In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Kochana ja się nie znam za bardzo wiec nie pomogę ale faktycznie te oznaczenia co 2 dni meczaca.Hmmm Chociaż z drugiej strony nie wiem po co to ovitrelle???moze ono coś pomaga???
Nie nakręcaj sie jeszcze za wcześnie moim zdaniem , trzymaj sie!Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Jesteście cudowne czytam wasze wiadomości i wiara w ten piątek rosnie.
Właśnie przeczytałam wszystkie wasze wiadomości jak czekalyscie na moja informacje o becie i się zaczęłam śmiać na głos a ja cała zaplakana z nerwów. A wy takie śmieszne hahaha palce dretwieja Paulcia już podjada i tyle masakra
Troszkę lepiej mi muszę się uspokoić jeszcze .
A co do ovitrelle to wzięłam 1/8 ampułki to zaledwie 2mm.niby to ma wesprzeć hormony...olcia.de, Paulcia28, Furiatka, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Jesteście cudowne czytam wasze wiadomości i wiara w ten piątek rosnie.
Właśnie przeczytałam wszystkie wasze wiadomości jak czekalyscie na moja informacje o becie i się zaczęłam śmiać na głos a ja cała zaplakana z nerwów. A wy takie śmieszne hahaha palce dretwieja Paulcia już podjada i tyle masakra
Troszkę lepiej mi muszę się uspokoić jeszcze .
A co do ovitrelle to wzięłam 1/8 ampułki to zaledwie 2mm.niby to ma wesprzeć hormony...Farelka, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
olcia.de wrote:No właśnie, racja! Przeciez ovitrelle falszuje testy ciążowe wiec betę też zafałszuje... bez sensu... też nie wiem po co to ovitrelle i zlecenie powtorki bety w piątek...
kurcze, masz racje, przecież po ovitrell nie powinno się robić testu - lekarz w zasadzie wie co robi, ale to psychicznie straszne będzie... -
morganaa wrote:Kochana, nerwy straszne, ale nie trać wiary. W zaleceniach w klinice dostałam zbadać betę 10 dni po transferze i za wynik pozytywny napisali już beta 2,0 i wtedy powtórzyć za dwa dni, także skoro Twój lekarz mówi, że to nic pewnego to zaufaj. Choć nerwy straszne, ja zrobiłam betę 8 dpt tylko dlatego, że sikaniec wyszedł pozytywny, choć nastawiałam się jak go robiłam, że nic z tego. Kochana, ściskam mocno
Morgana dobrze rozumiem że zrobić bete po 10 dni po transferze i jak będzie 2 to znaczy że pozytywną ? A czemu 2 to jakoś dziwnie ja już nie wiem sama o co chodzi -
Paulcia28 wrote:Znalazłam na innym forum że dziewczyna miała w 10 dpt wynik bety 4 a dwa dni później już 28 więc miejmy nadzieję że u Ciebie też tak będzie
Paulcia jeny Ale pozytywną wiadomość !! I to miała 10 dni po transferze a ja jestem 8 dni. Tylko że do piątku wypadną mi wszystkie włosy i będę łysa matka. -
Farelka, również uważam,że jeszcze wszystko jest możliwe:*
Ostatnio przy wyniku 0,68 lekarz nie kazał mi tracić nadziei, więc wszystko się jeszcze może rozwinąć na plus:)
Często przy negatywnym wyniku dziewczyny maja 0,1, więc mnie napawa nadzieją każdy wynik który ruszy (zwłaszcza w tym niepewnym terminie testowania)
Trzymaj się mocno, musi być dobrze:*Farelka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Farelka wrote:Morgana dobrze rozumiem że zrobić bete po 10 dni po transferze i jak będzie 2 to znaczy że pozytywną ? A czemu 2 to jakoś dziwnie ja już nie wiem sama o co chodzi
u mnie w zaleceniach pisze dokładnie:
wynik testu ciążowego jest po 10 dniach od transferu:
1. pozytywny (obecność ciąży) tj. stężenie hormonu beta-HCG we krwi > 2 (powtórzyć po 48h) wówczas leki dalej zażywać
2. negatywny (brak ciąży) tj. stężenie hormonu beta-HCG we krwi <2 - skontaktować się z kliniką
także wg mojej kliniki beta >2 po 10 dniach oznacza ciążę. Nie trać wiary, jesteśmy z Tobą
Ja przez 4 lata starań zawsze miałam poniżej 0,1 czyli jednoznaczny wynik, raz miałam tylko prawei 3 ale okazało się, że za szybko zrobiłam i pregnyl zafałszował wynikFarelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Farelka uszy do góry, wszystko będzie dobrze. Wierzę w Ciebie i Twojego kropka. Napewno kolega już się tam zadomowił.
Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyFarelka trzymaj się Kochana, będzie dobrze Wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie
Dziewczyny a co z tym ananasem po transferze? Jeść czy nie jeść? Miałam dziś transfer i się zastanawiam. Postanowiłam nie pić kawy do bety A tak ją lubięFarelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki A czy mogła to być pozostałość po ovitrelle który brałam 36 h przed punkcja ? 2 ampułki
Morgana Twoja wiadomość jest bardzo pocieszające wg tej statystyki naprawdę jest nadzieja tymbardziej że u mnie 8 dni...
Dziękuję wam wszystkim kochane jesteście. -
Ferelka nie trać wiary, jestem z Tobą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:50
Farelka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Olciaaa wrote:Farelka trzymaj się Kochana, będzie dobrze Wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie
Dziewczyny a co z tym ananasem po transferze? Jeść czy nie jeść? Miałam dziś transfer i się zastanawiam. Postanowiłam nie pić kawy do bety A tak ją lubięDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Farelka wrote:Dziewczynki A czy mogła to być pozostałość po ovitrelle który brałam 36 h przed punkcja ? 2 ampułki
Morgana Twoja wiadomość jest bardzo pocieszające wg tej statystyki naprawdę jest nadzieja tymbardziej że u mnie 8 dni...
Dziękuję wam wszystkim kochane jesteście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:51
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny
-
Jest ktoś kto robił in vitro w Ostravie? Co to znaczy, że w PL prawie jest zapis: "Zgodnie z nową ustawą liczba zapłodnionych komórek jajowych jest ograniczona do sześciu. Będzie można utworzyć więcej zarodków tylko w jasno sprecyzowanych sytuacjach: gdy kobieta poddająca się zabiegowi ma ponad 35 lat bądź istnieją ku temu wskazania medyczne, np. inna choroba, współistniejąca z niepłodnością lub podjęte wcześniej, co najmniej dwukrotnie i nie przynoszące rezultatu leczenie metodą zapłodnienia pozaustrojowego."
Czy jak mam 36 lat to nie ma ograniczeń co do ilości zaplodnionych zarodków?
I jeszcze jedno pytanie, co sie dzieje z niewykorzystanymi zarodkami?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Farelka wrote:I wiecie co mnie dziwi. Najczęściej jak dziewczyny piszą o negatywnej becie to jest to 0,cos... czasami 1,coś. A te 4 to ni w dupe ni w cipe za przeproszeniem !
masz racje niestety spróbuj się zrelaksować, mąż Ci masaż zrobi... wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie i resztę dziewczyn bez względu na etap procedury
ja jutro mam wizytę u lekarza, może Maluch w końcu się pojawi, bo w zeszłym tygodniu go w macicy lekarz nie znalazł, a beta rośnie dziś 22 dpt 13380olcia.de, Paulcia28, Farelka lubią tę wiadomość