X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik kariotypu - kariotyp prawidłowy żeński :) czyli wszystko Ok ??

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    my też mrozaczków nie mamy. Plan jest taki, że pod koniec macierzyńskiego staramy się chwilę naturalnie (może będzie cud), a jak co do kliniki i wszystko od nowa.
    No to identyczne myślenie mamy :-)

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Onia - już po :) dziś gładko - ciach w 1 fałdkę ; ciach w2 ..tylko trafiłam w naczynko wrrr.. i to penem- więc nie miałam jak aspirować :/
    Ale ważne, że już po :)
    obym dziś lepiej się czuła po tym gonalu.. byle bez miski !!!

Onia - teraz mam jeszcze 2, a od jutra beda 3 zastrzyki :D moje biedne fałdki
    A Ty kochana co tam zapodajesz?

no to Ci zazdroszczę, że już po jak na dziś.
    Ja mam na razie tylko gonapeptyl.
    A nie wiem jak to się stało, ale ostatnio 5 kg mnie przybyło więc mam w co wbijać ;P

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam wynik kariotypu - kariotyp prawidłowy żeński :) czyli wszystko Ok ??
    wszystko ok! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    wszytko ok! :-)
    Dziękuje -Ufff ;) chociaż coś!
    Tylko wyniki mojego M - wciąż nie ma.. oby było Ok !

Onia
    A po gona dobrze się czujesz ? Nie masz menopauzy wersja hard ?? :)

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie mile słowa. Dużo się tutaj dzisiaj dzieje.
    Czuje się tak średnio. Boli mnie podbrzusze, obserwuje się, dużo pije i dieta wysokobialkowa.
    Tolerancyjna jest mi bardzo przykro, tym bardziej, że mamy takie same problemy i również byłam tak samo stymulowana. Menopur i cetrotide. Życzę Ci kochana dużo sił, wiem, ze na początku jest ciężko, ale musimy walczyć o szczęście i trzymam kciuki juz za dalsze szybkie i pozytywne starania.

Buki miło Cię usłyszeć☺Rosniecie ☺
    Gratuluję finezja. Bardzo dobra wiadomość.
    Jeśli chodzi o temat, który został głośno poruszony, a mianowicie o piriorytetach życiowych. Powiem krótko i myślę że każda z nas tak myśli. Dla mnie Rodzina to wartość najważniejsza. Podporządkowane jest wszystko to dla tego, że bardzo nam zależy, szczęście i spełnienie jako kobiety, matki i żony. O niczym innym nie marze. Zbyt długo juz czekamy. Jestem na zwolnieniu od początku stymulacji, poświęcam się totalnie. Zawsze mówiłam ze będę pracować tak długo jak będę mogła, lecz los zdecydował inaczej. Droga do macierzyństwa w moim wydaniu jest bardzo kreta i trudna. Robie wszystko co mogę. Kocham swoją pracę, w której się spełniam, ale no trudno nie sama praca żyję człowiek. Wiadomo, nie ma co ukrywać, koszta są przogromne. Stymulacja, procedura, leki, sama już niewiem co to będzie bo nie mamy środków, ale walczę bo musze!!!Wiem ; ze warto! !!wierze w to mocno☺

inka1985, Paulcia28, MonikA_89!, Buko, Bajka_88 lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za taki chaos w poście, ale jestem jeszcze taka kopnieta po narkozie. Natłok przemyśleń ☺

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( mam wynik bety... słabo urosła... 313,13 w 10dpt, a w 8 dpt była 231,99.... to koniec....

• Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    świetna rada, jakbyśmy teraz przy każdej nerwowej sytuacji piły drinki to już część z nas siedziała w klubie AA ;-) A co z mieszaniem leków i alkoholu? Ja przed punkcją nie piłam bo się bałam właśnie, żeby alkohol nie osłabił działania leków. Chociaż miałam ochotę i to wielką ;-)
    Doktor powiedział że to są zwykle leki i alkohol nie ma na nie wpływu. Banalne leki. Oczywiście nie słucham go i nie piję. Ale takie rady dostaje się w klinice leczenia niepłodności.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tylko spokojnie. Jak się czujesz? Kiedy podajesz betę lekarzowi, z jakiego dnia? Nie łam się, skontaktuj się z lekarzem. ❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna - odpocznij !! Mam nadzieje że szybko będzie Ok - powiedz szczerze jak zniosłas całość stymulacji i tą punkcję ?
    Ja też źle znoszę stymulację - mam dużo skutków ubocznych. Dlatego rozważam to zwolnienie ...

rozmawiałam teraz z Tatà- powiedział mi coś w punkt - jeżeli masz watpliwości / wątpisz / chcesz się wycofać -wróć do początku i przypomnij sobie czemu to robisz :) No i dodał że jeżeli w pracy nie zrozumieją / zwolnią mnie itp to znaczy, że na mnie nigdy nie zaslugiwali :)
    Kocham Mojego Tate !

Z Mama tak nie pogadam jak z Nim. No i on mnie od początku wspiera (tylko moi rodzice wiedza).

• Onia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dziękuje -Ufff ;) chociaż coś!
    Tylko wyniki mojego M - wciąż nie ma.. oby było Ok !

Onia
    A po gona dobrze się czujesz ? Nie masz menopauzy wersja hard ?? :)

Na razie zapodałam jeden tylko, ale raczej nie odczuwam nic.
    Zmęczona to ogólnie jestem ; bo ciepło, bo praca - więc ten objaw się nie liczy.
    Troche mnie jajnik dzisiaj czułam momentami, podczas jazdy samochodem zauważyłam , że koncentracja nie ta....
    Ale jakieś zawroty, ból głowy, mdłości - wcale. Ale wole nie chwalić dnia przed zachodem :P

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    :( mam wynik bety... słabo urosła... 313,13 w 10dpt, a w 8 dpt była 231,99.... to koniec....
    Ninkali - dzwon pilnie do lekarza - może luteina / jakiś leki - cokolwiek !??
    :( ... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego gina nie ma do 17.06.

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Waleczna - odpocznij !! Mam nadzieje że szybko będzie Ok - powiedz szczerze jak zniosłas całość stymulacji i tą punkcję ?
    Ja też źle znoszę stymulację - mam dużo skutków ubocznych. Dlatego rozważam to zwolnienie ...

rozmawiałam teraz z Tatà- powiedział mi coś w punkt - jeżeli masz watpliwości / wątpisz / chcesz się wycofać -wróć do początku i przypomnij sobie czemu to robisz :) No i dodał że jeżeli w pracy nie zrozumieją / zwolnią mnie itp to znaczy, że na mnie nigdy nie zaslugiwali :)
    Kocham Mojego Tate !

Z Mama tak nie pogadam jak z Nim. No i on mnie od początku wspiera (tylko moi rodzice wiedza).

Kochana, masz super tate , aż się wzruszyłam.
    Posłuchaj go, bo to musi być naprawdę mądry i dobry człowiek :)

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:

Zadzwoń do kliniki niech z innych skontaktują, koniecznie!

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Na razie zapodałam jeden tylko, ale raczej nie odczuwam nic.
    Zmęczona to ogólnie jestem ; bo ciepło, bo praca - więc ten objaw się nie liczy.
    Troche mnie jajnik dzisiaj czułam momentami, podczas jazdy samochodem zauważyłam , że koncentracja nie ta....
    Ale jakieś zawroty, ból głowy, mdłości - wcale. Ale wole nie chwalić dnia przed zachodem :P
    No to wyobraź sobie - 1 noc nic nie spałam - palpitacje, dreszze, zimno gorąco , poty (zlewa mnie), jakieś leki, szum..
    Włączyłam gonal i doszły mdłości :( plus kręci sie w głowie i nie mogę prosto chodzić (ale to może być już niewyspanie bo od pon nie spałam ani razu normalnie)... jajników nie czuje ...
    Menopauza to koszmar :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Dzwon do kliniki - zastępstwo musi być- nie czekaj bo może jakieś leki dadza i uratują maleństwo !!!
    Proszę - dzwon - albo szpital / sor- nie wiem :(

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:

Kocham Mojego Tate !

Jeśli chodzi o stymulację, to przebiegła nawet spokojnie. Ja przy stymulacja gorzej się czułam, ponieważ miałam problemy z prolaktyna i tsh. Punkcja, wiadomo denerwowałam się czy będzie wszystko w porządku ile będzie komórek i jak zniose narkoze. Boli mnie brzuch, ale czego się nie robi dla maluszka❤
    Uważam , że Twój Tatuś powiedział bardzo dobrze i fajnie, że macie wsparcie od bliskich, jest to bardzo ważne.
    Ciasteczko wierze, w Ciebie !Dasz rade!Weź się w garść, Cycki do przodu i do boju!

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Onia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No to wyobraź sobie - 1 noc nic nie spałam - palpitacje, dreszze, zimno gorąco , poty (zlewa mnie), jakieś leki, szum..
    Włączyłam gonal i doszły mdłości :( plus kręci sie w głowie i nie mogę prosto chodzić (ale to może być już niewyspanie bo od pon nie spałam ani razu normalnie)... jajników nie czuje ...
    Menopauza to koszmar :)

Czytam na bieżąco co piszesz na forum , ty i inne dziewczyny więc była przerażona jak napisałaś o swoich objawach. Paskudnie , że te leki tak na ciebie działają ,ale dasz rade!

c5c9c0e3f3.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ