In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Niezapominajka 29:( bardzo mi przykro.. nie mogę uwierzyć że to się moze jeszcze nie udawać te in vitro to taka nasza ostatnia nadzieja. Powiedz kochana kaki u was jest problem ? To było 1 podejście? Nie załamuj się tylko !nie można się poddać ... przytulam mocnob
-
Farelka wrote:Paulcia masakra co wy przeszliscie!! I się teraz udalo. Wyobrażam sobie Twoja minę na wieść o pozytywnej becie. Ty nie zemdlalas?
U nas słaba ilość i generalnie morfologia raz wychodziła 2% raz 3% ruch nie był taki tragiczny. Po mojej stronie nic nie znaleźli, hormony ok, jajowody drożne, endo prawidłowe, owulacja się odbywała, cykle regularne... Ale staramy się już tyle i nic, 2,5 roku. Jak zaczęliśmy się starać to siostra mojego M. Była w ciąży i wyobraź sobie że urodziła właśnie końcem kwietnia drugie dziecko- mają parke. A u nas same porazki. Wiesz ile ja łez wylalam w tej sytuacji, wokół dzieci radość wszystkich a ja uwielbiam jej dzieci Ale wewnętrznie serce pęka że ja nie mam swoichFarelka, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Furiatka wrote:Jedna procedura za nami. Świeży transfer 2 zarodków i crio 2 mrozaków na razie niestety nieudane. Za drugim razem beta zaczęła rosnąć, ale nie na długo. Mamy zamrożone oocyty, więc w czerwcu mamy w planie podejść po raz kolejny.
-
Niezapominajka29 wrote:Pierwszy program a drugi transfer. Mam niedrożne jajowody i podobno endometrium średnio ładne ale ciążę powinno przyjąć tak mówił lekarz. Dwa razy miałam podawany 1 zarodek do tego nacięcie otoczki, embrio glue i na początku cyklu łyzeczkowanie żeby zwiększyć szanse i nic. Mam 30 lat i nie wiem co dalej. Mam jeszcze 1 zarodek i 6 komórek ale czy to wystarczy by osiągnąć cel...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 18:32
MagNolia55 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:To wyobraź sobie nasz szok jak mąż odebrał wyniki seminogramu i stało 0 ... Powtorzylismy bo lekarz też zszokowany był no i znowu zero , po biopsji panikowalam bo musieliśmy trzy godziny czekać na wynik w klinice ale CUD plemniory się znalazły ale pojedyncze, więc znowu był dół ale mimo złych wyników się udało. Wystarczy jeden silny plemnik by się udało i Wam tego z całego serca życzę by Wam się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 18:39
-
Jestem 4 dzien po punkcji i strasznie bolą mnie piersi .. też tak miałyście?
Jutro mam transfer, kurcze myślałam ze zadzwonią dziś do mnie jak sytuacja wygląda bo w pon było 6 sztuk nawet nie wiem ile dotrwało do dziś....ale skoro nie dzwonią to chyba jest ok.. tak myślę,ze jeden jest na bank.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 18:36
-
inka1985 wrote:No to mnie pocieszylyście, bo ja już serio nie wiem co mam mu powiedzieć i jak pocieszyć, bo juz zero alkoholu, zero pszenicy i laktozy zgodnie z zaleceniami lekarza, żadnych używek nawet kawy, suplementacja i to tez taka własnie za 2 stówki miesięcznie i co? okrągłe zero jak w mordę strzelił. I na zaleceniach jak byk, że sugerują nasienie dawcy, nosz chholera by to wzięła nie wiem jak takie info na niecały tydzień przed punkcją ma nas pozytywnie nastroić. Dziewczyny a jakie jeszcze badania robili Wasi panowie? bo my tylko morfologie i msome, mam wrażenie, że lekarz troche lekceważy wyniki NM, moe my powinniśmy tez jakąś genetykę zrobić, bo jak te wyniki mają się poprawić skoro nie mamy pojęcia jaka jest przyczyna. Bardziej higienicznego truby życia już sie prowadzić nie da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 18:56
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulaa25 wrote:Jestem 4 dzien po punkcji i strasznie bolą mnie piersi .. też tak miałyście?
Jutro mam transfer, kurcze myślałam ze zadzwonią dziś do mnie jak sytuacja wygląda bo w pon było 6 sztuk nawet nie wiem ile dotrwało do dziś....ale skoro nie dzwonią to chyba jest ok.. tak myślę,ze jeden jest na bank.Paulaa25 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Marmis wrote:Wiesz to ciężko powiedzieć. Ja przy pierwszej stymulacji wyprodukowałam tylko 4 jajeczka, a AMh mam w normie. Z czego 3 się zapłodniły. Przy drugiej stymulacji 8 było dobrych i wszystkie sie zapłodniły. Ostatecznie 6 zostało, 4 poszły do mrożenia, dwa kropeczki mam u siebie . Więc jak widzisz nie ma reguły. Przed rozpoczęciem stymulacji trudno gdybac ile ostatecznie wyhodujesz. Wiadomo masz niskie amh - więc lekarz jest ostrozny w rokowanich. Ale jak strzelił, że 10 , to i tak dużo Jak wiadomo wystarczy ten jeden dobry zarodek No i poza tym duzo tez zależy od nasienia.Bo, jak to sie mówi "do tanga trzeba dwojga". Komórki wazne i plemniki ważne. Czy z tym u Was jest problem?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:na waszym miejscu zrobilabym genetyke czy ma mąż mutacje CFTR-GEN , bądź syndrom Klinefelter, Karyotyp 47,XXY to analiza chromosomow.
Widzisz nam nic nie mówią, na żadne dodatkowe badania nie kierują, tylko morfologia i msome no i mój lekarz tez mówi, ze nie takie cuda się zdarzają... Bo biopsja to faktycznie przy azoospermi, a u nas pleminików jest w cholerę, ze tak powiem, ruchliwość też świetna, tylko budowa nieprawidłowa i większość ma wade główki. Czyli to badanie powinniśmy zrobić?
Badanie CFTR
Badanie wykrywające mutacje genu CFTR, które są odpowiedzialne za mukowiscydozę oraz niektóre formy niepłodności męskiej np. obustronny brak lub niedrożność przewodów nasiennych albo niedrożność dróg wyprowadzających plemniki (azoospermia obstrukcyjna).
-
inka1985 wrote:Widzisz nam nic nie mówią, na żadne dodatkowe badania nie kierują, tylko morfologia i msome no i mój lekarz tez mówi, ze nie takie cuda się zdarzają... Bo biopsja to faktycznie przy azoospermi, a u nas pleminików jest w cholerę, ze tak powiem, ruchliwość też świetna, tylko budowa nieprawidłowa i większość ma wade główki. Czyli to badanie powinniśmy zrobić?
Badanie CFTR
Badanie wykrywające mutacje genu CFTR, które są odpowiedzialne za mukowiscydozę oraz niektóre formy niepłodności męskiej np. obustronny brak lub niedrożność przewodów nasiennych albo niedrożność dróg wyprowadzających plemniki (azoospermia obstrukcyjna).Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyInka u mojego męża wyniki rewelacja oprócz morfologii 1% a z tego 99% wady główki. Jesteśmy po imsi i mamy 3 zarodki. A co z tego wyjdzie zobaczymy. Czekam na crio. Jestem na cyklu sztucznym i modlę się żeby żaden pęcherzyk nie urósł bo już nie wytrzymam dłuższego czekania
-
nick nieaktualnyMisiaZ88 wrote:Inka u mojego męża wyniki rewelacja oprócz morfologii 1% a z tego 99% wady główki. Jesteśmy po imsi i mamy 3 zarodki. A co z tego wyjdzie zobaczymy. Czekam na crio. Jestem na cyklu sztucznym i modlę się żeby żaden pęcherzyk nie urósł bo już nie wytrzymam dłuższego czekania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 19:41
-
nick nieaktualny
-
Paulaa25 wrote:Jestem 4 dzien po punkcji i strasznie bolą mnie piersi .. też tak miałyście?.
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka29 wrote:Juz mam negatywny;(
Przeczytałam Twoje wpisy od marca i widzę, że mamy wszystko identycznie - marzec stymulacja i brak efektu, potem crio.... Czyli naprawdę rozumiem jak możesz sie czuć. Jeżeli chodzi o mnie to niestety jeszcze wiek u mnie i brak kolejnych zarodeczkówWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 19:51
-
Oska31 wrote:Hej dzoewczyny. Dostalam okres, odstawilam juz tabletki. Juz sie pochodziłam z porażką. Mam jeszcze trzy zarodki zamrożone. W nastepnym cyklu chyba sie zdecydujemy na kolejny transfer. Pozdrawiam buziaki
Przykro mi . Trzymaj się kochana ...Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Farelka wrote:Inka wiesz co? U nas też problem z ilością. 1 badanie 1,5 roku temu . 4 mln /1ml. I wtedy zalamka co robić ?? Naturalne szanse sięgają zeru.. postawilismy na profertil miałbyc rewelacja i fakt po 3 miesiącach stosowania skończyło na 12mln/1ml i już byliśmy pełni nadziei że będzie co raz lepiej bral profertil rok i 3 miesiące koszt tych tabletek to prawie 200 zł miesięcznie , wiecie ile miał w dniu punkcji ? 0,5 mln/ml tyle że ruchomych Ale co to jest za wynik !!! Jakiś dramat byliśmy w szoku naprawdę . Nie wiadomo co jest przyczyną tak słabej ilości.. Ale w każdym razie plemniki się jakieś znalazły i komórki się zaplodniły... także Inka nie załamuj się na pewno jakiś fighter się znajdzie i to nie jedenTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝