In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MagNolia55 wrote:Dzielna, cierpliwa dziewczyna ;*
tolerancyjna lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Karolcia, Kadetka - do poniedzialku coraz blizej, kciukacy w pogotowiu
Dziekuje Kochana :* Ja to juz sie zdarzylam dzis wyplakac.Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
W sumie to ja też jeszcze w poniedziałek betę robię, żeby z czystym sumieniem leki odstawić. Mocna grupa się szykujeStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Bruised wrote:Ja tam się nie znam, ale 100zł za minutę rozmowy (bo taki średnio wychodzi przelicznik) to chyba nawet w sextelefonie się nie płaci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 23:25
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Kadetka wrote:Ojj nie.. cierpliwość nigdy nie była moja mocna stroną.. Delikatnie mówiąc chodzi o to że niejednoznaczny wynik bardzo by mnie zestresowanl.. dlatego nawet nie myślę o sikańcach.. poza tym póki co jestem przecież w ciąży.. jest więc wiara.. nadzieja.. i miłość
I tego się trzymajmy! Bédzie dobrze Musi!Kadetka lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:Karolcia, Kadetka - do poniedzialku coraz blizej, kciukacy w pogotowiu
Dziekuje Kochana :* Ja to juz sie zdarzylam dzis wyplakac.
Dlaczego Karolcia? Nie funduj sobie stresów niepotrzebnie, płacz röwniez wzmaga negatywne emocje...a powinnas oszczedzać sobie tego typu dołki...KochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 23:30
-
MagNolia55 wrote:Dlaczego Karolcia? Nie funduj sobie stresów niepotrzebnie, płacz röwniez wzmaga negatywne emocje...a powinnas oszczedzać sobie tego typu dołki...KochanaNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Jakos tak sie wszystko nazbieralo wiem ze dziewczynki pisaly ze mialy takoe bole @ i jednak sie udalo.Ale dzis to juz wogole stracilam nadzieje najgorsze jest to ze nie mam jak isc to bete zrobic wczesniej Napisalam do pielegniarki czy to normalne ze bole @ moga tak dlugo trwac i czy to moze raczej @ idzie to ona opisala ze trudno jej powiwdziec ze trzeba czekac.Dobilo mnie to szczerze
Kochana, niestety ciężko to rozpoznać, ale ku pocieszeniu Twojego serduszka powiem Ci, że takie bóle mogą, ale nie muszą być onznaką @, a często tež takie objawy daje wczesna ciąža, więc nie zamartwiaj się na zapas :* Tak napisał mi lekarz, jak też byłam tym mega zmartwiona...Wydaje mi się, że bardziej moglabyś sie martwić gdybyś na przykład nie miała žadnych objawów i nagle przed spodziewaną @ dostałabyś...Staraj się nie analizować i przestań myśleć o tym...wiem, że nie jest to łatwe, ale postaraj się :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 23:53
-
MagNolia55 wrote:Kochana, niestety ciężko to rozpoznać, ale ku pocieszeniu Twojego serduszka powiem Ci, że takie bóle mogą, ale nie muszą być onznaką @, a często tež takie objawy daje wczesna ciąža, więc nie zamartwiaj się na zapas :* Tak napisał mi lekarz, jak też byłam tym mega zmartwiona...Wydaje mi się, że bardziej moglabyś sie martwić gdybyś na przykład nie miała žadnych objawów i nagle przed spodziewaną @ dostałabyś...Staraj się nie analizować i przestań myśleć o tym...wiem, że nie jest to łatwe, ale postaraj się :*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Dzień dobry dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje,bety i transfery &&&
Ja szykuje się do pracy. A padam po pracy jak mucha, odzwyczailam się ciężkiej pracy i teraz mięśnie bolą, ale zarzucam stres z siebie, w końcu zaczyna pomagać
Życzę Wam miłego dniamoniczka2601, Luna131 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Dzień dobry dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje,bety i transfery &&&
Ja szykuje się do pracy. A padam po pracy jak mucha, odzwyczailam się ciężkiej pracy i teraz mięśnie bolą, ale zarzucam stres z siebie, w końcu zaczyna pomagać
Życzę Wam miłego dnia
Równiež i Tobie kochana miłego dnia
Skoro to Ci pomaga... Tylko bez przesady, nie przeforsuj się :*Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Muszę chyba nieśmiało zapytać...nieśmiało, bo nie daje mi to spokoju. Wczoraj robiłam ostatnią betę- w 16dpt i wynik 1466. Według kalkuratora przyrost w normie-98%.
Wedlug poprzedniego badania przyrost troszke zwolnił...i teraz pytanie, czy wynik nie jest niepokojący? Tzn. to, że spowolnił?
Wiem, że może panikuję,nie znam się zabardzo na becie, nie mam w tym doświadczenia, odpowiedzi też nigdzie nie mogę znaleźć... ale ja wiem, że na Was mogę liczyć -
Bruised wrote:Też nie rozumiem, może z jakiejś Australii do mnie dzwonią, a nie z Gdańska xD
-
Paulcia28 wrote:No to trzymamy kciuki za jutro!!! Ale już bym chciała być przed transferem, a tu najpierw czekanie na @ eh. Niech ten czas szybciej leci.
Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Jvm wrote:W invicta tak jest, że "oddzwonimy do pani" kończy się jak w tym słynnym dowcipie o rozmowie o pracę. Ja wiele razy to słyszałam,czy jak chciałam się umówić na jakiś zabieg typu hsg, czy poznać czegoś cenę. Nikt NIGDY nie oddzwonił. Kończyło się tak, że zależało mi na czasie i jechalam do nich osobiście.
Ja naszczęście nie mam takiego problemu...
Jak coś mnie nurtuje, niepokoi to dzwonię bezpośrednio do mojego lekarza. Zawsze odbiera. A jeśli zdarzy się, źe nie-to odrazdu oddzwania Po pierwszej nieudanej procedurze bardzo długo ze mną rozmawiał i wyjaśniał
-
MagNolia55 wrote:Muszę chyba nieśmiało zapytać...nieśmiało, bo nie daje mi to spokoju. Wczoraj robiłam ostatnią betę- w 16dpt i wynik 1466. Według kalkuratora przyrost w normie-98%.
Wedlug poprzedniego badania przyrost troszke zwolnił...i teraz pytanie, czy wynik nie jest niepokojący? Tzn. to, że spowolnił?
Wiem, że może panikuję,nie znam się zabardzo na becie, nie mam w tym doświadczenia, odpowiedzi też nigdzie nie mogę znaleźć... ale ja wiem, że na Was mogę liczyćMagNolia55 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62