In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Waleczna wrote:No właśnie też jestem zdziwiona bo poprzednio mi też mówił ze to od 21 d.c. No nie wiem zobaczymy. Napisze do niego i spróbuje się dowiedzieć. Musze najpierw dostać @
Dobru pomysł! Lepiej przesunąć o kilka dni a żeby to miało sens.. i przyniosło oczekiwany skutek
Milego dnia dziewczyny!Paulcia28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Dzień dobry dziewczyny, dziękuję za wszystkie ciepłe słowa
Figa gratuluję, Twoja historia daje nadzieję, dbaj o siebie.
Kadetka wysyłaj @ teraz do mnie
Jvm nie martw się, będzie biło serduszko, tego Ci życzę
Farelka słońce powodzenia na badaniach !!! Daj znać.
Moniczka mnie też cmilo w jajnikach przy obu transferach, więc hm ciężko, każda kobieta jest inna ale mam nadzieję że to dobry znak
E_milka jaki plan u Was?
Baja trzymam mocno kciuki za małego silacza,niech się pięknie zadomowi
Andzia no masz Ci los, a co lekarz na ten niepekajacy pecherzyk?
Mili Moli witamy na pokładzie do listopada jeszcze trochę czasu to zdążysz naładować akumulatory. Niestety z tymi przeciwcialami nie mogę Ci pomóc
Etosza a badalas proga na własną rękę? Doktorek Cię ochrzani przestan porównywać wyniki w internecie, każda kobitka jest inna, możesz zapytać lekarza ale już nie rób badań na własną rękę. Wszystko będzie dobrze.
Dopiero Was doczytałam z wczoraj. Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam. Buzka dziewczynymoniczka2601, Farelka lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia czytałam gdzieś na stronie ze chyba "lepiej" jak cmia jajniki niż miałaby być skurcze macicy..., zobaczymy, trzymaj się kochana niech @ się pospieszy u Ciebie
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Paulcia czytałam gdzieś na stronie ze chyba "lepiej" jak cmia jajniki niż miałaby być skurcze macicy..., zobaczymy, trzymaj się kochana niech @ się pospieszy u Ciebie
Edit. Wizyta o 15:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 06:37
moniczka2601 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Dziś zrobi doktorek usg to zobaczymy czy @ się zbliża. Coś czuję powoli. Mnie też cmily, skurczy nie miałam ale masz rację, lepiej cmienie niż skurcze.
Edit. Wizyta o 15:30Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Kadetka wrote:W tym też coś jest.. ja też byłam nastawiona mega optymistycznie... Mocno wierzyliśmy... A potem... Ale nadal chce wierzyć! Chcę przyciągnąć "szczęście"...
Idąc za Twoją radą, staram się sobie wizualizować wysoki wynik betyKadetka lubi tę wiadomość
-
Paulcia narazie dostałam antyki i czekamy, wizyta 13.08 jak nie pęknie to będziemy "likwidować sztucznie"to słowa mojej doktor, czyli pewnie dostanę zastrzyk na pęknięcie coś wszystko pod górkę :(mam nadzieję że u Ciebie @ przyjdzie i wystartujesz,trzymam za to mocno kciuki.
Miłego dnia dziewuszki:)Paulcia28 lubi tę wiadomość
Andzia83
-
Kadetka wrote:Niezapominajka a po stymulacji sierpniowej chcecie startować od razu że świeżaczkiem czy dopiero w następnym cyklu z crio?
U mnie dziś powolutku zaczyna się @.. po odstawieniu leków... W tym cyklu chce zrobić scratching a w następnym drugie podejście.. my nie podchodziliśmy na moich komórkach ani razu.. z takimi wynikami nie ma szans jesteśmy po pierwszym nie udanym in vitro z KD.. i przed drugą próba..
Jeśli będzie zarodek (bo myślę,że z większa ilością może być kłopot), to transfer od razu. Raczej nie zdecydujemy się na mnożenie,bo mógłby nie dotrwać.
Póki co moim zmartwieniem jest ilość komórek, bo ostatnio mialam tylko 3:(
Ostatnio transfer był w 2 dobie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Hej Dziewczyny. U mnie jednak lipa straszna. Cykl na Clo, 3 wizyty USG - zero reakcji pęcherzyków. Po prostu dno i 3 metry mułu. Od wczoraj jestem na Duphastonie, czekamy na @ i od września jedziemy z IVF. Trzymam kciuki za wszystkie podchodzące i gratuluję z całego tym, którym się udało
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
xCatherinex wrote:Hej Dziewczyny. U mnie jednak lipa straszna. Cykl na Clo, 3 wizyty USG - zero reakcji pęcherzyków. Po prostu dno i 3 metry mułu. Od wczoraj jestem na Duphastonie, czekamy na @ i od września jedziemy z IVF. Trzymam kciuki za wszystkie podchodzące i gratuluję z całego tym, którym się udałoDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Niezapominajka5 wrote:To życzę Wam, szybkiego znalezienia Dawczyni:* KD to ogromny koszt. Gdyby nie cena, to pewnie KD byłaby naszym kolejnym krokiem.
Jeśli będzie zarodek (bo myślę,że z większa ilością może być kłopot), to transfer od razu. Raczej nie zdecydujemy się na mnożenie,bo mógłby nie dotrwać.
Póki co moim zmartwieniem jest ilość komórek, bo ostatnio mialam tylko 3:(
Ostatnio transfer był w 2 dobie.
Ale w 2 dobie transfer? Ja najwcześniej miałam w 3Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
andzia83 wrote:Paulcia narazie dostałam antyki i czekamy, wizyta 13.08 jak nie pęknie to będziemy "likwidować sztucznie"to słowa mojej doktor, czyli pewnie dostanę zastrzyk na pęknięcie coś wszystko pod górkę :(mam nadzieję że u Ciebie @ przyjdzie i wystartujesz,trzymam za to mocno kciuki.
Miłego dnia dziewuszki:)Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Figa88 wrote:Cześć dziewczyny! A jednak cuda się zdarzają! dwa miesiące temu pisałam wam naszą historię. Może komuś w podobnej sytuacji dodam otuchy:
"Jestem nowa na forum. Starania o dziecko zaczelismy z mężem zaraz po ślubie w czerwcu 2015r. Mąż jest ode mnie 11 lat starszy, po roku niepowodzeń poszłam więc do lekarza. Żadnych nieprawidłowości u mnie nie znalazł, więc mąż poszedł zrobić badanie nasienia. Spodziewaliśmy się obnizonych parametrów, ale wynik nas załamał.
Oligoasthenoteratozoospermia. Wynik ze stycznia 2017. Prawidłowe plemniki 1%. Koncentracja 1,7 mln/ml. Ruchliwe 17%. Wizyta u urologa i masa badań. Nie znalazł żadnej przyczyny, choroby. Przepisał suplementy i kazał powtórzyć badanie. Usłyszeliśmy ze tylko invitro może dać nam szansę.
Decyzja była prosta i szybka. Na szczęście mieliśmy odłożone trochę gotówki. W lipcu 2017 podeszlismy do pierwszej procedury. Lekarz nas pocieszył, że w milionie znajdą 10 dobrych plemnikow.
IMSI. Estradiol 2622. Liczba pobranych oocytow 18, w tym dojrzale 13.
Nasienie koncentracja 1 ml. Ruchliwosc post. 3%
10 zygot
9 zarodkow
Transfer świeżych odwołano z powodu ryzyka OHSS.
4 zamrożono, 5 się rozpadło.
Miałam dwa transfery po dwa rozmrozone zarodki, Pierwszy 10. 2017, drugi 12.2017. przed drugim transferem histeroskopie. niestety zawsze beta 0....
Wielkie rozczarowanie i łzy. Ale nie poddalismy się. Mąż poszedł do innego androloga, uslyszal to samo - że słabe nasienie i inne tabletki. Brał JE dzielnie 3 miesiące. Badanie nasienia - rozpoznanie to samo, parametry niEco lepsze.
Plemniki prawidłowe 3,3%. Koncentracja 4 mln/ml, plemniki ruchliwe 11%.
Druga procedura IVF - maj 2018. IMSI
Tym razem stymulacja menopurem.
Estradiol 3614
Pobrano 12 oocytow
Dojrzałe 7 ;(
Zarodki 6
Nasienie koncentracja 8 mln/ml; ruchliwosc post. 35% (poprawa! )
Transfer 1 świeżego zarodka, resztę dalej hodowli. W sobotę zrobiłam bete i wyszła znowu 0... Dowiedziałam się również, że zamrożono 1 (!) zarodek, reszta się rozpadła.
Jestem załamana, zarodki padają nam jak muchy, z tyłu komórek został tylko i aż 1 mrozaczek. Strasznie się boję i tracę nadzieję. Jak się nie uda, nie będzie nas stać na dalsze leczenie. Czy któreś z Was udało się zajść w ciąże przy tak słabych parametrach nasienia? Kariotypy mamy dobre. Czemu zarodki nie chcą się rozwiac?"
17 lipca mieliśmy transfer naszego ostatniego samotnego zarodka. To czwarty transfer, pełen obaw. Lekarz zdecydował na cykl naturalny. Od samego początku czułam się inaczej niż po poprzednich transferach. pobolewał mnie brzuch, rano kręciło się w głowie i byłam senna w ciągu dnia. 30 lipca miałam zbadać beta HCG, ale nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca 2 dni wcześniej.... 2 kreski!!
W laboratorium wyraźnie poprosiłam o zbadanie beta HCG, a pani zleciła HCG całkowitą... Trochę się zdenerwowałam, ale nie na długo bo potwierdziło ciążę. Wynik 492 mlU/ml. Dzisiaj (2 dni później), w innym miejscu powtórzyłam badanie, tym razem beta HCG, wynik 867,9 mlU/ml.
Tak bardzo się cieszę, a jednocześnie martwię, że jeszcze coś może pójść nie tak... Czy HCG całkowite się jakoś przelicza na betę, myślicie że przyrost jest wystarczający?
Pamiętam bardzo dobrze Twoją wiadomość.
Gratuluję bety i życzę pięknych przyrostów.
Dajesz nadzieję wszystkim dziewczyną na forum! -
Paulcia28 wrote:Dziewczyny jutro mam termin w klinice na rozmowę i obgadanie protokołu i dostane już leki prawdopodobnie. Mam zielone światło
Ale extra! Nawet nie wieszz jak się cieszę razem z Tobą PaulciuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:40
-
MagNolia55 wrote:Ale extra! Nawet nie wieszz jak się cieszę razem z Tobą Paulciu
Jak tam sytuacja u Ciebie wygląda? Mam nadzieję że już lepiejDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
A testuje ktoś dzisiaj? Furiatka? I chyba ktoś jeszcze???Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Figa-niesamowita historia bardzo pokrzepiająca Zycze Ci teraz samych szczesliwości z Maleństwem w brzuszku
Ewi-bardzo mi przykro z powodu niepowodzenia Ale nie poddawaj sie, wróć tu do dziewczyn kiedy będziesz gotowa :*
Zizu-pisałaś o normach progesteronu...A powiedz mi, czy nadmiar jest jakoś szkodliwy? Ja mam końskie dawki, a w sumie doktor nie kazał sprawdzać i tak się właśnie zastanawiam... -
Paulcia28 wrote:Ja bardziej
Jak tam sytuacja u Ciebie wygląda? Mam nadzieję że już lepiej
Bardzo Ci dziękuję za troskę :* Tak, jest zdecydowanie lepiej - bo nie krwawię i wypoczywam już w domku Wczoraj trochę zaniepokoiły mnie bóle podbrzusza i tak jakby szyjki macicy, ale podobno to się zdarza w ciąży...Więc mimo, że uciążliwe, to wzięłam nospe i starałam się nie zwracać na to uwagi. Dziś lepiej, zobaczymy jak popołudniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 10:15
-
MagNolia55 wrote:Figa-niesamowita historia bardzo pokrzepiająca Zycze Ci teraz samych szczesliwości z Maleństwem w brzuszku
Ewi-bardzo mi przykro z powodu niepowodzenia Ale nie poddawaj sie, wróć tu do dziewczyn kiedy będziesz gotowa :*
Zizu-pisałaś o normach progesteronu...A powiedz mi, czy nadmiar jest jakoś szkodliwy? Ja mam końskie dawki, a w sumie doktor nie kazał sprawdzać i tak się właśnie zastanawiam...
Pytałam o to dziewczyny na fioletowej stronie jak u nich wyglądała sprawa z progesteronem. Większość nie sprawdzała poziomu tylko brała lub bierze te końskie dawki dość długo. Z kolei moja Dr w nOvum kazała mi sprawdzić poziom i jak był powyżej normy odstawić jedną dawkę. Po ponad tygodniu kontrola poziomu- nadal był ponad normę więc po konsultacji odstawiłam kolejne 100mg. W tej chwili kończę 8 tydzień a już zredukowałam dawkę z 600 do 400mg. Trochę się przeraziłam bo większość dziewczyn tak szybko nie redukuje i ma dużo wiecej tego wszystkiego. Chyba wszystko zależy od podejścia kliniki.