In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
maruda34 wrote:Czesc dziewczyny!
Hej Kadetka Zajrzalam, czytam no i napisalam....
Ciasteczko....ja przy ostatnim transferze mialam od samego poczatku bole jak na @ i bralam Nospe a tym razem sobie ja odpuscilam...nie powiem bo mialam dni,ze az do nog promieniowalo ale dawalam rade.Mysle,ze to tez indywidualne samopoczucie kazdej z nas
30.07 mualam transfer, poki co wszystko dobrze W srode mam wizyte.
Witaj Kochana :* baaardzo miło Cię widzieć! Tu są cudowne dziewczyny... Poczujesz się szybko jak u siebie a więc rozgość się...maruda34, Paulcia28, moniczka2601, Olciaaa lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyBerbeć wrote:ok a co w sytuacji , kiedy wyznacza mi np na 15.09 a ja wtedy nie mogę tzn mąż, no, ale jakby on też potrzebny
Musicie z dr obgadać bo zakładam że przesunąć o 1 dzień można
Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Mąż musi oddać nasienie - zakładam że nie macie mrożonego .. więc w dniu punkcji jest niezbędny ..
Musicie z dr obgadać bo zakładam że przesunąć o 1 dzień możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:16
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKadetka wrote:Nie musisz przepraszać... Pogodziłam się już z tym... Temat przerobiłam i KD odbieram jako szansę a nie karę... Tylko Boże spraw żeby się udało!!!
Hej. Maruda - witamy i dziękuje za odp .
Olcia- właśnie googluje - wiadomo, że nie litry - ale trochę (1-2 kubeczki) - na ukojenie nerwów, czy na włosy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKadetka wrote:Nie musisz przepraszać... Pogodziłam się już z tym... Temat przerobiłam i KD odbieram jako szansę a nie karę... Tylko Boże spraw żeby się udało!!!
Kadetka moim zdaniem decyzja o KD to bardzo dobra decyzja.
Ogólnie uważam, że mamą jest ta osoba, która wychowała i kochała dziecko, a nie tylko ta która urodziła lub oddała oocyt do adopcji.
Przyznam szczerze, że w trakcie stymulacji wyprodukowałam bardzo dużo komórek dobrej jakości, część poszło do zapłodnienia, część zamroziłam dla siebie a 6 komórek oddałam do dawstwa. Mój lekarz namawiał mnie, żebym POMOGŁA innym kobietom, które ze względu na niskie AMH nie mają szans na biologiczne potomstwo. Obydwoje z mężem stwierdziliśmy, że to dobry pomysł (mąż honorowo oddaje krew). Mamy przyjaciół którzy musieli skorzystać z dawcy nasienia, żeby mieć szanse na zostanie rodzicami (cały czas walczą) W każdym razie od czasu do czasu zastanawiam się, co się stało z moimi komórkami i wewnętrznie mam nadzieję, że przyniosły jakiejś parze szczęście. W żaden sposób nie czuję "matką", bo jak napisałam wcześniej MAMA to ktoś więcej niż dawczyni.
W każdym razie Kadetka bardzo mocno Ci kibicuję
Kadetka, Ciasteczko77, Klusix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maruda34 wrote:Uda sie !!!!!!! Musi sie udac :-*
Dziękuję Kochana... Nie marzę o niczym bardziej !
Co do Ciebie moje przeczucia mnie nie myliły...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Berbeć wrote:Krótkim - zapomnialam dopisać. No a tak od ilu dni do ilu trwa stymulacja?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Berbeć wrote:Dzięki dziewczyny , to może się wyrobimy, ja tak sobie liczyłam punkcje na jakiegoś 10tego września , a transfer później ile dni po? chociaż na transfer to już mogę sama jechać
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Ciasteczko w Twoim przypadku to najważniejsze żebyś wrzuciła na luz i się wyciszyła. Masz zwolnienie po transferze? Ja miałam tydzień urlopu więc mogłam się polenić
Paulcia28, moniczka2601, Olciaaa, klamka lubią tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Czesc dziewczyny!
Hej Kadetka Zajrzalam, czytam no i napisalam....
Ciasteczko....ja przy ostatnim transferze mialam od samego poczatku bole jak na @ i bralam Nospe a tym razem sobie ja odpuscilam...nie powiem bo mialam dni,ze az do nog promieniowalo ale dawalam rade.Mysle,ze to tez indywidualne samopoczucie kazdej z nas
30.07 mualam transfer, poki co wszystko dobrze W srode mam wizyte.maruda34 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ciasteczko77 wrote:Spokojnie - nie stresuje sie tylko mnie to ciekawi. Mam urlop jeszcze tydz
Ciasteczko77, Gaja88, Pimka lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Ja od jutra 6 godz zaczynam urlop zwolnienie w końcu się wyspie , o ile mąż pozwoli bo on to poranny ptaszek. Ciasteczko trzymam mocno kciuki
Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Kadetka wrote:Kochana nie płacz! Co kolwiek wpadło przez Twoje uszy poradzisz sobie! A my Cię będziemy wspierać!!!
Dziewczynki po prostu lekarze traktują mnie gorzej jak Gowno tak się czuje ... przepraszam za wyrażenie... doktor była dziś niemiła opryskliwa!! W związku z tym że badania genetyczne jeszcze nie przyszły a my chcemy tak czy siak podejść do drugiej procedury to dała do podpisu nam pismo że mamy świadomość że dziecko moze urodzić się chore !!@@ myślałam że serce mi pęknie ... zadałam jakieś pytanie to odpowiedziała że nie moze się skupić bo ja pytania zadaje i to taki tonem opryskliwym wyszliśmy to zapłaciliśmy 710 za wizytę bo jeszcze wyniki miałam nie ta metoda co trzeba zrobione ( na chlamydia z pochwy) i jeszcze za jakiś lek ... mam mieć teraz Jeden zastrzyk zamiast gonapeptylu codziennie.. I taka suma dziś wyszła .... jeszcze kuzwa za ksero badań 10 zł !!!! Nawet za ksero badań sobie liczą to już przesada .. kiedy to się skończy ???? ;(Klusix lubi tę wiadomość