X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_vitro_kiedy_wykonac_test_ciazowy.html

Dziewczynki proszę was o przeczytanie tego co wklejam. Myślę że jest nadzieja !

inka1985, Paulcia28 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka trzymam kciuki cholernie mocno!! <3

U nas mały update: na dzień dzisiejszy mamy 6 zarodków :D wiem, ze to raptem jeden dzień po punkcji i wszystko może sie jeszcze zmienić, ale i tak niezmiernie się cieszę, że moje jaja znalazły przystojniaków i tam sobie obcóją razem w laboratorium pod mikroskopem :P Zobaczymy ile z nich "dożyje" czwartku, bo wtedy mam transfer :) Macie jakieś doświadczenia?

Z 14 pobranych jajeczek 9 było OK, reszta niedojrzałych, ale dzięki temu 3 mamy zamrożone "na zaś".

Czekam na czwartek z nadzieją, ze przeżyje ich jak najwięcej. Czy któraś z Was decydowała się na transfer dwóch zarodków?

Paulcia28, olcia.de, tolerancyjna, Niezapominajka5, Farelka, Gaja88, Furiatka, inka2707, Marmis, emka29 lubią tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:

U nas mały update: na dzień dzisiejszy mamy 6 zarodków :D wiem, ze to raptem jeden dzień po punkcji i wszystko może sie jeszcze zmienić, ale i tak niezmiernie się cieszę, że moje jaja znalazły przystojniaków i tam sobie obcóją razem w laboratorium pod mikroskopem :P Zobaczymy ile z nich "dożyje" czwartku, bo wtedy mam transfer :) Macie jakieś doświadczenia?

Z 14 pobranych jajeczek 9 było OK, reszta niedojrzałych, ale dzięki temu 3 mamy zamrożone "na zaś".

Czekam na czwartek z nadzieją, ze przeżyje ich jak najwięcej. Czy któraś z Was decydowała się na transfer dwóch zarodków?
    Ja dwa transfery za każdym razem brałam dwa kropki :-) życzę Tobie by jak najwięcej kropkow dotrwalo i żebyś w czwartek zabrała je ze sobą do domu

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Olcia u mnie też tylko podbrzusze i dziś trochę mocniej
    Mnie mega bóle przy zagniezdzeniu dopadly i trzymały prawie dwa dni plus lekkie brązowe plamienie.

Farelka lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja dwa transfery za każdym razem brałam dwa kropki :-) życzę Tobie by jak najwięcej kropkow dotrwalo i żebyś w czwartek zabrała je ze sobą do domu
    Zadam teraz głupie pytanie ;) rozumiem, że dwa kropki nie zawsze = bliźniaki, tylko zwiększają szansę ogólnie na zagnieżdżenie? Po prostu jeden może się uchować tam w środku, a drugi nie, czy jak to jest? :P

• Onia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cały czas czytam forum z zapartym tchem, z nadzieją , że same dobre wieści będziecie przekazywać, i że wszystkie historie będą miały happy end. cały czas trzymam kciuki za wytrwałość, wole walki i sukcesy.
    Powoli zaczynam się uaktywniać, bo w poniedziałek zaczynam swoją pierwszą przygodę z in vitro.
    Na początku wymyśliłam sobie, że jak wszystko pójdzie dobrze to w czerwcu będzie transfer.... ale po informacjach zdobytych na forum obawiam się że w najlepszym przypadku będzie to lipiec :(
    stąd moje pytania niedoświadczonej jeszcze.... czy jest jakiś konkretny okres czasu, podczas cyklu w którym wykonywany jest transfer? czy przy stymulacji nie ma to znaczenia ?

c5c9c0e3f3.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:

Inka dobry wynik :)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mnie mega bóle przy zagniezdzeniu dopadly i trzymały prawie dwa dni plus lekkie brązowe plamienie.

Paulcia A u Ciebie jak myślisz kiedy zaczal się wydzielac HCG

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:

Kochan, ja dzisiaj miałam transfer i stwierdzam, że jest do przeżycia, chociaż zdecydowanie w tym czasie wolałabym robić inne rzeczy np zakupy ;-) Ale tak na poważnie to jest to lżejsze niż punkcja, a największym minusem jest pełen pęcherz moczowy. Mój lekarz powiedział, że przy pierwszym transferze lepiej brać jeden zarodek gdyż jest to bezpieczniejsze dla pacjentki. 2 zarodki można, jak kobieta jest po 35 roku życia lub wcześniejsze transfery kończyły się niepowodzeniem. Ogólnie chciałam tylko 1 na chwilę obecną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:12

inka1985 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Zadam teraz głupie pytanie ;) rozumiem, że dwa kropki nie zawsze = bliźniaki, tylko zwiększają szansę ogólnie na zagnieżdżenie? Po prostu jeden może się uchować tam w środku, a drugi nie, czy jak to jest? :P
    No tak. Mi się teraz jeden przyjął :-) moim zdaniem dwa dają większą szansę na to że któryś się zagniezdzi.

inka1985 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Paulcia A u Ciebie jak myślisz kiedy zaczal się wydzielac HCG
    9 dpt bóle od wieczora a w 10 dpt sikaniec pozytywny :-) i mega bóle @

Farelka lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Letks Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałabym podzielić się swoją historią i dać nadzieję, ze może się udać. Staralismy się o dziecko około 3 lat. U męża stwierdzono słabe nasienie, ja jestem obciążona wcześniejsza menopauzą, jeszcze jej nie mam, ale nastąpi za kilka lat , bo już w wieku 33 lat mam niską rezerwę jajnikową-AMH 0,95. Próbowaliśmy naprotehnologii, piliśmy zioła, bylismy na specjalnej diecie i nic. Po około roku stwierdziliśmy, ze pomocy trzeba szukać gdzie indziej. Ktoś Nam polecił Dr. Lewandowskiego w klinice Novum. I tak w listopadzie 2017 roku zaczęła się Nasza przygoda z in vitro:
    Listopad 2017 - 1 podejście nieudane
    Styczeń 2018 - 2 podejście nieudane
    Marzec 2018 - 3 podejście udane
    Od Dr. Lewandowskiego, tak jak i od jego personelu otrzymaliśmy mnóstwo wsparcia. Same doskonale wiecie jakie to jest ciężkie doświadczenie. Mój mąż na początku mówił, że podejdziemy tylko raz, później mówił, że do 3, a przy 3 podejściu powiedział, że do upadłego. Nie mógł patrzeć na to co ja przechodzę i że wszystko kumuluje się na mnie.
    Dziewczyny, nigdy się nie poddawajcie, bo zobaczenie bijącego serca i bobasa, który ma już 5 cm, jest bezcenne i warte każdego cierpienia.
    P.S. Pisząc to lecą mi łzy bo wiem, co przechodzicie. Trzymam za Was kciuki i życzę wytrwałości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:16

Marzena1991, Furiatka, Paulcia28, inka1985, Bajka_88, olcia.de, inka2707, Olciaaa, Marmis, EllaDe, Paulaa25, Gaja88 lubią tę wiadomość

Letka
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Dziewczyny, cały czas czytam forum z zapartym tchem, z nadzieją , że same dobre wieści będziecie przekazywać, i że wszystkie historie będą miały happy end. cały czas trzymam kciuki za wytrwałość, wole walki i sukcesy.
    Powoli zaczynam się uaktywniać, bo w poniedziałek zaczynam swoją pierwszą przygodę z in vitro.
    Na początku wymyśliłam sobie, że jak wszystko pójdzie dobrze to w czerwcu będzie transfer.... ale po informacjach zdobytych na forum obawiam się że w najlepszym przypadku będzie to lipiec :(
    stąd moje pytania niedoświadczonej jeszcze.... czy jest jakiś konkretny okres czasu, podczas cyklu w którym wykonywany jest transfer? czy przy stymulacji nie ma to znaczenia ?
    Kochana to bedziem szły razem. Ja zaczynam od czerwca antyki i moja ginka mowila że do 20 lipca juz ze wszytskim sie wyrobimy :)

Onia lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik!
    Beta 112 :):):):):)):
    8dpt, 5 dniowca :):):)):):):):)):)

Furiatka, Paulcia28, inka1985, KasiaLe, Farelka, morganaa, tolerancyjna, Bajka_88, olcia.de, Zizu87, inka2707, Niezapominajka5, Maggie08, asias, Marmis, Bea_, Paulaa25, Ewi28, Gaja88, emka29, Marzena1991, moniczka2601, akilegna♥, MagNolia55 lubią tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Dziewczyny mam wynik!

Gratulacje! :)

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Dziewczyny mam wynik!
    Gratulacje kochana <3 jejku ale się cieszę!!! Takie wiadomości to mogą być codziennie rano :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 07:01

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No tak. Mi się teraz jeden przyjął :-) moim zdaniem dwa dają większą szansę na to że któryś się zagniezdzi.
    No i super :) ja z lekarzem tego nie konsultowałam, ale jak wypełnialiśmy papiery to trzeba bylo wpisać 1 czy 2, no to bach. Jeszcze to przegadam z nim w czwartek pewnie, ale ogólnie to ja biorę na klatę nawet jakby się jakimś cudem oba zagnieździły :D a niech się dzieje, no ale zobaczymy w czwartek. Na szczęście to już jutro :)

A co do transferu to ja się nie obawiam, zakłądam, ze to będzie bardzo podobne jak przy IUI ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Dziewczyny mam wynik!
    Co za nowina z rana!! gratulacje!! piękna beta <3

• Farelka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    9 dpt bóle od wieczora a w 10 dpt sikaniec pozytywny :-) i mega bóle @

Paulcia to w sumie 8 dpt też by mogło nie wyjść

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb super informacja gratuluje i zazdroszczę ! Ja dalej w stresie.

Zrobiłam sobie z ciekawości test ciążowy sikany aby zobaczyć czy podniósł mi faktycznie te hcg ta 1/8 ampułki ovitrelle ...

No i wyszedl pozytywny.
    Jak ja bym chciała żeby tak zostało już !!

I jakie uczucie piękne widzieć 2 kreski na teście

Paulcia28, Bajka_88, Marmis, Paulaa25, moniczka2601, MagNolia55 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ