X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgan cudowny wynik i oby jutro maluch sie ujawnił :)

Farelka, Olcia, was szczególnie pilnuje na forum bo mamy te same terminu. Olcia mnie tez od wczoraj brzuch pobolewa, nie tylko skurcze, ale całe lędźwia. Przeważnie tak czuje sie podczas pierwszego dnia okresu. No i piersi mnie bolą. Rozmawiam dzis z koleżankami z pracy i przy ciążach maturalnych miały tez takie objawy.

Ja dzis o 11 zrobiłam bete w diagnostyce i nie mam jeszcze wyniku :( pewnie bedzie jutro.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Ja też mysle, że to nie pozostałość po zastrzyku. Farelko, przypomnij mi, czy ty miałaś jakies objawy?
    Dziewczyny, mnie od kilku dni boli podbrzusze jak na @, dziś trochę mocniej... staram się myśleć pozytywnie, ale powoli tracę nadzieję...
    To Twój 7 dpt więc te bóle to może dobry znak? Ja miałam bóle @ w 9 dpt ale ja miałam 3 dniowe kropki. Trzymam mocno kciuki <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    masz racje niestety :( spróbuj się zrelaksować, mąż Ci masaż zrobi... wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie i resztę dziewczyn bez względu na etap procedury :)

ja jutro mam wizytę u lekarza, może Maluch w końcu się pojawi, bo w zeszłym tygodniu go w macicy lekarz nie znalazł, a beta rośnie dziś 22 dpt 13380 :)
    Piękna beta kochana <3 trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę żeby kropek się pokazał :-) ja w czwartek jadę na wizytę serduszkowa mak nadzieję że serduszko będzie ładnie biło

Farelka, morganaa lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Morgan cudowny wynik i oby jutro maluch sie ujawnił :)

Farelka, Olcia, was szczególnie pilnuje na forum bo mamy te same terminu. Olcia mnie tez od wczoraj brzuch pobolewa, nie tylko skurcze, ale całe lędźwia. Przeważnie tak czuje sie podczas pierwszego dnia okresu. No i piersi mnie bolą. Rozmawiam dzis z koleżankami z pracy i przy ciążach maturalnych miały tez takie objawy.

Ja dzis o 11 zrobiłam bete w diagnostyce i nie mam jeszcze wyniku :( pewnie bedzie jutro.
    No to trzymamy kciukasy za jutrzejsze dobre wieści <3 niech moc będzie z Tobą :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Dziewczyny przepraszam ale dopiero wynik mam od 15 minut i dzwoniłam do doktor... peogesteron 25 , estradiol 345, betaHCG 4,0 ...

I CO NA to doktor ? Że wynik nie świadczy jeszcze o niczym bo robiąc go dziś to jakby go nie było ale hormony trochę spadły i w związku z tym właśnie zrobiłam 1/8 ampułki ovitrelle na poprawę goemokow ciazowych. W piątek beta do powtórki.

Ja oczywiście myślę że już powinno coś wyjść, właściwie nie wiem co myśleć, już mi smutno. Wkurza mnie to że moja klinika robi takie weryfikację hormonów co 2 dni tylko mam stres dodatkowy. Normalnie zrobiłbym bete w piątek pierwsza i byłoby wiadomo. Proszę napiszcie co myślicie bo ja już zdążyłam oczywiście poplakac...

Necia nie rób wcześniej niż w piątek. Olcia tak samo

Kochana - ja mysle, ze 4 to jest wynik, który daje mega nadzieje. Naprawde
    Może zagnieżdżenie miałas dopiero wczoraj albo dziś w nocy i dopiero kropek zaczyna produkować...

Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    To Twój 7 dpt więc te bóle to może dobry znak? Ja miałam bóle @ w 9 dpt ale ja miałam 3 dniowe kropki. Trzymam mocno kciuki <3
    Mi delikatne bóle pojawiły się już 3dpt. Dzis sa trochę intensuwniejsze...

Magkb - kciuki za betę! Ile jestes dpt?

• evkill Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ktoś kto robił in vitro w Ostravie?

Co to znaczy, że w PL prawie jest zapis: "Zgodnie z nową ustawą liczba zapłodnionych komórek jajowych jest ograniczona do sześciu. Będzie można utworzyć więcej zarodków tylko w jasno sprecyzowanych sytuacjach: gdy kobieta poddająca się zabiegowi ma ponad 35 lat bądź istnieją ku temu wskazania medyczne, np. inna choroba, współistniejąca z niepłodnością lub podjęte wcześniej, co najmniej dwukrotnie i nie przynoszące rezultatu leczenie metodą zapłodnienia pozaustrojowego."

Czy jak mam 36 lat to nie ma ograniczeń co do ilości zaplodnionych zarodków?

I jeszcze jedno pytanie, co sie dzieje z niewykorzystanymi zarodkami?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkil, musisz o tym porozmawiać z lekarzem. Cytowana ustawa mowi, ze wiek jest wskazaniem do zaplodnienia wiekszej ilosci komorek. A jesli chodzi o zarodki - w Polsce nie mozna ich niszczyć. Jedyna opcja to zamrozenie... ktos jeszcze pisał że ponoc mozna przeniesc do kliniki w Czechach i tam prawo pozwala na niszczenie zarodków.

• evkill Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Olcia za odp. Skoro można je tylko zamrozić, a większoć programów obejmuje mrożenie na rok, to co po tym czasie?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozisz na kolejny rok. Inna opcja- oddajesz do adopcji

• evkill Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To troche do kitu, mogę tak mrozić przez kolejne 30 lat.

moja historia

• Onia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dzięki Olcia za odp. Skoro można je tylko zamrozić, a większoć programów obejmuje mrożenie na rok, to co po tym czasie?
    po roku możesz zapłacić za kolejny rok trzymania mrożaków lub zostaną one wykorzystane dla innych par, które nie mają i chcą zaadoptować czyjeś

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Takie jest prawo

• Onia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

tak, możesz... ale czemu do kitu?
    30 lat to może przesada , ale np 4 lata później możesz z nich skorzystać, pomijając etap pobierania komórek.... chyba spoko ?

c5c9c0e3f3.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Ja też mysle, że to nie pozostałość po zastrzyku. Farelko, przypomnij mi, czy ty miałaś jakies objawy?
    Dziewczyny, mnie od kilku dni boli podbrzusze jak na @, dziś trochę mocniej... staram się myśleć pozytywnie, ale powoli tracę nadzieję...

Olcia u mnie też tylko podbrzusze i dziś trochę mocniej

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Olcia u mnie też tylko podbrzusze i dziś trochę mocnie

Farelka trzymam kciuki i czuję, że będzie dobrze :)

Farelka lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Maksymalny czas to chyba 20 lat. Potem zarodki zostaną przekazane do adopcji.

• Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kochana - ja mysle, ze 4 to jest wynik, który daje mega nadzieje. Naprawde
    Może zagnieżdżenie miałas dopiero wczoraj albo dziś w nocy i dopiero kropek zaczyna produkować...

Marmis jak miło że się odezwałaś <3 nadzieja jest dalej

Marmis lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb ja również robiłam wynik w diagnostyce i miałam go dziś około godziny 16.

Dziewczynki które testują na dniach również trzymam za Was mocno kciuki <3

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już 3 dzień biorę gonapeptyl, zaczęły mnie bardzo boleć piersi. Czy wy też tak mialyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 21:47

eikts65g5p5zd2xk.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ