli takiego wyniku przyjąć pomimo że ostatnio tak robiłam. Objawy mam typowo miesiaczkowe wiec nie liczę na nic tym bardziej że kupiłam super czuły test ciążowy.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie