In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Dziewczynki po prostu lekarze traktują mnie gorzej jak Gowno tak się czuje ... przepraszam za wyrażenie... doktor była dziś niemiła opryskliwa!! W związku z tym że badania genetyczne jeszcze nie przyszły a my chcemy tak czy siak podejść do drugiej procedury to dała do podpisu nam pismo że mamy świadomość że dziecko moze urodzić się chore !!@@ myślałam że serce mi pęknie ... zadałam jakieś pytanie to odpowiedziała że nie moze się skupić bo ja pytania zadaje i to taki tonem opryskliwym wyszliśmy to zapłaciliśmy 710 za wizytę bo jeszcze wyniki miałam nie ta metoda co trzeba zrobione ( na chlamydia z pochwy) i jeszcze za jakiś lek ... mam mieć teraz Jeden zastrzyk zamiast gonapeptylu codziennie.. I taka suma dziś wyszła .... jeszcze kuzwa za ksero badań 10 zł !!!! Nawet za ksero badań sobie liczą to już przesada .. kiedy to się skończy ???? ;(
Farelka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnyA tak mnie gniotło co jakiś czas, zwłaszcza wieczorem. Ale nie na tyle żeby no spa była niezbędna na szczęście.
Farelka no skandal! Rozumiem, że lekarz może mieć słabszy dzień ale tutaj to naprawdę jaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:51
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Dziewczynki po prostu lekarze traktują mnie gorzej jak Gowno tak się czuje ... przepraszam za wyrażenie... doktor była dziś niemiła opryskliwa!! W związku z tym że badania genetyczne jeszcze nie przyszły a my chcemy tak czy siak podejść do drugiej procedury to dała do podpisu nam pismo że mamy świadomość że dziecko moze urodzić się chore !!@@ myślałam że serce mi pęknie ... zadałam jakieś pytanie to odpowiedziała że nie moze się skupić bo ja pytania zadaje i to taki tonem opryskliwym wyszliśmy to zapłaciliśmy 710 za wizytę bo jeszcze wyniki miałam nie ta metoda co trzeba zrobione ( na chlamydia z pochwy) i jeszcze za jakiś lek ... mam mieć teraz Jeden zastrzyk zamiast gonapeptylu codziennie.. I taka suma dziś wyszła .... jeszcze kuzwa za ksero badań 10 zł !!!! Nawet za ksero badań sobie liczą to już przesada .. kiedy to się skończy ???? ;(
A nie myslalas moze o zmianie Dr??? Bo po co Ci dodatkowe nerwy i stres... -
nick nieaktualnyFarelka wrote:Dziewczynki po prostu lekarze traktują mnie gorzej jak Gowno tak się czuje ... przepraszam za wyrażenie... doktor była dziś niemiła opryskliwa!! W związku z tym że badania genetyczne jeszcze nie przyszły a my chcemy tak czy siak podejść do drugiej procedury to dała do podpisu nam pismo że mamy świadomość że dziecko moze urodzić się chore !!@@ myślałam że serce mi pęknie ... zadałam jakieś pytanie to odpowiedziała że nie moze się skupić bo ja pytania zadaje i to taki tonem opryskliwym wyszliśmy to zapłaciliśmy 710 za wizytę bo jeszcze wyniki miałam nie ta metoda co trzeba zrobione ( na chlamydia z pochwy) i jeszcze za jakiś lek ... mam mieć teraz Jeden zastrzyk zamiast gonapeptylu codziennie.. I taka suma dziś wyszła .... jeszcze kuzwa za ksero badań 10 zł !!!! Nawet za ksero badań sobie liczą to już przesada .. kiedy to się skończy ???? ;(
No kur..brak słów. Dla nich to biznes przede wszystkim, musimy o tym pamiętać i uzbroić się w pancerz. Zmień klinike jak sie tam źle czujesz.
-
Kochana, a rozważałaś zmianę kliniki, lekarza?
bo to co piszesz brzmi skandalicznie !!! chyba wiadomo, że pytasz, i te oświadczenia - przecież każda z nas decydując się na dziecko bierze pod uwagę, że może być chore, a tu zero empatii i zrozumienia. o jakości obsługi klienta szkoda gadać. u nas klinice jak poprosiłam to mi nawet zastrzyk za friko robili -
Ja bym zmieniła ta doktor...Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnymaruda34 wrote:Ciasteczko kiedy mialas transfer? Jak u Ciebie z beta??
Beta za kilka ładnych dni dopiero.
Farelka - bardzo mi przykro / przechodziłam podobna sytuacje i zmieniłam lekarza po tym...
brakuje słow i nerwów na takich ludzi !
Taka informacje ze dziecko moze byc chore to i my podpisywaliśmy - bo IVF nie daje gwarancji że dziecko bedzie zdrowe (tylko badania zarodka dają). Rozumiem, że czekacie na kariotypy ? My zaczęliśmy procedurę i stymu przed wynikami kariotypow.
Nie denerwuj sie kochana !!! Nie ma sensu na takich ludzi
maruda34 lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Plan stymulacji mam taki, ze 22 koncze antyki, 26 zaczynam gonapeptyl, potem estradiol i prog badam i właczam puregon i 2.09 idę na pierwsze usg36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Dziś miałam crio 5 dniowego zarodka
Beta za kilka ładnych dni dopiero.
Farelka - bardzo mi przykro / przechodziłam podobna sytuacje i zmieniłam lekarza po tym...
brakuje słow i nerwów na takich ludzi !
Taka informacje ze dziecko moze byc chore to i my podpisywaliśmy - bo IVF nie daje gwarancji że dziecko bedzie zdrowe (tylko badania zarodka dają). Rozumiem, że czekacie na kariotypy ? My zaczęliśmy procedurę i stymu przed wynikami kariotypow.
Nie denerwuj sie kochana !!! Nie ma sensu na takich ludzi
No to trzymam kciuki. Tez mialam 5dniowego tyle ze mrozaczek -
nick nieaktualnyFarelka wrote:Dziewczynki po prostu lekarze traktują mnie gorzej jak Gowno tak się czuje ... przepraszam za wyrażenie... doktor była dziś niemiła opryskliwa!! W związku z tym że badania genetyczne jeszcze nie przyszły a my chcemy tak czy siak podejść do drugiej procedury to dała do podpisu nam pismo że mamy świadomość że dziecko moze urodzić się chore !!@@ myślałam że serce mi pęknie ... zadałam jakieś pytanie to odpowiedziała że nie moze się skupić bo ja pytania zadaje i to taki tonem opryskliwym wyszliśmy to zapłaciliśmy 710 za wizytę bo jeszcze wyniki miałam nie ta metoda co trzeba zrobione ( na chlamydia z pochwy) i jeszcze za jakiś lek ... mam mieć teraz Jeden zastrzyk zamiast gonapeptylu codziennie.. I taka suma dziś wyszła .... jeszcze kuzwa za ksero badań 10 zł !!!! Nawet za ksero badań sobie liczą to już przesada .. kiedy to się skończy ???? ;(
Ogólnie moim zdaniem my poza tym, że jesteśmy pacjentkami jesteśmy również klientkami, które zostawiają lekarzom i klinice kupe hajsu. Ich psim obowiązkiem jest wyjaśnienie nam wszystkiego co chcemy, odpowiedzenie nam na każde pytanie. Stwierdzenie, że nie może się skupić, bo zadajesz wg niej pytanie w sposób opryskliwy pokazuje jedynie jej niekompetencje. Co do tego pisma, to je olej - myślę, że chciała Cię zdenerwować. Kochana wiem, że pewnie na tym etapie nie jest to proste ale nie myślałaś o zmianie lekarza. Jednak lepiej jakbyś miała zaufanie do swojego ginekologa.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Dzisiaj rano byliśmy na usg i... Widzieliśmy bijące serduszko! Razem z mężem ryczymy od rana, tym razem jednak ze szczęścia i wzruszenia. Wiem, że jeszcze wiele przed nami, ale radość jest niesamowita.
Życzę Wam wszystkim, żebyście niedługo również mogły zobaczyć w sobie pulsujace małe serduszko. Trzymam kciuki za Wasze duże jajka, zdrowe plemniki, rozwijające się zarodki i wysokie bety!Berbeć, Bruised, Ciasteczko77, maruda34, Pimka, moniczka2601, Kadetka, klamka, MonikA_89!, Olciaaa, Paulcia28, japonka, asienka30, Jvm, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Dziewczynki po prostu lekarze traktują mnie gorzej jak Gowno tak się czuje ... przepraszam za wyrażenie... doktor była dziś niemiła opryskliwa!! W związku z tym że badania genetyczne jeszcze nie przyszły a my chcemy tak czy siak podejść do drugiej procedury to dała do podpisu nam pismo że mamy świadomość że dziecko moze urodzić się chore !!@@ myślałam że serce mi pęknie ... zadałam jakieś pytanie to odpowiedziała że nie moze się skupić bo ja pytania zadaje i to taki tonem opryskliwym wyszliśmy to zapłaciliśmy 710 za wizytę bo jeszcze wyniki miałam nie ta metoda co trzeba zrobione ( na chlamydia z pochwy) i jeszcze za jakiś lek ... mam mieć teraz Jeden zastrzyk zamiast gonapeptylu codziennie.. I taka suma dziś wyszła .... jeszcze kuzwa za ksero badań 10 zł !!!! Nawet za ksero badań sobie liczą to już przesada .. kiedy to się skończy ???? ;(36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
nick nieaktualnymaruda34 wrote:No to trzymam kciuki. Tez mialam 5dniowego tyle ze mrozaczek
FIGA -super !!!! Niech Maluszek zdrowoooo rośnie !!! Zdrówka dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 22:04
Figa88 lubi tę wiadomość
-
Dokladnue...podejscie lekarza to podstawa. Ja np z moja Dr na moze 2 pierwszych wizytach mialam dystans z Jej strony ale pozniej juz coraz lepiej. Na transferze jak mi mowila vo mi wolno a czego nie i jak wspomniala o alkoholu to nam sie temat rozwinal kiedys na wizycie to mi mama powiedziala,ze az w poczekalni bylo nas slychac jak sie smialysmy to nawet Panie z recepcji sie smialy
Wiec ja bym chyba zmienila lekarza na Twoim miejscu
-
Ciasteczko77 wrote:Nasz też mrozaczek crio - ja miałam hiperke
FIGA -super !!!! Niech Maluszek zdrowoooo rośnie !!! Zdrówka dla Ciebie
Ja znowu za wysoki progesteron przed swiezym transferem stad przelozony. A po punkcji mnie Dr zabezpieczyla antybiotykiem i kroplowka przed hiperka. -
Figa88 wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj rano byliśmy na usg i... Widzieliśmy bijące serduszko! Razem z mężem ryczymy od rana, tym razem jednak ze szczęścia i wzruszenia. Wiem, że jeszcze wiele przed nami, ale radość jest niesamowita.
Życzę Wam wszystkim, żebyście niedługo również mogły zobaczyć w sobie pulsujace małe serduszko. Trzymam kciuki za Wasze duże jajka, zdrowe plemniki, rozwijające się zarodki i wysokie bety!
Gratulacje !!! Ja mialam 30.07 transfer. Tez sie juz nie moge doczekac USG
W ktorym dniu po mialas USG?Figa88 lubi tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Gratulacje !!! Ja mialam 30.07 transfer. Tez sie juz nie moge doczekac USG
W ktorym dniu po mialas USG?
30.07 pamiętam robiłam pierwszą bete i wyszła dodatnia - taki miałam prezent na imieniny. Cudowna chwila, cieszę się że Wam również się udało i napewno za parę dni zobaczycie swojego kropkamoniczka2601, klamka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaruda34 wrote:Ja znowu za wysoki progesteron przed swiezym transferem stad przelozony. A po punkcji mnie Dr zabezpieczyla antybiotykiem i kroplowka przed hiperka.
A hiper miałam bo mi pobrali tylko z jednego jajnika- przy moim amh nie powinnam mieć hiper mam poniżej 1.. -
Figa88 wrote:dziekuje. Równo miesiąc po transferze. Transfer 5 dniowego zarodka.
30.07 pamiętam robiłam pierwszą bete i wyszła dodatnia - taki miałam prezent na imieniny. Cudowna chwila, cieszę się że Wam również się udało i napewno za parę dni zobaczycie swojego kropka
Oj mam taka nadzieje....
Ja mialam oznaczyc w 12dpt ale nie wytrzymalam i zrobilam w 10dpt wyszla pozytywna, po 48h powtorzylam urosla sporo i w 15dpt poszlo mega do gory i w 18dpt mega mega wiec mam nadzieje,ze sie juz doczekamy maluszka....chociaz sa dziewczyny co mysla ze blizniaki a nawet trojaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 22:48
Kadetka, Figa88, aga_ni lubią tę wiadomość