X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny zaciskam kciuki za Was!

Karolcia będę zaglądać, żeby zobaczyć tu tłustą betę!

Ewi a Ty kiedy betujesz?
    Dziekuje Kochana :*♡

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka - bardzo mi przykro :(

Moniczka - bardzo dobra wiadomość !No to jazda z transf!!!!
    A jakie badania robiłaś ? Progesteron czy co?

Magnolia - zmęczenie to chyba też efekt ciąży :) musisz to przetrwać - ale czy jednej kawy dziennie nie można?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka kochana tulam Ciebie mocno :-( dużo siły Tobie życzę <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Kadetka - bardzo mi przykro :(

Moniczka - bardzo dobra wiadomość !No to jazda z transf!!!!
    A jakie badania robiłaś ? Progesteron czy co?

Magnolia - zmęczenie to chyba też efekt ciąży :) musisz to przetrwać - ale czy jednej kawy dziennie nie można?
    Progesteron i estradiol jest ok, zdecydowanie wolę na wczasach wypoczywać jak w domu myśleć chociaż wiem że mnie nie ominie ale zawsze inaczej... :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Beta < 1,20......

Bardzo mi przykro :-( Tulę mocno...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Progesteron i estradiol jest ok, zdecydowanie wolę na wczasach wypoczywać jak w domu myśleć chociaż wiem że mnie nie ominie ale zawsze inaczej... :)
    No pewnie :) tak najlepiej !!!
    A często robiłaś krew podczas przyg?

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Oh NO!!Nie wierze Kadetka!! :(

Niestety Karolciu.. :( dopadła mnie brutalna rzeczywistość....

Ale mocno trzymam kciuki za Twoją betę! To nie może być tak do końca zły dzień....

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Nie jestem w stanie nic więcej napisać.. dziękuję Wam za wsparcie...
    Ogromnie mi przykro. Życie bywa takie niesprawiedliwe:(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozostałe bety. Mam nadzieję,że do Was dziewczyny uśmiechnie się szczęście:*

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Niestety Karolciu.. :( dopadła mnie brutalna rzeczywistość....

Ale mocno trzymam kciuki za Twoją betę! To nie może być tak do końca zły dzień....
    Jakie to nie sprawiedliwe :( Ja wlasnie sie szykuje na bete boje sie niesamowicie :(

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Hej kobietki. Wiem, że dawno mnie nie było, ale musiałam troche odpocząć i przestać się katować. Bylam pwlna nadzieji że zaczniemy koleny etap od nastepnego cyklu ale się przeliczyłam. Dzisiaj się dowiedziałam, tz już 3 tyg temu , że fakt że nie mamy dzieci to moja wina. Że jestem jałowa. I że dobrze że nasi znajomi sie rozwiedli skoro pani K nie mogła zajsc w ciążę a pan P ( jej byly ) juz po kilki m-cach zrobil sobie dziecko z inną. I że to jej wina. Zreszta ja tez jestem wszystkiemu winna. Byly plany adopcji ale jak zawsze skończyło się na planach. Okazało się że człowiek w którym myslsłam że mam wsparcie jest totalnym sk....ielem. wiem, że to nie jest grupa wsparca w tym temacie ale chyba muszę się z wami rozstac. Dziękuję za wsparce. No i macie ode mjie duuuuze kciukasy. Chociaz na tyle sie moge przydać. Buziole kochane.
    Bajka, do tej pory nie mogę otrząsnąć się z przeczytanych słów! Boże... jakim trzeba być katem, żeby powiedzieć kobiecie borykajacej się z niepłodnościa,że jest jalowa??? O_O
    Kłótnia, kłótnia, ale takie słowa bolą bardziej niż wymierzony policzek:( jeszcze na dodatek z ust człowieka, który powinien być wsparciem i bronić przed całym światem.
    Bądź silna. Musisz być, bo kto jak nie Ty? Wiem,że teraz zawalił Ci się cały świat, jednak mam nadzieję,że dotrze do tego ZAKUTEGO ŁBA co zrobił i naprawi z nawiązką swój błąd:(

Paulcia28 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka MagNolia55 klamka moniczka2601 Paulaa25 Lukrecja tolerancyjna Lubię_czekoladę Karolciaaa26 Ciasteczko77 Paulcia28 Zizu87 Niezapominajka5

Dziewczyny dziękuje Wam wszystkim .. i każdej z osobna.. dziękuje z całego serca za wsparcie! Jesteście nieocenione! :*

Życie potrafi strasznie kopać po dupie... kiedy okazało się przed 30 że dopadło mnie przedwczesne wygasanie jajników moje serce rozpadło się w drobny mak.. później kiedy dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak adopcja komórki jajowej pojawiło się światełko w tunelu... choć nie stało się wszystko proste.. ostatecznie jednak udało się nam spróbować... wierzyłam to, że jedyne czego mi brakuje do bycia mamą to ta jedna komórka.. i co? Właśnie okazało się, że nie.. transferowano mi dwa 3-dniowe Maluchy... więc teoretycznie - dlaczego miałoby się nie udać..? I nie udało się.... domyślacie się jak się czuje... gdybym wiedziała, że będziemy próbować do skutku byłoby mi łatwiej.. znacznie łatwiej.. niestety wiem, że tak nie będzie... nie stać nas na to.. procedury z KD są ekstremalnie drogie.. (jak dla nas)...

Póki co nie poddaje się ... chce mieć pełną rodzinę! Jeszcze jedno podejście będziemy mieć... oby Bóg tym razem był dla nas łaskawszy.... Umówiłam nas do kliniki.. nie chce tracić czasu - wizyta dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 13:00

MagNolia55, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    e_mil_ka MagNolia55 klamka moniczka2601 Paulaa25 Lukrecja tolerancyjna Lubię_czekoladę Karolciaaa26 Ciasteczko77 Paulcia28 Zizu87 Niezapominajka5

Dziewczyny dziękuje Wam wszystkim .. i każdej z osobna.. dziękuje z całego serca za wsparcie! Jesteście nieocenione! :*

Życie potrafi strasznie kopać po dupie... kiedy okazało się przed 30 że dopadło mnie przedwczesne wygasanie jajników moje serce rozpadło się w drobny mak.. później kiedy dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak adopcja komórki jajowej pojawiło się światełko w tunelu... choć nie stało się wszystko proste.. ostatecznie jednak udało się nam spróbować... wierzyłam to, że jedyne czego mi brakuje do bycia mamą to ta jedna komórka.. i co? Właśnie okazało się, że nie.. transferowano mi dwa 3-dniowe Maluchy... więc teoretycznie - dlaczego miałoby się nie udać..? I nie udało się.... domyślacie się jak się czuje... gdybym wiedziała, że będziemy próbować do skutku byłoby mi łatwiej.. znacznie łatwiej.. niestety wiem, że tak nie będzie... nie stać nas na to.. procedury z KD są ekstremalnie drogie.. (jak dla nas)...

Póki co nie poddaje się ... chce mieć pełną rodzinę! Jeszcze jedno podejście będziemy mieć... oby Bóg tym razem był dla nas łaskawszy.... Umówiłam nas do kliniki.. nie chce tracić czasu - wizyta dziś
    Kochana <3 Ogromu siły dla Ciebie!

Kadetka lubi tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:

Kochana, życzę Ci dużo sił! Kiedy wizyta?

Na pocieszenie Ci powiem, że jestem po dwóch nieudanych ivf, w trakcie trzeciej- w środę punkcja. Jeśli nie będzie zarodków, nie będzie ciąży będziemy się zastanawiać nad adopcją zarodka. Jesteśmy oboje zdrowi.

Buziaki!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna, Lubię_czekoladę dziękuję... takie właśnie jest życie...niesprawiedliwe.. mam przewspaniałego męża.. na którego czekałam prawie 30 lat... i tylko maleństwa nam potrzeba do szczęścia.. nic więcej się nie liczy...

Wizyta już dziś tak jak pisałam... zadzwoniłam z pytaniem o późniejszy termin ale ktoś zrezygnował z dzisiejszej wizyty.. poznam więc plan dalszego działania.. nie na widzę być zawieszona w próżni...

Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka dużo siły Ci życzę. A musisz powtarzać całą procedurę? Ja dostałam tel z kliniki i beta jest na poziomie 12 i powinnam w ciągu dwóch tygodni okres dostać i się zgłosić do kliniki na omówienie planu kolejnej stymulacji. A jak nie przyjdzie @ to powtórka kontroli hormonów. Ale coś doktor mówił że jednak będą kombinować i idziemy innym protokołem i lekami więc zobaczymy. Mam nadzieję że w sierpniu już rusze

tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    tolerancyjna, Lubię_czekoladę dziękuję... takie właśnie jest życie...niesprawiedliwe.. mam przewspaniałego męża.. na którego czekałam prawie 30 lat... i tylko maleństwa nam potrzeba do szczęścia.. nic więcej się nie liczy...

Wizyta już dziś tak jak pisałam... zadzwoniłam z pytaniem o późniejszy termin ale ktoś zrezygnował z dzisiejszej wizyty.. poznam więc plan dalszego działania.. nie na widzę być zawieszona w próżni...

Trzymam kciuki :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:

Kochana 'domyślam' się co czujesz :( Ja do swojej wizyty mam jeszcze 2 tygodnie i przysięgam, że ten miesiąc wlecze mi się jak flaki z olejem.
    Wczoraj byłam na mszy w kościele św. Rity (przypuszczam, że nie wszystkie dziewczyny na wątku są wietrzące) i złożyłam intencję za wszystkie borykające się z niepłodnością kobiety :( To co przechodzimy w głowie się nie mieści :(
    Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta będzie dla Was owocna w nowe rozwiązania :* Przytulam raz jeszcze :*

MagNolia55, Niezapominajka5, Ciasteczko77, andzia83 lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kadetka dużo siły Ci życzę. A musisz powtarzać całą procedurę? Ja dostałam tel z kliniki i beta jest na poziomie 12 i powinnam w ciągu dwóch tygodni okres dostać i się zgłosić do kliniki na omówienie planu kolejnej stymulacji. A jak nie przyjdzie @ to powtórka kontroli hormonów. Ale coś doktor mówił że jednak będą kombinować i idziemy innym protokołem i lekami więc zobaczymy. Mam nadzieję że w sierpniu już rusze

tak jak napisałam będzie jeszcze jedno podejście.. wybraliśmy klinikę z programem gwarancji 3 dobrej jakości zarodków (w 3 dobie rozwoju)... uzyskaliśmy tylko 2 zarodki.. te dwa które były transferowane.. więc nie mamy mrozaczków.. klinika musi teraz w ramach gwarancji zapewnić nam dodatkowy pakiet 8 oocytow i minimum ten 1 brakujący zarodek... będzie to jednak trochę trwało.. z resztą pytanie kiedy przyjdzie krwawienie..

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Kochana 'domyślam' się co czujesz :( Ja do swojej wizyty mam jeszcze 2 tygodnie i przysięgam, że ten miesiąc wlecze mi się jak flaki z olejem.
    Wczoraj byłam na mszy w kościele św. Rity (przypuszczam, że nie wszystkie dziewczyny na wątku są wietrzące) i złożyłam intencję za wszystkie borykające się z niepłodnością kobiety :( To co przechodzimy w głowie się nie mieści :(
    Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta będzie dla Was owocna w nowe rozwiązania :* Przytulam raz jeszcze :*

No tak...wczoraj był 22... więc wspomnienie Świętej Rity... Kochana jesteś :*
    Ja też się modlę.. modlimy się razem z mężem.. wylewam łzy.. moja mama bardzo się modli za nas.. wie o problemie.. dlaczego to tak strasznie boli?

Tak naprawdę wiemy co dalej musimy zrobić.. tzn. klinika musi zorganizować dla nas dodatkowy pakiet oocytów.. pytanie kiedy on będzie.. najbliższy transport podobno ok połowy sierpnia.. nie wiem kiedy dostane @.. też nie chce odpuszczać cyku jeśli tylko się uda bo jestem po leczeniu immunologi.. więc to też ma swój "okres działania"...

DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE :*

POF, Hashimoto,
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ