X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Uzyskane oocyty umieszczają w roztworze jonoforu wapnia i to ma uaktywnić plemniki, które może tej aktywacji nie mają ze względu na zla morfologie, zła budowa itp Ponoć dzięki tej metodzie można uzyskać więcej zarodków. Bo ja przy 18 oocytach uzyskałam tylko 4 zarodki i lekarz uważa że warto to zrobić bo szansa jest duża . Więc robię, dobrze że o scratchingu nic nie mówił :-P nie mam czasu tracić czas :-) zobaczymy . Grunt że zaproponował coś nowego, a to mi się podoba.
    Cieszę się że embriolodzy wzięli to na siebie z KD cieszę się :-) co do finansów to faktycznie, drogie to wszystko, ja sobie nic nie kupuje tylko odkładam cały czas, życzę Tobie bys wkrótce mogła ruszyć :-*

Hmmm czyli to awet bardziej działa na plemniki tak? Musiałabym się zainteresować tym bo u nas tylko z drugiej grupy plemniki.. Działamy z IMSI.. I fragmentach też powyżej normy.. Dziewczyny a jaki u Was jest koszt tej aktywacji?

Kochana a wcześniej miałaś robiony scratching? Moze nie masz problemu z implantacji więc uznał to za zbędne... U mnie pierwszy transfer nieudany więc chcę w ten sposób szansę zwiększyć...

Drogie strasznie... Ale co zrobić jak ma się takie Marzenie.. Też chciałabym ruszać już.. Ale muszę wytrzymać do września.

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Hmmm czyli to awet bardziej działa na plemniki tak? Musiałabym się zainteresować tym bo u nas tylko z drugiej grupy plemniki.. Działamy z IMSI.. I fragmentach też powyżej normy.. Dziewczyny a jaki u Was jest koszt tej aktywacji?

Kochana a wcześniej miałaś robiony scratching? Moze nie masz problemu z implantacji więc uznał to za zbędne... U mnie pierwszy transfer nieudany więc chcę w ten sposób szansę zwiększyć...

Drogie strasznie... Ale co zrobić jak ma się takie Marzenie.. Też chciałabym ruszać już.. Ale muszę wytrzymać do września.
    Ja już miałam robiony scratching przed stymulacja a potem przed pierwszym crio, a przy drugim crio już nie robiłam. Udało się bez. Z tą aktywacja to muszę jeszcze poczytać ale Zizu się lepiej zna. Ja za aktywację płacę raz 100€ i aktywuja wszystkie uzyskane oocyty, więc czemu nie? Jutro pójdę po leki i zobaczymy ile wybule ale muszę mieć je już pod ręką , bo nie daj Boże jutro przyjdzie @ wieczorem a ja już bym musiała w niedzielę zastrzyk robić i co jak byk leków nie miała? Idę z rana by od razu zamówili w razie w. Te aktywację robią w takich przypadkach jak u mnie np, ale zapytaj lekarza

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wow wszystkie się zaplodnily? To by było coś. Ja dostałam silnych boli brzucha i coś czuję że @ idzie wielkimi krokami :-O jejciu wkrótce ruszam :-):-):-)

ja też miałam aktywację oocytów i dodatkowo embryogen - jakies lepsze podłoże i też efekt był najlepszy z dotychczas uzyskanych - 8 zapłodnionych na 8 dojrzałych i wszystkie dotarły nawet do 3 doby :)
    także trzymam kciuki za powodzenie :)

dziewczynki wszystkim Wam razem i każdej z osobna życzę powodzenia i wytrwałości w staraniach
    w stymulacjach/transferach i samych wysokich bet :)

ja jade na urlop i się na ponad tydzień wyłączam - Paulcia tez czekam na okres żeby ruszyć z przygotowaniami do transferu :)

do miłego i mocne kciuki za same dobre wieści z forum :)
    pozdrowionka

Paulcia28 lubi tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja już miałam robiony scratching przed stymulacja a potem przed pierwszym crio, a przy drugim crio już nie robiłam. Udało się bez. Z tą aktywacja to muszę jeszcze poczytać ale Zizu się lepiej zna. Ja za aktywację płacę raz 100€ i aktywuja wszystkie uzyskane oocyty, więc czemu nie? Jutro pójdę po leki i zobaczymy ile wybule ale muszę mieć je już pod ręką , bo nie daj Boże jutro przyjdzie @ wieczorem a ja już bym musiała w niedzielę zastrzyk robić i co jak byk leków nie miała? Idę z rana by od razu zamówili w razie w. Te aktywację robią w takich przypadkach jak u mnie np, ale zapytaj lekarza

Masz rację leki lepiej wykup bo jak od 2dc masz zacząć to może to być niedziela..

Zapytam u mnie w klinice czy w ogóle to robią.. Bo nie słyszałam nic.. A biorąc pod uwagę poprzednie nasze perypetie to warto byłoby zainwestować! Choć z drugiej strony pewnie embriolog powie że tym razem będą inne oocyty więc poprzednie pedejscie o niczym nie przesądza.. Ale jeśli to mają w ofercie.. Nie zaszkodzi a może pomóc to biorę!

Kochana a pierwszy transfer i drugi były daleko od siebie? Bo ponoć scratching działa na 3 cykle..

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    ja też miałam aktywację oocytów i dodatkowo embryogen - jakies lepsze podłoże i też efekt był najlepszy z dotychczas uzyskanych - 8 zapłodnionych na 8 dojrzałych i wszystkie dotarły nawet do 3 doby :)

dziewczynki wszystkim Wam razem i każdej z osobna życzę powodzenia i wytrwałości w staraniach

ja jade na urlop i się na ponad tydzień wyłączam - Paulcia tez czekam na okres żeby ruszyć z przygotowaniami do transferu :)

pozdrowionka

Udanego urlopu Aga!
    Odpocznij, naładuj akumulatory i wracaj po kropka i do nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:32

POF, Hashimoto,
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Masz rację leki lepiej wykup bo jak od 2dc masz zacząć to może to być niedziela..

Zapytam u mnie w klinice czy w ogóle to robią.. Bo nie słyszałam nic.. A biorąc pod uwagę poprzednie nasze perypetie to warto byłoby zainwestować! Choć z drugiej strony pewnie embriolog powie że tym razem będą inne oocyty więc poprzednie pedejscie o niczym nie przesądza.. Ale jeśli to mają w ofercie.. Nie zaszkodzi a może pomóc to biorę!

Kochana a pierwszy transfer i drugi były daleko od siebie? Bo ponoć scratching działa na 3 cykle..
    W 20 dniu cyklu robili mi pierwszy raz ale hiperka mnie dopadła i musiałam prawie dwa miesiące na pierwsze crio czekać i zaś zrobili i potem po nieudanym crio zaraz jak się okres pojawił to ruszalam do crio ale już bez

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:

pozdrowionka
    Dajecie mi nadzieję że tym razem uzyskamy więcej zarodków, oby. Życzę udanego urlopu, zresetuj się i odpocznij a potem do boju <3 do usłyszenia wkrótce

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, ja zmykam do spania bo już od 5:30 na nogach jestem. Spokojnej nocy :-*

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wielką prośbę. Jestem 2 dni po transferze. Miałam problem z przyjmowaniem luteiny dopochwowej 3x2 tab., ponieważ słabo się rozpuszczała i tabletki zalegały w pochwie. Lekarz zalecił zamiast luteiny w tabletkach żel Crinone 1x dziennie. Tylko wcale nie jest lepiej. Ten żel kumuluje się w pochwie i dziś wieczorem wyciągnęłam jakieś okropne jego ilości, takie jakby masy białe, dużo tego bylo. Po prostu zawartość tych poprzednich aplikatorów, taka jakby skrzepła. Niby na ulotce jest napisane, że mogą powstawać grudki, ale mi to wszystko zalega :(. Sorry za szczegółowy opis, ale nie wiem czy mam dzwonić do lekarza żeby to odstawić, czy może tak po prostu ma być?

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    W 20 dniu cyklu robili mi pierwszy raz ale hiperka mnie dopadła i musiałam prawie dwa miesiące na pierwsze crio czekać i zaś zrobili i potem po nieudanym crio zaraz jak się okres pojawił to ruszalam do crio ale już bez

Hmmm piszesz "i zaś zrobili" czyli miałaś w sumie 2 scratchingi? Czyli ten drugi jak miałaś to później zaraz crio - nieudane i w następnym crio - udane.. Tak? To efekt scratching jeszcze się utrzymywał prawdopodobnie..

Dobrej nocy i oby szybko nadeszła @ żebyś mogła startować :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:04

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula27 wrote:
    Dziewczyny mam wielką prośbę. Jestem 2 dni po transferze. Miałam problem z przyjmowaniem luteiny dopochwowej 3x2 tab., ponieważ słabo się rozpuszczała i tabletki zalegały w pochwie. Lekarz zalecił zamiast luteiny w tabletkach żel Crinone 1x dziennie. Tylko wcale nie jest lepiej. Ten żel kumuluje się w pochwie i dziś wieczorem wyciągnęłam jakieś okropne jego ilości, takie jakby masy białe, dużo tego bylo. Po prostu zawartość tych poprzednich aplikatorów, taka jakby skrzepła. Niby na ulotce jest napisane, że mogą powstawać grudki, ale mi to wszystko zalega :(. Sorry za szczegółowy opis, ale nie wiem czy mam dzwonić do lekarza żeby to odstawić, czy może tak po prostu ma być?

Hmmm dziwna sprawa.. Tez przyjmowałam crinone i on się piękne wchłania.. Wkładasz cała długość aplikatora i powoli aplikujesz? Ja nie miałam z crinone żadnego problemu.. Dopiero po kilku dobrych dniach stosowania przy okazji toalety zauważyłam jak reszta niewchlonietego proga "wypadła" ten środek ponoć dają też jak kogoś luteinę uczula.. Mnie luteinę dodali później 2x2 i to bardziej takie grudki zostawiamy na bieliźnie..
    Ale zastanawia mnie w jaki sposób "wyciągnęłaś tego okropne ilości"? Skąd wiesz że tabletki zalegają w pochwie...? Przecież aplikuje się je głęboko...nie możesz ich czuć ani widzieć..

POF, Hashimoto,
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że ja już zwarta i gotowa, żeby jechać na betę. Stres jest jak ta lala, ale niech się dzieje wola nieba, co się miało zadziać, już się zadziało...

Paulcia28, moniczka2601, asienka30, tolerancyjna, Paulaa25, Zizu87, Waleczna, Karolciaaa26 lubią tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Melduję, że ja już zwarta i gotowa, żeby jechać na betę. Stres jest jak ta lala, ale niech się dzieje wola nieba, co się miało zadziać, już się zadziało...
    Trzymam kciuki

Furiatka lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mi lekarz powiedział że od 2 dnia cyklu mam zacząć z zastrzykami i w 5, najpóźniej w 6 dniu cyklu przyjść na kontrolę bo w 7 dniu cyklu będzie za późno. Oj będę kombinować w pracy , ale cóż
    Tylko że ja Nie podejde narazie do kolejnej stymulacji. Ale niech mi powie czemu tak wyszło i ustalimy co i jak może innego.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Kciukasy zaciśnięte <3 odczaruj zły los

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Tylko że ja Nie podejde narazie do kolejnej stymulacji. Ale niech mi powie czemu tak wyszło i ustalimy co i jak może innego.
    A kiedy masz wizytę?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę zaraz do apteki leki wykupić i zawału dostać :-O przedtem w klinice leki dostawalam a teraz się zmieniło ale cóż

Paulaa25 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka ściskam kciuki za Ciebie&&&

Paulcia jak dobrze ze możesz zacząć dzialac :) super

Kate kciuki również za Twoja bete&& ale pamiętaj, dzisiaj jeszcze może nie pokazać wyniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:50

Paulcia28 lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:

Kciuki kciuki kciuki kciuki! :-)

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A ja idę zaraz do apteki leki wykupić i zawału dostać :-O przedtem w klinice leki dostawalam a teraz się zmieniło ale cóż

Obys nie dostala zawalu... powodzenia :-)

POF, Hashimoto,
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ