In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Nie jesteś głupia ale pomysl o sobie, a co zrobisz jak w ciążę zajdziesz?
Co do L4 to branie go na okres do testowania ? Będziesz się nudzić i szukać objawów,nie polecam ale musisz sama zadecydować. Ja wrócę do pracy jak będę się dobrze czuć. Potem crio i wracam do pracy i odliczam po cichu z nadzieją i czekam z niecierpliwością by dac szefowi zawiadomienie o ciąży i ? Pójdę z uśmiechem na twarzy do domu i w końcu odpoczne i się wyspie...
-
Paulcia28 wrote:Hm mówisz o mnie ja po pierwszym transferze poszłam pracować i się nie udało( to nie było przyczyną niepowodzenia) po drugim crio miałam zwolnienie i się udało a teraz pójdę do pracy po transferze ale postaram się oszczędzać jeśli nie zawala nas robotą
Nie mam na mysli akurat Ciebie.
Ja np nie moglabym wrocic do pracy po transferze a bedac w ciazy musza mi zapewnic inne stanowisko pracy.
Wydaje mi sie ze kazda z nas inaczej reaguje...dla jednej stres itp moze w niczym nie przeszkadzac a dla innej moze miec wplyw na calosc. Dlatego to indywidualna decyzja kazdej z nas.....chociaz ja uwazam ze czasami nie warto ryzykowac i w razie nieudanej proby obwiniac sie np ze moglo sie jednak byc na zwolnieniu niz w pracy. -
asienka30 wrote:Klusix dzisiaj pierwsza weryfikacja?
Trzymam mocno kciuki żeby beta była już pozytywna&&& ale pamiętaj, ze to jeszcze bardzo wczesnie i może jeszcze nic nie pokazać. Czekamy na wiesci od Ciebie.
Dziewczyny...mam wyniki. Czwarty dzień po transferze moruli.
Beta: 7.1 mIU/ml
Progesteron: 250,10 ng/ml
Estradiol: 5919 pg/ml
Lekarka mówi, że prog i estradiol świetny. Beta się jeszcze nie ekscytować, bo może być zafałszowana ovitrelle, który brałam 8 sierpnia wieczorem.
A co wy myślicie? Bo ja wariuję. We wtorek kolejna weryfikacja.Berbeć, asienka30 lubią tę wiadomość
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
tolerancyjna wrote:Dziewczęta, ja już po punkcji.
Pobrali 18 komórek, na ten moment wiadomo o 3 złych. Tak więc 15 zostanie zapłodnionych. Oby chociaż jedna szczęśliwiePaulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Mam identycznie- nikt mnie nie moze zastąpić na zwolnieniu po punkcji (mimo że b zle sie czułam) pracowałam w domu - nawet nie dali mi spokoju ... fakt że nie robiłam tyle co zawsze ale każdego dnia coś było i czasem po 6-8 godzin pracy
No nie wiem co mi się dzieje - psycha siada czy co, nie mogę zasnąć żeby odespać, nie mogę jeść.
Nie czuje się sobą - jakbym stała obok siebie.
Współczuję Ci..też tak czasem mam. I nie mam na to recepty niestety.
edit. Idź na spacer,ale może nie sama. Pij wodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 14:15
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Klusix wrote:Dziewczyny...mam wyniki. Czwarty dzień po transferze moruli.
Lekarka mówi, że prog i estradiol świetny. Beta się jeszcze nie ekscytować, bo może być zafałszowana ovitrelle, który brałam 8 sierpnia wieczorem.
A co wy myślicie? Bo ja wariuję. We wtorek kolejna weryfikacja.
Prog faktycznie piękny.klamka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja bym się ekscytowala!! serio! Powyżej 5 oznacza ciążę! A to dopiero Twoj 3dpt kochana coś się po cichu..
Ja gratuluję z całego serca i mocno trzymam kciuki!!
PS. Taki wysoki progesteron? Co bierzesz i w jakich dawkach?Berbeć, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKlusix wrote:Dziewczyny...mam wyniki. Czwarty dzień po transferze moruli.
Dziewczyny po transferach - czy po pierwszej dobie miałyście jakieś objawy depresji/ nerwicy/ zmiany nastroju/ zle samopoczucie ?
-
Ciasteczko77 wrote:No ładnie hormony - moim zdaniem super; beta drgnęła (ale może faktycznie być ovi). Powtórz i nie denerwuj się!
Dziewczyny po transferach - czy po pierwszej dobie miałyście jakieś objawy depresji/ nerwicy/ zmiany nastroju/ zle samopoczucie ?
U mnie codziennie inny nastroj...i dokladnie takie same mysli jak u Ciebie. Dlatego nie wytrzymalam do 12dpt i zrobilam bete w 10dpt.
Przy pierwszym transferze zrobilam w 9dpt-pozytywna a w 12dpt juz spadlo i lipa byla.
Teraz rosnie ze hejCiasteczko77, moniczka2601, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Klusix z bety póki co nic nie wyczytasz: szczególnie po leku - we wtorek będzie wszystko jasne trzymam bardzo kciuki za Ciebie :*Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Kadetka wrote:Ja bym się ekscytowala!! serio! Powyżej 5 oznacza ciążę! A to dopiero Twoj 3dpt kochana coś się po cichu..
Ja gratuluję z całego serca i mocno trzymam kciuki!!
PS. Taki wysoki progesteron? Co bierzesz i w jakich dawkach?36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
fujitsu wrote:Za pierwszym i drugim razem miałam trochę odpoczynku, trochę normalnie do pracy chodziłam. Teraz czekam na betę i jestem od 03.08 na leżaku (dosłownie) i poziom myślenicy jest nie do opowiedzenia. Kolejny ew. raz to jednak wrócę do opcji pierwszej czyli wrócę do pracy wcześniej bo zwariuję.
Oby nie było kolejnego ewentualnego razufujitsu lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Farelka no jak na połowę września masz mieć crio to łeb w łeb pójdziemy
Ciasteczko a Ty pewnie za dużo myślisz co? Może daj lekarzowi znać o Twoich objawach?
Co do warunków w pracy? Jeszcze trochę a osiągnę zenit i pójdę do szefa bo nie wyrabiam.
Paulcia ja będę miała raczej świeży jak pójdzie dobrze Ale właśnie w połowie wrześniaPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Klusix wrote:Luteina dowcipnie 3x2 i estrogen też dowcipnie 3x1.
No tak Klusix bo Ty jedziesz na cyklu naturalmym a nie sztucznym. .. to u Ciebie cialko żółte tak pięknie produkuje progesteronNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Hej dziewczyny, beta dziś spadła na 15. 64 dzwoniłam do dr, mówiła że dobrze ponieważ nie ma ciszy pozamacicznej, tym się pocieszam, mówiłam też o tych lekach drogich że chciałabym zamienniki powiedziała żeby te co zostały przywieść oddadzą pieniądze i będzie potrzeba tańsze wypisze, jeśli będzie słabo rósł progesteron wtedy dadzą dopeio droższe... Uf. Dr mówiła żeby nie czekać do przyszłego roku także rozważamy następny cykl.. Wszysto zależy czy uda nam się kasę zdobyć....
Ciasteczko77, Paulcia28, tolerancyjna, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Hej dziewczyny, beta dziś spadła na 15. 64 dzwoniłam do dr, mówiła że dobrze ponieważ nie ma ciszy pozamacicznej, tym się pocieszam, mówiłam też o tych lekach drogich że chciałabym zamienniki powiedziała żeby te co zostały przywieść oddadzą pieniądze i będzie potrzeba tańsze wypisze, jeśli będzie słabo rósł progesteron wtedy dadzą dopeio droższe... Uf. Dr mówiła żeby nie czekać do przyszłego roku także rozważamy następny cykl.. Wszysto zależy czy uda nam się kasę zdobyć....Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:No widzisz kochana, nie musisz tyle czekać a nie macie szansy by na raty rozłożyć rachunek za klinikę? Ja w mojej klinice mogę poprosić o przesunięcie terminu płatności chociaż o 2-3 tyg bąddz na następny miesiąc jeśli nie mogę wszystkiego naraz zapłacić.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Jakby się udało bym byłam z tej ekipie wrześniowej silnych babeczek.. Ale zobaczymy
Paulcia28, Ciasteczko77, Farelka, asienka30 lubią tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
moniczka2601 wrote:Jakby się udało bym byłam z tej ekipie wrześniowej silnych babeczek.. Ale zobaczymy
moniczka2601, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie