X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wtedy mam 21 :) ha ha :)
    Kurczę ucina mi posty ...
    Wrrr

No cholera - mogę tylko edytować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    O Aife- to masz dobrze :) to niech odpoczną i wtedy ruszasz z kopyta !!!

Inka - czuje że jednak bijesz do mnie ... prawda ?
    Czy się mylę ? ;) bo ja panikara jestem !!!!!!boze ucina mi posty ..
    Panikara i realistka :) ale pozytywna

Lofciam ❤️
    hahaha Ty już nie kombinuj, prawda jest taka, że obie z morganą mamy czasem ochotę Ci nakopać, co zreszta słownie robimy, więc poprostu zauważyłam pokrewieństwo dusz :D ale przeciez nic do Ciebie nie mam bejbe <3

ciasteczko82, morganaa lubią tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja już bym chciała mieć dzidzie w brzuszku a tu tyle jeszcze przedemną :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    hahaha Ty już nie kombinuj, prawda jest taka, że obie z morganą mamy czasem ochotę Ci nakopać, co zreszta słownie robimy, więc poprostu zauważyłam pokrewieństwo dusz :D ale przeciez nic do Ciebie nie mam bejbe <3
    Oj ❤️
    Zgadzam się - sama bym sobie nakopała :) !!!! I to nie raz !

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja myślę, że wszystkie te emocje i ceregiele sa potrzebne, wiecie to jak z pierwszą miłością i "odpisze czy nie odpisze?" ;) Wszystkie te obawy maja swój sens, bo potem człowiek jest turboszczesliwy, więc ciesz się każdym etapem, bo przybliża Cię do najlepszego momentu w życiu, oczywiście przeplatanego sennością, mdłościami, puchnącymi nogami i wzdęciami, ale co tam hahaha

ciasteczko82, Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A jaki masz etap teraz?
    :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    A jaki masz etap teraz?
    :)
    dopiero 2 dzień biore gonapeptyl wiec jeszcze 12 dni i dopiero stymulacja. do niedzieli mam ovulastan (tabl anty) po nich pewnie jakiś okres bedzię. 2 lipca jade po leki na stymulację, moj gin mówiła że do 20 lipca już bedzie po transferze. Ale mam nadzieje że żadna hiperstymulacja ani nic nie wystapi u mnie, no i jajka będą dobre.

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Ja myślę, że wszystkie te emocje i ceregiele sa potrzebne, wiecie to jak z pierwszą miłością i "odpisze czy nie odpisze?" ;) Wszystkie te obawy maja swój sens, bo potem człowiek jest turboszczesliwy, więc ciesz się każdym etapem, bo przybliża Cię do najlepszego momentu w życiu, oczywiście przeplatanego sennością, mdłościami, puchnącymi nogami i wzdęciami, ale co tam hahaha
    uwielbiam etap ciąży, moja pierwsza była wspaniała, latałam jak fryga, nic mnie nie bolało, wyglądałam jak laska z brzuszkiem tylko, przez całą ciążę przytyłam 7-8 kg, poród ekspresowy :)

Paulcia28, Waleczna, inka1985, ciasteczko82, MagNolia55 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    O mnie zapomnialas malpo, też bym chętnie jej tyłek skopala :-P
    Jestem z Ciebie dumna mordko Ty moja <3 a szef elegancko zareagował, nie to co mój focha strzelił hehehe. Odliczamy razem z Tobą <3 dwa bąbelki <3 <3

Ps. Dużo Karolin tutaj mamy a Pauline to chyba tylko jedna, no chyba że nasza Paula to też Paulina :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:04

ciasteczko82, inka1985 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie startowej. Od 2dc stymulacja. Czyli za 2 tyg zaczynamy zabawę. Łeb jak sklep mam. Cieszę się, że Was mam, bo od lekarza to wiele się nie dowiedziałam. Ale grunt, żeby był skuteczny. Na razie to wszystko jest przerażające... Ale widzę, że dajecie radę, dam i ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:05

ciasteczko82, inka1985, Paulcia28, Bajka_88, Aife lubią tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    O mnie zapomnialas malpo, też bym chętnie jej tyłek skopala :-P
    Jestem z Ciebie dumna mordko Ty moja <3 a szef elegancko zareagował, nie to co mój focha strzelił hehehe. Odliczamy razem z Tobą <3 dwa bąbelki <3 <3

Ps. Dużo Karolin tutaj mamy a Pauline to chyba tylko jedna, no chyba że nasza Paula to też Paulina :-P

Dobraaaa :) ustawcie się w kolejce do mojej pupy - ale ja pierwsza sobie nakopię ;)
    ❤️

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    uwielbiam etap ciąży, moja pierwsza była wspaniała, latałam jak fryga, nic mnie nie bolało, wyglądałam jak laska z brzuszkiem tylko, przez całą ciążę przytyłam 7-8 kg, poród ekspresowy :)
    No to życzę Ci powtórki z rozrywki :D a sobie takiego samego przyroostu wagi :P jednak kobiety to sa próźne hahaha

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    W ogóle to dziewczyny - zrobilam dziś "coming out", Paulcia kochana będziesz ze mnie dumna - powiedzialam szefowi :D

Byłam dziś taką amebą, że napisałam mu smsa (on pracuje w innym mieśie), że musze wcześniej wyjść z pracy bo sie kiepsko czuję. Zadzwonil do mnie potem spytać czy wszystko ok, czy to coś poważnego, bo w przyszłym tygodniu mamy wyjazd integracyjny, więc już nie miałam sumienia mu bajek opowiadać i kitu wciskać i mu poprostu powiedzialam :)

Pogratulował mi itd, serio się ucieszył wymyślił sobie, że to napewno wtedy jak bylam w Portugalii :D nie wyprowadziłam go z błędu, bo byliśmy 2 tyg przed procedurą, więc się nie doliczy, w końcu to facet... No i mówi że będą teraz o mnie dbali i że mam podpytac lekarza jak on widzi moją akwytność zawodową, bo znając mnie to nie chcę się zamienić w kulkę leżącą przez 9 miesięcy na kanapie, także po konsultacji mamy ustalić najbardziej dla mnie wygodną i bezpieczną formę pracy :) I jeszcze się śmiał, że już mi 2 tygodnie temu mówil, że nie jestem sobą i taki dumny "ja to mam nosa" hahahha, no ale lżej mi na sercu :)

teraz jeszcze to USG pioruńskie, odliczanie czas start: 3 godziny do usg :P

Super Inka maz naprawdę wyrozumialego szefa.
    Trzymam kciuki za usg no i żeby już szybciutko zlecial czas do wizyty.
    Uwielbiam Twój optymizm! !!!Jesteś mega pozytywna duszyczka

inka1985 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Jestem po wizycie startowej. Od 2dc stymulacja. Czyli za 2 tyg zaczynamy zabawę. Łeb jak sklep mam. Cieszę się, że Was mam, bo od lekarza to wiele się nie dowiedziałam. Ale grunt, żeby był skuteczny. Na razie to wszystko jest przerażające... Ale widzę, że dajecie radę, dam i ja ;)

Życzę powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:09

Luna131 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Super Inka maz naprawdę wyrozumialego szefa.
    Trzymam kciuki za usg no i żeby już szybciutko zlecial czas do wizyty.
    Uwielbiam Twój optymizm! !!!Jesteś mega pozytywna duszyczka
    OOO, to bardzo miłe <3 Zdradzę Wam w tajemnicy, że nie mam tego optymizmu we krwi, to coś nad czym pracowałam, więc da się zmienić swoją głowę i jestem na to żywym dowodem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:20

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Witaj w naszym zajebistym gronie :-) i w klubie ryczacych 30 bo ja też niecały tydzień temu skończyłam 30 :-P dasz radę z zastrzykami ,to tylko tak strasznie wygląda . Jeśli masz pytania bądź chcesz się wygadać to wal śmiało :-):-):-) dużo jajeczek życzę :-)

Paulcia28, szalona 30 a gdzie Picollooo nie poczestowalas nas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:15

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Podobnie chyba będziemy podchodzić do punkcji o transferu :)

Luna131 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Paulcia28, szalona 30 a gdzie Picollooo nie poczestowalas nas?
    Wybaczcie, nie mogłam Wam powiedzieć, ta zła kobieta mi zabroniła :P

Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    OOO, to bardzo miłe <3 Zdradzę Wam w tajemnicy, że nie mam tego optymizmu we krwi, to coś nad czym pracowałam, bo byłam jedynaczką, której stawiano bardzo wysokie poprzeczki w życiu a i krytyka mnie nie ominęła... też mam za sobą "ciasteczkowy" etap, kiedy wszystko negowałam, bo było przerażające, ale mam to za sobą, więc da się zmienić swoją głowę i jestem na to żywym dowodem

Super ❤nigdy się nie zmieniaj Kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:20

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • japonka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka1985 i chyba Agata z 89 w nicku (?) - szanse na serduszka są, u mnie było 28 dni po inseminacji a IV jest jednak do przodu o wiek zarodków, tak więc trzymam kciuki :) Inka rozumiem, że fundujesz nam wieczór pełen emocji ;)? I gratuluję szefa, ja się przy ciąży i stracie przekonałam jakie to ważne mieć wsparcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:27

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ