X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciala miec tyle jajek. Boje sie że druga stymulacja bedzie taka sama marna jak pierwsza

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Jak ja bym chciala miec tyle jajek. Boje sie że druga stymulacja bedzie taka sama marna jak pierwsza
    Gdybym mogła to bym się podzieliła <3 ale i tak wiem że większość odpadnie bo nie dojdzie do zapłodnienia, żeby chociaż na jeden transfer zarodki były

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Moja bidulko, te czekanie meczy najbardziej. Ale los Ci w końcu wynagrodzi <3 a co to ten zabieg na jajnikach? Jejku nie zazdroszczę,ale pamiętaj że trzymam mocno kciuki :-*

I tego się trzymam, mam nadzieję że wynagrodzi mi bliźniakami ;)
    Zabieg polega na nakłuciu jajnika i usunięcie fragmentu drugiego, wykonywany jest u osób z PCOS, choć z tego co czytałam rzadko ;) Na szczęście jest to laparoskopia więc od razu będzie można zacząć działać. Mam nadzieje, że jeśli nie będzie całkowitej poprawy, to chociaż odpowiedź na stymulację będzie lepsza, a nie taka jak przy pierwszym podejściu, bo max do końca roku mam zamiar być w ciąży :P

Uważaj na siebie kochana na tej ostatniej przed punkcją nocce :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 19:47

Paulcia28 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety... dzisiejsza beta 45,68... czyli po 3 dniach nawet nie drgnęła :(

Najgorsze jest to, że lekarz kazał brać jeszcze cały weekend dalej dupchaston, luteinę i neoparin bo wyniki robiłam w innych laboratoriach ale ja nie wierze w cud... wydaje mi się, że nie chciał w oczy powiedzieć - że koniec.

Po odstawieniu leków muszę poczekać jeden cykl (dwa okresy) i dopiero powrót po mrożaczka... więc transfer dopiero na wczesny październik:(

Nie wiem jak się zebrać w sobie bo mimo iż nie nastawiałam się na 100% to pozwalałam sobie na oglądanie stron z wózkami dla dzieci... wyobrażałam sobie jak mowie o ciąży rodzicom... eh..

Do tego po stymulacji mam brzuch jak balon - wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży:(

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    o kurka, a ja jak zaczęły się upały włożyłam do lodówki, ups...

EDIT: Jak przechowywać lek Neoparin - Przechowywać w temperaturze poniżej 25 C.
    Lek można również przechowywać w lodówce (2 ̊C –8 ̊C) jednak nie dłużej niż 1 miesiąc. Nie zamrażać.
    No widzisz to leki uratowanie :) ja ie dawalam do lodówki ale myślę że ta temp. Jest podawana z marginesem.. Chodzi tylko o to żeby nie dawać ich do pełnego słońca albo nie trzymać w aucie w taką pogodę..

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Kochane u mnie nawet jedno jajo pozostaje tylko w strefie marzeń....

POF, Hashimoto,
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:

Najgorsze jest to, że lekarz kazał brać jeszcze cały weekend dalej dupchaston, luteinę i neoparin bo wyniki robiłam w innych laboratoriach ale ja nie wierze w cud... wydaje mi się, że nie chciał w oczy powiedzieć - że koniec.

Po odstawieniu leków muszę poczekać jeden cykl (dwa okresy) i dopiero powrót po mrożaczka... więc transfer dopiero na wczesny październik:(

Nie wiem jak się zebrać w sobie bo mimo iż nie nastawiałam się na 100% to pozwalałam sobie na oglądanie stron z wózkami dla dzieci... wyobrażałam sobie jak mowie o ciąży rodzicom... eh..

Kurczę, szkoda, przykro mi. Miałam nadzieję, że jednak beta ruszy. Wiem przez co przechodzisz, bo u mnie też były słabe przyrosty. Dopiero w 7tc uwierzyłam, że jestem w ciąży, ale radość i tak nie trwała długo. Trzymaj się dzielnie. A tak w ogóle, to czemu nie możesz transferu zrobić od razu? Niektóre dziewczyny miały zielone światło.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemyria- bardzo mi przykro ale powtórz betę koniecznie!
    Gaja - oj wierze- ale to nie jest bezowocne czekanie - zobacz ile robisz !!
    Wow Olcia - dajesz nadzieje !!! Synek ❤️Cudownie !!! A wtedy masz jeszcze 1 blastke do wzięcia - to będzie rodzeństwo :)
    Dużo zdrówka dla Was !!
    Dziewczyny, jak sądzicie - czy mogę pić herbatki z : rumianek, melisę, skrzyp polny i pokrzywe ??
    Zaraz zabieram sie za ananasa ;)
    Misiek zwariował- nie pozwala mi małej siatki wziąć do ręki czy rozpakować zakupów ❤️Kochany

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Jak bym ich miała więcej z chęcią bym ci oddała. Wszystkie was bym obdzielila ale modle sie zeby chociaż jeden podali a jedeb zamrozili.

Kadetka lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemyria powtórz na pewno:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kadetka - kochana - nawet nie wiesz jak Cie rozumiem ... pamiętasz co było ze mną (cholerne amh ...) :(
    A Ty poprzednie stymu jakie miałaś protokoły i jakie efekty ?? Jakimi lekami ?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Jak bym ich miała więcej z chęcią bym ci oddała. Wszystkie was bym obdzielila ale modle sie zeby chociaż jeden podali a jedeb zamrozili.
    Kochana mimo dużej ilości pęcherzyków nie wiadomo ile uzyskamy zarodków. Jeśli aktywacja komórek coś pomoże to będę się mogła cieszyć .przy pierwszej punkcji byłam spanikowana a teraz? Modlę się by komplikacji nie było i choć dwa zarodki uzyskać.jestem totalnie wyluzowana bo ale zmęczenie też mi w tym pomaga bo mam w głowie pracę zakodowane a nie stres

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:

Widzę w stopce że beta z 17 dpt niższa. Cholera przykro mi, nie chce Ci robić nadziei ale przyrost jest nijaki. A czemu tyle musisz czekać na crio? Ja poczekam po punkcji aż jajniki wrócą do swoich rozmiarów i jadę z koksem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:21

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Rozumiem Cię, ja też zupełnie od nowa. Tłumaczę sobie, że nieważne co było, trzeba się skupić na tym co będzie. Traktuję to jako nowy początek. I jak tam na wizycie? Kiedy zaczynasz stymulację?

Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja nie chce panikować i absolutnie nie panikuje -
    ale czy któraś z Was miała już w dniu transferu skurcze i bóle jak na @???

Bo kojarzę, że miałyście -ale kilka dni po transf, a nie w dniu ...

Musiałam wziąć No spa i chyba dalej muszę brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami.
    :( matko ... Farelko :(?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziewczyny - ja nie chce panikować i absolutnie nie panikuje -
    ale czy któraś z Was miała już w dniu transferu skurcze i bóle jak na @???

Bo kojarzę, że miałyście -ale kilka dni po transf, a nie w dniu ...

Musiałam wziąć No spa i chyba dalej muszę brać.
    Ja miałam na drugi dzień klucie okropne. Ale klinika mówiła, że implantacja może być w ten sam dzień albo następnego.

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:

Kochana rozumiem Ciebie miałam właśnie to samo w głowie jak innym się chwale że w końcu się udało, jak rosła beta, też już były marzenia że w końcu a tu bec, jutro miałam dla formalności robić betę a dziś dostałam okres :( tule mocno

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria i jeszcze takie pytanie miałaś świeży transfer,? Może byłaś przestymulowana? Ja tak miałam w ubiegłym roku i w tej klinice powiedzieli ze nie miało to prawa się udać, przez hiperke że powinno się miesiąc odczekać...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Wierzę kochana, kto jak nie my doceniamy to co mamy... Nawet maja niewiele... Będzie dobrze Ewi28.. Życzę Ci z całego serca pięknych oocytow i jeszcze piękniejszych zarodków z których urodzisz cudne dzieci :*

Ewi28 lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ