X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciala miec tyle jajek. Boje sie że druga stymulacja bedzie taka sama marna jak pierwsza

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Jak ja bym chciala miec tyle jajek. Boje sie że druga stymulacja bedzie taka sama marna jak pierwsza
    Gdybym mogła to bym się podzieliła <3 ale i tak wiem że większość odpadnie bo nie dojdzie do zapłodnienia, żeby chociaż na jeden transfer zarodki były

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Moja bidulko, te czekanie meczy najbardziej. Ale los Ci w końcu wynagrodzi <3 a co to ten zabieg na jajnikach? Jejku nie zazdroszczę,ale pamiętaj że trzymam mocno kciuki :-*

I tego się trzymam, mam nadzieję że wynagrodzi mi bliźniakami ;)
    Zabieg polega na nakłuciu jajnika i usunięcie fragmentu drugiego, wykonywany jest u osób z PCOS, choć z tego co czytałam rzadko ;) Na szczęście jest to laparoskopia więc od razu będzie można zacząć działać. Mam nadzieje, że jeśli nie będzie całkowitej poprawy, to chociaż odpowiedź na stymulację będzie lepsza, a nie taka jak przy pierwszym podejściu, bo max do końca roku mam zamiar być w ciąży :P

Uważaj na siebie kochana na tej ostatniej przed punkcją nocce :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 19:47

Paulcia28 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety... dzisiejsza beta 45,68... czyli po 3 dniach nawet nie drgnęła :(

Najgorsze jest to, że lekarz kazał brać jeszcze cały weekend dalej dupchaston, luteinę i neoparin bo wyniki robiłam w innych laboratoriach ale ja nie wierze w cud... wydaje mi się, że nie chciał w oczy powiedzieć - że koniec.

Po odstawieniu leków muszę poczekać jeden cykl (dwa okresy) i dopiero powrót po mrożaczka... więc transfer dopiero na wczesny październik:(

Nie wiem jak się zebrać w sobie bo mimo iż nie nastawiałam się na 100% to pozwalałam sobie na oglądanie stron z wózkami dla dzieci... wyobrażałam sobie jak mowie o ciąży rodzicom... eh..

Do tego po stymulacji mam brzuch jak balon - wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży:(

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    o kurka, a ja jak zaczęły się upały włożyłam do lodówki, ups...

EDIT: Jak przechowywać lek Neoparin - Przechowywać w temperaturze poniżej 25 C.
    Lek można również przechowywać w lodówce (2 ̊C –8 ̊C) jednak nie dłużej niż 1 miesiąc. Nie zamrażać.
    No widzisz to leki uratowanie :) ja ie dawalam do lodówki ale myślę że ta temp. Jest podawana z marginesem.. Chodzi tylko o to żeby nie dawać ich do pełnego słońca albo nie trzymać w aucie w taką pogodę..

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Kochane u mnie nawet jedno jajo pozostaje tylko w strefie marzeń....

POF, Hashimoto,
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:

Najgorsze jest to, że lekarz kazał brać jeszcze cały weekend dalej dupchaston, luteinę i neoparin bo wyniki robiłam w innych laboratoriach ale ja nie wierze w cud... wydaje mi się, że nie chciał w oczy powiedzieć - że koniec.

Po odstawieniu leków muszę poczekać jeden cykl (dwa okresy) i dopiero powrót po mrożaczka... więc transfer dopiero na wczesny październik:(

Nie wiem jak się zebrać w sobie bo mimo iż nie nastawiałam się na 100% to pozwalałam sobie na oglądanie stron z wózkami dla dzieci... wyobrażałam sobie jak mowie o ciąży rodzicom... eh..

Kurczę, szkoda, przykro mi. Miałam nadzieję, że jednak beta ruszy. Wiem przez co przechodzisz, bo u mnie też były słabe przyrosty. Dopiero w 7tc uwierzyłam, że jestem w ciąży, ale radość i tak nie trwała długo. Trzymaj się dzielnie. A tak w ogóle, to czemu nie możesz transferu zrobić od razu? Niektóre dziewczyny miały zielone światło.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemyria- bardzo mi przykro ale powtórz betę koniecznie!
    Gaja - oj wierze- ale to nie jest bezowocne czekanie - zobacz ile robisz !!
    Wow Olcia - dajesz nadzieje !!! Synek ❤️Cudownie !!! A wtedy masz jeszcze 1 blastke do wzięcia - to będzie rodzeństwo :)
    Dużo zdrówka dla Was !!
    Dziewczyny, jak sądzicie - czy mogę pić herbatki z : rumianek, melisę, skrzyp polny i pokrzywe ??
    Zaraz zabieram sie za ananasa ;)
    Misiek zwariował- nie pozwala mi małej siatki wziąć do ręki czy rozpakować zakupów ❤️Kochany

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Jak bym ich miała więcej z chęcią bym ci oddała. Wszystkie was bym obdzielila ale modle sie zeby chociaż jeden podali a jedeb zamrozili.

Kadetka lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemyria powtórz na pewno:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kadetka - kochana - nawet nie wiesz jak Cie rozumiem ... pamiętasz co było ze mną (cholerne amh ...) :(
    A Ty poprzednie stymu jakie miałaś protokoły i jakie efekty ?? Jakimi lekami ?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Jak bym ich miała więcej z chęcią bym ci oddała. Wszystkie was bym obdzielila ale modle sie zeby chociaż jeden podali a jedeb zamrozili.
    Kochana mimo dużej ilości pęcherzyków nie wiadomo ile uzyskamy zarodków. Jeśli aktywacja komórek coś pomoże to będę się mogła cieszyć .przy pierwszej punkcji byłam spanikowana a teraz? Modlę się by komplikacji nie było i choć dwa zarodki uzyskać.jestem totalnie wyluzowana bo ale zmęczenie też mi w tym pomaga bo mam w głowie pracę zakodowane a nie stres

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:

Widzę w stopce że beta z 17 dpt niższa. Cholera przykro mi, nie chce Ci robić nadziei ale przyrost jest nijaki. A czemu tyle musisz czekać na crio? Ja poczekam po punkcji aż jajniki wrócą do swoich rozmiarów i jadę z koksem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:21

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Rozumiem Cię, ja też zupełnie od nowa. Tłumaczę sobie, że nieważne co było, trzeba się skupić na tym co będzie. Traktuję to jako nowy początek. I jak tam na wizycie? Kiedy zaczynasz stymulację?

Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja nie chce panikować i absolutnie nie panikuje -
    ale czy któraś z Was miała już w dniu transferu skurcze i bóle jak na @???

Bo kojarzę, że miałyście -ale kilka dni po transf, a nie w dniu ...

Musiałam wziąć No spa i chyba dalej muszę brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami.
    :( matko ... Farelko :(?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziewczyny - ja nie chce panikować i absolutnie nie panikuje -
    ale czy któraś z Was miała już w dniu transferu skurcze i bóle jak na @???

Bo kojarzę, że miałyście -ale kilka dni po transf, a nie w dniu ...

Musiałam wziąć No spa i chyba dalej muszę brać.
    Ja miałam na drugi dzień klucie okropne. Ale klinika mówiła, że implantacja może być w ten sam dzień albo następnego.

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:

Kochana rozumiem Ciebie miałam właśnie to samo w głowie jak innym się chwale że w końcu się udało, jak rosła beta, też już były marzenia że w końcu a tu bec, jutro miałam dla formalności robić betę a dziś dostałam okres :( tule mocno

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria i jeszcze takie pytanie miałaś świeży transfer,? Może byłaś przestymulowana? Ja tak miałam w ubiegłym roku i w tej klinice powiedzieli ze nie miało to prawa się udać, przez hiperke że powinno się miesiąc odczekać...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Wierzę kochana, kto jak nie my doceniamy to co mamy... Nawet maja niewiele... Będzie dobrze Ewi28.. Życzę Ci z całego serca pięknych oocytow i jeszcze piękniejszych zarodków z których urodzisz cudne dzieci :*

Ewi28 lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ