X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 29:( bardzo mi przykro.. nie mogę uwierzyć że to się moze jeszcze nie udawać te in vitro to taka nasza ostatnia nadzieja. Powiedz kochana kaki u was jest problem ? To było 1 podejście? Nie załamuj się tylko !nie można się poddać ... przytulam mocnob

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis powiem Ci a jak mam napisane że mam zrobić HCG to to samo co beta HCG generalnie powinno już drgnac bo to będzie jakby 11 dzień tego zarodka ... czyli Ty kochana robisz bete w niedzielę tak ?

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia myślę że zdecydowanie lepiej abyś wyrwala je teraz niz po transferze. Wiadomo już kiedy transfer dokładnie ?

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka czyli mamy ten sam dzień transferu. Kiedy planujesz bete?
    Gosia ja wyrywałem korzeń zęba 2 tyg temu. Rozmawiałem o tym z lekarka. Pamiętaj, ze teraz lepiej niż np wyrywać jak będziesz w ciąży ze względu na znieczulenia.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Marmis powiem Ci a jak mam napisane że mam zrobić HCG to to samo co beta HCG generalnie powinno już drgnac bo to będzie jakby 11 dzień tego zarodka ... czyli Ty kochana robisz bete w niedzielę tak ?
    Kochana ja robie w sobote, to będzie 8 dpt. A licząc z dniem transferu to 9. Zarodek będzie miał wtedy 11 dni .hmm.. nie wiem czy hcg to to samo, co beta hcg. Bo jest coś takiego jak HCg całkwoite czy cos. No, ale generalnie dla potwierdzenia ciązy to robi sie beta hcg.

Marmis
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Farelka czyli mamy ten sam dzień transferu. Kiedy planujesz bete?
    Gosia ja wyrywałem korzeń zęba 2 tyg temu. Rozmawiałem o tym z lekarka. Pamiętaj, ze teraz lepiej niż np wyrywać jak będziesz w ciąży ze względu na znieczulenia.

Hello. Mam w zaleceniach aby zrobić 22 maja peogesteron , estradiol, HCG.O Ale właśnie doktor mówiła że ten wynik jeszcze nie będzie żadnym pewnym wynikiem i nie wiem. Jak zrobię te wyniki to podadzą dalej co i jak. A Ty jakie zalecenia?:)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis będziesz miała wynik w ten sam dzień ? :-)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Marmis - dasz radę, kciuki są :)

Karolcia26-zawsze jest szansa i zawsze jest nadzieja. Próbuj! Wczesniej już Marmis pięknie Ci napisała - także uszy do góry :)

Niezapominajka 29 - ogromnie mi przykro :*
    Sciskam i wierzę, że kolejnym razem się uda...

Farelka - no tak...miało być tak ładnie i kolorowo - ostania szansa i nadzieja - przecież się uda! No jak nie być w ciąży po in vitro? Trochę miałam takie myślenie napoczątku przyznam, tym bardziej, że przecież jedno dziecko mamy, to jak to...? Napewno komórka i plemnik ładnie sie połączą i będzie nasz cud.
    A tymczasem...zupełnie odwrotnie...wszystko pod górkę. Poczawszy od kiepskiej jakości naszych gamet do "prawie" braku zarodków przy dwóch procedurach :(
    Czy zatem nasza córka jest cudem?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki NM, w pażdzierniku morfo byla na poziomie 4%, w grudniu 0,86%, tym razem zrobiliśmy msome i jest okrągłe 0%. Nie wiem co o tym myśle,ć, bo jestem w trakcie stymulacji wygląda na to, że punkcja najdalej za tydzień. Czy przy takich wynikach jest jakakolwiek szansa, że te kilka plemników się znajdzie?

• Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Magnolia to jest tymbardziej szokujące ! Jak jest córeczka i wtedy w życiu byś nie pomyślała, że coś moze być nie tak. O co tu chodzi cholera :-(

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wiesz co? U nas też problem z ilością. 1 badanie 1,5 roku temu . 4 mln /1ml. I wtedy zalamka co robić ?? Naturalne szanse sięgają zeru.. postawilismy na profertil miałbyc rewelacja i fakt po 3 miesiącach stosowania skończyło na 12mln/1ml i już byliśmy pełni nadziei że będzie co raz lepiej bral profertil rok i 3 miesiące koszt tych tabletek to prawie 200 zł miesięcznie , wiecie ile miał w dniu punkcji ? 0,5 mln/ml tyle że ruchomych Ale co to jest za wynik !!! Jakiś dramat byliśmy w szoku naprawdę . Nie wiadomo co jest przyczyną tak słabej ilości.. Ale w każdym razie plemniki się jakieś znalazły i komórki się zaplodniły... także Inka nie załamuj się na pewno jakiś fighter się znajdzie i to nie jeden :-)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Inka wiesz co? U nas też problem z ilością. 1 badanie 1,5 roku temu . 4 mln /1ml. I wtedy zalamka co robić ?? Naturalne szanse sięgają zeru.. postawilismy na profertil miałbyc rewelacja i fakt po 3 miesiącach stosowania skończyło na 12mln/1ml i już byliśmy pełni nadziei że będzie co raz lepiej bral profertil rok i 3 miesiące koszt tych tabletek to prawie 200 zł miesięcznie , wiecie ile miał w dniu punkcji ? 0,5 mln/ml tyle że ruchomych Ale co to jest za wynik !!! Jakiś dramat byliśmy w szoku naprawdę . Nie wiadomo co jest przyczyną tak słabej ilości.. Ale w każdym razie plemniki się jakieś znalazły i komórki się zaplodniły... także Inka nie załamuj się na pewno jakiś fighter się znajdzie i to nie jeden :-)
    To wyobraź sobie nasz szok jak mąż odebrał wyniki seminogramu i stało 0 ... Powtorzylismy bo lekarz też zszokowany był no i znowu zero , po biopsji panikowalam bo musieliśmy trzy godziny czekać na wynik w klinice ale CUD plemniory się znalazły ale pojedyncze, więc znowu był dół ale mimo złych wyników się udało. Wystarczy jeden silny plemnik by się udało i Wam tego z całego serca życzę by Wam się udało <3

MagNolia55 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia nie wyobrażam sobie , nawet opowiadałam Twój przypadek mojemu M. I że jeszcze się udało teraz, i też był w szoku, ale mówił że super że się udało <3 I ma nadzieję że nam też się uda teraz :)

Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziękuję Ci bardzo Ty jesteś taka moja iskierka nadziei ! Jak wiem że wam się udało to nam też musi !

Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi się i. W 2 wiadomościach dodałam :-)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny. Dostalam okres, odstawilam juz tabletki. Juz sie pochodziłam z porażką. Mam jeszcze trzy zarodki zamrożone. W nastepnym cyklu chyba sie zdecydujemy na kolejny transfer. Pozdrawiam buziaki

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Hej dzoewczyny. Dostalam okres, odstawilam juz tabletki. Juz sie pochodziłam z porażką. Mam jeszcze trzy zarodki zamrożone. W nastepnym cyklu chyba sie zdecydujemy na kolejny transfer. Pozdrawiam buziaki
    Kuzwa kochana nie tak miało być :-( cholernie mi przykro, trzymaj się dzielnie , wierzę że następnym razem się uda <3

Oska31 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    I dziękuję Ci bardzo Ty jesteś taka moja iskierka nadziei ! Jak wiem że wam się udało to nam też musi !
    Nam lekarz dawał 10% że w ogóle dojdzie do zapłodnienia bo mimo że plemniki znaleźli to pod mikroskopem z jednego wycinka z jąder aż tylko jeden się ruszal, więc ja wylam z bezsilności bo co mi po jednym, a jak część do in vitro ICSI rozmrozili to żaden gad się nie ruszal i chociaż 4 komórki z 18 się zaplodnily to szanse i tak były nikłe ze się uda , ale widocznie jakiś silacz się znalazł :-) trzymam za Was mocno kciuki bo skoro u nas w beznadziejnym przypadku się udało to i Wam się uda. A jaki macie konkretnie problem? U nas Azoospermia ale genetyka w porządku. No i hormony FSH i LH męża za wysokie więc ze coś podczas biopsji znaleźli to naprawdę CUD był bo parę lat temu w innym szpitalu że tak brzydko powiem spieprzyli robotę i wykastrowali mojego męża polowicznie więc uwierz mi mój M był specjalnym przypadkiem w klinice i sam profesor go operowal, aj 7 miesięcy już minęło od biopsji a pamiętam jakby to dziś było. Takie wrażenia ze ja pier**** :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia masakra co wy przeszliscie!! I się teraz udalo. Wyobrażam sobie Twoja minę na wieść o pozytywnej becie. Ty nie zemdlalas?:-)

U nas słaba ilość i generalnie morfologia raz wychodziła 2% raz 3% ruch nie był taki tragiczny. Po mojej stronie nic nie znaleźli, hormony ok, jajowody drożne, endo prawidłowe, owulacja się odbywała, cykle regularne... Ale staramy się już tyle i nic, 2,5 roku. Jak zaczęliśmy się starać to siostra mojego M. Była w ciąży i wyobraź sobie że urodziła właśnie końcem kwietnia drugie dziecko- mają parke. A u nas same porazki. Wiesz ile ja łez wylalam w tej sytuacji, wokół dzieci radość wszystkich a ja uwielbiam jej dzieci Ale wewnętrznie serce pęka że ja nie mam swoich

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Niezapominajka29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Bardzo mi przykro,ze sikaniec nie wyszedl:( ciągle jednak mam nadzieje,ze beta Cię pozytywnie zaskoczy. Zaciskam kciuki:*
    Ja dzisiaj tez podupadlam w nadziei i wydaje mi się, że wynik będzie taki jak ostatnio :(
    Nie zaskoczyła pozytywnie. Beta tez negatywna. Nie wiem czy kiedykolwiek się uda...

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ