In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kadetka wrote:No tak...wczoraj był 22... więc wspomnienie Świętej Rity... Kochana jesteś :*
Ja też się modlę.. modlimy się razem z mężem.. wylewam łzy.. moja mama bardzo się modli za nas.. wie o problemie.. dlaczego to tak strasznie boli?
Tak naprawdę wiemy co dalej musimy zrobić.. tzn. klinika musi zorganizować dla nas dodatkowy pakiet oocytów.. pytanie kiedy on będzie.. najbliższy transport podobno ok połowy sierpnia.. nie wiem kiedy dostane @.. też nie chce odpuszczać cyku jeśli tylko się uda bo jestem po leczeniu immunologi.. więc to też ma swój "okres działania"...
DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE :*tolerancyjna, Kadetka, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kadetka wrote:e_mil_ka MagNolia55 klamka moniczka2601 Paulaa25 Lukrecja tolerancyjna Lubię_czekoladę Karolciaaa26 Ciasteczko77 Paulcia28 Zizu87 Niezapominajka5
Dziewczyny dziękuje Wam wszystkim .. i każdej z osobna.. dziękuje z całego serca za wsparcie! Jesteście nieocenione! :*
Życie potrafi strasznie kopać po dupie... kiedy okazało się przed 30 że dopadło mnie przedwczesne wygasanie jajników moje serce rozpadło się w drobny mak.. później kiedy dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak adopcja komórki jajowej pojawiło się światełko w tunelu... choć nie stało się wszystko proste.. ostatecznie jednak udało się nam spróbować... wierzyłam to, że jedyne czego mi brakuje do bycia mamą to ta jedna komórka.. i co? Właśnie okazało się, że nie.. transferowano mi dwa 3-dniowe Maluchy... więc teoretycznie - dlaczego miałoby się nie udać..? I nie udało się.... domyślacie się jak się czuje... gdybym wiedziała, że będziemy próbować do skutku byłoby mi łatwiej.. znacznie łatwiej.. niestety wiem, że tak nie będzie... nie stać nas na to.. procedury z KD są ekstremalnie drogie.. (jak dla nas)...
Póki co nie poddaje się ... chce mieć pełną rodzinę! Jeszcze jedno podejście będziemy mieć... oby Bóg tym razem był dla nas łaskawszy.... Umówiłam nas do kliniki.. nie chce tracić czasu - wizyta dziś
Ciasteczko dwa razy miałam badania i teraz przed transferem też będą pobierali później wizyta i transferRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Ewi28 wrote:W czwartek. Bedzie 7 dpt
Karolcia wszystkie czekamy na wieści od Ciebie! :*Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
moniczka2601 wrote:Daj znać kochana jak po wizycie. PS też codziennie modlę się do św Rity
Ciasteczko dwa razy miałam badania i teraz przed transferem też będą pobierali później wizyta i transfer
Oczywiście dam znać :*
Paulcia28 czyli jesteśmy na podobnym etapie.. też przyszło mi czekać na@...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Oczywiście dam znać :*
Paulcia28 czyli jesteśmy na podobnym etapie.. też przyszło mi czekać na@...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 14:34
Kadetka lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Krew juz oddana.Tylko mnie zastanawiaja slowa pielegniarki "czy mam jakies objawy ciazowe"bo powinnam juz miec.No kuzwa po dwoch tygodniach niby jakie to objawyNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Ewi28 wrote:Kadetka aż mi łzy poleciały jak prZeczytałam twój post. Jakie to niesprawiedliwe. Czenu tak jest? Nie pojmuje dlaczego Bóg jednym daje a innym nie.
Ewi czyli współodczuwasz za mną... :* Nie wiem dlaczego nas Bóg tak doświadcza.. podobno każdy dostaje taki krzyż jaki jest w stanie unieść...
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Karolciaaa26 wrote:Krew juz oddana.Tylko mnie zastanawiaja slowa pielegniarki "czy mam jakies objawy ciazowe"bo powinnam juz miec.No kuzwa po dwoch tygodniach niby jakie to objawy
Kurcze Karolcia jakie emocje.. zobaczyłam post od Ciebie zaraz pomyślałam że już wynik... Ile musisz czekać na wyniki?
Może z ciekawości zapytala.. nie wiem.. nie stresuj się! :*
Modlę się teraz za Was :*Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Was też tak okresowo napiernicza brzuch? Tak boli że czuje jak bym miala lada momentgo dostac.
Kadetka cos w tym jest chyba ale i tak uważam że Bóg jest niesprawiedliwy. Te starania i porażki tak bardzo czasem mi zatruwaja zycie. Nie potrafir sie czasem cieszyć juz. -
Kadetka wrote:Kurcze Karolcia jakie emocje.. zobaczyłam post od Ciebie zaraz pomyślałam że już wynik... Ile musisz czekać na wyniki?
Może z ciekawości zapytala.. nie wiem.. nie stresuj się! :*
Modlę się teraz za Was :*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Witajcie Dziewczyny. Chwilę mnie nie było a tu tyle się dzieje.
Staram się nadrobić posty.
Bajeczko bardzo mi przykro, brak słów poprostu. Jest mi cholernie smutno, że przez to przechodzisz. Nie opuszczaj forum, zostań z nami. My jesteśmy po to by Cię wesprzeć, tym bardziej teraz Tule mocno, trzymaj się Kochana.
Kadetka wiem jak to boli, przykro mi i przytulam.
Paula28 mam nadzieje, ze beta szybciutko spadnie w dół i będziesz mogła zacząć ponowna walkę.
Karolciaaa26 trzymam kciuki za betę.
Magnolia kochana życzę dużo zdrowka i mniej mdłości ❤
Tolerancyjna życzę żeby czas do wizyty szybciutko zlecial
Moniczka oby to był udany transfer✊
Furiatka powodzenia w ponownej walce❤
Ciasteczko dzielna kobietko kiedy zaczynasz przygotowania do crio?
Pozdrawiam wszystkich;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:04
moniczka2601, Furiatka, tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Kadetka wrote:Beta < 1,20......
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Kadetka, tulam Jeszcze zaświeci dla Was słońce, także głowa do góry.
Paulcia28, beta z 12 pewnie za 2-3 dni spadnie do zera, także nie powinnaś już długo czekać na @.
Waleczna, dziękuję i witaj z powrotem
Ja już po transferze w trzypaku. Powiem Wam, że trochę jestem smutna, bo pobrali aż 17 oocytów i rozmrozili 6 komórek, z tego 2 dobre zarodki podali teraz, 2 zamrozili, a kolejne 9 obserwują, bo rozwijają się różnie. Niektóre wolno, a inne o dziwo za szybko. Reszta komórek nie przetrwała. Smutno mi, bo myślałam, że przy tylu komórkach już dzisiaj będziemy mieć niezły zapas, a może okazać, że skończymy tylko z 2 mrozakami. Wiem, że to i tak dar od losu, bo niektóre dziewczyny walczą choćby o jeden zarodek, ale mimo wszystko trochę się zasmuciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:34
-
Furiatka wrote:Kadetka, tulam Jeszcze zaświeci dla Was słońce, także głowa do góry.
Paulcia28, beta z 12 pewnie za 2-3 dni spadnie do zera, także nie powinnaś już długo czekać na @.
Waleczna, dziękuję i witaj z powrotem
Ja już po transferze w trzypaku. Powiem Wam, że trochę jestem smutna, bo pobrali aż 17 oocytów i rozmrozili 6 komórek, z tego 2 dobre zarodki podali teraz, 2 zamrozili, a kolejne 9 obserwują, bo rozwijają się różnie. Niektóre wolno, a inne o dziwo za szybko. Reszta komórek nie przetrwała. Smutno mi, bo myślałam, że przy tylu komórkach już dzisiaj będziemy mieć niezły zapas, a może okazać, że skończymy tylko z 2 mrozakami. Wiem, że to i tak dar od losu, bo niektóre dziewczyny walczą choćby o jeden zarodek, ale mimo wszystko trochę się zasmuciłam.Furiatka, Waleczna lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ewi28 wrote:Was też tak okresowo napiernicza brzuch? Tak boli że czuje jak bym miala lada momentgo dostac.
Kadetka cos w tym jest chyba ale i tak uważam że Bóg jest niesprawiedliwy. Te starania i porażki tak bardzo czasem mi zatruwaja zycie. Nie potrafir sie czasem cieszyć juz.Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Paulcia28, ja sobie powiedziałam, że to ostatnia stymulacja, że kiedyś trzeba powiedzieć stop, ale teraz już sama nie wiem, czy tak łatwo odpuszczę w razie co. W każdym razie czekam do piątku, wtedy mają dać znać co z resztą. Może jeszcze kilka przetrwa. Oby.