In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Jak ja bym chciala miec tyle jajek. Boje sie że druga stymulacja bedzie taka sama marna jak pierwszaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Moja bidulko, te czekanie meczy najbardziej. Ale los Ci w końcu wynagrodzi a co to ten zabieg na jajnikach? Jejku nie zazdroszczę,ale pamiętaj że trzymam mocno kciuki :-*
I tego się trzymam, mam nadzieję że wynagrodzi mi bliźniakami
Zabieg polega na nakłuciu jajnika i usunięcie fragmentu drugiego, wykonywany jest u osób z PCOS, choć z tego co czytałam rzadko Na szczęście jest to laparoskopia więc od razu będzie można zacząć działać. Mam nadzieje, że jeśli nie będzie całkowitej poprawy, to chociaż odpowiedź na stymulację będzie lepsza, a nie taka jak przy pierwszym podejściu, bo max do końca roku mam zamiar być w ciąży
Uważaj na siebie kochana na tej ostatniej przed punkcją nocce :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 19:47
Paulcia28 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Niestety... dzisiejsza beta 45,68... czyli po 3 dniach nawet nie drgnęła
Najgorsze jest to, że lekarz kazał brać jeszcze cały weekend dalej dupchaston, luteinę i neoparin bo wyniki robiłam w innych laboratoriach ale ja nie wierze w cud... wydaje mi się, że nie chciał w oczy powiedzieć - że koniec.
Po odstawieniu leków muszę poczekać jeden cykl (dwa okresy) i dopiero powrót po mrożaczka... więc transfer dopiero na wczesny październik:(
Nie wiem jak się zebrać w sobie bo mimo iż nie nastawiałam się na 100% to pozwalałam sobie na oglądanie stron z wózkami dla dzieci... wyobrażałam sobie jak mowie o ciąży rodzicom... eh..
Do tego po stymulacji mam brzuch jak balon - wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży:(
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Olciaaa wrote:o kurka, a ja jak zaczęły się upały włożyłam do lodówki, ups...
EDIT: Jak przechowywać lek Neoparin - Przechowywać w temperaturze poniżej 25 C.
Lek można również przechowywać w lodówce (2 ̊C –8 ̊C) jednak nie dłużej niż 1 miesiąc. Nie zamrażać.Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Ewi28 wrote:Jak ja bym chciala miec tyle jajek. Boje sie że druga stymulacja bedzie taka sama marna jak pierwsza
Kochane u mnie nawet jedno jajo pozostaje tylko w strefie marzeń....Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Namyria wrote:Niestety... dzisiejsza beta 45,68... czyli po 3 dniach nawet nie drgnęła
Najgorsze jest to, że lekarz kazał brać jeszcze cały weekend dalej dupchaston, luteinę i neoparin bo wyniki robiłam w innych laboratoriach ale ja nie wierze w cud... wydaje mi się, że nie chciał w oczy powiedzieć - że koniec.
Po odstawieniu leków muszę poczekać jeden cykl (dwa okresy) i dopiero powrót po mrożaczka... więc transfer dopiero na wczesny październik:(
Nie wiem jak się zebrać w sobie bo mimo iż nie nastawiałam się na 100% to pozwalałam sobie na oglądanie stron z wózkami dla dzieci... wyobrażałam sobie jak mowie o ciąży rodzicom... eh..
Do tego po stymulacji mam brzuch jak balon - wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży:(
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyNemyria- bardzo mi przykro ale powtórz betę koniecznie!
Gaja - oj wierze- ale to nie jest bezowocne czekanie - zobacz ile robisz !!
Wow Olcia - dajesz nadzieje !!! Synek ❤️Cudownie !!! A wtedy masz jeszcze 1 blastke do wzięcia - to będzie rodzeństwo
Dużo zdrówka dla Was !!
Dziewczyny, jak sądzicie - czy mogę pić herbatki z : rumianek, melisę, skrzyp polny i pokrzywe ??
Zaraz zabieram sie za ananasa
Misiek zwariował- nie pozwala mi małej siatki wziąć do ręki czy rozpakować zakupów ❤️Kochany -
Kadetka wrote:Kochane u mnie nawet jedno jajo pozostaje tylko w strefie marzeń....
Kadetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKadetka wrote:Kochane u mnie nawet jedno jajo pozostaje tylko w strefie marzeń....
A Ty poprzednie stymu jakie miałaś protokoły i jakie efekty ?? Jakimi lekami ?
-
Ewi28 wrote:Jak bym ich miała więcej z chęcią bym ci oddała. Wszystkie was bym obdzielila ale modle sie zeby chociaż jeden podali a jedeb zamrozili.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Namyria wrote:Niestety... dzisiejsza beta 45,68... czyli po 3 dniach nawet nie drgnęła
Do tego po stymulacji mam brzuch jak balon - wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:21
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
aga_ni wrote:Rozumiem Cię, ja też zupełnie od nowa. Tłumaczę sobie, że nieważne co było, trzeba się skupić na tym co będzie. Traktuję to jako nowy początek. I jak tam na wizycie? Kiedy zaczynasz stymulację?
Wrócę do domku to wam napiszę co i jak ... Ale moja dzisiejsza wizyta skończyła się łzami. -
nick nieaktualnyDziewczyny - ja nie chce panikować i absolutnie nie panikuje -
ale czy któraś z Was miała już w dniu transferu skurcze i bóle jak na @???
Bo kojarzę, że miałyście -ale kilka dni po transf, a nie w dniu ...
Musiałam wziąć No spa i chyba dalej muszę brać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Dziewczyny - ja nie chce panikować i absolutnie nie panikuje -
ale czy któraś z Was miała już w dniu transferu skurcze i bóle jak na @???
Bo kojarzę, że miałyście -ale kilka dni po transf, a nie w dniu ...
Musiałam wziąć No spa i chyba dalej muszę brać. -
Do tego po stymulacji mam brzuch jak balon - wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży:(Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Namyria i jeszcze takie pytanie miałaś świeży transfer,? Może byłaś przestymulowana? Ja tak miałam w ubiegłym roku i w tej klinice powiedzieli ze nie miało to prawa się udać, przez hiperke że powinno się miesiąc odczekać...Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Ewi28 wrote:Jak bym ich miała więcej z chęcią bym ci oddała. Wszystkie was bym obdzielila ale modle sie zeby chociaż jeden podali a jedeb zamrozili.
Wierzę kochana, kto jak nie my doceniamy to co mamy... Nawet maja niewiele... Będzie dobrze Ewi28.. Życzę Ci z całego serca pięknych oocytow i jeszcze piękniejszych zarodków z których urodzisz cudne dzieci :*Ewi28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy