X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Dziewczynki, a jak długo czeka się na okres po odstawieniu leków?

U mnie był po 3 dniach

Luna131 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Kurde przykro mi a jak patrze na podpis to mam juz stracha,że sie u mnie tez nie uda
    Spokojnie. Każdy przypadek jeat inny ;)

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • demelza Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Kochana ja też 2 i 3 dpt odczuwalam cmienie i nadal delikatnie czuje ale chyba mniej, biorę nospę i magnez, kiedy beta?

Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
    Ile nospy i magnezu sobie dawkujesz? Nie wiem jak długo mozna nospe przyjmowac. Czy caly czas czy doraznie. Tyle pytan i tak malo informacji od lekarza. :)
    ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ;)) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.

r. 82, starania od 08-2015
    11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
    30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
    05.06. IUI :( 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    Testuje w piątek 10.08 a Ty? Jak tu wytrzymac tyle dni.. kibicuje i trzymam kciuki. Koniecznie daj znac.
    Ile nospy i magnezu sobie dawkujesz? Nie wiem jak długo mozna nospe przyjmowac. Czy caly czas czy doraznie. Tyle pytan i tak malo informacji od lekarza. :)
    ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ;)) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.
    Czyli jutro test?a czujesz cos?kiedy mialas termin miesiaczki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sory Demelza dopiero doczytałam ze test za tydzien,czyli dzisiaj ile jestes dni po transgerze?

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    Hej, ja miałam iść na betę 8 ale kusi mnie iść w sobotę :) nospę forte biorę 3x1 a magnez 2x1, trzymam kciuki za pozytywną betę :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Hej, ja miałam iść na betę 8 ale kusi mnie iść w sobotę :) nospę forte biorę 3x1 a magnez 2x1, trzymam kciuki za pozytywną betę :)
    A ilu dniowe miałas zarodki transferowane?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kochana pamiętaj nie liczy się ilość tylko jakosc :-) ja trochę się boję jeśli mi inne leki jednak podadzą co wyhoduje więc ciekawa jestem co doktor ma za pomysł.
    Ale w 2 dobie transfer? Ja najwcześniej miałam w 3
    Tak, przy tylko jednym zarodku, pewnie bali się,że stanie (my zresztą też mieliśmy takie obawy).

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Tak, przy tylko jednym zarodku, pewnie bali się,że stanie (my zresztą też mieliśmy takie obawy).

Ja miałam też transfer w 2 dobie mimo, że mieliśmy więcej zarodków. Ja obawiałam się czekać do 5 doby mimo, że taka propozycja padła ze strony embriologa. Chciałam mieć Malucha jak najszybciej u siebie, czułam że tak powinnam zrobić. Transfer w 3 dobie był niemożliwy bo byłaby to niedziela a w niedzielę w nOvum nie pracują.
    I jak się okazuje podjęłam dobrą decyzję :-)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja miałam też transfer w 2 dobie mimo, że mieliśmy więcej zarodków. Ja obawiałam się czekać do 5 doby mimo, że taka propozycja padła ze strony embriologa. Chciałam mieć Malucha jak najszybciej u siebie, czułam że tak powinnam zrobić. Transfer w 3 dobie był niemożliwy bo byłaby to niedziela a w niedzielę w nOvum nie pracują.
    I jak się okazuje podjęłam dobrą decyzję :-)
    Ja tez wolałam transfer we wcześniejszej dobie, niż gdyby miało do niego w ogóle nie dojść:)
    Choć rozumiem też argumenty,że niektórzy wolą potrzymać dłużej i mieć pewność,że się rozwija i nie stje.
    Może jestem naiwna żyjąc ze świadomością nadziei,że coś zaskoczy, ale wolę to niż z góry skazywac siebie na brak jakiejkolwiek szansy transferu. Czuję,że u nas blastki by nie bylo. Nie skreslajcie mnie:)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A ilu dniowe miałas zarodki transferowane?
    5 dniowe

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ;)) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.[/QUOTEj

Ja też po transferze 31.07 I testuje juz jutro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    demelza wrote:
    ps. Tez mam niedoczynność tarczycy. Wczoraj wyczytalam, ze w razie ciazy trzeba sobie zwiekszyc dawke euthyroxu o jakies 30proc.i leciec do lekarza. Moj endo tylko kazal przyjsc. Teraz martwie się na zapas ;)) ale testowac bede w klinice wiec licze ze ktos mi w tej kwestii podpowie co zrobic.[/QUOTEj

Ja też po transferze 31.07 I testuje juz jutro :(
    Tak wczesnie testujesz?czy ja zle doczytalam

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja już po wizycie. Najpierw w korku staliśmy i spoznilismy się 20 min na wizytę ale daliśmy radę . Od 2 dnia cyklu zastrzyki puregon 150 a w 5 ,najpóźniej 6 dniu cyklu kontrola usg. Tym razem włącza Orgalutan żeby pęcherzyki nie popekaly, będziemy próbować świeży transfer zrobić i tym razem robimy aktywację oocytow ( kosztuje dodatkowo ale cóż) po usg doktor stwierdził że @ już tuż tuż :-)

moniczka2601, KasiaŁódź, MagNolia55, Luna131, Karolciaaa26, Kate_____, Farelka, Gaja88, demelza, Furiatka, Waleczna, Basia92 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dobra ja już po wizycie. Najpierw w korku staliśmy i spoznilismy się 20 min na wizytę ale daliśmy radę . Od 2 dnia cyklu zastrzyki puregon 150 a w 5 ,najpóźniej 6 dniu cyklu kontrola usg. Tym razem włącza Orgalutan żeby pęcherzyki nie popekaly, będziemy próbować świeży transfer zrobić i tym razem robimy aktywację oocytow ( kosztuje dodatkowo ale cóż) po usg doktor stwierdził że @ już tuż tuż :-)

Super, więc to już lada chwila :) Doktor? Mòwisz o tej nowej lekarce, ktòra miała Cię prowadzić? A klinika została ta sama, tak? Trzymam kciuki żeby @ pojawiła się na dniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:06

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Super, więc to już lada chwila :) Doktor? Mòwisz o tej nowej lekarce, ktòra miała Cię prowadzić? A klinika została ta sama, tak? Trzymam kciuki żeby @ pojawiła się na dniach :)
    Ja mam nową ginekolog ogólnie, a w klinice mój ulubiony doktorek :-) kliniki nie zmieniam bo jestem zadowolona. Tak już coś zaraz będzie się działo :-) zobaczymy jak aktywacja oocytow pomoże . Jestem dobrej myśli. Doktorek bez pytania wpisał od razu dwa zarodki do transferu. Jestem zadowolona z przebiegu wizyty nim i juz mam weekend, bo na dziś i jutro zwolnienie dostałam :-)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Paulcia ja miałam aktywację oocytów. U nas wszystkie komórki się zapłodniły a wcześniej nie mieliśmy żadnego zarodka. Więc osobiście polecam tą opcję :-)

Mocno trzymam kciuki: najpierw za to żeby miesiączka szybko przyszła a potem za powodzenie całej procedury. Nie możemy się Ciebie doczekać na fioletowej stronie :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja mam nową ginekolog ogólnie, a w klinice mój ulubiony doktorek :-) kliniki nie zmieniam bo jestem zadowolona. Tak już coś zaraz będzie się działo :-) zobaczymy jak aktywacja oocytow pomoże . Jestem dobrej myśli. Doktorek bez pytania wpisał od razu dwa zarodki do transferu. Jestem zadowolona z przebiegu wizyty nim i juz mam weekend, bo na dziś i jutro zwolnienie dostałam :-)

To świetnie :) A teraz sobie ładnie poodpoczywaj :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A testuje ktoś dzisiaj? Furiatka? I chyba ktoś jeszcze???

Jutro z samego rana :)

Paulcia28, moniczka2601, Waleczna lubią tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Tak wczesnie testujesz?czy ja zle doczytalam

Niestety dobrze doczytałas invicta się upiera 3dpt beta powinna ruszyć a 6dpt powinna być już dwucyfrowa. Więc jutro pewnie moje nadzieję prysną:(

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ