X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia. Pierwszy.

Paula ja się boję że dziś moze być za wcześnie żeby jeszcze coś określić.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Wiem co czujesz ja się boję iść na betę bardziej niż na punkcję...

ja też tak miałam, to chyba dlatego, że beta to już pewna ostateczność - szczeście bądź rozczarowanie, a tak to można zawsze mieć nadzieję, choć nie sądziłam, że in vitro będzie mnie tyle kosztować w sensie nerwy, psychika. Myślałam, że lepiej to wszystko zniosę, a byłam w totalnej rozsypce, co chwilę płakałam chyba z takiej niemocy i braku kontroli nad tym wszystkim...

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Olcia. Pierwszy.

Farelka a który masz dzisiaj dpt?

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dzień po transferze 3 dniowego zarodka

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    ja też tak miałam, to chyba dlatego, że beta to już pewna ostateczność - szczeście bądź rozczarowanie, a tak to można zawsze mieć nadzieję, choć nie sądziłam, że in vitro będzie mnie tyle kosztować w sensie nerwy, psychika. Myślałam, że lepiej to wszystko zniosę, a byłam w totalnej rozsypce, co chwilę płakałam chyba z takiej niemocy i braku kontroli nad tym wszystkim...
    Dokładnie mi to psycha już całkiem siada na serio ... Wydawało by się komuś ze to in vitro to taka prosta sprawa.Pomijajac fakt finansowy ile nas to kosztuje nerwów i wogole te badania,monity ... tylko my to wiemy.
    No cóż trzeba sprobować wszystkiego by potem nie żalować...Damy rade w grupie siła!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 15:15

Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Olcia. Pierwszy.

Ja sie nie znam może i tak być.Mi lekarz kazał zrobić 10,11 dni po tylko betę nic wiecej mi nie zlecił.może to i dobrze.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    8 dzień po transferze 3 dniowego zarodka

ja też wtedy testowałam - na sikańcu była blada druga kreska, a robiony popołudniu, a beat była 38 :) także może już coś się pokazać :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym tak wolala. Bo jak dziś wyjdzie mi jakąś niepewna to wtedy całkiem umre.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi normami progesteronu itp.przecież my bierzemy cały czas luteinę i te dopochwowe to jak nam ma nie wyjść progesteron wysoki???
    A w ogole moze przyjść okres przy tych lekach czy dopiero po odstawieniu???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Też bym tak wolala. Bo jak dziś wyjdzie mi jakąś niepewna to wtedy całkiem umre.
    Jeszcze go nie ma?
    A jaką macie przyczynę?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dokładnie mi to psycha już całkiem siada na serio ... Wydawało by się komuś ze to in vitro to taka prosta sprawa.Pomijajac fakt finansowy ile nas to kosztuje nerwów i wogole te badania,monity ... tylko my to wiemy.
    No cóż trzeba sprobować wszystkiego by potem nie żalować...Damy rade w grupie siła!!!!
    Święta racja w grupie siła, zwłaszcza w takiej grupie jak ta, gdzie zdajemy sobie sprawę co czują inne. Mnie wkurza trochę podejście w klinikach co do tematu zwolnień lekarskich, po punkcji usłyszałam, że nie ma takiej potrzeby (a prawda okazała się inna bo miałam hiperkę i bardzo źle się czułam) Ogólnie godzenie leczenia i pracy zawodowej to ciężka sprawa, zwłaszcza jak się ma pracę na której trzeba być na maksa skupiony. Do tego zastrzyki w brzuch, mama leków i ciągłe wizyty u lekarza. Kto tego nie doświadczył nawet nie wie jakie to może być ciężkie, bolesne i drogie. A często o in vitro mówi się jak o jakiejś fanaberii... to jest przerażające :-(

Paulcia28, Niezapominajka5, Aife lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Jak to jest z tymi normami progesteronu itp.przecież my bierzemy cały czas luteinę i te dopochwowe to jak nam ma nie wyjść progesteron wysoki???
    A w ogole moze przyjść okres przy tych lekach czy dopiero po odstawieniu???
    Teraz na cyklu sztucznym, dzień przed transferem w 20 dc progesteron miałam 97,40 ng/ml. Okres to chyba dopiero po odstawieniu progesteronu się pojawi.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Nic. Zupełnie nic. Null. Śluz tylko jakoś taki żółty bardziej się zrobił i tyle. Tzn do tej pory poza lutinusem i tym białym czyms nic nie wyplywalo A teraz taki jakby żółty śluz. A Ty?
    Ja mam też niby taki żółty śluz czasami :-P

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Teraz na cyklu sztucznym, dzień przed transferem w 20 dc progesteron miałam 97,40 ng/ml. Okres to chyba dopiero po odstawieniu progesteronu się pojawi.
    To Ty chociaż tyle się dowiedziałas ja nawet nie wiem jak wychodziły badania w dniach monitu.Nikt nic nie mowił .. ja bym lepiej przez to wszystko przeszła gdyby lekarz mi wszystko wytłumaczył,powiedział itp.Po punkcji też sie źle czułam i nie nadawalam sie do pracy nawet na drugi dzień naszczęście byla to niedziela wiec doszłam do siebie.
    Kupe kasy zostawiamy w klinice a jestesmy traktowani taśmowo jak by to za darmo robili.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Farelka ja umieram czasem ze śmiechu jak czytam niektóre posty od Ciebie. Ty jesteś nasza szaloną Farelka. Kuzwa gdzie ten wynik??? Tyle naskrobalyscie dzisiaj że musiałam wszystko przeczytać żeby nic nie ominąć.
    Olcia cieszę się że masz kropka w brzuszku, oby grzecznie się zadomowil na następne 9 miesięcy <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka żyjesz co z tym wynikiem???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    To Ty chociaż tyle się dowiedziałas ja nawet nie wiem jak wychodziły badania w dniach monitu.Nikt nic nie mowił .. ja bym lepiej przez to wszystko przeszła gdyby lekarz mi wszystko wytłumaczył,powiedział itp.Po punkcji też sie źle czułam i nie nadawalam sie do pracy nawet na drugi dzień naszczęście byla to niedziela wiec doszłam do siebie.
    Kupe kasy zostawiamy w klinice a jestesmy traktowani taśmowo jak by to za darmo robili.
    Mi punkcję robił inny lekarz niż prowadzący, bo akurat tego dnia to on robił. Udało mi się "wysępić" zwolnienie tylko na dzień punkcji, chociaż przez cały tydzień marnie się czułam. Całe szczęście transfer robił mi już mój lekarz, a on jest fajniejszy w kontakcie. Dużo rzeczy dowiaduję się z forum i potem jeszcze go dopytuję, a on mi odpowiada bo w sumie nie ma innego wyjścia :-D Zauważyłam, że bardzo trzeba też pilnować babek w recepcji, dziś zawołali ode mnie 900,00 zł więcej niż powinni... Dobrze, że się skapnęłam, bo w tym stresie mogłabym tego nie zauważyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Olcia cieszę się że masz kropka w brzuszku, oby grzecznie się zadomowil na następne 9 miesięcy <3
    Nie dziękuję by nie zapeszyć <3 W sumie to takie dziwne uczucie, świadomość, że tam jest :-D

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po punkcji nie brałam L4 - to był piątek 26 maja, transfer 30 maja a weekend majowy i tak miałam wolny. Po transferze powiedziała, że chciałabym L4 i od ręki dostałam bez jakiegoś marudzenia :) czułam się fizycznie ok, ale psychicznie było mi po potrzebne.

mbnotr8.png
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka ale napięcie budujesz Kochana!!!

Paulaa25, inka1985 lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ