In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Morgan cudowny wynik i oby jutro maluch sie ujawnił
Farelka, Olcia, was szczególnie pilnuje na forum bo mamy te same terminu. Olcia mnie tez od wczoraj brzuch pobolewa, nie tylko skurcze, ale całe lędźwia. Przeważnie tak czuje sie podczas pierwszego dnia okresu. No i piersi mnie bolą. Rozmawiam dzis z koleżankami z pracy i przy ciążach maturalnych miały tez takie objawy.
Ja dzis o 11 zrobiłam bete w diagnostyce i nie mam jeszcze wyniku pewnie bedzie jutro. -
olcia.de wrote:Ja też mysle, że to nie pozostałość po zastrzyku. Farelko, przypomnij mi, czy ty miałaś jakies objawy?
Dziewczyny, mnie od kilku dni boli podbrzusze jak na @, dziś trochę mocniej... staram się myśleć pozytywnie, ale powoli tracę nadzieję...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
morganaa wrote:masz racje niestety spróbuj się zrelaksować, mąż Ci masaż zrobi... wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie i resztę dziewczyn bez względu na etap procedury
ja jutro mam wizytę u lekarza, może Maluch w końcu się pojawi, bo w zeszłym tygodniu go w macicy lekarz nie znalazł, a beta rośnie dziś 22 dpt 13380Farelka, morganaa lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Magkb wrote:Morgan cudowny wynik i oby jutro maluch sie ujawnił
Farelka, Olcia, was szczególnie pilnuje na forum bo mamy te same terminu. Olcia mnie tez od wczoraj brzuch pobolewa, nie tylko skurcze, ale całe lędźwia. Przeważnie tak czuje sie podczas pierwszego dnia okresu. No i piersi mnie bolą. Rozmawiam dzis z koleżankami z pracy i przy ciążach maturalnych miały tez takie objawy.
Ja dzis o 11 zrobiłam bete w diagnostyce i nie mam jeszcze wyniku pewnie bedzie jutro.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Farelka wrote:Dziewczyny przepraszam ale dopiero wynik mam od 15 minut i dzwoniłam do doktor... peogesteron 25 , estradiol 345, betaHCG 4,0 ...
I CO NA to doktor ? Że wynik nie świadczy jeszcze o niczym bo robiąc go dziś to jakby go nie było ale hormony trochę spadły i w związku z tym właśnie zrobiłam 1/8 ampułki ovitrelle na poprawę goemokow ciazowych. W piątek beta do powtórki.
Ja oczywiście myślę że już powinno coś wyjść, właściwie nie wiem co myśleć, już mi smutno. Wkurza mnie to że moja klinika robi takie weryfikację hormonów co 2 dni tylko mam stres dodatkowy. Normalnie zrobiłbym bete w piątek pierwsza i byłoby wiadomo. Proszę napiszcie co myślicie bo ja już zdążyłam oczywiście poplakac...
Necia nie rób wcześniej niż w piątek. Olcia tak samo
Kochana - ja mysle, ze 4 to jest wynik, który daje mega nadzieje. Naprawde
Może zagnieżdżenie miałas dopiero wczoraj albo dziś w nocy i dopiero kropek zaczyna produkować...Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Marmis -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:To Twój 7 dpt więc te bóle to może dobry znak? Ja miałam bóle @ w 9 dpt ale ja miałam 3 dniowe kropki. Trzymam mocno kciuki
Magkb - kciuki za betę! Ile jestes dpt? -
Jest ktoś kto robił in vitro w Ostravie?
Co to znaczy, że w PL prawie jest zapis: "Zgodnie z nową ustawą liczba zapłodnionych komórek jajowych jest ograniczona do sześciu. Będzie można utworzyć więcej zarodków tylko w jasno sprecyzowanych sytuacjach: gdy kobieta poddająca się zabiegowi ma ponad 35 lat bądź istnieją ku temu wskazania medyczne, np. inna choroba, współistniejąca z niepłodnością lub podjęte wcześniej, co najmniej dwukrotnie i nie przynoszące rezultatu leczenie metodą zapłodnienia pozaustrojowego."
Czy jak mam 36 lat to nie ma ograniczeń co do ilości zaplodnionych zarodków?
I jeszcze jedno pytanie, co sie dzieje z niewykorzystanymi zarodkami?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyEvkil, musisz o tym porozmawiać z lekarzem. Cytowana ustawa mowi, ze wiek jest wskazaniem do zaplodnienia wiekszej ilosci komorek. A jesli chodzi o zarodki - w Polsce nie mozna ich niszczyć. Jedyna opcja to zamrozenie... ktos jeszcze pisał że ponoc mozna przeniesc do kliniki w Czechach i tam prawo pozwala na niszczenie zarodków.
-
Dzięki Olcia za odp. Skoro można je tylko zamrozić, a większoć programów obejmuje mrożenie na rok, to co po tym czasie?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
To troche do kitu, mogę tak mrozić przez kolejne 30 lat.moja historia
evkill wrote:Dzięki Olcia za odp. Skoro można je tylko zamrozić, a większoć programów obejmuje mrożenie na rok, to co po tym czasie?
-
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Ja też mysle, że to nie pozostałość po zastrzyku. Farelko, przypomnij mi, czy ty miałaś jakies objawy?
Dziewczyny, mnie od kilku dni boli podbrzusze jak na @, dziś trochę mocniej... staram się myśleć pozytywnie, ale powoli tracę nadzieję...
Olcia u mnie też tylko podbrzusze i dziś trochę mocniej -
Marmis wrote:Kochana - ja mysle, ze 4 to jest wynik, który daje mega nadzieje. Naprawde
Może zagnieżdżenie miałas dopiero wczoraj albo dziś w nocy i dopiero kropek zaczyna produkować...
Marmis jak miło że się odezwałaś nadzieja jest dalejMarmis lubi tę wiadomość