In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFarelka trzymam kciuki cholernie mocno!!
U nas mały update: na dzień dzisiejszy mamy 6 zarodków wiem, ze to raptem jeden dzień po punkcji i wszystko może sie jeszcze zmienić, ale i tak niezmiernie się cieszę, że moje jaja znalazły przystojniaków i tam sobie obcóją razem w laboratorium pod mikroskopem Zobaczymy ile z nich "dożyje" czwartku, bo wtedy mam transfer Macie jakieś doświadczenia?
Z 14 pobranych jajeczek 9 było OK, reszta niedojrzałych, ale dzięki temu 3 mamy zamrożone "na zaś".
Czekam na czwartek z nadzieją, ze przeżyje ich jak najwięcej. Czy któraś z Was decydowała się na transfer dwóch zarodków?Paulcia28, olcia.de, tolerancyjna, Niezapominajka5, Farelka, Gaja88, Furiatka, inka2707, Marmis, emka29 lubią tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Farelka trzymam kciuki cholernie mocno!!
U nas mały update: na dzień dzisiejszy mamy 6 zarodków wiem, ze to raptem jeden dzień po punkcji i wszystko może sie jeszcze zmienić, ale i tak niezmiernie się cieszę, że moje jaja znalazły przystojniaków i tam sobie obcóją razem w laboratorium pod mikroskopem Zobaczymy ile z nich "dożyje" czwartku, bo wtedy mam transfer Macie jakieś doświadczenia?
Z 14 pobranych jajeczek 9 było OK, reszta niedojrzałych, ale dzięki temu 3 mamy zamrożone "na zaś".
Czekam na czwartek z nadzieją, ze przeżyje ich jak najwięcej. Czy któraś z Was decydowała się na transfer dwóch zarodków?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Farelka wrote:Olcia u mnie też tylko podbrzusze i dziś trochę mocniej
Farelka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Ja dwa transfery za każdym razem brałam dwa kropki życzę Tobie by jak najwięcej kropkow dotrwalo i żebyś w czwartek zabrała je ze sobą do domu
-
Dziewczyny, cały czas czytam forum z zapartym tchem, z nadzieją , że same dobre wieści będziecie przekazywać, i że wszystkie historie będą miały happy end. cały czas trzymam kciuki za wytrwałość, wole walki i sukcesy.
Powoli zaczynam się uaktywniać, bo w poniedziałek zaczynam swoją pierwszą przygodę z in vitro.
Na początku wymyśliłam sobie, że jak wszystko pójdzie dobrze to w czerwcu będzie transfer.... ale po informacjach zdobytych na forum obawiam się że w najlepszym przypadku będzie to lipiec
stąd moje pytania niedoświadczonej jeszcze.... czy jest jakiś konkretny okres czasu, podczas cyklu w którym wykonywany jest transfer? czy przy stymulacji nie ma to znaczenia ? -
inka1985 wrote:Farelka trzymam kciuki cholernie mocno!!
Czekam na czwartek z nadzieją, ze przeżyje ich jak najwięcej. Czy któraś z Was decydowała się na transfer dwóch zarodków?
Inka dobry wynik -
nick nieaktualnyinka1985 wrote:Farelka trzymam kciuki cholernie mocno!!
Czekam na czwartek z nadzieją, ze przeżyje ich jak najwięcej. Czy któraś z Was decydowała się na transfer dwóch zarodków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:12
inka1985 lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Zadam teraz głupie pytanie rozumiem, że dwa kropki nie zawsze = bliźniaki, tylko zwiększają szansę ogólnie na zagnieżdżenie? Po prostu jeden może się uchować tam w środku, a drugi nie, czy jak to jest?
inka1985 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Farelka wrote:Paulcia A u Ciebie jak myślisz kiedy zaczal się wydzielac HCG
Farelka lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Hej dziewczyny. Chciałabym podzielić się swoją historią i dać nadzieję, ze może się udać. Staralismy się o dziecko około 3 lat. U męża stwierdzono słabe nasienie, ja jestem obciążona wcześniejsza menopauzą, jeszcze jej nie mam, ale nastąpi za kilka lat , bo już w wieku 33 lat mam niską rezerwę jajnikową-AMH 0,95. Próbowaliśmy naprotehnologii, piliśmy zioła, bylismy na specjalnej diecie i nic. Po około roku stwierdziliśmy, ze pomocy trzeba szukać gdzie indziej. Ktoś Nam polecił Dr. Lewandowskiego w klinice Novum. I tak w listopadzie 2017 roku zaczęła się Nasza przygoda z in vitro:
Listopad 2017 - 1 podejście nieudane
Styczeń 2018 - 2 podejście nieudane
Marzec 2018 - 3 podejście udane
Od Dr. Lewandowskiego, tak jak i od jego personelu otrzymaliśmy mnóstwo wsparcia. Same doskonale wiecie jakie to jest ciężkie doświadczenie. Mój mąż na początku mówił, że podejdziemy tylko raz, później mówił, że do 3, a przy 3 podejściu powiedział, że do upadłego. Nie mógł patrzeć na to co ja przechodzę i że wszystko kumuluje się na mnie.
Dziewczyny, nigdy się nie poddawajcie, bo zobaczenie bijącego serca i bobasa, który ma już 5 cm, jest bezcenne i warte każdego cierpienia.
P.S. Pisząc to lecą mi łzy bo wiem, co przechodzicie. Trzymam za Was kciuki i życzę wytrwałości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:16
Marzena1991, Furiatka, Paulcia28, inka1985, Bajka_88, olcia.de, inka2707, Olciaaa, Marmis, EllaDe, Paulaa25, Gaja88 lubią tę wiadomość
Letka -
Onia wrote:Dziewczyny, cały czas czytam forum z zapartym tchem, z nadzieją , że same dobre wieści będziecie przekazywać, i że wszystkie historie będą miały happy end. cały czas trzymam kciuki za wytrwałość, wole walki i sukcesy.
Powoli zaczynam się uaktywniać, bo w poniedziałek zaczynam swoją pierwszą przygodę z in vitro.
Na początku wymyśliłam sobie, że jak wszystko pójdzie dobrze to w czerwcu będzie transfer.... ale po informacjach zdobytych na forum obawiam się że w najlepszym przypadku będzie to lipiec
stąd moje pytania niedoświadczonej jeszcze.... czy jest jakiś konkretny okres czasu, podczas cyklu w którym wykonywany jest transfer? czy przy stymulacji nie ma to znaczenia ?Onia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wynik!
Beta 112 ):
8dpt, 5 dniowca ))Furiatka, Paulcia28, inka1985, KasiaLe, Farelka, morganaa, tolerancyjna, Bajka_88, olcia.de, Zizu87, inka2707, Niezapominajka5, Maggie08, asias, Marmis, Bea_, Paulaa25, Ewi28, Gaja88, emka29, Marzena1991, moniczka2601, akilegna♥, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Magkb wrote:Dziewczyny mam wynik!
Beta 112 ):
8dpt, 5 dniowca ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 07:01
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:No tak. Mi się teraz jeden przyjął moim zdaniem dwa dają większą szansę na to że któryś się zagniezdzi.
A co do transferu to ja się nie obawiam, zakłądam, ze to będzie bardzo podobne jak przy IUI -
nick nieaktualny
-
Magkb super informacja gratuluje i zazdroszczę ! Ja dalej w stresie.
Zrobiłam sobie z ciekawości test ciążowy sikany aby zobaczyć czy podniósł mi faktycznie te hcg ta 1/8 ampułki ovitrelle ...
No i wyszedl pozytywny.
Jak ja bym chciała żeby tak zostało już !!
I jakie uczucie piękne widzieć 2 kreski na teściePaulcia28, Bajka_88, Marmis, Paulaa25, moniczka2601, MagNolia55 lubią tę wiadomość