In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pat1980ka wrote:Jakie witaminy bierzecie w ciąży?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia soki lepiej sobie odpuścić bo to sam cukier. Woda mineralna niegazowana będzie lepsza. Jeżeli nie smakuje Ci, to dodaj sobie to wody plasterki owoców. Bierzesz kwas foliowy? Jest teraz bardzo ważny dla dziecka
-
Pat1980ka wrote:Jakie witaminy bierzecie w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 06:26
MAALINKAA lubi tę wiadomość
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
akilegna♥ wrote:Paulcia soki lepiej sobie odpuścić bo to sam cukier. Woda mineralna niegazowana będzie lepsza. Jeżeli nie smakuje Ci, to dodaj sobie to wody plasterki owoców. Bierzesz kwas foliowy? Jest teraz bardzo ważny dla dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 06:32
Nasti85 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Tak biorę już od ponad pół roku . Wodą się opilam przy stymulacji chyba będę musiała lekarzowi zgłosić te problemy z jelitami bo masakra jest. A sok bananowy lub inny sama sobie robię nie kupuję.
Paulcia ale to mimo wszystko skoncentrowany cukier. Lepiej zjeść tego jednego owoca zamiast wyciskać sok z kilograma owoców. Może lepiej sobie zrobić smothie z dodatkiem chociażby jednej marchewki na dwa owoce i z jogurtem naturalnym.
Ja jestem poprostu przewrazliwiona w temacie cukru. Bo cukier to nie tylko ten dodawany do kawy czy herbaty, ale praktycznie wszędzie, w prawie każdym produkcie jest cukier w kilku postaciach. A ten ukryty cukier jest bardzo szkodliwy dla nas i dla dziecka -
akilegna♥ wrote:Paulcia ale to mimo wszystko skoncentrowany cukier. Lepiej zjeść tego jednego owoca zamiast wyciskać sok z kilograma owoców. Może lepiej sobie zrobić smothie z dodatkiem chociażby jednej marchewki na dwa owoce i z jogurtem naturalnym.
Ja jestem poprostu przewrazliwiona w temacie cukru. Bo cukier to nie tylko ten dodawany do kawy czy herbaty, ale praktycznie wszędzie, w prawie każdym produkcie jest cukier w kilku postaciach. A ten ukryty cukier jest bardzo szkodliwy dla nas i dla dzieckaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Niezapominajka5 wrote:U nas profertil wywołał identyczny negatywny skutek. Z 8 mln spadło do 0,5 mln. Jak rozmawiałam z nowym lekarzem, to twierdził,że na niektórych tak działa. Ja myślę,że to bubel,który nielicznym pomaga. A ze człowiek jest zdesperowany,to łapie się wszystkiego. Niektórzy bardzo dokładnie zdają sobie z tego sprawę..
Tak czytam na temat tego leku i nam doktorek ( przyjmuje w Bocianie i prywatnie w Łodzi- może któraś o nim słyszała) także wciskał ten lek bo słabe nasienie było. Oczywiście nie zakupiliśmy go- koszta wiadomo ( leczenie mojej endometriozy, które nic nie dało kosztowało krocie, wiecie co udusiłabym go za 3 zmarnowane lata).
Ale do czego zmierzam... przepisał mężowi witaminy, suplementy - jakaś ta poprawa była. Brał salfazin, selen z wit e, flegamine, l-karnitynę, dawałam mu jeszcze tabletki z morwy bo z cukrem coś nie halo było. Jeszcze coś było, ale zabijcie mnie, nie pamiętam. Tylko to było za czasów kiedy to inseminacja miałabyć dla nas ratunkiem chociaż już podstawy do in vitro były.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Jeżeli jest to max 2 takie szejki w ciągu dnia to jest jak najbardziej ok. Zresztą owoce powinno łączyć się z tłuszczami i mleko, kefir, maslanka czy jogurt naturalny są idealne.
Oczywiście w ciąży pojawiają się różne niezdrowe zachcianki i ni chu chu, nie możemy się powstrzymać. Więc się nie powstrzymujmy i zjedzmy coś niezdrowego oby nie za często i w niedużych ilościach
Ah o jeszcze owoców nie jemy po południu, bo nasz organizm nie zdąży ich przerobić i w taki sposób powstają wysokie cukry z krwi rano. To tak dla przypomnienia przed badaniem glukozy u lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 07:26
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Niezapominajka dokładnie ( firmy farmakologiczne też robią na tym niezły biznes ... na naszym nieszczęściu. Dlaczego nie ma dofinansowań do tego in vitro dlaczego refundacja nie należy się każdemu dlaczego te leki są tak cholerne drogie ???
Powiem wam że jestem 2dpt i ja nie wiem jak wytrzymam do bety bo jakoś mój humor jest zły
I tu masz kochana rację. Farmacja zbija na nas kokosy. zresztą nie tylko na nas. Całe szczęście załapaliśmy się na refundację leków. Tylko co mi po tym jak zabieg cholernie drogi. Była refundacja in vitro i nie ma teraz niektóre miasta mają. Co mi po tym jak ja na wsi mieszkamBajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
akilegna♥ wrote:Jeżeli jest to max 2 takie szejki w ciągu dnia to jest jak najbardziej ok. Zresztą owoce powinno łączyć się z tłuszczami i mleko, kefir, maslanka czy jogurt naturalny są idealne.
Oczywiście w ciąży pojawiają się różne niezdrowe zachcianki i ni chu chu, nie możemy się powstrzymać. Więc się nie powstrzymujmy i zjedzmy coś niezdrowego oby nie za często i w niedużych ilościach
Ah o jeszcze owoców nie jemy po południu, bo nasz organizm nie zdąży ich przerobić i w taki sposób powstają wysokie cukry z krwi rano. To tak dla przypomnienia przed badaniem glukozy u lekarzaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Tzn że mogę je jeść tylko do południa? O matko , z jednej strony to się cieszę że mnie do jedzenia nie ciągnie, zjem zaraz jakieś jabłko czy coś i mam spokój na cały dzień bo innych rzeczy mój żołądek nie trawi. Dzięki za porady :-*
Właśnie najlepiej tylko do południa ale czasami skuszę się i po południu na owoc, jednak nie później niż do 16.00.
Jedno jabłko na cały dzień, to trochę mało. Pamiętaj, że teraz Twój organizm potrzebuje około 400 kalorii więcej niż dotychczas. Małe posiłki ale często. Czasami trzeba się zmusić dla dobra dziecka. Mnie na początku ratowaly zupy, teraz organizm sam domaga się jedzenia -
Farelka wytrzymasz ,wytrzymasz jesteś silną kobietą i dasz radę :-*
Farelka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
akilegna♥ wrote:Właśnie najlepiej tylko do południa ale czasami skuszę się i po południu na owoc, jednak nie później niż do 16.00.
Jedno jabłko na cały dzień, to trochę mało. Pamiętaj, że teraz Twój organizm potrzebuje około 400 kalorii więcej niż dotychczas. Małe posiłki ale często. Czasami trzeba się zmusić dla dobra dziecka. Mnie na początku ratowaly zupy, teraz organizm sam domaga się jedzeniaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Cześć dziewczęta dołączam do Was. Moja historia jest następującą 2 nieudane IUIcoraz gorsze wyniki nasienia M wiec startujemy z invitro. Może lepiej nazwę to ze zaczynam naszą drogę do invitro. W klinice w której podchodziłam do iui nie zalecają żadnych dodatkowuch badań poza wirusologią w związku z tym postanowiłam zmienic klinikę wybór padł na gamete Gdynia pierwsza wizyta dopiero w czerwcu. Jednak nie chcąc tracić więcej czasu chciałabym w miarę możliwość pojechać tam z większością potrzebnych badań i tutaj mam prośbę do Was żebyście mi podpowiedziały jakie badania wykonać?
Głównym problem jest słabe nasienie męża...(rok temu pierwsze badanie morfologia 18% obniżony ruch A kolejne badanie październik i juz tylko 4% morfologia z tym ze lepszy ruch a kolejne dwa wyniki do IUI jeszcze gorsze przy ostatniej zero ruchu A i bardzo mała ilość to jest bardzo dziwna sprawa bo cały czas suplementy zdrowa dieta itp.) Badania które na pewno zrobimy to oczywiście powtórzymy hormony, wirusologiczne jest jeszcze ważna, u M badanie DNA plemnika,żywotność, usg jąder ale co jeszcze nie wiem .. Doradźcie ???Farelka lubi tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Cześć Arcia, Ja też jestem w gamecie Gdynia. Jeśli mam być szczera polecam pojechać do doktora z tym co macie i nie wyskakiwać za bardzo do przodu. Lekarz i tak zleci Ci to co akurat będzie uważał. Z doświadczenia wiem, że wykonywanie (kosztownych) badań na własną rękę (na wszelki wypadek) raczej nic nie daje. Lepiej porozmawiać z lekarzem, poznać jego opinie i wtedy zrobić wszytskie badania. Sama wiem, że nic w tej materii nie da się przyspieszyć, choć sama próbowałam kilka razy wszytsko przyspieszyć ale i tak zawsze jak ma coś jeszcze wypaść to wypadnie do jakiego lekarza się zapisałaś? Powodzenia i cierpliwości!
-
Witaj Arcia.
Odnośnie badań męża, porozmawiajcie z lekarzem o badaniu czy plemniki nie są czasem uczulone na kwas hialuronowy. U nas DNA wyszło ok, a to na uczulenie - tylko 40 % nie jest uczulonych.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa, mam 21 lat. Leczymy się z narzeczonym w klinice Gameta w Łodzi. Niestety u nas też bardzo słabo z nasieniem i zostaliśmy zakwalifikowani do ICSI. jak narazie dostałam Estrofem dwa razy dziennie i w sobotę (w poniedziałek mam umówiona pod znakiem zapytania bo czekam na miesiączkę) mam umówiona pierwsza wizytę u lekarza w sprawie dalszej stymulacji. Wczoraj już miałam dostać miesiączkę, jak myślicie czy przez Estrofem miesiączka moze mi się opóźnić?21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Właśnie najlepiej tylko do południa ale czasami skuszę się i po południu na owoc, jednak nie później niż do 16.00.
Jedno jabłko na cały dzień, to trochę mało. Pamiętaj, że teraz Twój organizm potrzebuje około 400 kalorii więcej niż dotychczas. Małe posiłki ale często. Czasami trzeba się zmusić dla dobra dziecka. Mnie na początku ratowaly zupy, teraz organizm sam domaga się jedzeniaAlicha, Paulcia28 lubią tę wiadomość