In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAguuula;2525 wrote:Dziewczyny, w krotkim protokole od kiedy bierzecie estrofem? Bo nie pamietam a nie dostałam jeszcze zalecenia...
Która jeszcze ma punkcję w przyszłym tygodniu? Oprócz mnie?Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Cześć.
Pytanko do Dziewczyn po punkcji - czy po punkcji zalecane jest zwolnienie lekarskie i leżenie czy można wrócić do pracy ?
Analogicznie - po transferze jak zalecają/ jak Wy zrobiłyście?
Dziękuje
Ja miałam punkcje w piątek,nie brałam zwolnienia,było ok.w poniedzialek mialam transfer i sama poprosiłam o zwolnienie na 2 tygodnie,nie chciałam ryzykować.Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko, ja też od punkcji przez 2 tygodnie byłam na urlopie. Lepiej dmuchać na zimne. Jak masz stresującą pracę to lepiej w domku odpoczywać
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
inka1985 wrote:Napewno wszystko będzie ok
pamiętaj, że 15:40 jest dużo wcześniej niż 20:20
Wiem, ale stresik i tak ogromny bez względu na godzinę
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Pytanko do Dziewczyn po punkcji - czy po punkcji zalecane jest zwolnienie lekarskie i leżenie czy można wrócić do pracy ?
Dziękuje
Dzień przed transferem poszłam do internisty bo byłam przeziebiona dostałam 3 dni zwolnienia i w tym czasie miałam transfer.
Wrociłam normalnie do pracy.Także przemyśl sobie jak to zaplanować.
Pozdrawiam i cieszę się że udało Ci się przezwyciężyć trudności i wyhodować pączki! -
Ciasteczko jeśli chodzi o punkcję to moje pierwsze dwa razy czułam się dobrze ale ten 3 to złe przeszłam miałam krwawienie przez 3 dni i bardzo bolał mnie brzuch i napewno nie dałabym rady pracować a po transferze nie chce ryzykować i lerzalam plackiem przez tydzień, nawet lekarz mi mówił ze ze względu na wiek moj lepiej dmuchać na zimne.
Byłam dziś u lekarza bardzo go lubię bo mi zawsze wszystko na spokojnie wytłumaczy, mówi że zarodki się nie przyjęły przez endomietrim w sensie za późno był transfer i ta faza lutera sprawiła ze endo już było złe dokrwiene( pewnie złe to opisałam nie wiem jak lepiej to ująć:)teraz jak dostanę @ mam od razu przyjść i zaczynam zastrzyki i będzie crio robienie ze strechingiem i to podobno wszystko w tym cyklu. A myślałam ze jak screching to trzeba czekać znowu na @.
Nie wiem pisałam czy nie ale ogromne gratki za dwa smoki !!!! -
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, w krotkim protokole od kiedy bierzecie estrofem? Bo nie pamietam a nie dostałam jeszcze zalecenia...
Która jeszcze ma punkcję w przyszłym tygodniu? Oprócz mnie?Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ja miałam punkcje w piątek,nie brałam zwolnienia,było ok.w poniedzialek mialam transfer i sama poprosiłam o zwolnienie na 2 tygodnie,nie chciałam ryzykować.
-
Dziękuje21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Terz właśnie 29 idę do lekarza i poproszę go o zwolnienie do transferu bo jestem chyba psychicznie rozbita... A w pracy jeszcze bardziej mnie dobijaja..21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Ja miałam punkcje w pt więc nie musiałam mieć zwolnienia bo był weekend ale czułam się dobrze. W pon była tragedia. Źle się czułam A to był dzień transferu więc i tak miałam urlop. Od wtorku zaczęłam normalnie chodzić do pracy (praca biurowa) żeby nie zwariować w domu czekając na efekty.
-
Lepiej wziąść zwolnienie po punkcji i odpocząć. Każda z nas inaczej odczuwa dolegliwości.
Jeśli chodzi o estrofrn to nie brałam, nie doradze niestety.
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Mi lekarz powiedział, że po punkcji absolutnie dzień wolny od pracy, a że miałam w piątek to oczywiście urlop i od tego dnia estrofen, lutinus i duphaston biorę co 8h.Endometrioza IV st.
ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️ -
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny za odp.
Muszę to przemyśleć bo 3 tyg zwolnienia to ich w tej mojej pracy szlag trafi (koleżanka była ponad msc po usunięciu torbieli, ale to jakoś przeszło). U mnie za 2 tyg które zapowiedziałam już kręcili nosempóki co jestem pierwszy tydzień na zwolnieniu (co przydało się jednak bo fizycznie bym nie dała rady).
Fakt, że mam taką stresująca prace to główny powód ..plus nadgodziny i ten pędw domu mogę normalnie jeść pić i dbam o to by sikać
w pracy często nic nie jadłam (pilam 1 kawe na 10-12 h) i nie było czasu nawet na siku bo ciagle coś.. i bywa że do wc szlam przed wyjściem do domu (po 11 godzinach pracy!!).. bardzo mnie eksploatują. Nawet to że będąc w domu jednak pracuje i cały czas jestem on line.. to moja wina bo tak ich nauczyłam plus to że mam 2 etaty w 1..
ale lubię pracować i nosi mnie teraz.. i oczywiście wyrzuty sumienia...
Inka a Ty jakie masz zalecenie przy bliźniaczej? -
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:
Inka a Ty jakie masz zalecenie przy bliźniaczej?
Na razie żyć i pracować normalnieale zagadałam z szefem, że chcialabym w pierwszym trymestrze skrócić sobie czas pracy do 6-7 godz (z 8, więc tak sumbolicznie), żeby mieć więcej czasu na odpoczynek i jakąś popołudniową drzemkę, bo będę wtedy bardziej efektywna. Zobaczymy co na to powie, bo narazie napisałam maila w tej sprawie i czekam na odp.
-
Ja nie brałam L4 ani przy punkcji ani transferach, ale jakoś się tak ułożyło, że kilka dni po punkcji było wolne, pamiętam, że źle się czułam jeszcze ok 4 dni. W dniu transferu miałam urlop. Przy pierwszej stracie ciąży wzięłam tydzień urlopu, ale zaraz za tydzień wyjechałam służbowo do Afryki gdzie pracuję po 15 h dziennie, razem z moim mężem i lekarzem uznaliśmy, że dobrze mi to zrobi i rzeczywiście tak było.
Dla mnie praca jest odskocznią i to w pracy się mniej stresuję niż jakbym miała leżeć w domu i myśleć. Ale uważam, że trzeba zdecydować tak żeby dla nas było lepiej, a nie dla szefa.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny