X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niech mi któraś wyliczy proszę kiedy mogę się spodziewać punkcji i transferu ,jeśli 26.08 zaczynam stymulacje/.? Okazuje się, że mój mąż dwa dni we wrześniu nie może i boję się, że przypadnie akurat w te dni

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Kadetka - kochana - nawet nie wiesz jak Cie rozumiem ... pamiętasz co było ze mną (cholerne amh ...) :(
    A Ty poprzednie stymu jakie miałaś protokoły i jakie efekty ?? Jakimi lekami ?

Ciasteczko po pierwsze trzymam kciuki za Ciebie w dwupaku! Żeby tak zostało na najbliższe 9 miesięcy i zeby
    To był dla Was temat numer 1 który pomoże przetrwać ciężki czas i da Duuuuużo sił, wiary i nadziei..

Odpowiadając na Twoje pytanie.. Nigdy nie miałam symulacji... Miajałoby sie to z celem przy moim AMH, FSH, LH.. Usłyszałam wprost że dla nas jedyna szansa jest KD lub AZ...

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami.
    Mała co się dzieje???

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferelka co się stało?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami.

Kochana nie płacz! Co kolwiek wpadło przez Twoje uszy poradzisz sobie! A my Cię będziemy wspierać!!!

Paulcia28, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dziewczyny niech mi któraś wyliczy proszę kiedy mogę się spodziewać punkcji i transferu ,jeśli 26.08 zaczynam stymulacje/.? Okazuje się, że mój mąż dwa dni we wrześniu nie może i boję się, że przypadnie akurat w te dni
    Nie da się wyliczyć bo niewiadomo jak zareagujesz na stymulacje, a jakim protokołem idziesz?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja miałam na drugi dzień klucie okropne. Ale klinika mówiła, że implantacja może być w ten sam dzień albo następnego.
    Dziękuje Klamka ❤️ - czyli mowili że może być jeszcze tego samego dnia implantacja co transfer?
    Na YT jest filmik pokazujący jak macica przesuwa zarodek-czyli skurczami bo jak inaczej ..
    U mnie to bardziej skurcze - nawet były takie mocne przeszywające - i ciągniecie macicy jak na @ (promieniuje mi na nogi)..
    to za szybko się zaczelo - dlatego pytam Was czy któraś miała już w dniu transferu ?

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Nie da się wyliczyć bo niewiadomo jak zareagujesz na stymulacje, a jakim protokołem idziesz?
    Krótkim - zapomnialam dopisać. No a tak od ilu dni do ilu trwa stymulacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Ciasteczko po pierwsze trzymam kciuki za Ciebie w dwupaku! Żeby tak zostało na najbliższe 9 miesięcy i zeby
    To był dla Was temat numer 1 który pomoże przetrwać ciężki czas i da Duuuuużo sił, wiary i nadziei..

Odpowiadając na Twoje pytanie.. Nigdy nie miałam symulacji... Miajałoby sie to z celem przy moim AMH, FSH, LH.. Usłyszałam wprost że dla nas jedyna szansa jest KD lub AZ...
    Rozumiem - przepraszam najmocniej :(
    Dziękujemy za dobre słowa i bierzemy je do serduszek ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

2.09 mam mieć pierwszy podgląd, chyba do 15.09 to juz punkcja będzie co??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    2.09 mam mieć pierwszy podgląd, chyba do 15.09 to juz punkcja będzie co??
    Zależy - mi na krótkim przedłużyli do 17 dni aż .. to zależy od monitoringów. Nie masz planu stymulacji (rozpiski jakiejś)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Zależy - mi na krótkim przedłużyli do 17 dni aż .. to zależy od monitoringów. Nie masz planu stymulacji (rozpiski jakiejś)?
    ok a co w sytuacji , kiedy wyznacza mi np na 15.09 a ja wtedy nie mogę tzn mąż, no, ale jakby on też potrzebny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Plan stymulacji mam taki, ze 22 koncze antyki, 26 zaczynam gonapeptyl, potem estradiol i prog badam i właczam puregon i 2.09 idę na pierwsze usg

• Veri Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Krótkim - zapomnialam dopisać. No a tak od ilu dni do ilu trwa stymulacja?
    Pewnie też zależy jakie masz naturalne cykle no i oczywiście, tak jak dziewczyny piszą, jak zareagujesz na leki.
    Mój przykład. Cykle 25 dni. Od 2 dc stymulacja. Koniec w 10 dc. W 12 dc punkcja. Także masz szansę się wyrobić, ale nigdy nie wiadomo :/

Berbeć lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje Klamka ❤️ - czyli mowili że może być jeszcze tego samego dnia implantacja co transfer?
    Na YT jest filmik pokazujący jak macica przesuwa zarodek-czyli skurczami bo jak inaczej ..
    U mnie to bardziej skurcze - nawet były takie mocne przeszywające - i ciągniecie macicy jak na @ (promieniuje mi na nogi)..
    to za szybko się zaczelo - dlatego pytam Was czy któraś miała już w dniu transferu ?

Ja tak miałam tydzień temu. Bolał mnie brzuch i syski ok. 5-6 dni. Już w dniu zabiegu. Transfer 3 dniowych zetek.

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja miałam na drugi dzień klucie okropne. Ale klinika mówiła, że implantacja może być w ten sam dzień albo następnego.

Czesc dziewczyny!
    Hej Kadetka :-) Zajrzalam, czytam no i napisalam....
    Ciasteczko....ja przy ostatnim transferze mialam od samego poczatku bole jak na @ i bralam Nospe a tym razem sobie ja odpuscilam...nie powiem bo mialam dni,ze az do nog promieniowalo ale dawalam rade.Mysle,ze to tez indywidualne samopoczucie kazdej z nas
    30.07 mualam transfer, poki co wszystko dobrze :-) W srode mam wizyte.

Kadetka, Pimka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Pewnie też zależy jakie masz naturalne cykle no i oczywiście, tak jak dziewczyny piszą, jak zareagujesz na leki.
    Mój przykład. Cykle 25 dni. Od 2 dc stymulacja. Koniec w 10 dc. W 12 dc punkcja. Także masz szansę się wyrobić, ale nigdy nie wiadomo :/

Dokładnie. Moja pierwsza stymulacja w protokole długim punkcja 13 dc bo było super ekstra. Druga stymulacja protokół długi nędza i punkcja 17 dc.

Berbeć lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    No widzisz to leki uratowanie :) ja ie dawalam do lodówki ale myślę że ta temp. Jest podawana z marginesem.. Chodzi tylko o to żeby nie dawać ich do pełnego słońca albo nie trzymać w aucie w taką pogodę..
    Ja się wystraszyłam tych upałów, ale faktycznie przełożę je do jakiejś szafki. Mam nadzieję, że te upały nie będą trwały wiecznie ;-)

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Rozumiem - przepraszam najmocniej :(
    Dziękujemy za dobre słowa i bierzemy je do serduszek ❤️

Nie musisz przepraszać... Pogodziłam się już z tym... Temat przerobiłam i KD odbieram jako szansę a nie karę... Tylko Boże spraw żeby się udało!!!

maruda34, moniczka2601, Farelka, klamka lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    czy mogę pić herbatki z : rumianek, melisę, skrzyp polny i pokrzywe ??
    Zaraz zabieram sie za ananasa ;)
    Misiek zwariował- nie pozwala mi małej siatki wziąć do ręki czy rozpakować zakupów ❤️Kochany

Ciasteczko super, że Misiek tak o Ciebie dba, korzystaj ;-) Co do ziół to lepiej poczytać - z tego co wiem melisę można ale co do pozostałych to nie wiem. I lepiej w nie za dużych ilościach.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ