In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
baja32 wrote:Kurde przykro mi a jak patrze na podpis to mam juz stracha,że sie u mnie tez nie uda
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
moniczka2601 wrote:Kochana ja też 2 i 3 dpt odczuwalam cmienie i nadal delikatnie czuje ale chyba mniej, biorę nospę i magnez, kiedy beta?
Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
Ile nospy i magnezu sobie dawkujesz? Nie wiem jak długo mozna nospe przyjmowac. Czy caly czas czy doraznie. Tyle pytan i tak malo informacji od lekarza.
ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.
r. 82, starania od 08-2015
11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
05.06. IUI 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer -
nick nieaktualnydemelza wrote:Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
Ile nospy i magnezu sobie dawkujesz? Nie wiem jak długo mozna nospe przyjmowac. Czy caly czas czy doraznie. Tyle pytan i tak malo informacji od lekarza.
ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic. -
nick nieaktualny
-
demelza wrote:Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Hej, ja miałam iść na betę 8 ale kusi mnie iść w sobotę nospę forte biorę 3x1 a magnez 2x1, trzymam kciuki za pozytywną betęDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Kochana pamiętaj nie liczy się ilość tylko jakosc ja trochę się boję jeśli mi inne leki jednak podadzą co wyhoduje więc ciekawa jestem co doktor ma za pomysł.
Ale w 2 dobie transfer? Ja najwcześniej miałam w 3Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Tak, przy tylko jednym zarodku, pewnie bali się,że stanie (my zresztą też mieliśmy takie obawy).
Ja miałam też transfer w 2 dobie mimo, że mieliśmy więcej zarodków. Ja obawiałam się czekać do 5 doby mimo, że taka propozycja padła ze strony embriologa. Chciałam mieć Malucha jak najszybciej u siebie, czułam że tak powinnam zrobić. Transfer w 3 dobie był niemożliwy bo byłaby to niedziela a w niedzielę w nOvum nie pracują.
I jak się okazuje podjęłam dobrą decyzjęNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Ja miałam też transfer w 2 dobie mimo, że mieliśmy więcej zarodków. Ja obawiałam się czekać do 5 doby mimo, że taka propozycja padła ze strony embriologa. Chciałam mieć Malucha jak najszybciej u siebie, czułam że tak powinnam zrobić. Transfer w 3 dobie był niemożliwy bo byłaby to niedziela a w niedzielę w nOvum nie pracują.
I jak się okazuje podjęłam dobrą decyzję
Choć rozumiem też argumenty,że niektórzy wolą potrzymać dłużej i mieć pewność,że się rozwija i nie stje.
Może jestem naiwna żyjąc ze świadomością nadziei,że coś zaskoczy, ale wolę to niż z góry skazywac siebie na brak jakiejkolwiek szansy transferu. Czuję,że u nas blastki by nie bylo. Nie skreslajcie mnie:)Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulcia28 wrote:A ilu dniowe miałas zarodki transferowane?
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
demelza wrote:Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.[/QUOTEj
Ja też po transferze 31.07 I testuje juz jutro -
nick nieaktualnyKate_____ wrote:demelza wrote:Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.[/QUOTEj
Ja też po transferze 31.07 I testuje juz jutro -
Dobra ja już po wizycie. Najpierw w korku staliśmy i spoznilismy się 20 min na wizytę ale daliśmy radę . Od 2 dnia cyklu zastrzyki puregon 150 a w 5 ,najpóźniej 6 dniu cyklu kontrola usg. Tym razem włącza Orgalutan żeby pęcherzyki nie popekaly, będziemy próbować świeży transfer zrobić i tym razem robimy aktywację oocytow ( kosztuje dodatkowo ale cóż) po usg doktor stwierdził że @ już tuż tuż
moniczka2601, KasiaŁódź, MagNolia55, Luna131, Karolciaaa26, Kate_____, Farelka, Gaja88, demelza, Furiatka, Waleczna, Basia92 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Dobra ja już po wizycie. Najpierw w korku staliśmy i spoznilismy się 20 min na wizytę ale daliśmy radę . Od 2 dnia cyklu zastrzyki puregon 150 a w 5 ,najpóźniej 6 dniu cyklu kontrola usg. Tym razem włącza Orgalutan żeby pęcherzyki nie popekaly, będziemy próbować świeży transfer zrobić i tym razem robimy aktywację oocytow ( kosztuje dodatkowo ale cóż) po usg doktor stwierdził że @ już tuż tuż
Super, więc to już lada chwila Doktor? Mòwisz o tej nowej lekarce, ktòra miała Cię prowadzić? A klinika została ta sama, tak? Trzymam kciuki żeby @ pojawiła się na dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:06
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Super, więc to już lada chwila Doktor? Mòwisz o tej nowej lekarce, ktòra miała Cię prowadzić? A klinika została ta sama, tak? Trzymam kciuki żeby @ pojawiła się na dniach
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Dobra ja już po wizycie. Najpierw w korku staliśmy i spoznilismy się 20 min na wizytę ale daliśmy radę . Od 2 dnia cyklu zastrzyki puregon 150 a w 5 ,najpóźniej 6 dniu cyklu kontrola usg. Tym razem włącza Orgalutan żeby pęcherzyki nie popekaly, będziemy próbować świeży transfer zrobić i tym razem robimy aktywację oocytow ( kosztuje dodatkowo ale cóż) po usg doktor stwierdził że @ już tuż tuż
Paulcia ja miałam aktywację oocytów. U nas wszystkie komórki się zapłodniły a wcześniej nie mieliśmy żadnego zarodka. Więc osobiście polecam tą opcję
Mocno trzymam kciuki: najpierw za to żeby miesiączka szybko przyszła a potem za powodzenie całej procedury. Nie możemy się Ciebie doczekać na fioletowej stroniePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Ja mam nową ginekolog ogólnie, a w klinice mój ulubiony doktorek kliniki nie zmieniam bo jestem zadowolona. Tak już coś zaraz będzie się działo zobaczymy jak aktywacja oocytow pomoże . Jestem dobrej myśli. Doktorek bez pytania wpisał od razu dwa zarodki do transferu. Jestem zadowolona z przebiegu wizyty nim i juz mam weekend, bo na dziś i jutro zwolnienie dostałam
To świetnie A teraz sobie ładnie poodpoczywaj :*Paulcia28 lubi tę wiadomość