In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Waleczna wrote:Kurcze to może też nie będę brac, żeby nie zaszkodziło. Melissa to jak najbardziej w końcu to zioła ☺
A lekarz kazał Ci to ciagle brac ??
No niby na opakowaniu melisy jest napisane ,że dla kobiet w ciąży nieodpowiednie. I być tu madrym. Pani w aptece stwierdziła, że jedna herbatka nie zaszkodzi.
Kurcze coś mnie brzuch zaczyna bardziej bolec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 20:07
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:A lekarz kazał Ci to ciagle brac ??
No niby na opakowaniu melisy jest napisane ,że dla kobiet w ciąży nieodpowiednie. I być tu madrym. Pani w aptece stwierdziła, że jedna herbatka nie zaszkodzi.
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
tolerancyjna, Paulcia28, Waleczna, Bajka_88, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
-
Dzisiejsza beta 4160, więc przez 48h przyrosła o 1000
przyrost prawie żaden.
Na USG dzisiaj dr mówił, że pęcherzyk wydaje się pusty zarówno w jajowodzie jak i w macicy. Jutro po obchodzie może będę wiedzieć coś więcej, ale raczej nastawiam się na wywoływanie poronienia
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
No lekarz mówił ze brać jak będę miała bóle podbrzusza i skurcze, a dziś właśnie takie odczuwam. Nie wiem co się dzieje. Brzuch boli i do tego momentami skurcze, dlatego postanowiłam wziąć.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
MonikA_89! wrote:Dzisiejsza beta 4160, więc przez 48h przyrosła o 1000
przyrost prawie żaden.
Na USG dzisiaj dr mówił, że pęcherzyk wydaje się pusty zarówno w jajowodzie jak i w macicy. Jutro po obchodzie może będę wiedzieć coś więcej, ale raczej nastawiam się na wywoływanie poronienia
O nieeee ; ( smutno; ( Monika tule jak mogę mocno ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 20:41
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Wypiłam meliskę, leżę plackiem i mam nadzieję ze to kropek przemeblowanie robi i szuka miejsca. Tak jak mowicie - zero paniki.
Waleczna przypomij mi, kiedy miałas transfer ??? A coś rozkurczowego ?? Ty też powinnaś plackiem poleżeć. Kurcze teraz przypomnialam sobie, jak pielegniarka mowila, ze relanium rozluznia mięśnie. Może dlatego kazał Tobie to brac jak jest potrzeba.
MonikA_89 nieciekawe wiesci. Ja jednak ciagle mam nadzieję ze bedzie dobrze. Przytulam mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 20:59
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Paulaa25 wrote:No i prawidłowo Bajeczko!!!Nospe 3x1 miałam zaleconą takze jak masz to walnij!
Tak jest !!! Nospa przyjęta.
Spokojnej nocy dziewczynki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:03
Paulaa25, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
przyrost prawie żaden.
Przykro mi Monika -
Inko - matko smoków! Ogromne gratki!!!! A.....! Wiedzialam, że zadomoowiły się u Ciebie dwa małe smoki!! pozytywnie zazdraszczam
Dbaj o siebie i o maluchy :*
Monika- ależ Ty jesteś dzielna i waleczna! Kochana ogromniaste kciuki za Twoje maluchy, albo choć za jednegobidulko, nawet nie chcę sobie wyobrażać jakie ciężkie chwile teraz musisz przechodzić, ale myślami jesteśmy z Tobą :* a powiedz, jak opieka na Polnej?
Zizu- łoooołuw szalejesz kochanahih, a tak na poważnie to cieszę się Twoim szczęsciem
Widzisz, wkońcu wyczekałaś swojego! połowa suckcesu za Wami, teraz już będzie tylko lepiej! I wkońcu zobaczysz upragnione 2 krechy
A powiedz mi kochana gdzie się leczysz, jaką miałaś zmiane protokołu i leki?
asaias- Kochanie, uszka do góry, staraj się nie kierować myśli na negatywne tory, choć wiem, że to trudne...Ale proszę postarajj się uwierzyć i nie myśleć o braku objaów,bo wiemy dobrze, że one o niczym nie świadczą
Tolerancyjna - zobaczysz i do nas wkońcu szczęście się uśmiechnie, musimy tylko wyczekać na ten moment.kto wie, czy prędzej, czy później...ale nadejdzie :*
Bajka88- Życzę Ci, żeby beta ruszyła
Paulcia28, Bajka_88, inka1985, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Ja natomiast jestem po podglądzie cyklu przygotowywanego do crio transferu.
7 dc za mną, endometrium ma 7mm - lekarz określił, że bardzo ładnie przyrosło jak na ten etap( chyba czerwone winko, migdały i olej z wiesiołka dopomogły
).
Tak więc transfer bedę mieć za tydzień w poniedziałekUwaga! - 2 dni przed wylotem :o Na 3 dni przed transerem mam brać cyclogest ( zamiast luteiny.....- lepszy? hmmm....) W dniu transferu mam wziąść relanium i od transferu acard plus jakiś lek ( nie pamietam nazwy) przeciwdziałający skurczom macicy...
Zaczynam się bać...
Przedewszystkim tym, że nie będę potrafiła wyluzować na wczasach...
-
MagNolia leczę się w nOvum.
Poprzednio miałam krótki a teraz długi protokół.
Poprzednio zaczynałam gonalem 125 jednostek i słabo się stymulowałam. Dr dołożyła wtedy menopur i zwiększyła dawki ale efekt był słaby.
Teraz zaczęłam od gonapeptylu, potem doszedł Gonal 150j. i menopur 75j. Łączna dawka była stała 225j. tylko stopniowo redukowana była dawka gonalu a zwiekszana menopuru. I teraz już na pierwszym podglądzie były ładne pęcherzyki. Miałam ICSI i zastosowano aktywację oocytów- w moim przypadku zadziałałoPaulcia28, Waleczna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Dziewczyny! Ja natomiast jestem po podglądzie cyklu przygotowywanego do crio transferu.
7 dc za mną, endometrium ma 7mm - lekarz określił, że bardzo ładnie przyrosło jak na ten etap( chyba czerwone winko, migdały i olej z wiesiołka dopomogły
).
Tak więc transfer bedę mieć za tydzień w poniedziałekUwaga! - 2 dni przed wylotem :o Na 3 dni przed transerem mam brać cyclogest ( zamiast luteiny.....- lepszy? hmmm....) W dniu transferu mam wziąść relanium i od transferu acard plus jakiś lek ( nie pamietam nazwy) przeciwdziałający skurczom macicy...
Zaczynam się bać...
Przedewszystkim tym, że nie będę potrafiła wyluzować na wczasach...
Nic się nie bój. Jak lekarz pozwala wyjechać to możnaUdzieli Ci się wakacyjny nastrój i maluchowi też
wrócisz w dwupaku
Paulcia28, MagNolia55, inka1985 lubią tę wiadomość
-
przyrost prawie żaden.
Na USG dzisiaj dr mówił, że pęcherzyk wydaje się pusty zarówno w jajowodzie jak i w macicy. Jutro po obchodzie może będę wiedzieć coś więcej, ale raczej nastawiam się na wywoływanie poronieniapostaraj się zasnąć, trzymaj się Cieplutko
Waleczna, MagNolia55, inka1985 lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Nuśka82 wrote:Dziewczyny ratunku. Co się u mnie narobiło. Chyba z tych emocji związanych z dzisiejszym transferze dostałam tak silnego bólu żołądka że aż wymiotów. I jak to przy wymiotach miałam spazmy. Przepraszam że o tak nieprzyjemnych sprawach pisze, ale strasznie się wystraszylam, że wszystko się skończyło, zanim się zaczęło. Czy skurcze brzucha mogły mi zaszkodzić?
Ja miałam 2 dni biegunkę, a dziecku nic się nie stało -
MagNolia55 wrote:Dziewczyny! Ja natomiast jestem po podglądzie cyklu przygotowywanego do crio transferu.
).
Zaczynam się bać...
Przedewszystkim tym, że nie będę potrafiła wyluzować na wczasach...i relaksowac bo od tego są wakacje. Nie bój się, trzymamy kciuki za Ciebie
Paulaa25, Waleczna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie