In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:U nas profertil wywołał identyczny negatywny skutek. Z 8 mln spadło do 0,5 mln. Jak rozmawiałam z nowym lekarzem, to twierdził,że na niektórych tak działa. Ja myślę,że to bubel,który nielicznym pomaga. A ze człowiek jest zdesperowany,to łapie się wszystkiego. Niektórzy bardzo dokładnie zdają sobie z tego sprawę..
-
Niezapominajka5 wrote:U nas profertil wywołał identyczny negatywny skutek. Z 8 mln spadło do 0,5 mln. Jak rozmawiałam z nowym lekarzem, to twierdził,że na niektórych tak działa. Ja myślę,że to bubel,który nielicznym pomaga. A ze człowiek jest zdesperowany,to łapie się wszystkiego. Niektórzy bardzo dokładnie zdają sobie z tego sprawę..
Niezapominajka dokładnie ( firmy farmakologiczne też robią na tym niezły biznes ... na naszym nieszczęściu. Dlaczego nie ma dofinansowań do tego in vitro dlaczego refundacja nie należy się każdemu dlaczego te leki są tak cholerne drogie ???
Powiem wam że jestem 2dpt i ja nie wiem jak wytrzymam do bety bo jakoś mój humor jest złyNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Właśnie Magnolia to jest tymbardziej szokujące ! Jak jest córeczka i wtedy w życiu byś nie pomyślała, że coś moze być nie tak. O co tu chodzi cholera
Nie wiem Farelko, naprawdę nie wiem...
Lekarz póki co nie daje odpowiedzi...
przy IUI mówił "Szczęście" tylko i wyłącznie.
A ja czuje, że coś za tym wszystkim stoi, dla mnie mnie nie ma rzeczy nie wytłumaczalnych, chciałabym odkryć reszte kart i jednak wiedzieć. -
Oska, niezapominajka- przytulasy z całych sił!! Wierzę, że następnym się uda, wierzcie i Wy
Paulcia - Twoja historia niech będzie pokrzepieniem dla innych. Jesteś naszą siłą napędową i dającą nadzieję, że jednak warto walczyć
Swoją drogą...naprawdę dziewczyny,chyba wola walki też robi swoje. Czytam mnóstwo forów o in vitro, o przejściach kobiet i jak patrzę na stopki to powiem wam, że no mało która, nie ma w stopce dzieciaszka. Przeważnie same szczęsliwe zakończenia, widać że niektórym "troszkę" to zajęło ( stwierdzenie od dat wpisu po lata dzieci na stopkach ), ale liczy się efekt Walczmy dla tego efektu!! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:52
Paulcia28, Farelka, emka29, Oska31 lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Niezapominajka dokładnie ( firmy farmakologiczne też robią na tym niezły biznes ... na naszym nieszczęściu. Dlaczego nie ma dofinansowań do tego in vitro dlaczego refundacja nie należy się każdemu dlaczego te leki są tak cholerne drogie ???
Powiem wam że jestem 2dpt i ja nie wiem jak wytrzymam do bety bo jakoś mój humor jest zły
ja też tego nie rozumiem!!!
Choroby jak każde inne...! -
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, do którego dnia po transferze powinno się jeść ananasa? Po kilku dniach należy przestać?
Niezapominajka5, Farelka lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Dzięki dziewczyny:*
Dzisiaj jest 5 dzień po transferze 2dniowego malucha i zastanawiałam się, czy jeszcze jutro jeść.
Wiecie czemu należy w odpowiednim czasie przestać? Może pozniej zaszkodzić?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:U nas profertil wywołał identyczny negatywny skutek. Z 8 mln spadło do 0,5 mln. Jak rozmawiałam z nowym lekarzem, to twierdził,że na niektórych tak działa. Ja myślę,że to bubel,który nielicznym pomaga. A ze człowiek jest zdesperowany,to łapie się wszystkiego. Niektórzy bardzo dokładnie zdają sobie z tego sprawę..
-
Niezapominajka5 wrote:Dzięki dziewczyny:*
Dzisiaj jest 5 dzień po transferze 2dniowego malucha i zastanawiałam się, czy jeszcze jutro jeść.
Wiecie czemu należy w odpowiednim czasie przestać? Może pozniej zaszkodzić?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Niezapominajka29 wrote:My jak zaczynaliśmy przygodę z klinika w lublinie mieliśmy okazję kupić profertil. Polecił nam go lekarz, miał czynić cuda a po następnym badaniu nasienia zamiast poprawy spadek. Mąż na wizycie zapytał się czemu tak się dzieje to lekarz okropnie sie na niego wkurzył. Myślalam że nas z gabibetu wygoni.Wydaliśmy na darmo 500 zł i to taniej bo z internetowej apteki. Po odstawieniu następne badanie było robione za rok i wyszła norma. Dziwne to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 21:47
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
fujitsu wrote:Przeczytałam Twoje wpisy od marca i widzę, że mamy wszystko identycznie - marzec stymulacja i brak efektu, potem crio.... Czyli naprawdę rozumiem jak możesz sie czuć. Jeżeli chodzi o mnie to niestety jeszcze wiek u mnie i brak kolejnych zarodeczków
-
Paulcia28 wrote:Sorry ale zdarli z Was kasę, a ten środek na poprawę wywołał tylko pogorszenie wyników masakra jak tacy ludzie korzystają na naszym nieszczęściu. Przykro mi bardzo Niezapominajko wiem że Ci ludzie też muszą zarobić ale przykre że kosztem par które oczekują cudu a zamiast cudu tylko kłopoty. Niesprawiedliwe to wszystko jest a zachowanie lekarza hamskie , swinia po prostu . ..w pale się nie mieści
-
Niezapominajka29 wrote:Ciężkie to wszystko. Wydawałoby się że wiek jeszcze ok, zdrowie w miarę tez a tak ciężko. W dodatku 3 bliskie koleżanki w ciąży. Coraz ciężej spędzać mi z nimi czas. Widzę ich rosnące brzuchy i po prostu im zazdroszczę tym bardziej mam świadomość że u mnie ciąży bez in vitro nie będzie a i to nie wychodzi. Czasem sie zastanawiam czy kiedyś się los odwróci....
MagNolia55, Farelka lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Niezapominajka29 wrote:My jak zaczynaliśmy przygodę z klinika w lublinie mieliśmy okazję kupić profertil. Polecił nam go lekarz, miał czynić cuda a po następnym badaniu nasienia zamiast poprawy spadek. Mąż na wizycie zapytał się czemu tak się dzieje to lekarz okropnie sie na niego wkurzył. Myślalam że nas z gabibetu wygoni.Wydaliśmy na darmo 500 zł i to taniej bo z internetowej apteki. Po odstawieniu następne badanie było robione za rok i wyszła norma. Dziwne to.
-
Niezmiernie mi przykro, że się nie udalo:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 22:21
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka29 wrote:Nie niestety. Wtedy bardzo zrazilismy się do lekarza i przenieśliśmy się do Białegostoku. Póki co efektów nie ma ale chociaż atmosfera tam jest dobra.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulcia28 wrote:Zawarta w ananasie bromelaina podobno zwiększa lepkosc macicy, a zbyt długie spożywanie ananasa po transferze może dac odwrotny efekt. Po pozytywnej becie lepiej nie jeść ananasa bo może wywołać lekkie skurcze macicy. A masz jeszcze świeżego ananasa w domu czy jak
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝