In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
inka1985 wrote:Wybaczcie, nie mogłam Wam powiedzieć, ta zła kobieta mi zabroniła
nie lubię swoich urodzin a już okrągłe przyprawiają mnie o dreszcze
zresztą ósemka dała mi tak czadu w urodziny że najchętniej to bym sobie drinka na znieczulenie wypila ale ja alkoholu nie piję, musiałam się tabletka ratować.
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyjaponka wrote:Inka1985 i chyba Agata z 89 w nicku (?) - szanse na serduszka są, u mnie było 28 dni po inseminacji a IV jest jednak do przodu o wiek zarodków, tak więc trzymam kciuki
Inka rozumiem, że fundujesz nam wieczór pełen emocji
? I gratuluję szefa, ja się przy ciąży i stracie przekonałam jakie to ważne mieć wsparcie.
tak, to bardzo ważne, żeby w pracy ludzie wspierali, i jak jest dobrze i jak jest źle (oby nie było źle), jeszcze tylko muszę mu wyperswadować chęć podzielenia się ze wszystkimi nowiną hahaha, chociaz moja ciąza byla by dobrym argumentem podczas wiecznych kłótni o klimatyzację w pokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:33
Waleczna, japonka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Tylko nie zła
nie lubię swoich urodzin a już okrągłe przyprawiają mnie o dreszcze
zresztą ósemka dała mi tak czadu w urodziny że najchętniej to bym sobie drinka na znieczulenie wypila ale ja alkoholu nie piję, musiałam się tabletka ratować.
Kochana życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. Reszta przyjdzie sama jak to się mówi. Sto latWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:35
Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Ooo i ja i Ja ! też Karolina Jestem
Dzisiaj 18dpt Beta 5262
Cichutko się cieszę, ale mam pytanie wiem że kilkanaście stron temu pisałyście jak oblicza się tydzień ciąży po transferze czy możecie mi przypomnieć bo nie potrafię tego odkopać;(
inka1985, morganaa, Paulcia28, Waleczna, Marzena1991, Bajka_88, KasiaŁódź, moniczka2601, Kicis36, asienka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFinezja_k wrote:Ooo i ja i Ja ! też Karolina Jestem
Dzisiaj 18dpt Beta 5262
Cichutko się cieszę, ale mam pytanie wiem że kilkanaście stron temu pisałyście jak oblicza się tydzień ciąży po transferze czy możecie mi przypomnieć bo nie potrafię tego odkopać;(jesli miałaś invitro na cyklu sztucznym, to oblicza się 14 dni do tyłu od dnia punkcji, i ten dzien uznajesz jako początek cyklu, w którym się udało
na późniejszym etapie lekarz to zweryfikuje opierając sie o obraz usg, ale to zazwyczaj jest +/- 2-3 dn, bo w naszym wypadku nie za wiele można się pomylić, bo wszystko pod kontrola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:42
-
inka1985 wrote:Finezyjna Karolino! gratuluję
jesli miałaś invitro na cyklu sztucznym, to oblicza się 14 dni do tyłu od dnia punkcji, i ten dzien uznajesz jako początek cyklu, w którym się udało
na późniejszym etapie lekarz to zweryfikuje opierając sie o obraz usg, ale to zazwyczaj jest +/- 2-3 dn, bo w naszym wypadku nie za wiele można się pomylić, bo wszystko pod kontrola
Ja miałam criotransfer blastocysty na cyklu sztucznym czyli co jak i gdzie?ja wizytę mam za 2 tyg dopiero a nic nie wiem ajjj
-
Waleczna wrote:Urywaja mi się posty niestety
Kochana życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. Reszta przyjdzie sama jak to się mówi. Sto latWaleczna lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Finezja_k wrote:Ooo i ja i Ja ! też Karolina Jestem
Dzisiaj 18dpt Beta 5262
Cichutko się cieszę, ale mam pytanie wiem że kilkanaście stron temu pisałyście jak oblicza się tydzień ciąży po transferze czy możecie mi przypomnieć bo nie potrafię tego odkopać;(Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Finezja_k wrote:Kurczę ja to się tu gubie jeszcze i potracona jestem tych tematach haha
Ja miałam criotransfer blastocysty na cyklu sztucznym czyli co jak i gdzie?ja wizytę mam za 2 tyg dopiero a nic nie wiem ajjj
GratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:54
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyFinezja_k wrote:Kurczę ja to się tu gubie jeszcze i potracona jestem tych tematach haha
odejmij kolejne 14 dni i to będzie termin Twojej "ostatniej miesiączki" - 15 maja
Tak mi się przynajmniej wydaje, ekspertem nie jestem, ponadto dobra z matmy tez nie, ale wychodzi mi na to, że to jakiś 5 tydzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:04
-
inka1985 wrote:Nooo, to od dnia transferu odejmij sobie 5 dni (rozumiem, że tyle miała blastka) czyli od 2 czerwca idziemy w tyl 5 dni i mamy 29 maja
odejmij kolejne 14 dni i to będzie termin Twojej "ostatniej miesiączki" - 15 maja
Tak mi się przynajmniej wydaje, ekspertem nie jestem
dziękuję bardzo i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ✊
inka1985 lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Nooo, to od dnia transferu odejmij sobie 5 dni (rozumiem, że tyle miała blastka) czyli od 2 czerwca idziemy w tyl 5 dni i mamy 29 maja
Tak mi się przynajmniej wydaje, ekspertem nie jestem, ponadto dobra z matmy tez nie, ale wychodzi mi na to, że to jakiś 5 tydzien
Waleczna lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Ale Ty zdolna jesteś :-* Mam popcorn zrobić w oczekiwaniu na Twoje usg??? Żebym miała zajęcie i nie stresowala się
btw. ponoć popcorn poprawia płodność, ale nam to już chyba niepotrzebne
Jeszcze godzina i parę minut... tik - tak - tik - takPaulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość
-
Wiecie co? Tak sobie Was czytam i czytam kurna zazdroszczę Wam tych stymulacji i tego martwienia się. Już nie mogę doczekać się kolejnej procedury. Niestety muszę trochę poczekać
Ale maruda mi się włączyła chyba mnie ciasteczko82 zaraziłaciasteczko82 lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Jedziesz z tym mała
btw. ponoć popcorn poprawia płodność, ale nam to już chyba niepotrzebne
Jeszcze godzina i parę minut... tik - tak - tik - takPaulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Wiecie co? Tak sobie Was czytam i czytam kurna zazdroszczę Wam tych stymulacji i tego martwienia się. Już nie mogę doczekać się kolejnej procedury. Niestety muszę trochę poczekać
Ale maruda mi się włączyła chyba mnie ciasteczko82 zaraziłae_mil_ka lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Wiecie co? Tak sobie Was czytam i czytam kurna zazdroszczę Wam tych stymulacji i tego martwienia się. Już nie mogę doczekać się kolejnej procedury. Niestety muszę trochę poczekać
Ale maruda mi się włączyła chyba mnie ciasteczko82 zaraziła
Trzymaj się kochana, korzystaj, znajdź sobie COŚ do cieszenia się w tym czasie, bo obie wiemy, ze te nasze radości to są takie trochę grubymi nićmi szyte, bo i dużo obaw jest i trochę ograniczeń, więc korzystaj z wolnościdla mnie paradoksalnie okres kiedy się nie staraliśmy (antyki) byl bardzo beztroski i tak do tego podeszłam, bo jakbym odliczała dni do stumulacji, to bym zwariowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:22
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFarelka wrote:Laski wy macie takie tempo że ja zupełnie za wami nie nadążam !!! Szok . Chyba się odzwyczailam ;p
ponadto ja dziś jestem maniakalnie zaangazowana, bo tak mi czas szybciej mija hahaha
Dobra laski, ruszam dupę z kanapy i powoli wyruszam na podbój świataWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:28
Paulcia28, Waleczna, MAALINKAA, Farelka lubią tę wiadomość