X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Witaj Kuczka :) podczytywałam Cię na wątku 2017 ;) Napisz coś więcej na temat transferu - jak to wygląda, czy dostaje się zwolnienie?
    A No hej :) odnośnie zwolnienia to kwestia dogadania się z lekarzem- moj nie robi z tym problemu. Na punkcje zdecydowanie dzień wolny( urlop albo zwolnienie), bo po narkozie samopoczucie może być różne. Transfer jest bezbolesny, trwa chwilkę, następnie trzeba odlezec 20-30 minut i do domku. Odbywa się bez znieczulenia, ale za to z pełnym pęcherzem :p w razie pytań służę pomocą :) dziś jadę męczyć doktorka o crio- bo w tym temacie to jakoś słabo u mnie z wiadomościami :p

l22no7esmo71wm6e.pngl22no7esmqts28td.png

PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia8211 wrote:
    Ja mam miec w piatek , a jutro bede wszystko wiedziala.

no to trzymam kciuki żeby tak tez było :)
    ile jajeczek wyhodowałas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek mam pukcje a w poniedzialek bede miala podawany transfer. Mam 5 ale mam tez torbiele , ktore przy okazji beda mi tez wysysac za jednym razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia8211 wrote:
    W piatek mam pukcje a w poniedzialek bede miala podawany transfer. Mam 5 ale mam tez torbiele , ktore przy okazji beda mi tez wysysac za jednym razem.
    kochana, ja już po pobieraniu. nie było tak źle, poł godziny przed zabiegiem dostałam zastrzyk z morfiny w pośladek i czopek. w pełni świadoma wszystkego rozpoczęliśmy pobieranie. Ból oceniam na 1,5 w skali od 1 do 10 :) bolało tylko 2sekundowe ukłucie w jajnik a reszta już poszła.

teraz tak : mamy 16 pięknych jajeczek :)
    jutro mam dzwonic zeby się dowiedziec ile sie zapłodniło. transfer prawdopodbnie w wigilie :D <3

asia8211 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka - Ja bede miala pod pelnym znieczuleniem (uspia mnie na pol godziny).
    To duzo wychodowalas jajeczek :). Teraz zeby sie jak najwiecej zaplodnilo.
    Bedziesz dawac mrozic?

P.S.
    Ile masz lat?

• BeladonnaBeladonna Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny a jestem dziś po wizycie w klinice,zaczynamy w pierwszej połowie stycznia.Pan Dr. po moim wyniku AMH obrał taktykę działania tak:w kolejnym cyklu stymulacja i pobranie komórek a w następnym transfer.A dla tego tak,bo mam dość duża rezerwę i groźi mi hiperstymulacja.I bezpiecznie będzie rozłożyć to na dwa cykle.Pozatym Dr mnie podniósł na duchu ,bo powiedział nam że mamy być spokojni ,bo mamy bardzo duże szanse na ciążę

2015 Hsg (jajowody drożne)
    2016 Hasimoto,Hiperprolaktyna ,Guz (prawdopodobnie mięsniak)
    09.2017 Laparoskopia i usunięcie 2 mieśniaków -1 jajowód niedrozny
    12.2017 Przygotowywania ,wstępne badania do in vitro
    05.01.2018 start krótki protokół IVF
    17.01 2018 punkcja (13 komórek -zostaje 11 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia8211 wrote:
    agaafabka - Ja bede miala pod pelnym znieczuleniem (uspia mnie na pol godziny).
    To duzo wychodowalas jajeczek :). Teraz zeby sie jak najwiecej zaplodnilo.
    Bedziesz dawac mrozic?

P.S.
    Ile masz lat?

miesiąc temu skończyłam 30 lat :)
    z tego co wiem do chyba wszystkich nawet nie będą zapładniać. za to podpisałam zgodę na zamrożenie.
    czekam do jutra jak na szpilkach żeby się dowiedzieć ile zapłodnionych i jak się dzielą. w wigilię ma byc transsfer jak wszystko będzie ok :) mam nadzieję że doczekam się mojego świątecznego bąbelka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty mlodziutka jestes. bo czytalam Twoje posty i dlatego sie pytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia8211 wrote:
    To Ty mlodziutka jestes. bo czytalam Twoje posty i dlatego sie pytam.
    Dziękuję :) ale powoli z sił zaczyna się opadać więc najwyższa pora na jakiegoś malucha. Tym bardziej że już 2 lata czekamy z miesiąca na miesiąc. Jakby się wcześniej wiedziało że taka trudność będzie to byśmy się w ogóle nie zabezpieczali ;) mam nadzieję że już bliżej jak dalej. A Ty ile masz lat? Masz już jakieś dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 35 lat. Niestety nie mam dzieci :(.Z mezem znamy sie prawie 5 lat bedzie w styczniu.My sie nigdy nie zabezpieczalismy.
    A chodzilam do ginekologa to on jakies eksperymenty na mnie przeprowadzal. To tabletki jakies zele i nic. Moj maz tez ma problemy z nasieniem jak u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 00:28

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka to jesteśmy prawie w tym samym wieku, ja w czerwcu skończę 30 i to 30 zaczyna mnie przerażać

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia8211 wrote:
    Ja mam 35 lat. Niestety nie mam dzieci :(.Z mezem znamy sie prawie 5 lat bedzie w styczniu.My sie nigdy nie zabezpieczalismy.
    A chodzilam do ginekologa to on jakies eksperymenty na mnie przeprowadzal. To tabletki jakies zele i nic. Moj maz tez ma problemy z nasieniem jak u Ciebie.

My w zasadzie też bez jakis extra zabezpieczeń Ale nigdy do końca ;) A tu po roku starań nic. Zrobiliśmy badania i wyszło szydło z worka ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patylka wrote:
    agaafabka to jesteśmy prawie w tym samym wieku, ja w czerwcu skończę 30 i to 30 zaczyna mnie przerażać
    Ponoć życie zaczyna się po 30stce i się tego trzymam. W ogóle nie czuje tego czasu, cały czas myślę że mam 25 lat i niech tak zostanie :) Tobie życzę też takiego poczucia czasu :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam ogromnego stresa.. O 11 30 mam dzwonić do laboratorium z pytaniem ile się zaplodniło komórek czy w ogóle się zaplodniły .. trzymajcie proszę kciuki <3

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:05

13.06.2017 hydrotubacja
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez dzisiaj czekam na telefon z kliniki z informacją ile udało się zapłodnić, w sobotę miałam punkcję i ten tydzień jest najdłuższy w moim życiu.. Strasznie sie stresuje czy w ogóle udało się uzyskać choć jeden zarodek

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja już wiem :)
    Z 16 jajeczek zaplodnili 12. Z czego 10 rośnie super A 2 troszkę mniej ale dają radę :) transfer w wigilię o 12:00 <3

Happy

niezapominajka2017, BeladonnaBeladonna, Madzialenka29 lubią tę wiadomość

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wieści :-) Wigilię spędzicie już we 3
    Marzenka jeszcze czekamy na dobre wieści od Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 12:15

13.06.2017 hydrotubacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patylka wrote:
    Wspaniałe wieści :-) Wigilię spędzicie już we 3
    Marzenka jeszcze czekamy na dobre wieści od Ciebie :)
    A nawet w 4ke bo mamy już jedno dziecię szare 4ro nożne:D

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z 6 komórek zapłodniło się 5, z czego 4 dobrze rokujące :) ten 5 słabszy ale też daje rade, wszystkie w stadium blastocysty więc super :)
    agaafabka Twój wynik jest wręcz imponujący :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 13:21

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ