In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
morganaa wrote:my też mrozaczków nie mamy. Plan jest taki, że pod koniec macierzyńskiego staramy się chwilę naturalnie (może będzie cud), a jak co do kliniki i wszystko od nowa.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
ciasteczko82 wrote:Onia - już po
dziś gładko - ciach w 1 fałdkę ; ciach w2 ..tylko trafiłam w naczynko wrrr.. i to penem- więc nie miałam jak aspirować
Ale ważne, że już po
obym dziś lepiej się czuła po tym gonalu.. byle bez miski !!!
Onia - teraz mam jeszcze 2, a od jutra beda 3 zastrzykimoje biedne fałdki
A Ty kochana co tam zapodajesz?
no to Ci zazdroszczę, że już po jak na dziś.
Ja mam na razie tylko gonapeptyl.
A nie wiem jak to się stało, ale ostatnio 5 kg mnie przybyło więc mam w co wbijać ;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za wszystkie mile słowa. Dużo się tutaj dzisiaj dzieje.
Czuje się tak średnio. Boli mnie podbrzusze, obserwuje się, dużo pije i dieta wysokobialkowa.
Tolerancyjna jest mi bardzo przykro, tym bardziej, że mamy takie same problemy i również byłam tak samo stymulowana. Menopur i cetrotide. Życzę Ci kochana dużo sił, wiem, ze na początku jest ciężko, ale musimy walczyć o szczęście i trzymam kciuki juz za dalsze szybkie i pozytywne starania.
Buki miło Cię usłyszeć☺Rosniecie ☺
Gratuluję finezja. Bardzo dobra wiadomość.
Jeśli chodzi o temat, który został głośno poruszony, a mianowicie o piriorytetach życiowych. Powiem krótko i myślę że każda z nas tak myśli. Dla mnie Rodzina to wartość najważniejsza. Podporządkowane jest wszystko to dla tego, że bardzo nam zależy, szczęście i spełnienie jako kobiety, matki i żony. O niczym innym nie marze. Zbyt długo juz czekamy. Jestem na zwolnieniu od początku stymulacji, poświęcam się totalnie. Zawsze mówiłam ze będę pracować tak długo jak będę mogła, lecz los zdecydował inaczej. Droga do macierzyństwa w moim wydaniu jest bardzo kreta i trudna. Robie wszystko co mogę. Kocham swoją pracę, w której się spełniam, ale no trudno nie sama praca żyję człowiek. Wiadomo, nie ma co ukrywać, koszta są przogromne. Stymulacja, procedura, leki, sama już niewiem co to będzie bo nie mamy środków, ale walczę bo musze!!!Wiem ; ze warto! !!wierze w to mocno☺inka1985, Paulcia28, MonikA_89!, Buko, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Sorki za taki chaos w poście, ale jestem jeszcze taka kopnieta po narkozie. Natłok przemyśleń ☺👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:świetna rada, jakbyśmy teraz przy każdej nerwowej sytuacji piły drinki to już część z nas siedziała w klubie AA
A co z mieszaniem leków i alkoholu? Ja przed punkcją nie piłam bo się bałam właśnie, żeby alkohol nie osłabił działania leków. Chociaż miałam ochotę i to wielką
-
Kochana tylko spokojnie. Jak się czujesz? Kiedy podajesz betę lekarzowi, z jakiego dnia? Nie łam się, skontaktuj się z lekarzem. ❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualnyWaleczna - odpocznij !! Mam nadzieje że szybko będzie Ok - powiedz szczerze jak zniosłas całość stymulacji i tą punkcję ?
Ja też źle znoszę stymulację - mam dużo skutków ubocznych. Dlatego rozważam to zwolnienie ...
rozmawiałam teraz z Tatà- powiedział mi coś w punkt - jeżeli masz watpliwości / wątpisz / chcesz się wycofać -wróć do początku i przypomnij sobie czemu to robiszNo i dodał że jeżeli w pracy nie zrozumieją / zwolnią mnie itp to znaczy, że na mnie nigdy nie zaslugiwali
Kocham Mojego Tate !
Z Mama tak nie pogadam jak z Nim. No i on mnie od początku wspiera (tylko moi rodzice wiedza).
-
ciasteczko82 wrote:Dziękuje -Ufff
chociaż coś!
Tylko wyniki mojego M - wciąż nie ma.. oby było Ok !
Onia
A po gona dobrze się czujesz ? Nie masz menopauzy wersja hard ??
Na razie zapodałam jeden tylko, ale raczej nie odczuwam nic.
Zmęczona to ogólnie jestem ; bo ciepło, bo praca - więc ten objaw się nie liczy.
Troche mnie jajnik dzisiaj czułam momentami, podczas jazdy samochodem zauważyłam , że koncentracja nie ta....
Ale jakieś zawroty, ból głowy, mdłości - wcale. Ale wole nie chwalić dnia przed zachodem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Waleczna - odpocznij !! Mam nadzieje że szybko będzie Ok - powiedz szczerze jak zniosłas całość stymulacji i tą punkcję ?
Ja też źle znoszę stymulację - mam dużo skutków ubocznych. Dlatego rozważam to zwolnienie ...
rozmawiałam teraz z Tatà- powiedział mi coś w punkt - jeżeli masz watpliwości / wątpisz / chcesz się wycofać -wróć do początku i przypomnij sobie czemu to robiszNo i dodał że jeżeli w pracy nie zrozumieją / zwolnią mnie itp to znaczy, że na mnie nigdy nie zaslugiwali
Kocham Mojego Tate !
Z Mama tak nie pogadam jak z Nim. No i on mnie od początku wspiera (tylko moi rodzice wiedza).
Kochana, masz super tate , aż się wzruszyłam.
Posłuchaj go, bo to musi być naprawdę mądry i dobry człowiek -
nick nieaktualnyOnia wrote:Na razie zapodałam jeden tylko, ale raczej nie odczuwam nic.
Zmęczona to ogólnie jestem ; bo ciepło, bo praca - więc ten objaw się nie liczy.
Troche mnie jajnik dzisiaj czułam momentami, podczas jazdy samochodem zauważyłam , że koncentracja nie ta....
Ale jakieś zawroty, ból głowy, mdłości - wcale. Ale wole nie chwalić dnia przed zachodem
Włączyłam gonal i doszły mdłościplus kręci sie w głowie i nie mogę prosto chodzić (ale to może być już niewyspanie bo od pon nie spałam ani razu normalnie)... jajników nie czuje ...
Menopauza to koszmar -
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Waleczna - odpocznij !! Mam nadzieje że szybko będzie Ok - powiedz szczerze jak zniosłas całość stymulacji i tą punkcję ?
Kocham Mojego Tate !
Jeśli chodzi o stymulację, to przebiegła nawet spokojnie. Ja przy stymulacja gorzej się czułam, ponieważ miałam problemy z prolaktyna i tsh. Punkcja, wiadomo denerwowałam się czy będzie wszystko w porządku ile będzie komórek i jak zniose narkoze. Boli mnie brzuch, ale czego się nie robi dla maluszka❤
Uważam , że Twój Tatuś powiedział bardzo dobrze i fajnie, że macie wsparcie od bliskich, jest to bardzo ważne.
Ciasteczko wierze, w Ciebie !Dasz rade!Weź się w garść, Cycki do przodu i do boju!👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
ciasteczko82 wrote:No to wyobraź sobie - 1 noc nic nie spałam - palpitacje, dreszze, zimno gorąco , poty (zlewa mnie), jakieś leki, szum..
Włączyłam gonal i doszły mdłościplus kręci sie w głowie i nie mogę prosto chodzić (ale to może być już niewyspanie bo od pon nie spałam ani razu normalnie)... jajników nie czuje ...
Menopauza to koszmar
Czytam na bieżąco co piszesz na forum , ty i inne dziewczyny więc była przerażona jak napisałaś o swoich objawach. Paskudnie , że te leki tak na ciebie działają ,ale dasz rade!