X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    W poniedziałek mam punkcje na 8. Niestety mam transfer odroczony, doktor myślał, że po zwiekszeniu dawki punkcje mi zrobi w sobotę ale pęcherzyki z nami nie chcą chyba współpracować... Troszeczkę się zalamalam że transfer odroczony bo marzyłam o tym, żeby to było już teraz ale niestety.. Nie ma co się załamywać..czy któraś z was ma też teraz na dniach punkcje?

Pozdrawiam

Też będę mieć na dniach punkcję. Dzisiaj się dowiem czy to sobota czy przyszły tydzień. Nie ma co się załamywać odroczonym transferem bo przynajmniej organizm zregeneruje się po stymulacji

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie dostałam dobrą wiadomość przed najdłuższym weekendem w życiu - w poniedziałek testuje, więc czuję, że będzie mi się dłuuuużył w cholerę :P Wszystkie nasze pozostałe zarodki, czyli aż 4 sztuki przetrwały kolejne dni i zostały zamrożone :) mamy też 3 jaja na podorędziu - zawsze to jakies pocieszenie. I tak sobie myślę, że skoro one tam przeżyły wszystkie, to może jest i szansa, że te gagatki we mnie też dotrwaja? ;) chociaż objawów to ja żadnych nie doświadczam... Czy ktoś też testuje w poniedziałek? Ja niby powinnam we wtorek, ale co mi tam :P

Paulcia28, never_lose_hope, MagNolia55, tolerancyjna, Marmis, Paulaa25, Niezapominajka5, emka29 lubią tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jest 12 pęcherzyków, ładnie rosną, w piątek kolejny podgląd i punkcją pewnie w niedzielę lub poniedziałek :) :)

KasiaŁódź, olcia.de, Olciaaa, inka2707, Paulcia28, never_lose_hope, Bajka_88, MagNolia55, tolerancyjna, Marmis, Paulaa25, emka29 lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka właściwie jakie powinno być AMH... ?

Dziewczyny orientujecie się ?

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

Chyba nie ma jakie powinno a jakie nie powinno. Ja np mam 1,37 i to jest uważane za dość niskie. W sumie to miałam pół roku temu, bo cholera wie, jak to szybko spada. Generalnie poniżej 1 uważa się za bardzo niskie. W Warszawie np refundacja przyszługje jeśli AMH nie jest niższe niż 0,7. Ale nie jest też tak, że im wyższe tym lepiej, bo to to też może oznaczać PCOS czy inne dziadostwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 16:45

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Jestem po wizycie. Jest 12 pęcherzyków, ładnie rosną, w piątek kolejny podgląd i punkcją pewnie w niedzielę lub poniedziałek :) :)

To dardzo ładny wynik trzymam kciuki:)żeby ładnie rosły.

Gaja88 lubi tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

Ja ma 34 lata i amh 1,6 szału nie ma niestety.

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dzisiaj 8dpt i od rana boli brzuch, bardziej po lewej stronie - czuję takie kłucie i ciągnięcie. Rano w pracy zauważyłam na wkładce brązowy śluz (mało go było) i teraz zastanawiam się, czy to może być plamienie implantacyjne, spadek progesteronu czy może jakiś stan zapalny. Zwariować można!!!

Edit: Plamienie jest większe, nadal brązowy śluz, czy któraś z Was tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

u mnie wyszło 3,010 ng/ml

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Necia nie czytaj za dużo bo będziesz swirowac. Zapytaj najlepiej lekarza jeśli masz wątpliwości :-) ja nic nie porównuje, jeśli lekarz mówi że jest dobrze to jest dobrze. Nie dajmy się zwariować
    No mojej lekarki nie ma do 6.06.

ty0qs6r.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Te badania są niestety drogie i nie wiem czy wszędzie można je wykonać, na pewno w Prokocimiu w Krakowie. W sumie kosztowały jakieś 1600 zł, jeśli dobrze pamiętam.

Chyba większość lekarzy zleca je dopiero po nieudanych in vitro, pewnie ma to sens, ale ja żałuję, że ich nie zrobiłam wcześniej.
    Ja robiłam:
    haplotyp KIR
    ALLO MLR
    test cytotoksyczny
    Komróki NK
    p-ciałą p-plemnikowe
    panel trombofilii

Faktycznie - tanie nie są, ale zastanawiam się czy przy takich nakładach finansowych nie odżałować jeszcze na te i przygotować się maksymalnie, sama nie wiem....
    U mnie jest tak że nigdy nie była w ciąży , nigdy beta nie drgnęła , nigdy żadnej bladej kreski- czyli nigdy nic się nie przyjęło nawet na chwilę.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:34

c5c9c0e3f3.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! U mnie dzisiaj 8dpt i od rana boli brzuch, bardziej po lewej stronie - czuję takie kłucie i ciągnięcie. Rano w pracy zauważyłam na wkładce brązowy śluz (mało go było) i teraz zastanawiam się, czy to może być plamienie implantacyjne, spadek progesteronu czy może jakiś stan zapalny. Zwariować można!!!

Ja też miałam lekkie plamienie w 8dpt i ból jak na @, przestraszyłam się i poleciałam na betę - wyszło 128,8 :) Może u Ciebie będzie podobnie? Trzymam mocno kciuki :)

Paulcia28, Olciaaa, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

nie jedna laska tak opisywała sytuację po transferze, a później ciąża.... więc trzymam kciuki żeby u Ciebie też to poszło w tą stronę :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja tak miałam w 9 dpt :-):-):-) trzymam mocno kciuki Olciaaa <3

Olciaaa lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzis w klinice. Dalej mam brać gonapeptyl, od niedzieli puregon i od piątku encorton.
    Kolejną wizyta w piątek za tydzień, a
    Kolejna około kolejnego poniedziałku i około 14 czerwca punkcja A około 16 czerwca transfer. Taki w skrocie plan działania.
    Czytam że niektóre z Was się pochorowaly, to ja też dołączam do klubu. Siadl mi kręgosłup. Ledwo chodzę, siedzieć nie mogę. Jedynie leżeć. Drogę do kliniki i z powrotem przebyłam na leżąco na tylnej kanapie auta. Ale czego kobieta nie zniesie na drodze do uprawnionej ciąży.

tolerancyjna lubi tę wiadomość

eikts65g5p5zd2xk.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Dziewczyny bylam dzis w klinice. Dalej mam brać gonapeptyl, od niedzieli puregon i od piątku encorton.
    Kolejna około kolejnego poniedziałku i około 14 czerwca punkcja A około 16 czerwca transfer. Taki w skrocie plan działania.
    Czytam że niektóre z Was się pochorowaly, to ja też dołączam do klubu. Siadl mi kręgosłup. Ledwo chodzę, siedzieć nie mogę. Jedynie leżeć. Drogę do kliniki i z powrotem przebyłam na leżąco na tylnej kanapie auta. Ale czego kobieta nie zniesie na drodze do uprawnionej ciąży.

Dzielna Nuśka :)
    trzymam kciuki żeby wszystko aż po narodziny szło zgodnie z planem ;)
    a później sobie poradzisz nawet bez planów :)

Nuśka82, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Nuska dasz radę :-) co do kręgosłupa to znam ten ból mi już teraz siada :-( ale damy radę :-) trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem :-)

Nuśka82 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny poszłam na betę, mam nadzieje, że wyniki będą jeszcze dzisiaj chociaż nie dali mi 100% pewności. Jak dzisiaj nie będzie to dopiero w piątek więc za bardzo mnie to nie urządza. Ogólnie pielęgniarka też stwierdziła, że za wcześnie i tak mam powtórzyć w pt lub sb... Powiedziała mi też, że często plamienia pojawiają się w tych dniach kiedy ma wystąpić okres . Niestety ciężko mi to stwierdzić bo mam bardzo nieregularne cykle... No i jeszcze mąż mi nawrzucał że jestem szurnięta i narwana i powinnam robić badania tak jak lekarz kazał - 11 dpt. Ale co on tam wie ;-)

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Ja własnie dostałam dobrą wiadomość przed najdłuższym weekendem w życiu - w poniedziałek testuje, więc czuję, że będzie mi się dłuuuużył w cholerę :P Wszystkie nasze pozostałe zarodki, czyli aż 4 sztuki przetrwały kolejne dni i zostały zamrożone :) mamy też 3 jaja na podorędziu - zawsze to jakies pocieszenie. I tak sobie myślę, że skoro one tam przeżyły wszystkie, to może jest i szansa, że te gagatki we mnie też dotrwaja? ;) chociaż objawów to ja żadnych nie doświadczam... Czy ktoś też testuje w poniedziałek? Ja niby powinnam we wtorek, ale co mi tam :P
    Inka bardzo dobra wiadomość, silne masz maluchy i trzymam mocno kciuki żeby te dwa w brzuszku pięknie się zadomowily :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    DZiewczyny poszłam na betę, mam nadzieje, że wyniki będą jeszcze dzisiaj chociaż nie dali mi 100% pewności. Jak dzisiaj nie będzie to dopiero w piątek więc za bardzo mnie to nie urządza. Ogólnie pielęgniarka też stwierdziła, że za wcześnie i tak mam powtórzyć w pt lub sb... Powiedziała mi też, że często plamienia pojawiają się w tych dniach kiedy ma wystąpić okres . Niestety ciężko mi to stwierdzić bo mam bardzo nieregularne cykle... No i jeszcze mąż mi nawrzucał że jestem szurnięta i narwana i powinnam robić badania tak jak lekarz kazał - 11 dpt. Ale co on tam wie ;-)
    Olciaa jesteś w gorącej wodzie kapana :-) brawo dla męża :-P trzymam mocno kciuki <3

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ