X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem ciasteczko. Codziennie płakałam jak zostawiałam męża w szpitalu.
    Teraz już jest dobrze. Można powiedzieć, że żyjemy normalnie, jest na lekach i pod opieką lekarzy :)

A teraz jesteśmy najszczesliwsi na świecie, chociaż to dopiero początek i wiele przed Nami.
    In vitro nie jest łatwe pod każdym względem. Ale najgorsze masz za sobą :)

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek@ wrote:
    Paulcia z tą wredna @ różnie bywa. Mi w szpitalu mówili że po lyzeczkowaniu od 4 do 6 tyg ma się pojawić. Z tego co pamiętam to dostałam jakoś po 30dniach, tyle co cykl mój trwa.
    Wiem że marne pocieszenie ale pisze żebyś się nie stresowala jej brakiem;)
    Nie stresuje się, bo jutro wizyta w klinice i omawianie protokołu i leków. Dostane na jutro i piątek zwolnienie lekarskie, bo w przyszłym tygodniu mam zmianę w pracy na rano i jakby @ przyszła to zero szans na wizytę w klinice więc oni też nie chcą bym miesiąc straciła z czekaniem. Prawdopodobnie krótki protokół i inne leki, grunt że będę mogła wystartować już wkrótce, no i heparyna obowiązkowo będzie mi dana :-) już się cieszę, no i dwa dni wolnego też świetnie bo w pracy ponad 50 stopni i idzie padnac

moniczka2601, motylek@, tolerancyjna, Paulaa25, MagNolia55, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Nie stresuje się, bo jutro wizyta w klinice i omawianie protokołu i leków. Dostane na jutro i piątek zwolnienie lekarskie, bo w przyszłym tygodniu mam zmianę w pracy na rano i jakby @ przyszła to zero szans na wizytę w klinice więc oni też nie chcą bym miesiąc straciła z czekaniem. Prawdopodobnie krótki protokół i inne leki, grunt że będę mogła wystartować już wkrótce, no i heparyna obowiązkowo będzie mi dana :-) już się cieszę, no i dwa dni wolnego też świetnie bo w pracy ponad 50 stopni i idzie padnac

Pięknie! Idziesz do przodu :) i zaczęłaś już weekend tak? Same
    Dobre wiadomości dzisiaj :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Niezapominajka5, Farelka, Paulcia planujecie na wrzesień stymulacje czy już transfer? Ależ będzie zacne grono :)

Kadetka kochana u mnie stymulacja prawdopodobnie będzie końcem sierpnia i jakoś wrzesień Sierpien. Obecnie jestem na antykach 17 sierpnia wizyta z wynikami badań i wtedy chyba się zacznie. :-)

tolerancyjna lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    My właśnie po profertilu mieliśmy spadek na niecały mln. Później po odstawieniu odbiło. Hmm jesteś pewna,że stymulacja dopiero we wrześniu?:) ja jak sobie wstępnie liczyłam,to powinna się zacząć jeszcze w sierpniu. Też bardzo się cieszę,że znowu będziemy w podobnym terminie:) w grupie raźniej:)

U nas też wszystkie badania utraciły ważność. Zaczniemy robić już podczas procedury, żeby były jak najdłużej ważne.
    Kariotypy zrobiliśmy przed 1 ICSI, również na NFZ:)

Fragmentacja ładnie Wam wyszła. My nie będziemy robić tego badania,bo przy ICSI lub IMSI, wynik chyba niewiele wnosi. Nasienie i tak mamy słabe ( a przynajmniej takie było zaraz po operacji zpn). Musimy sprawdzić, czy przypadkiem nie wzrosło:)

Źle napisałam ;) końcem sierpnia powinna się zacząć koło 17tego tak jak wizyta Ale będę szła długim protokołem więc myślę że transfer koło 10tegp września Ale wiadomo że to tylko moje wyliczenia :-)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Super, cieszę się że wkoncu ruszysz, trzymam kciuki za Ciebie, powodzenia... :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewuszki :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Cześć dziewczyny! A jednak cuda się zdarzają! dwa miesiące temu pisałam wam naszą historię. Może komuś w podobnej sytuacji dodam otuchy:

"Jestem nowa na forum. Starania o dziecko zaczelismy z mężem zaraz po ślubie w czerwcu 2015r. Mąż jest ode mnie 11 lat starszy, po roku niepowodzeń poszłam więc do lekarza. Żadnych nieprawidłowości u mnie nie znalazł, więc mąż poszedł zrobić badanie nasienia. Spodziewaliśmy się obnizonych parametrów, ale wynik nas załamał.

Oligoasthenoteratozoospermia. Wynik ze stycznia 2017. Prawidłowe plemniki 1%. Koncentracja 1,7 mln/ml. Ruchliwe 17%. Wizyta u urologa i masa badań. Nie znalazł żadnej przyczyny, choroby. Przepisał suplementy i kazał powtórzyć badanie. Usłyszeliśmy ze tylko invitro może dać nam szansę.

Decyzja była prosta i szybka. Na szczęście mieliśmy odłożone trochę gotówki. W lipcu 2017 podeszlismy do pierwszej procedury. Lekarz nas pocieszył, że w milionie znajdą 10 dobrych plemnikow.

IMSI. Estradiol 2622. Liczba pobranych oocytow 18, w tym dojrzale 13.
    Nasienie koncentracja 1 ml. Ruchliwosc post. 3%
    10 zygot
    9 zarodkow
    Transfer świeżych odwołano z powodu ryzyka OHSS.
    4 zamrożono, 5 się rozpadło.
    Miałam dwa transfery po dwa rozmrozone zarodki, Pierwszy 10. 2017, drugi 12.2017. przed drugim transferem histeroskopie. niestety zawsze beta 0....

Wielkie rozczarowanie i łzy. Ale nie poddalismy się. Mąż poszedł do innego androloga, uslyszal to samo - że słabe nasienie i inne tabletki. Brał JE dzielnie 3 miesiące. Badanie nasienia - rozpoznanie to samo, parametry niEco lepsze.
    Plemniki prawidłowe 3,3%. Koncentracja 4 mln/ml, plemniki ruchliwe 11%.

Druga procedura IVF - maj 2018. IMSI
    Tym razem stymulacja menopurem.
    Estradiol 3614
    Pobrano 12 oocytow
    Dojrzałe 7 ;(
    Zarodki 6

Nasienie koncentracja 8 mln/ml; ruchliwosc post. 35% (poprawa! :))
    Transfer 1 świeżego zarodka, resztę dalej hodowli. W sobotę zrobiłam bete i wyszła znowu 0... Dowiedziałam się również, że zamrożono 1 (!) zarodek, reszta się rozpadła.

Jestem załamana, zarodki padają nam jak muchy, z tyłu komórek został tylko i aż 1 mrozaczek. Strasznie się boję i tracę nadzieję. Jak się nie uda, nie będzie nas stać na dalsze leczenie. Czy któreś z Was udało się zajść w ciąże przy tak słabych parametrach nasienia? Kariotypy mamy dobre. Czemu zarodki nie chcą się rozwiac?"

17 lipca mieliśmy transfer naszego ostatniego samotnego zarodka. To czwarty transfer, pełen obaw. Lekarz zdecydował na cykl naturalny. Od samego początku czułam się inaczej niż po poprzednich transferach. pobolewał mnie brzuch, rano kręciło się w głowie i byłam senna w ciągu dnia. 30 lipca miałam zbadać beta HCG, ale nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca 2 dni wcześniej.... 2 kreski!!

W laboratorium wyraźnie poprosiłam o zbadanie beta HCG, a pani zleciła HCG całkowitą... Trochę się zdenerwowałam, ale nie na długo bo potwierdziło ciążę. Wynik 492 mlU/ml. Dzisiaj (2 dni później), w innym miejscu powtórzyłam badanie, tym razem beta HCG, wynik 867,9 mlU/ml.

Tak bardzo się cieszę, a jednocześnie martwię, że jeszcze coś może pójść nie tak... Czy HCG całkowite się jakoś przelicza na betę, myślicie że przyrost jest wystarczający?

Wzruszylam się czytając Twoja wiadomość <3 dużo spokoju wytrwałości i rosnącej bety !

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia moze będzie nam pisane wyrazem być wspólnie w ciąży :-) życzę tego Tobie, sobie oraz wszystkich wspaniałym kobietkom które są tutaj na forum <3

moniczka2601, Waleczna, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Paulcia moze będzie nam pisane wyrazem być wspólnie w ciąży :-) życzę tego Tobie, sobie oraz wszystkich wspaniałym kobietkom które są tutaj na forum <3
    Ja Wam też tego życzę z całego serca <3 kto wie Farelka? Zobaczymy co przyniesie los :-)

Farelka lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa super. Gratuluję. Tak jak mowisz cuda się zdarzają. Życzę dużo zdrówka dla Was ❤

Paulcia28 juz niebawem będzie @ ☺ Daj znać po wizycie.

Ciasteczko nie martw się, bierz te sterydy jak lekarz zlecił. Ściskam.

Ja niestety cały czas plamie dziewczyny. Wczoraj miałam dostać "normalna"@ jak to lekarz mówił ale ani widu ani słychu; P Ja 16 mam scratching potem leki i we wrześniu crio, także niezle grono Farelko szykuje się na wrzesień. Pozdrawiam kochane i życzę spokojnej nocy.
    Jutro wyjeżdżam troszkę odpocząć nad morze❤

Paulcia28, Ciasteczko77, tolerancyjna lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kadetka kochana u mnie stymulacja prawdopodobnie będzie końcem sierpnia i jakoś wrzesień Sierpien. Obecnie jestem na antykach 17 sierpnia wizyta z wynikami badań i wtedy chyba się zacznie. :-)

No to pieknie! Będziemy mocno trzymac kciuki! :-) na wrzesień szykuje sie mocna ekipa! :-)

Farelka, Waleczna lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Figa super. Gratuluję. Tak jak mowisz cuda się zdarzają. Życzę dużo zdrówka dla Was ❤

Ja niestety cały czas plamie dziewczyny. Wczoraj miałam dostać "normalna"@ jak to lekarz mówił ale ani widu ani słychu; P Ja 16 mam scratching potem leki i we wrześniu crio, także niezle grono Farelko szykuje się na wrzesień. Pozdrawiam kochane i życzę spokojnej nocy.

Waleczna to ten scratching tak wcześnie? Jeśli jutro się rozkręci to bedziwsz go miala w 15dc.. moze tak być? Mi dr powiedziala ze od 21dc się robi.. a od dziewczyn ze między 21 a 23 dc.. chodzi o to ze po owulacji. ..

POF, Hashimoto,
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:

Miłego odpoczynku <3
    No szykuje się grupa bojowa :-):-):-)
    Dobranoc dziewczyny, dam znać po wizycie czyli późno bo wizyta o 16:30

Farelka, Waleczna lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    No to pieknie! Będziemy mocno trzymac kciuki! :-) na wrzesień szykuje sie mocna ekipa! :-)
    Będzie się działo , oj będzie :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mykam bo jutro o 6 pobudka. Jadę z mężem do klienta prywatnie pomóc mu w pracy i zleci nam może do 12. Potem do domku się uszykowac na wizytę i wio :-)
    Spokojnej nocy

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane . My jutro też w rozjazdach jedziemy na ta genetyke a do 300 km od nas więc jutro czeka nas 600.

Słodkich snów !

Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Waleczna to ten scratching tak wcześnie? Jeśli jutro się rozkręci to bedziwsz go miala w 15dc.. moze tak być? Mi dr powiedziala ze od 21dc się robi.. a od dziewczyn ze między 21 a 23 dc.. chodzi o to ze po owulacji. ..

No właśnie też jestem zdziwiona bo poprzednio mi też mówił ze to od 21 d.c. No nie wiem zobaczymy. Napisze do niego i spróbuje się dowiedzieć. Musze najpierw dostać @

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Dobrej nocy kochane . My jutro też w rozjazdach jedziemy na ta genetyke a do 300 km od nas więc jutro czeka nas 600.

Słodkich snów !
    Dziekuje Paulciu❤
    To dziewczyny trzymam za Was kciuki, żeby przebiegły po Waszej myśli.
    Farelka ja tak też niestety kursuje do kliniki po 300 km w jedna stronę. Kłopotliwe, ale co zrobić. Buziaki do jutra;)

Paulcia28, Farelka lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dlatego się denerwuje ... 20 to juz dawka lecznicza.
    Obym ni zarosła jak mucha :D i nie była otepiala ... gruba już jestem więc to mi nie robi ;)
    Ciasteczko... Po co od razu taka krytyczna wobec siebie jesteś? Rozumiem że się boisz, ale chyba przecież lekarz wie co robi? Nie bój się , widzę że wczoraj trochę nerwy komuś poszły, eh nie ma co marnować mocy, uszy do góry

Ciasteczko77, tolerancyjna lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ