X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    haha, ja dziś mam pomidorówkę :) idę zaraz na zakupy :) co do apetytu u mnie nie zauważyłam spadku, wręcz przeciwnie co kilka dni dopada mnie wilczy apetyt - zwłaszcza ogórki kiszone i śledzie :) choć ostatnio piekliśmy ciasto z jagodami o 21 :) ale to nie moja zachcianka, tylko męża była, ja się tylko dałam skusić :) u mnie póki co waga się trzyma wagi przedciążowej, nawet w jeansy wchodzę, tylko cycki rosną i rosną
    Ja od dwóch dni śledzie w occie wciagam :-) co do piersi to mi teraz zaś wywalilo :-P w swoje ciuchy jeszcze pasuje

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kicis36 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już po punkcji pobrali mi 10 komórek, teraz najgorsze oczekiwanie ile się zapłodniło i czy dobrze będą się rozwijać

KasiaŁódź, Zizu87, asias, Luna131, Gaja88, e_mil_ka, tolerancyjna, Malinowa5, MonikA_89!, inka1985 lubią tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:
    Witam, ja już po punkcji pobrali mi 10 komórek, teraz najgorsze oczekiwanie ile się zapłodniło i czy dobrze będą się rozwijać
    Brawo Ty, ładny wynik to teraz kciukasujemy by pięknie się zaplodnily

Bajka_88 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:

Super wynik ;)
    Asias jaki miałaś progesteron?i jakim dniu badałas?
    Ja niestety mam dola odebrałam 6 dpt wynik wynosi 15.20ng/ml czyli z niski prawda? :(

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • andzia83 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super wieści :) Bajka bardzo mi przykro łączę się z Tobą w smutku ale głowa do góry jeszcze będzie dobrze.Mimo że jestem tu nowa to długo już Was czytam i nieraz się popłakałam i ze szczęścia i ze smutku,fajne z Was babeczki:)

Paulcia28, Bajka_88 lubią tę wiadomość

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Super wynik ;)
    Asias jaki miałaś progesteron?i jakim dniu badałas?
    Ja niestety mam dola odebrałam 6 dpt wynik wynosi 15.20ng/ml czyli z niski prawda? :(
    Ja miałam 13 z kawałkiem w 4dpt, dorzuciłam prolutex i nawet nie wiem jaki jest teraz. Skonsultuj się z lekarzem, pewnie coś doda. Trzymam kciuki żeby się udało :)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:
    Trzymam mocno kciuki , żeby wszystko poszło idealnie.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    U mnie bardzo podobnie, stymże Ty masz dwie nadzieje ( ja - jedną ). Mam nadzieję, że obydwie okażą się owocne - bo i tak może być :) :) Kiedy testujesz? Kciuki w pogotowiu :)

A co na finalny wynik powiedział lekarz, embriolog?
    Ja testuję kochana dopiero za prawie dwa tygodnie. Nic lekarz nie powiedział bo ja ta informacje mam telefonicznie od embriologa. No on twierdzi że to jest wina albo jajek albo plemników. Trzeba by robić specjalistyczne badania.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dawno mnie tu nie było ale potrzebowalam czasu. Po ostatniej nieudanej probie dosc mocno sie zalamalam nie mialam sily psychicznie i fizycznie zeby walczyc dalej. Musialam odciac sie od wszystkiego pomyslec na spokojnie. Bardzo mi to pomoglo w międzyczasie wyjechalismy na wakacje do Grecji naladowac baterie ;)a teraz jestem juz w trakcie kolejnej procedury. W srode mam punkcje i jak bedzie wszystko dobrze (a musi) w nastepny poniedziałek transfer. Tym razem jestem spokojniejsza i bardziej na luzie podchodze wiem ze wkoncu sie uda jak nie in vitro to sa jeszcze inne opcje aby mieć dziecko. Mimo nieudzielania sie jestem na bieżąco z waszymi historiami i naprawdę podnosza na duchu i przywracaja wiare w cuda :)
    Szczerze gratuluje tym ktorym się udalo,trzymam kcuki za kolejne udane transfery bety&&&

Bajka przykro mi bardzo wiem co czujesz to jest potworne uczucie doświadczyłam go juz 3 razy niestety. Walcz dalej kochana !

asias, Paulaa25, Paulcia28, Luna131, inka2707, Gaja88, Waleczna, andzia83, Olciaaa, tolerancyjna, Kicis36, Bajka_88, KasiaŁódź, inka1985 lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja miałam 13 z kawałkiem w 4dpt, dorzuciłam prolutex i nawet nie wiem jaki jest teraz. Skonsultuj się z lekarzem, pewnie coś doda. Trzymam kciuki żeby się udało :)

Dodał mi też prolutex teraz mam brać 2x1. Kurde juz zaczynam panikować ze nic z tego; (Jest mi mega smutno

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dodał mi też prolutex teraz mam brać 2x1. Kurde juz zaczynam panikować ze nic z tego; (Jest mi mega smutno
    Waleczna ja tak mam cały czas. Codziennie inne odczucia, codziennie inne przewidywania, codziennie inne nastawienie.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Tylko nie to, tak mi przykro :( :( Nie tak miało być! Znów wszystko od nowa. Ja teraz oddałam krew, wyniki pewnie pod wieczór. Zdaje sobie sprawę że to raczej formalność i smutno mi strasznie, deszcz wylewa łzy razem ze mną. Na dodatek przyjechała " dawno niewidziana księżniczka wczasowiczka" i musiałam wyjść z kuchni, śniadania nie zjadłam, bo było tylko hihihi hahaha i rozmowy o jej fantastycznej ciąży. Wiem miałam gryźć ale znów niepotrzebnie się powstrzymałam. Przestanę się odzywać to może dotrze coś w ten barani cymbał, empatii za grosz. Powiedziałam swojemu to ma pogadać z nimi, żeby skończyli te tematy jak jesteśmy w ich obecności, bo nam jest przykro i serce pęka jak musimy tego sluchac, jak nas nie ma śmiało niech gadają o czym tylko chcą.
    Asias mam nadzieję, że do tych cymbałów to dotrze, to najgorsze jak we własnym domu człowiek jest narażony na takie sytuację. Nie wiem co ta laska ma w głowie, ale musisz być ponad to. Jak ja nie cierpię takich tępych lasek,,,

asias, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:
    Trzymam kciuki, bardzo mocno :-) <3

• asias Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Wszystko rozstrzygnie beta, jeśli niski progesteron miałby być wyznacznikiem ciąży to lekarze kazali by nam odstawić leki, a jednak tak nie jest, różne przypadki się zdarzają. On jest też wydzielany pulsacyjnie do krwi, może mieć różne wartości w przeciągu dnia, największe jego stężenie jest w macicy, po za tym jeszcze działa duphaston w ukryciu. Wiadomo, że wiadomość o niskim progesteronie jest dołująca, bo człowiek już sobie wyobraża, że bliżej do porażki niż cudu, ale różnie bywa, to loteria. Trzymam kciuki :)

Waleczna lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja od dwóch dni śledzie w occie wciagam :-) co do piersi to mi teraz zaś wywalilo :-P w swoje ciuchy jeszcze pasuje
    U mnie właśnie biust jakoś za bardzo się nie zmienił, pewnie za wcześnie. Haha coś musi być w tych śledziach bo wiem, że sporo dziewczyn się nimi zajada. Ja póki co to nie, dzisiaj zaspokoiłam się pomidorówką ;-) Kochana napiszę do Ciebie na priv ale musisz mnie dodać do przyjaciółek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:28

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dziewczyny jadac do pracy w czym przetrzymujecie zastrzyki ktore musza byc w lodowce?

Ja w aptece kupiłam termiczną małą torbę z mrożonym wkładem.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwkaM wrote:
    Hej jestem nowa i mam nadzieję że mnie tu przyjmiecie :)

U mnie sprawa wygląda następująco:
    Jestem po crio dwóch dziecinek i czekam na termin robienia testu i oczywiście wariuję z niepewności. Betę mam zrobić w czwartek ale nie wiem czy wytrzymam do czwartku. Chyba jutro zrobię test ciążowy.
    Mam pytanie odnośnie transferu. Nie miałam w tym cyklu owulacji. Pani doktor stwierdziła że owulacja nie musi być. Wystarczy żeby było ładne endometrium (brałam na to estrofem) i w 5 dniu brania progesteronu podano mi zarodki. Czy miała tak któraś z Was?

asias : trzymam kciuki za wyniki badań. Podejrzewam że musi Ci być bardzo ciężko w związku z " dawno niewidziana księżniczka wczasowiczka". Miałam jakiś czas temu podobną sytuację z koleżanką w pracy. Niestety musiałam ją oglądać codziennie i słuchać tego jak się czuje, na co ma smaki itd. Mało tego. Ona bardzo dobrze wiedziała że ja nie mogę zaciążyć. Czasami mam wrażenie, że niektórzy ludzie nie mają za grosz współczucia. Ale co nam pozostaje? Zacisnąć zęby i płakać w kąciku jak nikt nie patrzy.

Wszystko odbyło się tak jak należy. Jak już wcześniej powiedziała któraś z dziewczyn podeszłać do crio na cyklu sztucznym czyli bez owulacji. po 5 dniach progesteronu podano zarodek bo własnie Twój zarodek to blastocysta 5 dniowa. Powodzenia.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asias Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Asias mam nadzieję, że do tych cymbałów to dotrze, to najgorsze jak we własnym domu człowiek jest narażony na takie sytuację. Nie wiem co ta laska ma w głowie, ale musisz być ponad to. Jak ja nie cierpię takich tępych lasek,,,
    Przez takie sytuacje i jej głupie gadanie też zaczęłam jej nie cierpieć. Wiadomo, że się cieszy bo jest w ciąży, to jest normalne, ale wiedząc, że ktoś stracił 2 dzieci i dalej się stara, jeździ po klinikach, bo jest to największe marzenie to jeszcze opowiada przy nas o swojej wspaniałej idealnej ciąży. Dwa lata temu zanim poroniłam pierwszą ciążę miałam koleżankę, która też się starała i pomimo, że zaszłam naturalnie i na dodatek nie była to planowana ciąża to jakoś mi przykro było rozmawiać o swoim szczęściu wiedząc, że ona się stara i jej nie wychodzi, unikałam tematu. A tu szczęście niepojęte i nie ważne, że ktoś cierpi. O Waszych ciążach to aż chce się słuchać, to jest nasza walka do szczęścia :)

Paulcia28, Bajka_88, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Moni - dobra wiadomość - trzymam kciuki za Was!!!

Bajka - bardzo mi przykro - będziesz powtarzać ? Może za wcześnie ????

U mnie

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Bajka :( rycze razem z Tobą!!! Tyle w nas nadziei, pozyttwnych fluidów i co...? Potem ból, rozczarowanie, niemoc i niepewnośc! Nie tak znowu mialo byc...:( Czy kiedykolwiek uda nam sie dokonac tego by in vitro bylo na poziomie 100%? Tak powinno byc...
    Przytulam z calych sil! Wylej morze lez...to pomaga...a potem wroc do nas :*

To chyba nigdy nie będzie działać w 100%. No ale co zrobimy. Podobno nie można mieć wszystkiego :( Trzeba żyć dalej.

Asias jak sytuacja u Ciebie??

Skosiłam trawnik, opieliłam ogródek warzywny, robię wszystko byle by czymś się zająć.
    Zadzwoniła do mnie pani z kliniki, przekazała, żeby przerwać leki a potem zapytała co chcemy dalej robić. Kurcze ja słowa wydusić nie mogłam :( .
    Wiecie co, odpuszczamy jeden, może 2 cykle. Musimy odpocząć od tego całego zamieszania. . Coraz częściej rozmawiamy o adopcji. Tyle Maleństw jest w potrzebie. Fakt nie rezygnujemy z in vitro.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ