In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyninkali wrote:Paulcia no właśnie może jeden odpadł.... Dziewczynki pomódlcie sie za mnie, jak aj wyję teraz, ledwo widzę klawiature....
emka29, ninkali lubią tę wiadomość
-
ninkali wrote:Paulcia no właśnie może jeden odpadł.... Dziewczynki pomódlcie sie za mnie, jak aj wyję teraz, ledwo widzę klawiature....
inka1985, ninkali, Paulcia28, Waleczna, MonikA_89! lubią tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
tolerancyjna wrote:Dziewczyny u mnie dupa... Zapłodniła się tylko 1 komórka - a i tak źle23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
ninkali wrote:Paulcia no właśnie może jeden odpadł.... Dziewczynki pomódlcie sie za mnie, jak aj wyję teraz, ledwo widzę klawiature....
więcej z tego szkody niż pożytku. Miejmy nadzieję,że to jeden gorszy wynik.
Nie trać wiary. Błędy w labie też si zdarzają.tolerancyjna, inka1985, ninkali, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:To nie pocieszasz / teraz i mnie - ja pytałam gin i mówił że jeżeli u mnie jednak jest niedomoga to lekami spokojnie utrzymamy ciąże .. że to nie jest trudne. A pytałam o to kilka razy
Inka - Wy od razu mieliście imsi?
Pondto tu nie jest przesądzone nic, beta rośnie, tylko rośnie wolniej i nie ma co Ninkali dodatkowo stresowac jak już jest biedactwo zalane łzami. Ściskam Cię kochana, wydaje mi się, że to wielce prawdopodobne, ze jeden kropeczek nie byl taki silny jak drugi. Dopóki beta rośnie to jest nadzieja
Tak, od razu mieliśmy IMSI, mój lekarz się w tańcu "nie pierdoli", ponadto za duzo u nas było czynników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 21:26
ninkali, Paulcia28, asias lubią tę wiadomość
-
ninkali wrote:
mam wynik bety... słabo urosła... 313,13 w 10dpt, a w 8 dpt była 231,99.... to koniec....
zadzwon koniecznie jutro do kliniki i popros o konsultacje. Jeszcze nic nie jest przesądzone przecież. Niestety ma tym etapie nic nie bedzie widać na USG, powtorz bete po 48h i moze od razu oznacz progesteron?
ninkali lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
nick nieaktualnyinka1985 wrote:Tak, ale to nie jest tak, że jak beta nie rośnie tak jak powinna to można wziąc magiczna pigułkę, która "uratuje" sytuację. Pondto tu nie jest przesądzone nic, beta rośnie, tylko rośnie wolniej i nie ma co ninkali dodatkowo stresowac jak już jest biedactwo zalane łzami. Ściskam się Ninkali, wydaje mi się, że to wielce prawdopodobne, ze jeden kropeczek nie byl taki silny jak drugi. Dopóki beta rośnie to jest nadzieja
Tak, od razu mieliśmy IMSI, mój lekarz się w tańcu "nie pierdoli", ponadto za duzo u nas było czynników.
Pytam, gdyż my też możemy mieć imsi - zależy co się rozmrozi ...
Póki co icsi
-
Bea_ wrote:Tak Was czytam i przypomina mi się, co różni lekarze mawiają:"Jak Ty znajdziesz czas na dziecko?" Wkurza mnie to.
Kiedy już będzie dziecko, praca będzie na dalszym planie. Może nawet będę mogła już do niej nie chodzić. Póki dziecka nie ma, muszę pracy pilnować, żeby było na leczenie. A więc tym bardziej nie ma teraz opcji na utratę pracy. Koszty są ogromne. Mam wrażenie, że już poniosłam takie wydatki, że do osiemnastki mogłabym utrzymać. Tak więc trzymajcie kciuki, żebym się dobrze czuła, bo nie mogę zawalić roboty.
Bea,widzę w Twojej stopce, ze tez masz genotyp KIR AA. U mnie to na ten moment jedyna hipoteza co do przyczyny niepowodzeń. Co o tym mówi Twoj lekarz? Masz jakies leki na to do transferu?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:O rety
Pytam, gdyż my też możemy mieć imsi - zależy co się rozmrozi ...
Póki co icsiPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:A co strasznego jest w IMSI? przecież to tylko metoda dokładniejszej selekcji nasienia, to tylko zwiększa szansę. My mieliśmy 0% plemników a dzięki tej metodzie uzyskaliśmy 6/6 zdrowych zarodków.
nie imsi
-
Inka1985 - trochę nie na temat do ostatniego komentarza, ale przeczytałam dzisiejsze wątki i chciałam tylko napisać, że czuję duchowe pokrewieństwo
, jako przez 11 lat człowiek z warszawskich agencji, od roku dopiero po tej drugiej stronie (a w jedyną ciążę zaszłam jak postanowiłam zmienić pracę... i wzięli mnie w nowej w dwupaku, i byli mega tolerancyjni po tym jak straciłam i zniknęłam na miesiąc)
Tolerancyjna - współczuję, ale nie poddawaj się, 150 to nie takie duże dawki, ja miałam 300 w porywach do 375 (Menopur + Gonal) i wyhodowałam 6 i 7 komórek w dwóch procedurach więc też szału nie było. Może długi protokół i większe dawki leków zadziałają?tolerancyjna, inka1985, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ninkali, Waleczna, Buko lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyjaponka wrote:Inka1985 - trochę nie na temat do ostatniego komentarza, ale przeczytałam dzisiejsze wątki i chciałam tylko napisać, że czuję duchowe pokrewieństwo
, jako przez 11 lat człowiek z warszawskich agencji, od roku dopiero po tej drugiej stronie (a w jedyną ciążę zaszłam jak postanowiłam zmienić pracę... i wzięli mnie w nowej w dwupaku, i byli mega tolerancyjni po tym jak straciłam i zniknęłam na miesiąc)
No kochana, jeszcze się okaże, że w tej samej agencji pracowalyśmy, albo najdalej budynek obokSuper, ze udało Ci się tak poukładać sprawy i ze trafiłaś na ogarniętych ludzi w nowej pracy, to tylko dowód na to, że się da, nawet w tak wymagającej branży, gdzie człowiek powinien tryskac humorem, entuzjazmem i być na 200%
Mam nadzieję, ze niedługo też wszystko inne się poukłada. trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 21:46
Paulcia28, japonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:No kochana, jeszcze się okaże, że w tej samej agencji pracowalyśmy, albo najdalej budynek obok
Super, ze udało Ci się tak poukładać sprawy i ze trafiłaś na ogarniętych ludzi w nowej pracy, to tylko dowód na to, że się da, nawet w tak wymagającej branży, gdzie człowiek powinien tryskac humorem, entuzjazmem i być na 200%
korci Oj korci
a Wy może faktycznie się znacie? Świat jest mały
-
inka1985 wrote:No kochana, jeszcze się okaże, że w tej samej agencji pracowalyśmy, albo najdalej budynek obok
Super, ze udało Ci się tak poukładać sprawy i ze trafiłaś na ogarniętych ludzi w nowej pracy, to tylko dowód na to, że się da, nawet w tak wymagającej branży, gdzie człowiek powinien tryskac humorem, entuzjazmem i być na 200%
trzymam też za wysokie bety i ogólnie nudną ciążę
inka1985 lubi tę wiadomość